קופיפו כתב:
Fez כתב:
קופיפו כתב:
purvis short כתב:
לגבי האימונים אתה בהחלט צודק. אין בכלל ספק שטוב יותר לגבוהים הזרים שלך להתמודד באימון מול יוני ניר ולא מול מישהו מנבחרת הנוער. אבל זה שאלה של מחיר. האם בשביל זה שווה לוותר על תוספת תקציב לזרים יותר טובים? אני חושב שחד משמעית לא. בתקציב של הפועל תל אביב סדר העדיפויות צריך להיות ברור:
1. לפחות שלושה מארבעה הזרים צריכים להיות שחקנים של 90 אלף דולר לעונה. בדיוק כמו שעולים הזרים של בני השרון. הזר הרביעי יכול להיות זול יותר (למשל - כמו שעולה אואנס).
2. מחתימים ישראלים בכירים שישחקו. אתה צריך שלושה כאלה בקבוצה. שאר הישראלים הם שחקנים זולים. נבחרת עתודה, חיילים, נוער. זה מה שצריך לעשות.
3. לגבי הנוער - נישאר חלוקים. הבעיה שהמחלוקת הזו עולה הרבה מאוד כסף למועדון. אני מאוד בעד מחלקת נוער. אבל שקודם כל לא תפסיד אפילו שקל.
אתה מדבר שטויות בכמויות אדירות וטיפה עושה מעצמך צחוק.
אתה רוצה זרים כמו של בני השרון? אין שום בעיה אבל קח בחשבון שהישראלי הבכיר שלך יהיה אבי בן שימול.
ויתור על יוני ניר זה ממש לא מה שיוסיף לך לתקציב של הזרים. יש לך מושג בכלל כמה הוא מרוויח שאתה מקשקש? כמה טמיר אריאלי מרוויח?
כמה אתה חושב שהם רחוקים ממשכורת מקסימום של חייל שעומדת על 4200?
לא צריך להגזים. קודם כל, אבי בן שימול נותן בינתיים עונה אדירה, והישראלים של הרצליה לא רעים בכלל. אפילו טובים מאוד לליגה.
אני לא יודע כמה יוני ניר מרוויח אבל גם אם נניח שזה 5-6 אלף ש"ח לחודש (וקשה לי להאמין שזה פחות) על פני שנה שלמה זה משמעותי. זה עשרות אלפי דולרים שיכולים ללכת לזר שאשכרה ישחק. זה ההבדל בין זר של 50 אלף דולר (קאונסיל) לזר של 70 אלף דולר (בראון). ולא צריך להחתים אף אחד במקום יוני כך שזה רווח נטו.
אני אוהב את יוני אבל אני חושב שזה ברור לכולם שההחתמה שלו היתה מיותרת. בסדר, קורה.
אבי בן שימול נותן עונה אדירה אבל היית מהמר על זה בתחילת העונה?
תאמין לי שהיית צריך גבוה רביעי במקומו, זו עונה ארוכה עם המון פציעות ושאר תקלות...
אל תנסו להמציא את הגלגל לכל קבוצה בליגה יש גבוה רביעי, יותם שירן הוא ממש לא כזה ואפילו מתן לא. עד עכשיו זיינו אותנו בעיקר בצבע, חבל שיוני ניר לא משחק אפילו רק לכמה דק'...
נניח שהוא מרוויח 5.5 אלף ש"ח בחודש זה אומר 1300 ש"ח יותר מזלמנסון או מכרמל בוכמן כשהיה בן 19. 13 אלף שקל בעונה, 3,700 דולר בעונה, שדרוג מדהים לסך העוגה של הזרים, לא?
רק ספציפית לגבי העניין הזה, ממש לא היית צריך מישהו במקום יוני ניר וזה גם היה קרוב להיות המצב. יוני הוחתם יחסית מאוחר (אחרי תקופה שהוא התאמן אצלנו והתלבטו לגביו) ואני די בטוח שאם הוא לא היה מוחתם, לא היה מוחתם מישהו במקומו. אני גם די בטוח שאם הוא ישוחרר בקרוב (המעשה המתבקש לצערי) לא יבוא מישהו במקומו. עובדתית יוני הוא כרגע לא גבוה רביעי אלא שישי בהפועל, מתן ויותם משחקים לפניו אפילו בהרכבים שבהם יונתן 5 (הרכבים שבהם היית מצפה שיוני יקבל עדיפות), אפשר להתווכח אם זה נכון מקצועית או לא אבל אי אפשר להתווכח עם העובדה שיוני לא פקטור בהפועל. ההחתמה שלו מיותרת וממש לא צריך להביא מישהו במקומו. העלות הכללית שלו (כולל מס ותנאים מסביב) היא בהחלט כזאת שיכולה להוסיף עשרות אלפי דולרים לזר וזה משמעותי.
אני לא הייתי נגד ההחתמה של יוני ואני לא מבקר אותה, אבל בהחלט בדיעבד זה מיותר וברור שיש לנו סגל ישראלי "רחב" ויקר יתר על המידה. טמיר אריאלי לדעתי מרוויח סכומים נמוכים בהפועל אבל אפילו הסכומים האלה בנוסף להוצאות שונות (דירה נניח) מצטברים ללא מעט, לא בטוח שזה שווה את זה עבור קבוצה שמביאה רכז כמו קאונסיל, ולא בטוח שלא עדיף לתת הזדמנות לגולן גוט ורום גפן. כאן אני לא חד משמעי כמו עם יוני, וכולי תקווה שאריאלי ישתפר ויתן לפחות תפוקה סבירה, אבל יש אצלנו "פילוסופיה" כזאת של "שלד ישראלי" ושזרים זה משהו כזה שמביאים כדי להשלים את הסגל, במקום המצב בכל שאר קבוצות הליגה שהוא הפוך.
אני חושב שכן הופקו לקחים מסוימים משנים קודמות בנושא הזרים, אבל עדיין חלוקת העוגה מבחינת תקציב הזרים נשארה נמוכה באופן קיצוני בצורה לא מוצדקת, ומה לעשות שהזול עולה בסוף ביוקר.
לגבי מה שכתבת על קאונסיל באמת הנושא מוצה מזמן, אבל אתה מוזמן להסתכל באשכול ההחתמה שלו מה כתבתי עליו. אם ניפול עם שחקן כמו הארפר (מקווה מאוד שזה לא יקרה) אז באמת אפשר להגיד שלפעמים זה קורה ושאי אפשר לדעת, אבל להגיד את זה על קאונסיל זה מגוחך. קאונסיל היה שחקן מכללות לא מרשים בעליל, שנתן עונת סניור איומה ונוראה, והמוניטין שלו במכללות היה רע מאוד.