תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 00:55

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: צירוף לעמותה - פורמט זמין לסחיטה רגשית יעילה
הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 19:09 
סמל אישי של המשתמש
לשימושכם:

"אהלן אבא,

לפני כמה ימים התבקשתי על-ידי ידידה שלי לייעץ לה בהחלטה מסוימת שהיא היתה צריכה לקבל בנוגע לעניין כלשהו. על-אף שעל פניו לא היה נראה שמדובר בעניין גדול במיוחד, לפחות מבחינתה היתה לבחירה שלה משמעות מוסרית.
משום מה היא פנתה אלי, ואני אמרתי לה כך: היו היה אדם בשם עמנואל קאנט שחי בפרוסיה של המאה ה-18. על-אף שהוא ידוע כאחד מגדולי הפילוסופים בהסטוריה, אני עצמי אף-פעם לא התחברתי במיוחד לרעיונות שלו, פרט לאחד: רעיון המוסר האוניברסלי.
כמו כל גרמני, את הרעיון הזה הוא מגולל על פני מאות עמודים מסובכים, אבל בשל העובדה שהוא הפך בשנים האחרונות נר לרגליי, אני חושב שהצלחתי להסביר אותו בפשטות.
קאנט טוען שעל-מנת שהאנושות תלמד לחיות בשלום ולפי כללים מוסריים אחידים, יש לגבש קוד מוסר אוניברסלי: כזה שתקף בכל מקום ובכל תרבות. אלא שאיך אפשר לעשות דבר כזה?
כליברל, התשובה של קאנט מתמקדת באינדבדואל - באותו פרט בודד שניצב בפני החלטה.
קח למשל אדם שנוהג ברכב מצוחצח בכביש שכוח אל באיזו ערבה צפון אמריקאית כלשהי. כבר שעות שהוא לא ראה רכב אחר, ופרט לבקתה מרוחקת פה ושם, פשוט כלום אחד גדול ואינסופי. אותו אדם אוכל להנאתו חטיף ומגלה בסיומו שאין לו פח אשפה ברכב. היד האוחזת באריזה גם כך נמצאת כבר על אדן החלון ואין שום סיכוי שבעולם שמישהו אי פעם ייתקל באריזה הקטנה אם תושלך החוצה מהחלון.
כאן עומד אותו אדם בפני החלטה: לזרוק או לא לזרוק. בדיוק ברגע הזה נכנס לפעולה המנגנון שהמציא קאנט ושאמור לתת לנו את התשובה:
הבחירה הנכונה תהיה תמיד זו שהיית רוצה שכל בן-אדם אחר בעולם היה מקבל בסיטואציה זהה. כל-כך פשוט. לכן, בשל העובדה שאף-אחד לא אוהב לנהוג רכב דרך הררי אשפה, הבחירה המוסרית היא לתחוב את האריזה לכיס ולחכות לפח אשפה קרוב.

כעת תחשוב על זה בהקשר אחר: הלכו אנשים והקימו לך קבוצת כדורסל מעפר. כנגד כל הסיכויים, כנגד כל התחזיות, הלך והתרומם הפרויקט הזה לגבהים שאף אחד לא ציפה ממנו, תוך שמירה על אותו טוהר התנהלות לו התחייב מלכתחילה. במובן הזה - לא פחות ממהפיכה חברתית, לא ספורטיבית: ההוכחה שדמוקרטיה עובדת, ואוליגרכיה משחיתה.
כעת, אחרי שסיימת להנות מעוד ניצחון בדרבי, תחשוב מה היה קורה אם כל מי שהעניין היה נוגע לו היה מעדיף לחמוק מאחריות ולתת לאחרים לשאת בנטל של קיום המועדון הזה. האם הפועל היתה בכלל קיימת? כנראה שלא. ודאי לא מנצחת דרבים בליגה הראשונה. לכן, כל עוד אכפת לך ואתה מרגיש "אוהד", הבחירה לא לתמוך במועדון היא בחירה לא מוסרית. היא לא מוסרית מכיוון שאתה נהנה ביודעין מהפירות של מי שבחר בדרך ההפוכה (כולל אותי, מהיום הראשון בליגה ב').

זהו. חומר למחשבה.

שלך,
רועי".

התגובה:

"סיפור יפה ,גרמת לי לייסורי מצפון!!!
אני מהיום חבר עמותה.
המשך יום טוב
אבא".

Great success! :hapoel:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: צירוף לעמותה - פורמט זמין לסחיטה רגשית יעילה
הודעהפורסם: 04 דצמבר 2013, 19:15 
סמל אישי של המשתמש
מעולה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2013, 02:55 
סמל אישי של המשתמש
להשתמש בגרמני בשביל לגרום ליהודי ייסורי מצפון זה רעיון מהפכני.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2013, 17:32 
ItaiH6 כתב:
להשתמש בגרמני בשביל לגרום ליהודי ייסורי מצפון זה רעיון מהפכני.

:LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 דצמבר 2013, 17:59 
בשימוש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: