its-sick כתב:
MANDALA כתב:
וולטון היה שם את זה כתב:
הגלמוד מלוד כתב:
its-sick כתב:
אדם יכול לטעון "זה לא היה בכוונה" בפעם הראשונה ואולי בשניה. כשיש כמה "לא בכוונה" כל חודש במשך עשרות שנים, זה כבר לא תופס.
אז מה הנימוק שלך? למה חיילי צה"ל קלים על ההדק?
אתה לא באמת מנמק.
הנימוק הוא נורא פשוט. כשיש אלפי חיילים יהיו גם כאלה שלא ממש אכפת להם מפלסטינים. במיוחד כשמפמפמים להם כל הזמן שהם אויבים. מה שיכול לעצור אותם זה שאם הם הורגים מישהו בלי סיבה מוצדקת הם מועמדים לדין ומוענשים בחומרה. בפועל זה לא ממש קורה, ולכן מקרים כאלה קורים.
אתה יכול לקרוא לזה רצח, אתה יכול לקרוא לזה רשלנות פושעת. התוצאה היא אותה תוצאה. בכל קטגוריה של לא מעורבים באלימות שתבחר: נשים, ילדים, קשישים וכו' אנחנו הורגים להם הרבה יותר ממה שהם הורגים לנו.
לא נראלי שאתה ואיציק מדברים על אותו סוג 'רצח'.
מה שאתה מדבר עליו הוא אכן רצח וראוי (חובה) להעמיד אותם לדין ולבדוק מה באמת היה שם.
נראלי שמה שאיציק מדבר עליו הוא יותר כמו המוות של הילדה ההיא שנהרגה מהפצצות (שזה בפירוש לא רצח), לא איציק ?
ואיציק, אם אפשר כמובן, אני מחכה לנתונים שיסבירו את אותו 'רצח' של 17 הפלשתינים מאז החצי שנה האחרונה.
הרגת אותי עכשיו. "אני מחכה". אני רואה שערכת את ההודעה שלך לבקש את זה רק אחרי שכבר עניתי למה שהיה שם קודם. אין לך גוגל או שלא ניסית בכלל למצוא לבד את הנתון הזה?
סוג ההרג השני יכול להיות קצת שונה, אבל צריך לזכור את פרוטוקולי המטכ"ל שחשפה ענת קם ושבגללם חקרו והיא הלכה לכלא: המטכ"ל החליט במודע להתעלם מהוראות בג"צ ולא להימנע מהריגת חפים מפשע.
לכן גם אותו יש לחקור ולשלוח אנשים לכלא.
מי שמוכן להרוג הרבה אזרחים גם כשיש סיכוי נמוך לפגוע במבוקש , הוא רוצח בדיוק כמו מי שעושה זאת כשאין מבוקש באיזור.
האמת שלא חשבתי על זה שבגלל שערכתי את ההודעה אתה לא תראה את מה שכתבתי.
בכל מקרה, כתבת נתון עם מספר ספציפי ככה שחשבתי שזה בא מאיזה כתבה מסוימת שתוכל להראות לי. אם אתה לא מעוניין, אז כמובן שאתה לא חייב (אני אוותר לך בפעם הזאת

)
לגבי הקטע המודגש, המסמכים שענת קם חשפה היו בקשר למקרים כאלה ? (וכן, אין לי כח לנבור בכתבות מלפני כמה שנים, אם אתה יודע בבטחה מה היה המקרה עם ענת קם אתה מוזמן לענות, אם לא, שוב אתה לא חייב)
מוזר, אם זה המקרה, זה באמת חמור וצריך לחקור מקרים כאלה.
אבל עדיין, אני די בטוח שרוב המקרים שנהרגו פלשתינים חפים מפשע לא היו ממקרים כאלה.
ועדיין לא ענית לי,