הפועל כתב:
מסכים. וזאת הרמה שלנו. משחקים כאלה חלק מנצחים חלק מפסידים. וברמה שלנו נקלעים לא מעט למשחקים כאלו, כי רוב הקבוצות בליגה ברמה הזאת פחות או יותר. זה הכל.
מה שאני מנסה בעצם לאמר זה שצריך קצת להרגיע מהנטיה הקלה למאניה דפרסיה שלי לפחות נראה שיש פה, שאחרי שמפסידים חייבים להחליף זר אחרת יורדים, ואחרי שמנצחים חייבים להחליף זר כי זה כל מה שחסר בשביל לרוץ לפיינל פור
אני חושב שאין מאניה דפרסיה בקהל של הכדורסל, אלא דווקא הסתפקות במועט וחוסר הישגיות מסויים,
שמובילים אותנו לגישה של להבטיח הישארות בליגה ולהעביר עונה שקטה עד האולם הביתי, במקום לשאוף
למקסימום שאנחנו יכולים.
כל עוד הגישה היא רק בקהל אז אין בעיה, אבל הקבוצה שלנו ניזונה מהקהל יותר מכל קבוצה אחרת,
ועל כן הלך הרוח בקהל משפיע ישירות על הקבוצה ועל ההישגיות שלה. הדבר בלט במשחק נגד ירושלים, שאליו הגענו שבעים ורגועים אחרי הדרבי, במקום לנצל את האנרגיות האדירות ולייצר כמה ניצחונות רצופים.
הליגה מחולקת לשלוש:
המחלה, חיפה וירושלים במובהק יותר כישרוניות ועמוקות.
גלבוע, אילת, נס ציונה, הפועל, חולון - שוות פחות או יותר. כל אחת מהן יכולה לסיים במקום הרביעי וזו לא תהיה הפתעה אדירה (אילת ונס ציונה טיפה יותר מוכשרות).
אשדוד, נתניה, הרצליה וראשון בדרג האחרון.
אין סיבה שבעולם שלא נשאף לסיים במקום הראשון בדרג שלנו, משמע במקום הרביעי בסיום העונה הסדירה.
זה לא יהיה כישלון אם לא, והקבוצה הזו מרגשת ומיוחדת בכל מקרה, אבל בהחלט לשם אפשר לשאוף.
כל מה שצריך זה זר סביר במקום קאונסיל ושינוי פאזה, ואז נוכל ליהנות מהדבר האמיתי - סדרת פלייאוף עם סיכוי לנצח.
(או במילים אחרות: מקום 4-7 לפני תחילת שלב הפלייאוף)