תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 00:41

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 19 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: משתחרר בקרוב ולא מוצא את עצמי
הודעהפורסם: 06 דצמבר 2013, 15:35 
סמל אישי של המשתמש
שלום,
כאחד שגולש כאן שנים, ומכיר את רוב משתמשי הפורום, יכול להעיד שיש כאן אנשים שעברו המון בחיים, שיודעים המון בחיים, אנשים מבוגרים כבר עם ילדים ועבודות מכובדות, אנשים שגרים בחו''ל, בעלי תארים, ובקיצור מכל הסוגים.
אני לא סתם מרגיש בנוח להתייעץ כאן כי אני יודע שאני מקבל תשובות יעילות מאוד, ואגב בכל תחום כמעט, זה אחד הדברים הטובים שיש כאן, שזה כמו משפחה.
אז ככה אני לוחם מהמרכז שמשתחרר בעוד כ-3 חודשים, מפחד מאוד מהשחרור, לא יודע מה לעשות עם עצמי, אני לא בנאדם שיש לו עכשיו מוטיבציה, חשק, ובכלל עכשיו ללמוד לפסיכומטרי, זה ברור שעבודה קשה רק תניב תוצאות, אבל בינתיים אני לא רוצה להתחיל בזה.
אני רוצה לשמוע המלצות, ממכם, תחשבו שאתם במצב שלי, בני 21 וחצי, משתחררים, כל החיים לפניכם, מה הדבר הטוב ביותר לעשות, ברור שיש עדיפות לכמה שיותר כסף, ומן הסתם עבודה שאפשר גם להנות בה.
אני ארשום כמה דברים ששמעתי, כדי גם לייעל את האשכול -
*הבנתי שהאנשים במגדלי פיקוח בשדות התעופה למיניהם מרוויחים המון כסף והם רק עוברים סוג של קורס, פירוט?
* כנ''ל מה שכתבתי למעלה עם מנופאים בנמלים, עם נהגי רכבת, וכו'.
*מה לגבי משרדי ממשלה שונים, אפשר המלצות איפה אפשר לעבוד ישר אחרי צבא ולהרוויח טוב?
* תארים שיכולים להיות מעניינים, שיהיה כיף לקום לעבודה, ושלא יהיו מעיקים יותר מידי? אפילו כאלה שלומדים במכללות ודברים כאלה בלי יותר מידי כאבי ראש?
*מה לגבי עבודות שיש מוטיבציה כמה שיותר למכור בשביל דיווידנטים, כמו למשל סוכני מכירות בסוכניות יוקרה כמו BMW וכאלה? מה צריך ללמוד? יש בזה כסף?

ואם אפשר כל הצעה, כל דבר, כל מה שעולה לכם לראש, תודה. :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: משתחרר בקרוב ולא מוצא את עצמי
הודעהפורסם: 06 דצמבר 2013, 15:37 
מה תואר עכשיו?

תמצא עבודה שאפשר לשרוף בה הרבה שעות ולעשות יחסית הרבה כסף בזמן קצר.
סע לטייל איזה שנה , תחזור רגוע ותחשוב על לימודים\עסק\עבודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2013, 15:41 
סמל אישי של המשתמש
אם אתה לוחם, לך תהיה מאבטח בבית משפט\נתב"ג, תחתום על חוזה לשנה , תעשה הרבה כסף, ותטוס לטייל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2013, 15:49 
סמל אישי של המשתמש
כל הזמן ה'תטוס לחו"ל' הזה.
אם אתה מרגיש שאתה ממש חייב חו"ל אז תטוס, אבל אם לא, אל תטוס כי כולם כמו קופים טסים לחו"ל אחרי צבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2013, 16:15 
סמל אישי של המשתמש
ידעתי שיגיעו ישר כל התגובות על חו''ל, חו''ל יגיע, אבל בשביל לתכנן משהו צריך לתכנן אותו מוקדם..
תנסו להתמקד בבקשה ותר במה שדיברתי עליהם..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 06 דצמבר 2013, 16:17 
סמל אישי של המשתמש
חחחח אתה ענק. מנופאי בנמל אתה רוצה? חחחח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2013, 16:55 
תתרכז בלעשות כסף, לטייל בדרום אמריקה אפשר גם בגיל 30

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2013, 17:00 
זה מאוד לא חכם מצידך להתלבט ולנסות להגיע להחלטות שכאלו מפני שרוב הדברים שאתה מתכנן ישתנו כי זאת הדרך של החיים, מאז שהשתחררתי תכננתי כבר 100 תוכניות בסוף עשיתי דברים שונים לגמריי.
אם אתה רוצה את עצתי אז תחפש עבודה שנראת לך נחמדה מבחינת האופי, השעות והמיקום וכמובן שתהייה רווחית.
ברגע שתחסוך כסף תוכל לבנות תוכניות יותר מבוססות
אל תרגיש במירוץ כי זה סתם ילחיץ אותך אך מצד שני אל תשתהה ותתקע
הכי חשוב זה להבין שרוב העבודות שיהיו לך כרגע הם חרא ולכן אין לך מה להתבאס עליהם.
אני עשיתי טיול של 40 יום אחרי שהשתחררתי וזה דיי סידר לי את הראש מהבחינה של לאן אני רוצה להמשיך.
קח דברים באיזי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2013, 17:20 
סמל אישי של המשתמש
אם אתה מחפש קורס ועבודה טובה לך תעשה קורס מצילים או ברמן.
אני עשיתי מצילים ובחודש יולי (שיא העונה) עשיתי 12,000. אמנם לא היו לי חיים, 300 שעות, אבל עבר בסבבה. אם אתה בכיוון אז לך תעשה קורס מערים ותעבוד חובש מאבטח בטיולים.

עוד עבודה שטוחנים בה זה להיות נהג אמבולנס במד"א או באמבולנס פרטי, אבל צריך רשיון ג אם הוצאת אחרי 2007 בנוסף לקורס חובשים.

מאיזו יחידה יצאת? אולי מאבטח מוסדות יהודיים בגולה? למרות ש19 כבר ציין שזה ליוצאי סיירות. יש גם להיות מאבטח על ספינות. בן דוד שלי עשה את זה, ימבה כסף אבל משעמם פיצוצים. צריך אופי מסוים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2013, 17:24 
חזוקה כתב:
ידעתי שיגיעו ישר כל התגובות על חו''ל, חו''ל יגיע, אבל בשביל לתכנן משהו צריך לתכנן אותו מוקדם..
תנסו להתמקד בבקשה ותר במה שדיברתי עליהם..

אתה לא צריך לתכנן כלום. פשוט תקנה כרטיס טיסה להודו או ללימה, ותעלה על המטוס. אין מה לתכנן. אתה רק צריך תרמיל, בגדים, כלי רחצה ומצלמה.
בתור מי שכבר היה במצב שלך וכיום יש לו כמו שאמרת "עבודה מכובדת" וכו' - העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא שבגילך הדבר הכי חשוב זה להנות מהחיים כמה שיותר.
ללמוד ולעבוד יהיה לך 50 שנה. עכשיו זה הזמן שלך להנות מהחיים כמה שיותר, ואם לא תעשה את זה - תצטער על כך בעתיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 דצמבר 2013, 17:35 
סמל אישי של המשתמש
שאל הורים ודודים אם יש להם חברים וקשרים בועדים הגדולים או במשרדי הממשלה. אם יש מי שידאג לך שם, אתה מסודר לכל החיים בלי לעבוד קשה.
מכל אלה הכי כדאי חברת חשמל, אבל מאד קשה להידחף לשם לעבודה קבועה.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: משתחרר בקרוב ולא מוצא את עצמי
הודעהפורסם: 06 דצמבר 2013, 17:36 
קודם כל אני אתייחס לנושא הלימודים, אל תתחיל שום דבר אם אתה לא יודע מה אתה רוצה, העיצה הכי טובה שיש לגבי לימודים זה לך ללמוד משהו שיעניין אותך, אם כרגע אתה לא יודע מה זה, אז חכה. לך קצת לימים פתוחים תשמע מה יש בחוץ ואולי יבוא לך כיוון.

לגבי עבודות, מה שאני עשיתי היה לטוס לארה״ב, עבדתי ב long distance moving, זה עבודה קשה אבל יש בה כיף, ככה למעשה טיילתי בכל ארה״ב תוך כדי עשיית לא מעט כסף (חשוב לציין שהאופציה הזאת לא ממש חוקית אלא אם יש לך אזרחות אמריקאית או גרין כארד).
ברגע שיש מספיק כסף תוכל לצאת משם לטייל איפה שתרצה.
אם אתה בקטע של מכירות אז יש גם את נושא העגלות בקניונים, אני באופן אישי לא התחברתי לזה אבל אני מכיר לא מעט אנשים שעשו ככה המון כסף.

לגבי העבודות שציינת כדאי שתבדוק איך השכר הולך שם לפי וותק...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2013, 00:24 
סמל אישי של המשתמש
ירדן כתב:
אם אתה מרגיש שאתה ממש חייב חו"ל אז תטוס, אבל אם לא, אל תטוס כי כולם כמו קופים טסים לחו"ל אחרי צבא.

"כמו קופים"? איזו תגובה מטומטמת. אני מצטער. אתה לא בן 17?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2013, 01:36 
איך אפשר ללת לך עצה כשאנחנו (לפחות אני) לא יודעים מי אתה, מה אתה אוהב, מה חשוב לך, מה הכישורים שלך, מה האילוצים שלך וכו?
יש אנשים שהחלום שלהן זה להיות רופא, אחרים עו"ד ואחרים בעל מוסך או חבר אגד (פעם...).
גם לגבי טיול- מכיר כאלה שלא התאים להם אז לא נסעו. מה "נהוג" ומה אומרים לא צריך להיות רלונטי.
מה אתה רוצה? מה בא לך? מה אתה יכול להרשות לעצמך?
העצנ הכי טובה שאני יכול לתת לך זה לא להקשיב לאף אחד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2013, 11:12 
סמל אישי של המשתמש
אדום אש כתב:
ירדן כתב:

"כמו קופים"? איזו תגובה מטומטמת. אני מצטער. אתה לא בן 17?

לא הייתי אני , אחד שמנתי לו פרטים ל-2-3 תגובות עושה פה חגיגה החוצפן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 דצמבר 2013, 11:24 
אחי,
זה היה מדאיג אם היית יודע מה אתה רוצה מעצמך.
זה הגיל לא לדעת. אני לקחתי את השנה הראשונה אחרי השחרור ל"שנה בלי מצפון".
התחלתי לעבוד ביום שהשתחררתי, אבל הכל באיזי. בא לי אני הולך לעבודה, לא בא לי אני נשאר בבית. ככה פשוט. במילא כל העבודות הם עבודות זבל, אז תמצא אחת שמשלמת קצת יותר טוב וגמישה בשעות.

בין לבין עשיתי פסיכומטרי בלי שמץ של מושג מה אני רוצה ללמוד, אבל החלטתי שטוב שיהיה. אחרי חצי שנה החלטתי שמה שאני רוצה זה יורו טריפ.
בכל השנה הזאת תמיד הקדשתי איזה ערב אחד בשבוע לחקור באינטרנט איזה מקצוע יכול לעניין אותי. החלטתי יומיים לפני שנסגרה ההרשמה לאוניברסיטה.

בקיצור, תעשה מה שבא לך. אצל כל אחד זה שונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2013, 08:59 
לך תעבוד במשמרות. משהו ברגוע.
שלא תעז בכלל להתחיל ללמוד עכשיו. כלום.
תרוקן את כל הראש לך מכל מחשבה אפשרית. תתרכז במה לאכול לארוחת צהריים ואת מי לזיין.
תחסוך שקל לשקל וכמו שאמרו לך פה למעלה, בלי יותר מדי לתכנן, תארוז כמה חפצים ותקנה כרטיס טיסה.
תאמין לי, כשתחזור תדע יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2013, 13:06 
העצה הכי טובה שאני יכול לתת מנסיוני האישי, שתשתף את ההורים בהחלטה.
הכי גרוע זה להגיע למצב של ישיבה בבית ללא מעשה, ולעלות על העצבים של המשפחה.

מאחר ומפרידות בינינו הרבה מאוד שנים, אז אני לא ממש מודע למצב הנוכחי של המשתחררים מצה"ל.
אין לי ידע מספק על מענקי שחרור, עבודות מועדפות, כנסים או שאר אינפורמציה שהצבא והחברה מסביבך יספקו לך.
תעקוב ולפעמים כדאי לא לפספס הזדמנויות.

מהנסיון שלי, במיוחד אם עברת מסלול קרבי, תנסה להתקבל לאחד המסלולים של הבטחת שגרירויות או מבני קהילות יהודיות בחו"ל.
לא תמיד צריך רקע של סיירות, ושירות קרבי לקהילות מספק בהחלט.

מכיר הרבה חברה צעירים, שעברו את המסלול, והצליחו לא רק לחסוך כסף טוב, אלא גם ללמוד שפה חדשה, להכיר אנשים ומקומות מענינים, ללמוד במקביל ולפעמים גם להכיר את האישה לעתיד.

הכי חשוב לא להיכנס למעגל של בטלה.
תהיה כל הזמן בתנועה ותעשה משהו להתעסקות.

ושוב, תשתף את ההורים בהתלבטויות, גם אם הם רואים את הסיטואציה והפתרונות אחרת ממך.

שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 דצמבר 2013, 13:12 
הראש באוויר,רגליים על האדמה...
קודם כל אל תכנס ללחץ..נכון עזבת את המסגרות ואתה כביכול יוצא לחיים עצמאיים....
חשוב שתעשה עם עצמך את בירור הרצון האמיתי שלך.. ולאן אתה שואף להגיע בסופו של דבר.

תנסה לראות מה הכשרונות שלך או מה הדברים שאתה אוהב לעשות ותנסה ללכת לכיוון הזה...
אף אחד לא יכול להגיד לך מי אתה או מה אתה...תשאף לדברים גבוהים,להבנה של המציאות ומה התיקון שלך פה בעולם.

מאחל לך הרבה הצלחה.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 19 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: