teknoboy כתב:
בר קולמוסא כתב:
teknoboy כתב:
בר קולמוסא כתב:
taladuma5 כתב:
תודה לעזרא על הזלזול שאתה מפגין בעניין.
סוגיית הסבון והיעדר הסינטריה במגרשים מטרידה אותי גם, אך נראה כי בכוונה, או בשל הקטנת ראש, אתה מסרב להבין את חומרת העניין.
לא מאחלת לך להיות אישה המנסה להתמיד באהדת קבוצתה האהובה, ולהיתקל שוב ושוב בתופעות, כאלו ואחרות, של הדרת נשים בספורט
אני לא חושב ש"הדרת נשים" זה התיאור המדוייק, אבל אין ספק שזה מאד מעצבן ולא אמור לעבור לסדר היום.
דווקא זה תיאור מדויק למדי.
אני מניח שפחות נשים מגיעות למגרשים מאשר היו מגיעות לו היו שם שירותים ראויים, ועל כן ההזנחה של שירותי הנשים מדירה אותן בפועל מהמגרשים.
כן, אבל הדרת נשים זה לא רק התוצאה, אלא גם הכוונה. אני לא חושב שנעילת שירותי הנשים נעשית לשם הדרתן ממגרשי הכדורגל.
אפילו אם נשתדל לפרש לקולא ולא לחומרא, הרי שמקבלי ההחלטות\המתכננים\מפעילי המגרשים פשוט מתעלמים מהנשים (וכמובן שרק מהן ולא מהגברים).
אז אפילו אם הם לא עושים את זה בגלל משנה סדורה של שנאת נשים, הרי שבפועל הם מדירים אותן מהמגרשים.
והערה לשונית - "הדרת נשים" זו בדיוק התוצאה. הסיבה יכולה להיות שנאת נשים או כל דבר אחר, אבל ההדרה שלהן מהמרחב הציבורי היא תוצאה סופית של כל העסק.
סבבה, אני מבין שהדרת נשים זו התוצאה. אבל המושג "הדרת נשים" מיוחס, לפחות בתודעה התקשורתית, לכוונה. כלומר לרצון אקטיבי להדיר נשים. יש אלפי מקומות בהן קיימת אפלייה נגד נשים, והאפליה עלולה לגרום להדרתן מהמקום, ועדיין המושג "הדרת נשים" מתייחס לכוונה. זו לפחות דעתי.
כמובן שזה סתם דיון משני, ולא באמת משנה אם המקרה הנ"ל עונה להגדרה הזו או האחרת