תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 11:27

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: שאלות לתושבי ארה"ב
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2013, 13:00 
סמל אישי של המשתמש
אני צריך מספר עצות לרגל מעבר לשיקגו.
1. המלצות לבנק לחשבון עו"ש
2. המלצות לחברת סלולר-חבילת שיחות ואינטרנט.
3. אם מישהו עשה רילוקיישן - חברת שילוח מומלצת? לקחים לגבי השילוח? כמה עמדו בזמנים?
4. התהליך של קניית אוטו דומים למה שקורה בארץ? נאמר ומוצאים דרך הרשימה של קרייג אוטו, נהוג לקחת לבדיקה? על חשבון מי? העברה בדואר?

תודה מראש לעוזרים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: שאלות לתושבי ארה
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2013, 13:39 
אני אבדוק עם אח שלי שעשה רילוקיישן לפני 9 שנים ועוד לא חזר.
לפחות לגבי 4 ממה שאני זוכר מהרילוקיישן שלי לפני 13 שנה זה שמעבירים את זה במשרד הרישוי וזה עולה אחוז מסוים (לא זוכר כמה)
מערך הקניה (ולכן לפעמים רושמים ערך נמוך יותר כדי לחסוך). אבל זה היה בטקסס, לא יודע לגבי אילינוי.
חשוב שתקבל מחברת הביטוח שלך מכתב "העדר תביעות" באנגלית כי אחרת הביטוח יהיה לך מאוד יקר.
אני עשיתי בדיקה במוסך אבל אני לא יודע כמה זה מקובל.
היו אז גם חברות שהציעו לבוא אל המוכר הביתה ולעשות את הבדיקה שם בתוספת של איזה 80 דולר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2013, 17:40 
קח בחשבון, אנחנו סטודנטים לשנה בבוסטון, כך שחלק מהתשובות עשויות להשתנות לפי איזור המגורים ותקופת השהות

1. אנחנו וכל מי שאני מכיר פתח ב-Bank of America. מאוד נוח, נמצאים בכל ארה"ב
2. אנחנו לשנה אז עשינו חבילת הכל-כלול (עד 2 ג'יגהבייט) ללא התחייבות ב-AT&T ב-60 דולר. בבוסטון הקליטה של AT&T עדיפה. באיזורים אחרים וריזון כנראה טובה לא פחות, בטח בדור רביעי. יכולים להיות דילים טובים גם בחברות הקטנות יותר (מטרו ו-T-Mobile), אבל אני לא יודע לגבי הקליטה. אם אתה לתקופה יותר ארוכה, ורוצה לקנות מכשיר, תשקול לעשות תכנית לשנתיים ולקבל הנחה משמעותית על המכשיר (אנחנו פשוט קנינו נקסוס). מה שלא תעשה, אל תקנה חבילה ממישהו שנמצא כאן
3. לא עשינו
4. התהליך שונה - לא נהוג לעשות בדיקה במכון, אתה מצופה לעשות סיבוב, לבדוק מתחת למכסה המנוע, לבעוט בצמיגים ולהחליט. אם אתה לא נוסע הרבה אז זיפקאר זו אפשרות טובה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: שאלות לתושבי ארה"ב
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2013, 18:49 
קודם כל, אני ממליץ על הפורום של תפוז "עוברים לארהב" לשאלות כאלה.

1. Bank of America - הכי ידידותיים למהגרים. נותנים לפתוח חשבון עוד לפני שיש לך SSN. ויש להם Secure credit card
שזה אומר שאתה מפקיד פיקדון סגור על הסכום שאתה רוצה כמסגרת אשראי, ומקבל כרטיס ויזה רגיל לחלוטין.
אז זה לא באמת אשראי, במובן המקורי של המילה, אבל יש לך כרטיס אשראי לכל דבר ואתה צובר credit history.

2. תלוי מאוד בכיסוי באיזור שלך.
החברה של וולמרט straight talk יושבים על הרשת של AT&T ובפחות מארבעים דולר לחודש יש לך unlimited. לאשתי זה עובד מצוין באייפון 4S.

3. ocean relocation היו מאוד מסודרים ועבדו יפה.
לקח 9 שבועות, למרות שהעריכו ב-3-4, אבל מראש הזהירו ולא התחייבו.
זה תלוי גם ביעילות של המכס בנמל ההגעה, ובחברה המקומית שהם לוקחים לטפל בצד של ארה"ב.
בדיעבד חלק מהעיכוב היה כי לקחנו שליש קונטיינר ואז הם שולחים רק כשמגיעים לקוחות אחרים שממלאים בדיוק אחד מלא. אם אתה שולח מלא, אין בעיה כזו.
אבל ממה שחיפשתי באינטרנט ומחברים פה, אף אחד לא באמת קיבל משהו בפחות מחודשיים.

4. מצטער. משלם יותר מדי על לגור בעיר, אבל חופשי מבעיות רכב :)

עוד בפרטי אם אתה צריך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2013, 18:51 
deep red כתב:
אני צריך מספר עצות לרגל מעבר לשיקגו.
1. המלצות לבנק לחשבון עו"ש
2. המלצות לחברת סלולר-חבילת שיחות ואינטרנט.
3. אם מישהו עשה רילוקיישן - חברת שילוח מומלצת? לקחים לגבי השילוח? כמה עמדו בזמנים?
4. התהליך של קניית אוטו דומים למה שקורה בארץ? נאמר ומוצאים דרך הרשימה של קרייג אוטו, נהוג לקחת לבדיקה? על חשבון מי? העברה בדואר?

תודה מראש לעוזרים

מזל טוב. שיקאגו זאת אחלה של עיר, למרות שלא ב6-8 החודשים הבאים, כשהעיר היא בעצם מקפיא ענק. לשאלות שלך:
1. זה לא חשוב. חשבונות בנק בארה"ב זה עניין די פשוט וזול. תפתח חשבון של בנק גדול שיש לו סניפים קרוב לבית ולמשרד שלך. אני לא בטוח מה הבנק הגדול בשיקאגו, אבל זה משתנה מעיר לעיר. יש ערים גדולות בלי סניפים של בנקים מסויימים. תבדוק. בסה"כ אתה אמור לשלם מעט מאוד עמלות אם בכלל על חשבון checking ואתה תקבל מהבנק את כל השרותים הרגילים.
2. סלולרי ואינטרנט זה סיפור יקר בארה"ב אבל המחירים לא מאוד שונים מחברה לחברה. אין גם יותר מידי משא ומתן עם החברות האלו. בעקרון האלמנט הכי חשוב זה לבדוק למי יש קליטה טובה באזור שאתה גר ועובד בו. זה קריטי. אל תניח שחברה גדולה X עובדת טוב באזור גדול Y (מן המפורסמות למשל זה שAT&T די גרועים בנ"י וממש לא קיימים בצפון מנהטן). הקיצר, תשאל את הקולגות שלך.
3. לא יודע על זה.
4. התהליך שונה ולא פשוט למרות שהמחירים זולים. בגדול, שני הדרכים העיקריות לקנות רכב משומש זה או באמצעות דילר, שבדר"כ ישחת אותך במחיר אבל ייתן לך אחריות מסויימת למה שאתה קונה, או בעסקאות פרטיות. אני בדר"כ מעדיף עסקאות פרטיות ומוצא מכוניות דרך קרייג-ליסט. יש מוסכים שיבדקו בשבילך את הרכב למרות שלא יותר מידי קונים עושים את זה. אם הרכב עדיין תחת אחריות של היצרן זה לא ביג דיל. הבדיקה כמעט תמיד תהיה על חשבון הקונה. העברה מתבצעת במשרדי הDMV (למרות שאם אתה קונה מדילר הוא יעשה את זה בשבילך), הידועים לשמצה בחוסר יעילותם. וכן, יש על זה מס קנייה (דומה למע"מ) כמו על כל מוצר אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2013, 19:49 
עצוב לשמוע שאתה עוזב. שיהיה לך בהצלחה :ROSE:

אה, ולא יכולתי להתאפק:
גיא האדום כתב:
מזל טוב. שיקאגו זאת אחלה של עיר, למרות שלא ב6-8 החודשים הבאים

:LAGUH!: :LAGUH!:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2013, 20:10 
בדיוק צץ לי בפייסבוק:
http://www.brb.co.il/%D7%94%D7%9E%D7%93 ... %99%D7%9C/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2013, 21:02 
סמל אישי של המשתמש
תודה לכולם על הטיפים. אם יש דברים שימושיים נוספים, אשמח בפרטי).
בני- תודה, יש לי כבר מכתב העדר תביעות מחברת הביטוח.
20 - זיפקאר? זה כמו התל-אופן רק לרכב? נראה לא שמיש לי, כי אני ארצה לצאת לסופ"שים לטייל.
מפלצת 4- מה עשיתם בינתיים עד שהגיע השילוח? מלון דירות (יקר רצח)? מזרנים?
סלולרי - יש לי S3 ואני אשאר איתו כרגע, אני אכן אשאל את הקולגות לגבי קליטה.
בנק - מתמקחים על משהו? גובה עמלות?

BRB חרשתי (בעיקר האישה), פה זה האקסטרא.

נ.ב.- אע"ב יקר :ROSE: (תמיד רציתי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: שאלות לתושבי ארה"ב
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2013, 21:45 
קנינו מיטת אוויר מתנפחת במאה דולר, בגובה וגודל של מיטה אמיתית. משמשת עד היום כשבאים אורחים.
לא יודע אם יש לך ילדים, לנו עוד לא היו אז. הסתדרנו. ישבנו עם הכלבה על הרצפה ואכלנו על ארגז קרטון עם כלים חד פעמיים. והיינו בחוץ הרבה... אבל עברנו בקיץ...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2013, 23:37 
אם זה לפלושיפ, ויש לך עוד הזדמנות לשנות את זה לאוסטרליה, שווה את המאמץ.
גן עדן לרופאים, אפילו יותר מלאנשים נורמליים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: שאלות לתושבי ארה
הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2013, 06:43 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:

מימנו לי ויזה h1b כך שהכל פתוח, מה היתרונות של אוסטרליה לדעתך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2013, 07:46 
deep red כתב:
אדום מטלי כתב:

מימנו לי ויזה h1b כך שהכל פתוח, מה היתרונות של אוסטרליה לדעתך?

לאנשים רגילים - זו המדינה שנחשבת כרגע לכזו עם איכות החיים הכי טובה. אני יכול לפרט באופן אישי, אבל זה סובייקטיבי.
לרופאים - זו המדינה בה רופאים מרוויחים הכי הרבה כסף, הרבה יותר מבארה"ב. ולא עובדים קשה (גם על זה אני יכול להעיד באופן אישי...).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2013, 07:58 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
לאנשים רגילים - זו המדינה שנחשבת כרגע לכזו עם איכות החיים הכי טובה.
זאת גם היתה דעתי ודעת אשתי אחרי ביקור שם. איכות החיים מדהימה ממש, ואנחנו הסתובבנו רק עם אנשים "רגילים".

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2013, 17:14 
אני תמיד חשבתי שבגדול רופאים בארה"ב מרוויחים יותר מאשר במדינות אחרות. מסתבר שהנתונים יותר מורכבים מזה, למרות שלפי לא מעט מדדים זה באמת כך:
http://economix.blogs.nytimes.com/2009/ ... ries-make/

http://www.forbes.com/sites/theapotheca ... -too-much/

בכל מקרה ברור שרופאים באוסטרליה לא מרוויחים הרבה יותר מרופאים בארה"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2013, 19:07 
גיא האדום כתב:
אני תמיד חשבתי שבגדול רופאים בארה"ב מרוויחים יותר מאשר במדינות אחרות. מסתבר שהנתונים יותר מורכבים מזה, למרות שלפי לא מעט מדדים זה באמת כך:
http://economix.blogs.nytimes.com/2009/ ... ries-make/

http://www.forbes.com/sites/theapotheca ... -too-much/

בכל מקרה ברור שרופאים באוסטרליה לא מרוויחים הרבה יותר מרופאים בארה"ב.

מעניין, חשבתי שמדובר על הפרשים גדולים יותר.
כמה דברים שיכולים להסביר את זה:
1. הנתונים שאתה מציג ישנים. בשנים האחרונות המשבר הכלכלי העולמי מורגש מאד בארה"ב ובאירופה, פחות באוסטרליה.
2. אתה מציג נתונים של GP, שבאמת מרוויחים כאן פחות יחסית, אני מדבר על רופאים מומחים.
3 אני חושב שמה שאתה מציג מבוסס על משכורות, ולא על הכנסה מרפואה פרטית, כי כל הזמן מדובר שם על SALARY. בנוסף, המספרים המוצגים כל כך נמוכים, ולא הגיוני שמדובר על הכנסה שנתית של רופא.
4. נראה שהמחקרים עם של הקונגרס האמריקאי (?), וכמו כל מחקר, תלוי מי עשה אותו ומה רצה להציג.
5. השאלה כמה צריך לעבוד בשביל ההכנסות הללו. באוסטרליה לא עובדים הרבה (לא רק רופאים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2013, 21:19 
אדום מטלי כתב:
לאנשים רגילים - זו המדינה שנחשבת כרגע לכזו עם איכות החיים הכי טובה. אני יכול לפרט באופן אישי, אבל זה סובייקטיבי.
לרופאים - זו המדינה בה רופאים מרוויחים הכי הרבה כסף, הרבה יותר מבארה"ב. ו לא עובדים קשה (גם על זה אני יכול להעיד באופן אישי...).

מחזק, בכלל ובפרט לגבי המודגש.
קח בחשבון שמספר המקומות המוצעים ל FELLOW קטן באופן משמעותי באוסטרליה לעומת ארה"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2013, 22:09 
סמל אישי של המשתמש
זה לא נושא האשכול, אז בקצרה , כי כן בדקתי - ההבדלים לא גדולים בכלל (כמובן מדובר על משכורות חציוניות) במסגרת המומחים:
תמונה
ולגבי גסטרואנטרולוגים המצב ממש בסדר בארה"ב.
רמת החיים בשיקגו בדירה שהאוניברסיטה מספקת, בסביבה אוניברסיטאית גם טובה, יש זמן לקליניקה, למחקר ולחיים. ולמי שמתמצא סטיבן הנואר הוא שם מספיק גדול.
עומס העבודה תלוי אצל מי אתה עובד, הייתה לי אפשרות אצל מייקל קאם בסט. וינסנט במלבורן. קורעים אצלו את הישבן והשכר בהתחלה פחות טוב, ולי אין מושג כמה ואם אני נשאר.
הבאסה בארה"ב הוא הליך הרישוי - ארוך ויקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 00:33 
סמל אישי של המשתמש
משכורת ממוצעת, לא חציונית. average, לא median.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 00:46 
20 כתב:
קח בחשבון, אנחנו סטודנטים לשנה בבוסטון, כך שחלק מהתשובות עשויות להשתנות לפי איזור המגורים ותקופת השהות

1. אנחנו וכל מי שאני מכיר פתח ב-Bank of America. מאוד נוח, נמצאים בכל ארה"ב
2. אנחנו לשנה אז עשינו חבילת הכל-כלול (עד 2 ג'יגהבייט) ללא התחייבות ב-AT&T ב-60 דולר. בבוסטון הקליטה של AT&T עדיפה. באיזורים אחרים וריזון כנראה טובה לא פחות, בטח בדור רביעי. יכולים להיות דילים טובים גם בחברות הקטנות יותר (מטרו ו-T-Mobile), אבל אני לא יודע לגבי הקליטה. אם אתה לתקופה יותר ארוכה, ורוצה לקנות מכשיר, תשקול לעשות תכנית לשנתיים ולקבל הנחה משמעותית על המכשיר (אנחנו פשוט קנינו נקסוס). מה שלא תעשה, אל תקנה חבילה ממישהו שנמצא כאן
3. לא עשינו
4. התהליך שונה - לא נהוג לעשות בדיקה במכון, אתה מצופה לעשות סיבוב, לבדוק מתחת למכסה המנוע, לבעוט בצמיגים ולהחליט. אם אתה לא נוסע הרבה אז זיפקאר זו אפשרות טובה

לגבי הטלפון - יש לך הכל כלול ב-go smart phone ב-35$ לאינטרנט סבבה (תלוי באזור, לי עובד טוב ברוב בוסטון וקיימברידג׳) וב-45 דולר לאינטרנט מהיר יותר...

נערך לאחרונה על ידי ram בתאריך 26 אוקטובר 2013, 08:31, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 02:17 
באוסטרליה מרווחים הרבה יותר מארה"ב.אבל המחיה הרבה הרבה יותר יקרה באוסטרליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 02:45 
deep red כתב:
זה לא נושא האשכול, אז בקצרה , כי כן בדקתי - ההבדלים לא גדולים בכלל (כמובן מדובר על משכורות חציוניות) במסגרת המומחים:
תמונה
רמת החיים בשיקגו בדירה שהאוניברסיטה מספקת, בסביבה אוניברסיטאית גם טובה, יש זמן לקליניקה, למחקר ולחיים. ולמי שמתמצא סטיבן הנואר הוא שם מספיק גדול.
עומס העבודה תלוי אצל מי אתה עובד, הייתה לי אפשרות אצל מייקל קאם בסט. וינסנט במלבורן. קורעים אצלו את הישבן והשכר בהתחלה פחות טוב, ולי אין מושג כמה ואם אני נשאר.

בקצרה כי זה לא הנושא- אם אתה מתכוון רק לפלושיפ ולא להישאר אח״כ להתפרנס, אז הטבלה שאתה מציג רלוונטית. אם אתה שוקל להישאר אחר כך, הנתונים אחרים לגמרי (תכפיל לפחות פי חמש), וכנראה ההבדלים יותר גדולים. אם אתה רוצה אביא דוגמאות מספריות.
אבל בשביל פלו תבחר את מה שהכי מתאים לך מקצועית, משפחתית וכו׳. מיליונר ממילא לא תצא מזה...

אבל רגע, מה עם רוגבי? זה אין בשיקגו! :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 02:49 
nati כתב:

נתי, בחייאת רבאק, גם אחרי המחייה, לרופאים כאן אין מה לעשות עם הכסף. אני רואה מה מחזיקים הקולגות של אשתי, בני גילה, רק שהתחילו כאן ולא פתחו קליניקה לפני שנה וחצי. זה כמעט חזירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 09:28 
אדום מטלי כתב:
deep red כתב:
תמונה

בקצרה כי זה לא הנושא- אם אתה מתכוון רק לפלושיפ ולא להישאר אח״כ להתפרנס, אז הטבלה שאתה מציג רלוונטית. אם אתה שוקל להישאר אחר כך, הנתונים אחרים לגמרי (תכפיל לפחות פי חמש), וכנראה ההבדלים יותר גדולים. אם אתה רוצה אביא דוגמאות מספריות.
אבל בשביל פלו תבחר את מה שהכי מתאים לך מקצועית, משפחתית וכו׳. מיליונר ממילא לא תצא מזה...

כלומר, באוסטרליה רופאים מומחים מרוויחים בממוצע כ-1.2 מיליון דולר בשנה? שזה שווה ערך ל-350 אלף שקל בחודש?

ולגבי הרוגבי: בשיקגו יש את הדבר האמיתי - :HEART2: פוטבול אמריקני :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 10:37 
אדום מטלי כתב:
nati כתב:

נתי, בחייאת רבאק, גם אחרי המחייה, לרופאים כאן אין מה לעשות עם הכסף. אני רואה מה מחזיקים הקולגות של אשתי, בני גילה, רק שהתחילו כאן ולא פתחו קליניקה לפני שנה וחצי. זה כמעט חזירות.

אני דברתי בכללי,אתה יודע שלא כולם באוסטרליה רופאים. ;)
גם עם אתה מדבר על רופאים.עד שהם מגיעים למשכורות האלו זה לפחות 20 שנה של קריעת תחת ומשכורות רעב(יחסית לאוסטרליה כמובן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 11:39 
סמל אישי של המשתמש
שנה שעברה הייתי בוויסקונסין שלושה חודשים ויום שני אני חוזר לעוד כמה חודשים. (שיקגו לא רחוקה משם). בנוסף אח של אבי ומשפחתו שהו בשיקגו שנה. אני מאוד אהבתי את השהייה שמה, גם בחורף הקר. (והוא מאוד מאוד קר עם מלא שלג) אנשים היו נחמדים ומתורבתים. בחורות מדהימות ביופיין (בטח פחות רלוונטי אליך).. הרבה פחות אסייתיות מואנקובר לצערי..
יש לנו חברים טובים שהאישה היא רופאה והיא מפרנסת לבד משפה של 5 נפשות כאשר שניים מהילדים גרים מחות לבית. שכר שמגיע ל250 אלף דולר בשנה.
איזה סטטוס יהיה לך שמה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 12:41 
אע"ב, אני חושב שאתה פספסת את הסבטקסט של האשכול הזה (וגם פותח האשכול רק רפרף עליו): מדובר כאן על עבודה באוניברסיטת שיקאגו. ההיא של מילטון פרידמן ושות'. ההיא מהפנטזיות של ימי אדום עולה.

ובשולי הדברים, מחברים רופאים בארה"ב (שזה מדגם קטן ועדיין) אני חושב שהמשכורות שהוצגו כאן די משקפות. הם כולם מומחים והם כולם מרוויחים טוב מאוד וחיים חיים נוחים במיוחד. ועדיין אף אחד מהם אפילו לא קרוב להכנסה של מליון דולר בשנה. אני חושב שרובם המכריע גם רחוק מחצי מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 12:52 
גיא האדום כתב:
אע"ב, אני חושב שאתה פספסת את הסבטקסט של האשכול הזה (וגם פותח האשכול רק רפרף עליו): מדובר כאן על עבודה באוניברסיטת שיקאגו. ההיא של מילטון פרידמן ושות'. ההיא מהפנטזיות של ימי אדום עולה.

ובשולי הדברים, מחברים רופאים בארה"ב (שזה מדגם קטן ועדיין) אני חושב שהמשכורות שהוצגו כאן די משקפות. הם כולם מומחים והם כולם מרוויחים טוב מאוד וחיים חיים נוחים במיוחד. ועדיין אף אחד מהם אפילו לא קרוב להכנסה של מליון דולר בשנה. אני חושב שרובם המכריע גם רחוק מחצי מזה.

הבנתי מצוין את הסבטקסט של האשכול הזה.
מה שלא הבנתי, זה את המשפט הראשון בציטוט שלך, ואיך הוא קשור לפה...

לגבי החלק השני של דבריך: מטלי הביא פה טבלה שלפיה רופא מומחה באוסטרליה מרוויח בממוצע כ-240 ומשהו אלף דולר בשנה, ואמר שצריך להכפיל את זה פי 5. אז בחשבון פשוט זה יוצא 1.2 מיליוני דולר בשנה, לכן שאלתי את מה ששאלתי.

ואני עדיין מחכה שתסביר לי, איך עיר שהיא "לא אחלה" ב-7/12 מהזמן, מוגדרת אצלך כ-"אחלה עיר" :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 12:54 
סמל אישי של המשתמש
כל כך הרבה אוהדים בחו"ל אין מישהו עם בת/אחות/אימא עם אזרחות???

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 13:20 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אדום מטלי כתב:
deep red כתב:
תמונה

כלומר, באוסטרליה רופאים מומחים מרוויחים בממוצע כ-1.2 מיליון דולר בשנה? שזה שווה ערך ל-350 אלף שקל בחודש?

לא יכול להגיד לגבי כל ההתמחויות, אבל גינקולוגים מרוויחים כך. אני באופן אישי מכיר גם כמה שמרוויחים הרבה יותר, בעיקר כאלה שעוסקים במיילדות. זוגתי התחילה כאן מרפאה פרטית לפני פחות משנתיים, כך שהיא כביכול בתחילת דרכה העסקית כאן, בלי הרבה מוניטין, והיא כבר עכשיו מרוויחה הרבה יותר ממה שמופיעה בטבלאות לעיל. וזה עוד כשהיא עובדת אולי 60% מהזמן שהייתה עובדת בארץ, וכל הזמן עם אופק תכנון קצר לקראת חזרה לארץ.
הקולגות בני גילה האוסטרלים מרוויחים את יותר ממיליון דולר לשנה.
ומה שנתי אומר ממש לא נכון. הם לא קורעים את התחת 20 שנה. רופא מתמחה צעיר מרוויח 110$ לשעה במערכת הציבורית, ולא עובד הרבה שעות. עד כמה שאני רואה, כמעט אף אחד באוסטרליה לא קורע את התחת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2013, 14:03 
אדום מטלי כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אדום מטלי כתב:
deep red כתב:
תמונה

לא יכול להגיד לגבי כל ההתמחויות, אבל גינקולוגים מרוויחים כך. אני באופן אישי מכיר גם כמה שמרוויחים הרבה יותר, בעיקר כאלה שעוסקים במיילדות. זוגתי התחילה כאן מרפאה פרטית לפני פחות משנתיים, כך שהיא כביכול בתחילת דרכה העסקית כאן, בלי הרבה מוניטין, והיא כבר עכשיו מרוויחה הרבה יותר ממה שמופיעה בטבלאות לעיל. וזה עוד כשהיא עובדת אולי 60% מהזמן שהייתה עובדת בארץ, וכל הזמן עם אופק תכנון קצר לקראת חזרה לארץ.
הקולגות בני גילה האוסטרלים מרוויחים את יותר ממיליון דולר לשנה.
ומה שנתי אומר ממש לא נכון. הם לא קורעים את התחת 20 שנה. רופא מתמחה צעיר מרוויח 110$ לשעה במערכת הציבורית, ולא עובד הרבה שעות. עד כמה שאני רואה, כמעט אף אחד באוסטרליה לא קורע את התחת...

תספר את זה לבנים שלי שלא רצו בכלל לשמוע על רפואה בגלל האין חיים וכסף ב15-20 שנה הראשונים(השנים האלו כוללים את הלימודים).
יש לנו במשפחה 4 רופאים צעירים.בינתיים הם קורעים את התחת,וכסף הם עוד לא עשו.
יועצת הקריירות והלימודים בבית-הספר אמרה לבן שלי,רופא,אתה חייב לרצות ולאוהב מכל הלב.כי אם לו כל החיים שלך תסבול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 41 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: