Charlie כתב:
גם באירופה, להוציא מקרים ייחודיים ומוכרים, מאמן שלא מביא קבלות לא נשאר 4-5 שנים.
אני כל הזמן נזכר בגרנט, שדיבר על "דרך" ו"תהליך" מאז שקיבל את מכבי הגדולה בקיץ 96' ועד שעזב אותה בקיץ 2000.
4 שנים הוא אימן שם ובסוף ה"דרך" מכבי הסתכלה לאחור ו"ההישגים" היו גמר גביע ב-97' (הפסד לבא"ש של גוטמן, חלילוביץ' ורוסו) ומקום 2 בפער עצום מהפועל חיפה (שוב, של גוטמן ורוסו) ב-1999. בשאר העונות מכבי אפילו לא הגיעה לאירופה.
וגרנט הגיע למכבי אחרי שנה הפסקה (לטובת דאבל של קשטן), אחרי שאימן שם קדנציה מוצלחת של 4 שנים עם 2 אליפויות, 2 סגנויות וגביע. כלומר היו לו יותר קבלות מרב"ש ובכל זאת הוא הלך לאיבוד שם בקדנציה השניה.
במקרה שלנו לרן אין כמעט ניסיון בקבוצה גדולה (חוץ מהפיאסקו במכבי) ובינתיים, חרף התקציב הגבוה יחסית וחרף היד החפשית שקיבל (שאפילו קשטן וגוטמן לא קיבלו כמוה) אני לא יכול לומר שהתוצאות משביעות רצון בלשון המעטה - לא ברמת הכדורגל, לא ברף ההתקדמות ולא במבחן התוצאה.
הפועל נמצאת היכן שנמצאת בין השאר כי לא נצחה אף אחד מהקבוצות שמעליה בטבלה. זה לא מקרי. הטבלה לא משקרת. הפועל היא כיום קבוצה של מקומות 5-6 שיכולה אולי לחלום על מקום 4, לא מעבר. ובשביל מקומות 4-6 אני לא צריך את רן ולא צריך 45 מיליון שקל תקציב ויד חפשית וכו'. לא בליגה הזו בכל מקרה.
מסכים.
אגב, תבינו, זה שבשוק הישראלי אין מחליפים ראויים יכול לבוא רק לטובתנו. אם וכאשר רב"ש יילך, אולי יבינו שהאופציה הכי טובה היא בשדות זרים.