דני גולפיטק כתב:
יובל - תן לנו מושג לגבי ניקוד, דירוג וכו׳...
זה הכל שם שכונה במקרה הטוב וקומבינות במקרה הריאלי. ניקוד הקבוצות אמור להיקבע לפי שלוש העונות האחרונות ביורוליג וביורוקאפ. שתי נקודות לניצחון, אחת להפסד, שתי נקודות לעלייה לשמינית ולרבע ונקודה על עלייה לחצי ולגמר. אבל אני לא מבין איך זה הולך בפועל ביורוקאפ כי אני מסתכל על דירוג הקבוצות בהגרלה השנה וניז'ני שזו שנה ראשונה שלה באירופה הוצבה בדרג השני.
דירוג הליגות זה בכלל שערורייה, אין דירוג ואין שום כלום ומה שג'ורדי ושימון קובעים זה מה שיהיה. ה"דירוג" שהם מפרסמים שכמובן לא מבוסס על כלום קובע שהליגה הישראליות מדורגת אחרי ליגות מצחיקות כמו צ'כיה למרות שמכבי עצמה מדורגת כבר שנים ברביעייה-שישייה הראשונה, ואז חוץ ממכבי שמשוריינת לאף קבוצה ישראלית אין סיכוי ריאלי להיכנס ליורוליג (מספרים על "מוקדמות", אבל זה בדיוק מקום אחד בטורניר קשה). ליורוקאפ אני לא חושב שיש בעיה להיכנס, יש שם המון מקום, מעבר להקצאה שלהם ע"פ הדירוג המומצא הם גם מחלקים ויילד-קארדס.
לא שאני חושב שצריך להיכנס לאירופה, בניגוד גמור למפעלי אופ"א מדובר בבזבוז כסף ומצריך סגל יותר ארוך, מה שפוגע באיכות השחקנים שאפשר להביא להרכב ולרוטציה קצרה של שבעה-שמונה שחקנים. הגדלת ההכנסות מהאולם החדש צריכה ללכת להגדלת תקציב הזרים ולא לבור הכלכלי שנקרא אירופה.