עמי נאווי כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
אתה לא חושב שהתערבות ממשלתית שרירותית תרחיק את המתחרה של לאן מלקום?
אגב גם כשהזמנתי כרטיסים למשחק בליגה האיטלקית לקחו ממני עמלת אינטרנט, ואפילו באחד ממשרדי הכרטיסים בארה"ב.
א. לא. כי זה נטו "שיטת מצליח". הרי עד לפני כמה שנים זה לא היה, ומסינג חי בכבוד, בלשון המעטה.
הרי אין שם כלום, אתה יודע יפה מאוד כמה עולה רישיון שנתי + להחזיק שרת לשנה.
ב. עולה לי בדם לכתוב את זה, אבל אם העמלה השערורייתית הזו תעלם כתוצאה מרגולציה, והשירות ב"לאן" ישתפר (ואת זה אפשר לעשות
גם בלי ריבוי מתחרים אלא ע"י לחץ על ההנהלה מטעם העמותה) אז בשלב הראשון לא ממש מפריע לי שישארו עם "לאן".
אני יודע מה העלות תפעולית של זה, אבל אני גם מנסה להיות הוגן- אני לא יודע אם חברות האשראי גובות על עסקת אינטרנט יותר, אני לא יודע כמה הם משלמים לקרדיטגארד על הסליקה, אני לא יודע אם הם צריכים לשלם ליותר אנשי מקצוע מאשר לקופאים (שאותם לדעתי הם מחויבים להחזיק, כך שכל ההוצאות הן אקסטרא ולא במקום) ואני לא יודע כמה עלתה להם התוכנה שהם שדרגו לפני בערך שנה.
אני מסכים איתך שהשירות שלהם לא משהו, אני מסכים איתך שהעמלה היא ככל הנראה שרירותית ולא קשורה למציאות, ואני מסכים איתך שאם אני הייתי מנהל את הפרוייקט הזה אז היום תוך שנה היה לי פתרון טכנולוגי טוב יותר מכל המערכת המצ'וקמקת הזו וכולה היתה בענן ולא קורסת אף פעם, אבל אני חושב שאנשים טיפה מגזימים.
בכל אופן זה ויכוח שאין לו סוף כי הדעות שלנו שונות. לדעתי חברי כנסת צריכים לפעול להורדת חסמי תחרות וכשלי שוק, ולא להוספת חסמים לעסקים, גם אם כרגע החרב מופנית כלפי מישהו שאנחנו לא אוהבים.