Kyahs כתב:
הטענה שלך היא לא נכונה מסיבה פשוטה - יש לך שלוש אופציות לבחירה. לא שתיים. גם אם אתה אומר שדלת אחת לא רלוונטית, זה לא משנה. אתה יכול לבחור בה. היא אחת מהאופציות, ולכן היא חלק מהמצוי. גם יש דלת אחת שלא יכולה להיות מה שאתה קורא לו לא רלוונטית, כי מאחוריה המכונית.
לפי הטענה שלך, אם הייתי עורך עכשיו הגרלת לוטו שבה זייפתי את המנגנון כך שרק 6 מספרים שאני יודע אותם יכולים לצאת, והייתי מבקש ממך לנחש 6 מספרים מתוך 40, הסיכוי שלך היה מושלם, כי 34 כדורים הם "לא רלוונטיים". אבל כשההגרלה מתחילה, אין לך מושג עדיין אילו כדורים לא רלוונטיים.
ושוב אני אגיד, תנסה לפרט את כל המקרים, אתה תתפלא כמה זה עוזר להבנה כשיש לך את הכל מפורט מול העיניים.
אתה יכול לבחור בדלת ה"לא רלוונטית", אבל ברגע שבחרת בה, דלת אחרת הופכת ללא רלוונטית (על המקרה שבחרת מכונית מראש אני לא מדבר כי שם זה באמת ברור שעדיף לך להישאר, לא שהמתמודד יודע את זה כמובן....).
לגבי הדוגמא שלך עם הלוטו, יש פה 2 הבדלים מרכזיים:
1. לפחות לפי הטענה שלי (והטענה שלי אגב, בהחלט תלויה בזה), המתמודד יודע מראש שיש דלת לא רלוונטית (לא ראיתי שום מקום שעוסק בבעיה שטוען אחרת, אבל אם המתמודד לא יודע, אז בהחלט התיאוריה שלי בטלה, אבל בשביל שזה יקרה צריך שתהיה אופציה שהמנחה לא פותח דלת, או שכל פעם שהניסוי מנוסה, המציאות היא "חדשה").
2. הוא גם יודע איזה סוג של דלת לא רלוונטית - דלת של עז.
ולכן התיאוריה שלי בהחלט טוענת, שאם המתמודד יודע ש34 כדורים לא רלוונטיים, והוא גם יודע איזה כדורים לא רלוונטיים, הסיכוי שלו לזכות בהגרלה הוא באמת מושלם.
ושוב, כל הבעיה כולה ברורה לי, רק העניין עם האחוזים בהתחלה לא.