תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 22:35

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מהיום זו חובה מוסרית להחרים מסעדות כשרות
הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 11:29 
סמל אישי של המשתמש
הרבנות דורשת ממסעדות: "רק עובדים יהודים"
http://www.mako.co.il/news-israel/local ... 241004.htm
בעלי עסקים שמבקשים תעודת כשרות נתקלים לאחרונה בדרישה להוציא עובדים לא יהודים מהמטבח.
"זה לא קריטריון גזעני או משהו, אבל אנחנו מעדיפים שלא יהיה עובד ערבי", אמרו נציגי המועצות הדתיות לבעלי המסעדות ולחדשות 2. האזינו לשיחות

זה קצת יקשה עלי מבחינת מבחר המסעדות למשלוחי הצהריים, אבל מבחינה מוסרית כבר אין לי ברירה
כשרות=גזענות

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מהיום זו חובה מוסרית להחרים מסעדות כשרות
הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 11:37 
סמל אישי של המשתמש
זה לא גזענות, זה עיקרון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 12:39 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
זה לא גזענות, זה עיקרון

עקרון הגזענות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 12:44 
סמל אישי של המשתמש
מה פתאום אפרטהייד. לא יכול לקרות במדינת היהודים. אין מצב בחיים, שהרי כל ישראלי נושא לנצח את זכר השואה בליבו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 15:55 
סמל אישי של המשתמש
זה חלק מפרוייקט בשם ייהוד ההסעדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 16:28 
חובה להחרים בלי קשר!
כשרות נועדה להשחתת הציבור הדתי והחרדי בלבד,ועוד מכספי המדינה שלנו! לא לשום אינטרס ומטרה אחרת!
בשום מקום בספרים לא רשום להרחיק בשר מחלב וחלב מבשר,וחזיר ופירות ים וכו'!
כל אלו המצאות של הרבנים והעוסקים בדת,כדי לעשות כסף.
אתם יודעים כמה הון משקיעים בעלי המסעדות בתעודות כשרות,וכמה יכולים להרוויח מכך אביונים,גרים,אלמנות ונזקקים(כתוב בספרים שיש גם לכבדם,כי גרים היינו בארץ מצריים)?
חייבים להלחם בתופעה,ולהוכיח שב"כשרות" לא קונים אותנו,בניגוד לדתיים,ושאם הם רוצים להיות כשרים,אותנו ואת כספינו הם יפסידו,וכך הרווח שלהם יעלה על ההפסד!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 16:32 
סמל אישי של המשתמש
בהלכה יש מה שנקרא "בישולי גויים". זה אומר שאי אפשר לאכול לפעמים דברים שגויים (לא משנה מה דתם) מבשלים, בדיוק כמו שאסור לשתות יין שגוי הכין (זה נקרא נסך). כלומר, חייב להיות יהודי מעורב בתהליך ולו במעט. לא יודע לגמרי מה מותר ומה אסור כי זה לא שגוי לא יכול לבשל שום דבר, יש הלכות בנושא אבל בניגוד לדבר הגזעני לחלוטין של לא להשכיר דירות לערבים, משהו שאין לו שום הלכה, פה מדובר בעניין דתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 16:40 
סמל אישי של המשתמש
יהודים חושבים שזה לא מוסרי לקנות כשר. יהודים חושבים שזה לא מוסרי לאכול כשר. יהודים נגד כשר. יהודים. הרחמן הוא ירחם עלינו ועל כל ישראל.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 16:48 
אופיסר,אין לי שום בעיה לאכול כשר,ושכל האוכל יהיה כשר,כל עוד לא יעשו מזה כסף על חשבוננו!
אבל אם זה כל-כך "למטרה טובה",מה הבעיה לעשות זאת בהתנדבות,ולא על חשבון כספנו(בלי קשר לעניין הגזענות הנ"ל,שזה נושא פסול אחר)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 16:56 
Officer Barbrady כתב:
יהודים חושבים שזה לא מוסרי לקנות כשר. יהודים חושבים שזה לא מוסרי לאכול כשר. יהודים נגד כשר. יהודים. הרחמן הוא ירחם עלינו ועל כל ישראל.

יאללה יאללה.

יש במדינה הזו ציבור חילוני לא קטן, שכל ענייני הכשרות והדת מעניינים אותו כשלג דאשתקד.

אתה רוצה להיות דתי ולשמור כשרות, תפאדל. עזבו אותנו כבר בשקט עם האלוהים הברברי והפרימיטיבי שלכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 16:57 
קשה לי להאמין שהם אוסרים עבודה של גויים במסעדה, אולי רק בבישול עצמו .
ומצידי שתחרימו בגלל זה, לא באמת משנה לי. רק לשם ההבהרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: מהיום זו חובה מוסרית להחרים מסעדות כשרות
הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 17:27 
סמל אישי של המשתמש
אורנה אוסטפלד כתב:
בהלכה יש מה שנקרא "בישולי גויים". זה אומר שאי אפשר לאכול לפעמים דברים שגויים (לא משנה מה דתם) מבשלים, בדיוק כמו שאסור לשתות יין שגוי הכין (זה נקרא נסך). כלומר, חייב להיות יהודי מעורב בתהליך ולו במעט. לא יודע לגמרי מה מותר ומה אסור כי זה לא שגוי לא יכול לבשל שום דבר, יש הלכות בנושא אבל בניגוד לדבר הגזעני לחלוטין של לא להשכיר דירות לערבים, משהו שאין לו שום הלכה, פה מדובר בעניין דתי

גם לאיסור השכרת הדירות נמצא צידוק הלכתי ("לא תחנם").
בשני המקרים מדובר בפרשנות הלכתית, ובשני המקרים מדובר בגזענות.
אני לא בטוח שחייבת להיות חפיפה בין השתיים, אבל אולי שווה לבדוק עם מומחה כמו אופיסר.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 17:37 
נועם שחם כתב:
Officer Barbrady כתב:

יאללה יאללה.

יש במדינה הזו ציבור חילוני לא קטן, שכל ענייני הכשרות והדת מעניינים אותו כשלג דאשתקד.

אתה רוצה להיות דתי ולשמור כשרות, תפאדל. עזבו אותנו כבר בשקט עם האלוהים הברברי והפרימיטיבי שלכם.

נועם,הבורא הוא לא ברברי או פרימטיבי....
יש חוקי כשרות וחוקים על איזה מאכל אפשר להכניס לפה ואיזה לא...ועל ההשפעה הישירה של זה על הנפש.
חוקי הכשרות וקדושת המאכל זה אחד השכלים היותר עמוקים שהאדם יכל לקנות לעצמו.....
יש על זה הרבה מאמרים שמתיחסים לצד הרוחני של העניין..ולהשפעה הישירה של זה על נפש האדם ואיך זה גורם לו להתקרב לתכלית ולאמת שלו.

אוכל כשר מביא לשכל ישר.....
נכון שיש הרבה פוליטיקה בין חברות הכשרות,ודברים שעניינם לא קשור לפן הרוחני של התורה...
אבל מפה ועד להשליך מילים כאלה על הבורא שבטובו נותן לנו להבין מה מעלה אותנו מבחינה רוחנית ומה מוריד אותנו..זה קצת לעג לרש.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 17:44 
סמל אישי של המשתמש
זו גענות נטו וגועל נפש.
הפתרון הוא לא להחרים מסעדות כשרות (אלפרדו לב ל'אנטריקוט לב לב) אלא להילחם בהוראה הבזויה הזו. יש מספיק נבחרי ציבור נגישים שזכויות הפרט,חופש העיסוק ואפליה על רקע לאום הם ההתמחות שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 17:47 
סמל אישי של המשתמש
אגב נועם,
מי שברברי ופרימיטיבי זה לא אלוהים אלא אלו שמתיימרים לדבר בשמו,להבין יותר טוב מכולם למה הוא התכוון ולעשות מזה כסף על חשבוננו. הם הבעיה, לא אלוהים ולא הדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 17:49 
הבורא לא קיים.

הבורא כפי שנתפס ע"י הרבנות ורוב האנשים הדתיים, היא מוסד שמבוסס על תפיסות פרימיטיביות וברבאריות שאין לי שום יכולת להזדהות איתן.

לא הייתי מגיב ככה, אלמלא התגובה האווילית וחסרת הכבוד של האדון ברבריידי. חוקי הכשרות ואלוהים שלכם מעניינים אותי כשלג דאשתקד, אבל לא אכפת לי לכבד את האמונה שלכם כל עוד אתם מסוגלים לכבד את חוסר האמונה שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: מהיום זו חובה מוסרית להחרים מסעדות כשרות
הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 17:55 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:
הבורא לא קיים.

הבורא כפי שנתפס ע"י הרבנות ורוב האנשים הדתיים, היא מוסד שמבוסס על תפיסות פרימיטיביות וברבאריות שאין לי שום יכולת להזדהות איתן.

לא הייתי מגיב ככה, אלמלא התגובה האווילית וחסרת הכבוד של האדון ברבריידי. חוקי הכשרות ואלוהים שלכם מעניינים אותי כשלג דאשתקד, אבל לא אכפת לי לכבד את האמונה שלכם כל עוד אתם מסוגלים לכבד את חוסר האמונה שלי.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 17:55 
נועם שחם כתב:
הבורא לא קיים.

הבורא קיים
אני לא מדבר עכשיו על תגובות של משתמשים אחרים.
אני רק אומר שיש בענייני הכשרות פן רוחני שמשפיע על הנפש.....
אני מצדיק את טענתך שיש הרבה אנשים דתיים שחוטאים לאמת והם מציגים את הדרך של הבורא בצורה שלילית...כמו שיש אנשים לא דתיים שלא מסוגלים לטעום טעם תורה-טעם החיים בגלל כל מיני סיבות וסטיגמות שהם חוו במהלך ילדותם.

כדי לתפוס באמת מה המהות של הבורא ביחס לבריאה,ומה המהות של כשרות המאכלים ביחס לנפש..צריך מוחין יותר רחב מפחד של שכר ועונש...צריך להכנס לסודות הכי עמוקים של הבריאה,אבל אם בן אדם לא מגיע לאותם כתבים אז אין לצערנו מאיפה להתחיל......

בשורות טובות וחנוכה שמח.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 17:59 
רק על זה שלא כתבת לי "חנוכה כשר ושמח", מגיע לך פרח :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 18:04 
נועם שחם כתב:
רק על זה שלא כתבת לי "חנוכה כשר ושמח", מגיע לך פרח :ROSE:

אם תתפוס את האור של חנוכה אז אשרינו ואשרייך.....
אני לא בא להתווכח עם אף אחד עם המוסר שלו ועל הדרך שבה הוא עצמו רואה את העולם...
אני בא להאיר את הנקודה שיש עוד פן בשרשרת וזה הפן הרוחני..שאבותינו העבירו לנו את החכמה הרוחנית במסורת והיא יכולה להיות כלי מצויין לכל אדם ,כמו שיצא לי לדבר אתמול עם חבר אתאיסט שלי
על רעיונות קבליים והוא מאוד התפעל מהדברים,כמובן שלא נכנסנו לשיחה (האם יש?או האם אין?)
פשוט קצת לפתוח את הראש ולקבל מידע חשוב על הנפש וסודותיה.

משום מה החכמה או ההסתר על החכמה ,עבר פילוג שנקרא בין בני אדם (דתיים וחילוניים) וחבל שכך
כי יש שפע של מידע חיוני לכל נפש.

רק שמחה. :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 19:37 
כמו שבטח שמתם לב, אני נעדר מהפורום כבר תקופה ארוכה.
אני רואה שיש כאן כמה אנשים שפשוט נשארו באותו מקום ואני יכול רק להביע חמלה על הקיבעון והאטימות שהם מסרבים להיפרד מהם. חבל.
אם אתה בור ואין לך מושג, צא ולמד. זו לא בושה ללמוד. אבל הביטחון העצמי המופרז הזה של לצאת בהצהרות כשבעצם אין לך שמץ של מושג והבנה על מה אתה מדבר- זה כבר ממש מביך. אמרו חכמים לפניי "אוויל מחריש- חכם ייחשב" או לחילופין "סייג לחכמה-שתיקה". אז זו ההמלצה שלי לחלק מכם.

לגופו של נושא, ולמיטב ידיעתי (בכל עניין הלכתי יש לשאול רב בדיוק כפי שבעניין רפואי אנו ניגשים לרופא):

1. ככלל, ביום חול אין שום איסור הלכתי להעסיק נכרי, ובטח לא נכרי ממוצא מסויים. כל מי שאומר דבר כזה פשוט חוטא לאמת.
2. ההלכה בעניין כשרות היא מורכבת ויש בה היבטים רבים ודיוקים שעל מנת ללמוד את כל הנושא בצורה רצינית ומקצועית, יש להקדיש לכך שנה-שנה וחצי של לימודים.

לצורך העניין יש דברים שגם אני, כאדם שאינו שומר שבת בינתיים, לא יכול לעשות במטבח כשר למהדרין וכשעבדתי בצעירותי כעוזר טבח במסעדה כשרה למהדרין קיבלתי את זה בהבנה מלאה. אגב, אני גם מוצא היגיון רב ברציונל שאומר שיהודי המקפיד לשמור תורה ומצוות ייזהר בבישול וידקדק ולא "יחליק" על טעויות שעשה בשל חשש מנזיפה מהבוס או מאיבוד ממון וזמן. כשמדובר באדם שאיננו יהודי החשש מפני מצב כזה עולה באופן טבעי. למרות זאת, אם העבודה נמצאת תחת השגחה אין שום מניעה הלכתית עקרונית להעסיק נכרי כטבח.

3. אין שום איסור להעסיק או להשכיר דירות דווקא לנכרים ערביים. אמירות כאלה הן בהחלט גזעניות ואין להן שום מקום ביהדות או בכלל.
כל איסור או התייחסות ביהדות לנכרי- מתייחס לכל הנכרים בעולם ללא שום אבחנה של מוצאם. אמריקני, רוסי, ארגנטינאי, ערבי, אפריקאי, אסייתי ואוסטרלי. דין אחד לכולם.

אז אם אתה "אתאיסט" ממורמר, מתוסכל ואובססיבי באופן כללי, חפש לך נושא אחר להיתלות בו.

לילה דבש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 21:07 
סמל אישי של המשתמש
משגיח כשרות זה התפקיד הכי הכי הכי מושחת שהחרדים יצרו אי פעם, זה שקול לבזיון בית המקדש שהיה מסואב.
אני זוכר שהשתחררתי מהצבא הייתי עובד כמלצר במסעדה איטלקית באשדוד, אידי. במסעדה היו מגישים פירות ים, חזיר, בקיצור כשרה היא לא.
אני לא אשכח את היום שנכנס למטבח משגיח הכשרות הראשי של אשדוד, חרדי שמן עם חיוך על הפנים. שאלתי את מנהלת המשמרת מה עניין, הרי זו לא מסעדה כשרה, היא אמרה שזה משהו שבשגרה :SHOCK3: , שלמרות שאין הכשר למסעדה, הוא עדיין יכול לעשות טרור. בקיצור, אחרי כמה דקות שהוא מחייך ומסתובב במטבח, מדבור במטבח גדול, הבנזונה יושב ואוכל מרק :SHOCK3: , לא בחדר אוכל, אלא בפאקינג מטבח עצמו. לא אכפת לו שאני רואה אותו, לא אכפת לו שהצוות רואה אותו, שם זין, מי יעשה לו משהו? אוכל במסעדה לא כשרה. אחרי שהוא הלך אחראית המשמרת רמזה לי שאוכל זה לא הדבר היחיד שהוא מקבל מהמסעדה.

אנחנו חיים במדינה של עבדים, אנחנו השרמוטות והכלבים של החרדים, רק להם יש כח להחיל חוקים עלינו, לנו אין שום כח להחיל עליהם. ואחרי הכל אנחנו נחשבים עוד מצורעים.
חוק ראשון שהייתי מחיל זה שאחראי כשרות יעשה צבא, ולהגביל להם את הילודה. משם הייתי מתקדם לחוקים דרקוניים, איזה דרקוניים? אותם חוקים שחלים עלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 21:12 
סמל אישי של המשתמש
אופטימי, מה זה אומר על המסעדה שלך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 21:36 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים.. אני רק רוצה לציין שאני מסכים בהחלט עם הפסקה הראשונה שלך.. רק שלא בטוח שאנחנו מתכוונים לאותם אנשים..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 21:48 
סמל אישי של המשתמש
מקבל את זה שיידאגו לכמה כללים שחשובים להם- לרבנות.
לדוגמא שגוי לא ידליק את האש ביריים אלא רק יעביר אש. העובד שלי מקפיד על כך ובכל בוקר קורא למישהו מהיהודים שמועסקים לעשות זאת המשגיח מגיע רק מאוחר יותר.

מעבר לכך זו גזענות לטעמי.

לדעתי הם ישיגו את ההפך מסעדות שהן כשרות יהפכו ללא כשרות, במיוחד כאלה שיש להם התלבטות עיסקית לעשות זאת כבר כיום.

במקרה היום קבלתי תעודת כשרות חדשה. פעם היה צריך לחדש אותה כל חצי שנה.
בראש השנה האחרון הם- הרבנות עברו לתעודה ל- 4 חודשים .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2013, 00:14 
סמל אישי של המשתמש
גביזון כתב:
משגיח כשרות זה התפקיד הכי הכי הכי מושחת שהחרדים יצרו אי פעם, זה שקול לבזיון בית המקדש שהיה מסואב.
אני זוכר שהשתחררתי מהצבא הייתי עובד כמלצר במסעדה איטלקית באשדוד, אידי. במסעדה היו מגישים פירות ים, חזיר, בקיצור כשרה היא לא.
אני לא אשכח את היום שנכנס למטבח משגיח הכשרות הראשי של אשדוד, חרדי שמן עם חיוך על הפנים. שאלתי את מנהלת המשמרת מה עניין, הרי זו לא מסעדה כשרה, היא אמרה שזה משהו שבשגרה :SHOCK3: , שלמרות שאין הכשר למסעדה, הוא עדיין יכול לעשות טרור. בקיצור, אחרי כמה דקות שהוא מחייך ומסתובב במטבח, מדבור במטבח גדול, הבנזונה יושב ואוכל מרק :SHOCK3: , לא בחדר אוכל, אלא בפאקינג מטבח עצמו. לא אכפת לו שאני רואה אותו, לא אכפת לו שהצוות רואה אותו, שם זין, מי יעשה לו משהו? אוכל במסעדה לא כשרה. אחרי שהוא הלך אחראית המשמרת רמזה לי שאוכל זה לא הדבר היחיד שהוא מקבל מהמסעדה.

אנחנו חיים במדינה של עבדים, אנחנו השרמוטות והכלבים של החרדים, רק להם יש כח להחיל חוקים עלינו, לנו אין שום כח להחיל עליהם. ואחרי הכל אנחנו נחשבים עוד מצורעים.
חוק ראשון שהייתי מחיל זה שאחראי כשרות יעשה צבא, ולהגביל להם את הילודה. משם הייתי מתקדם לחוקים דרקוניים, איזה דרקוניים? אותם חוקים שחלים עלי.

היה לו אף גדול, לחרדי השמן שאוהב כסף?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 דצמבר 2013, 00:31 
סמל אישי של המשתמש
חחחחחחחחחחח אופיסר.. גדול..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2013, 00:53 
אני עובד במסעדה שלמרות שיכלה לקבל תעודת כשרות בקלות מוותרת מטעמים אידיאולוגיים , הללוואי שכמות האנשים שיבואו לאכול שם בגלל זה יהיו אותם כמות אנשים שפוסלים את המקום בגלל התעודה. אם זה היה המצב הרבה מסעדות היה מוותרות לקחת חלק במפעל הדוחה הזה של הרבנות , הבעיה שלא לכולם זהז מספיק חשוב בשביל הפגיעה בהכנסה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2013, 03:53 
סמל אישי של המשתמש
עד היום חתיכת נייר ממוסגרת תלויה על הקיר לא היתה אישו בשבילי. היתה שקופה.

מהיום היא מהבהבת במיליון נורות אזהרה.

ואולי עדיף ככה, זה רק יחדד היכן עובר הגבול בינינו לבינם, בין תרבות יהודה לתרבות ישראל. עד הקרע הבלתי נמנע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2013, 10:04 
סמל אישי של המשתמש
בתור אחד שעבר לגור בפריפריה אני אומר לכם שמחוץ לת"א אתה חייב ללכת למסעדות כשרות,פשוט אין אלטרנטיבה כי זה מה שרוב הציבור מחוץ לת"א רוצה.
בכלל כל נושא הכשרות הוא נושא כלכלי,תאמינו לי שאם זה היה משתלם לבעלים הם היו מוותרים על הכשרות ועל עשרות אלפי השקלים שהם משלמים להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: