pogi כתב:
redrony כתב:
pogi כתב:
redrony כתב:
נועם שחם כתב:
רוני, בגדול אני מסכים איתך, אבל אני כנראה קצת פחות אופטימי ממך.
התהליך הזה יכול להצליח רק אם בדרך גם ננצח משחקים, דבר שאנחנו מתקשים איתו מאד כרגע.
אז אתה מסכים איתי בהכל. אם היו קוראים לנו ק"ש, הייתי הרבה יותר רגוע, כי נגד רמה"ש בשבת הייתי אומר לך שאנחנו מנצחים כמעט בוודאות.
לשמחתי אנחנו לא ק"ש ואכן,
הפחד שלי שלא יתנו לו להמשיך לעבוד והלחץ יכרסם את הדברים הטובים שכן קורים .
יהיה לחץ , הרבה לחץ
במועדונים גדולים כמו הפועל לחץ הוא חלק מהעסק , במיוחד שהמאמן מביא כל כך הרבה תוצאות כושלות בכל כך מעט זמן.
הלחץ יהיה כבד יותר ויותר כבר במחזור הקרוב מול רמת השרון וגם במשחקים לאחר מכן. אם המאמן מרגיש שהוא לא יכול לעבוד ולהמשיך "בדברים הטובים" כהגדרתך, בגלל אותו הלחץ, הוא מוזמן לקחת אוטובוס לצפון ולעבוד בק"ש , שם הלחץ היחיד הוא של איזי.
אני מסכים ב-100%.
אבל הלחץ הוא לא רק על המאמן. הלחץ הוא גם ובעיקר על השחקנים. עוד הפסד, עוד תיקו. אתה מאבד בטחון, אתה פחות מאמין בכדורגל הטוב שאתה כן משחק, דברים מתחילים ללכת הפוך, היריבות מפחדות פחות. זה כדורגל ולפעמים קבוצה נכנסת למערבולת שקשה לצאת ממנה שאם דברים היו הולכים בנקודה מסויימת אחרת, הדברים היו נראים שונה לגמרי. ושלא תבין לא נכון. בגדול, אני מכור לתוצאות. אני תמיד אעדיף 0:1 במשחק רע, על תיקו במשחק מצוין. השנה, אני מלכתחילה, לפחות מבחינתי, הגדרתי מטרות טיפה אחרות ממה שאני חושב שמועדון כמו הפועל צריך לשאוף בכל שנה. אין מה לעשות, המציאות לפעמים מכתיבה דברים טיפה שונים.
המטרה פה היא לבנות קבוצה לכמה שנים קדימה, גם אם זה על חשבון התמודדות בלתי אפשרית מול מכבי על האליפות ואם אני מבין את זה, אז התוצאות כרגע כואבות, אבל קצת קצת פחות חשובות מאשר בדרך כלל.
מה שאתה מתאר במשפט המודגש זו תופעה שתמשיך להתקיים בהכרח כל עוד התוצאות לא יגיעו
איך שלא תסובב את זה ,כדורגל הוא משחק של תוצאה , וכשהתוצאות כל כך גרועות כבר תקופה ארוכה אז נוצר אפקט של איבוד ביטחון ולחץ של כל המערכת
אם זה קורה במנצ'סטר זה יקרה גם בהפועל ת"א ואין שום דרך למנוע את זה.
כדי לעצור את זה יש רק פתרון אחד- לשחק על בטוח
ולהימנע מהתחכמות יתר. ופה המאמן נכנס לתמונה, כי אם הוא ימשיך לנסות ולהמציא כל פעם את הגלגל מחדש אז המצב לא ישתנה.
אז שוב, תפריד. אני לא אתייחס ללשחק על בטוח כי אני לא ממש מבין מה זה אומר בכדורגל. לגבי ההתחכמויות, בוא נקרא לזה החלטות נקודתיות: הרכבים, חילופים ובעיקר ניהול משחק. פה אני לא חולק עליך. אני כתבתי ובצורה ברורה שאני מאוד מודאג מניהול המשחק שלו בחצי השני אתמול, בעיקר בגלל שהיא נוגדת את תפיסת העולם שלו כמו שאני רואה אותה וכמובן, כמו שאמרת, כללה התחכמויות מיותרות כמו פדידה ואנטבי. אין ביננו פה שום ויכוח.
ועוד דבר, למי שחושב שאני יושב עכשיו מבסוט מהקבוצה וחושב שהיא הולכת לדרוס את הליגה מתישהו, טועה טעות חמורה. אני מאוכזב מהתוצאות בדיוק כמו כולם וכועס כמו כולם. רק אני, בשנייה שאני כן רואה שהקבוצה מתקדמת במאקרו וכאשר הביאו מאמן שאני מאמין בו ורואה טביעת אצבע ברורה שלו על הקבוצה, אני ממשיך לתת לו קרדיט ולתמוך. בעיקר שאני יכול לתאר לעצמי מה יקרה אם הוא חס וחלילה יילך.
בשנה הקודמת הפועל ניצחו 5 מ-6 ו- 9 מ-12. מקום ראשון. שגעון המוזיקה. חפרתי פה למי שרק אפשר שהקבוצה הזו לא תחזיק מעמד עד מחזור 20. שהפועל הפסידו פה 0:3 לאתלטיקו, זה היה המשחק הראשון שהבנתי באיזה ברוך אנחנו ושטענתי את זה פה, אמרו לי, מה אתה רוצה, אתלטיקו קבוצה מדהימה, 0:3 זו תוצאה סבירה. אמרתי להם, עזבו אותכם מהתוצאה, שיפסידו 6, שיגנבו 0:1, הפועל, לוחצים אותם קצת, לא יודעים מה לעשות עם עצמם. שלושה ימים אחרי זה ראיתי את זה נגד רמה"ש ופחות או יותר בכל משחק כמעט בעונה הזו. קבוצה שאין לה מושג איך לעמוד על המגרש, לא מסוגלת להחזיק את האמצע נגד קבוצות חלשות בבית. אבל אחרי 12 משחקים, מבחן התוצאה עמד לה.
אז אין מבחן תוצאה אחרי 6 משחקים ולפעמים גם לא אחרי 12. אם המטרה שלך העונה היתה אליפות, אז כן. נכשלת במבחן התוצאה ולא הייתי צריך לחכות עד מחזור 6, הייתי אומר לך באמצע אוגוסט.