Frank Serpico כתב:
החתול של שרדינגר כתב:
אז הבעיה עם זהבי וגרשון זה שהם לא היו מספיק טובים?
לא, הבעיה היא עם הציפיות שאתה מצפה משחקנים שגדלו, תרתי משמע, על ברכי הסמל האדום, ששיחקו מגיל חמש עם חולצה אדומה כשהסמל מתנוסס על החזה. שגדלו וחונכו בבית אדום, בסביבה אדומה, אל תוך מערכת ערכים ספורטיבית אדומה, שבסיסה היא היריבות בין הפועל למכבי (או בין הפועל לבית"ר) והנאמנות לצד כזה או אחר.
נדמה לי שוינסנט אניימה הוא לא כזה.
הבעיה היא אצל מי שמעמיד את אלה וגם את אלה באותה מערכת ציפיות.
(לעניין הגדולה הספורטיבית קשורה רק ההערכה המקצועית שלנו, או לפחות של רבים מאיתנו, כלפיו, ועל הוקרת התודה על השנים שבהן הוא שיחק אצלנו. זה כבר לא קשור לרגש, רק להודאה כנה באמת).
זהבי גם גדל אל תוך מערכת ספורטיבית שנקראת הכדורגל הישראלי, שבה כמעט כולם, אם לא כולם, הם שכירי חרב, ואלה שלכאורה לא שכירי חרב ברובם מרוויחים בקבוצה שבה הם סמלים ונשמות הרבה יותר ממה שמגיע להם וגם המעמד המקצועי שלהם הרבה יותר גבוה מזה שמגיע להם.
מנגד, גם בלי לגדול בהפועל, קשה לי להאמין שקיים ספורטאי שלא מבין את המשמעות של יריבות כמו זאת שבין הפועל למכבי, על אחת כמה וכמה כזה ששיחק 4 שנים בהפועל, ושלא מבין איך מרגיש אוהד שרואה את השחקן הכי טוב שהוא ראה משחק במדי קבוצתו לובש את החולצה של היריבה הכי שנואה עליו.
אני לא חושב שהיחס אליו צריך להיות דומה ליחס לזהבי, אבל אני לא מבין איך אפשר להמשיך לאהוב שחקן, טוב ככל שיהיה, אחרי שהוא שיחק אצל היריבה הכי גדולה שלנו.