ירדן כתב:
קובי , במקום הקנוניה הקונספירטיבית שאתה וגביזון הקמתם , תנסה לרגע לחשוב ולהסתכל .
הפועל תל אביב היא מוצר פגום ודפוק לכל רוכש . גם בשביל הפרוטות שרמון מבקש (כלום במונחים של אנשים עשירים )
.
תמה עונת הדודים העשירים ומי שלא התארגן על עצמו עד היום הוא בבעיה .
אף בן אדם לא ירצה להכנס לקבוצה מלאת חובות , סטיגמות גרועות ,
אשר מדרישה סכומים עצומים של כסף עבור תכלס אפס תמורה מול קהל חם ורותח בכל מקרה.
אין מה לעשות . לפעמים אתה למעלה ולפעמים אתה למטה . גם שנים רבות .
מחכים למשיח .
אני חושב שאתה מחמיא לנו יותר מדי. קנוניה קונספירטיבית ? ועוד איתו ?...
שום קנוניה. סתם ראיה מפוכחת של המציאות.
הפועל תל אביב נמצאת כרגע במצב קשה ובעייתי.
מצד אחד מצב כלכלי קשה ביותר שמחייב כניסה של רוכש או משקיע מבחוץ, מצד שני קושי גדול בלאתר אחד כזה בשל מגוון סיבות - חוסר האטרקטיביות של הכדורגל הישראלי, בירוקרטיה מסובכת שקשורה לפיצול הבעלות על הקבוצה ולחצי שנמצא בנאמנות, הגרעון הקיים שאמור ליפול על הבעלים החדש וכדומה.
הרי כבר עברנו בעלים שלא שם כסף, שמתכנן למכור שחקנים כדי להעמיד תקציב ושיוצר חובות על ימין ועל שמאל מבלי כוונה או יכולת לכסות אותם. שנה וחצי עברה ואנחנו באותו מקום.
בעצם, אנחנו במקום אפילו יותר גרוע מבחינת הקהל. למי יש כוח לצאת ולהפגין עוד פעם ? איך אוהדים יפגינו נגד עצמם ? מי יכריח מישהו מההנהלה לעשות משהו ? אוהדים,מנהלים,אוהדים שהם מנהלים, מנהלים שהם אוהדים - הכל מעורבב.
ברור לי שאין רשימה של אנשים שממתינים לקנות את הפועל ורמון חוסם אותם בגופו. זה מגוחך לחשוב ככה.
ברור לי גם שלשבת ולחכות לנס או למשיח התורן זו אופציה לא ממש אטרקטיבית ודי פאסיבית.
מה כן אפשר לעשות ?
לתחום את מציאת הרוכש/משקיע בזמן, לקרוא לבעלים הנוכחי לסגור את הגרעון ולהעמיד את הקבוצה למסירה (ולא למכירה), ללכת לפירוק, לדרוש התפטרות של רמון והעברת זכויות הניהול לידי גורם אחר (אחד מהבעלים הנוכחי או מישהו שהעמותה תביא, בתור בעל האחוזים הגבוהים ביותר בהנהלה) כשאולי בכלל הבעיה שאף אחד לא רוצה לעשות עסקים עם רמון באופן אישי - כל אלו חלק מהאופציות.
אני ודע מה אני לא רוצה לעשות - לסמוך על הרצון הטוב של רמון להביא מישהו במקומו או בנוסף אליו כדי לשים עוד פלסטר זמני ולהמשיך להטביע את המועדון הזה. היתה לו שנה וחצי לעשות את זה, למה שמשהו ישתנה ?