הראיית עולם (או הראיית מציאות) שלנו בנושא הזה (האם המציאות שלנו מחייבת צבא בקונספט הנוכחי שלו) היא שונה.
אני לא הולך להתווכח איתך על זה גם כי זה ויכוח מעייף וטרחני וגם כי זה לא באמת הנושא.
מה שאני טוען זה שהרוב המוחלט של האנשים שמתגייסים לצבא עושים את זה בלי second thoughts, מחליקים לתוך זה כמו שהחליקו לתוך היסודי והחטיבה והתיכון ואחר כך גם יחליקו לאוניברסיטה. וכמו שילדים בכל רחבי העולם מחליקים למסלולים הרגילים שלהם בלי לחשוב הרבה. אבל צבא זה לא עוד משהו שמחליקים אליו, זה חתיכת דבר רציני, הרבה יותר מקולג' או מתיכון. ואת ההחלטה הסופר קריטית ומשמעותית הזאת, אנשים לוקחים בהינד עפעף. אני טוען שגיוס לצבא זה משהו שמחייב מחשבה הרבה יותר רצינית ומעמיקה ואישית, ולא במישור של איפה אני אצא הכי הרבה הביתה או איפה נחשב יותר, אלא במישור של למה בכלל אני עושה את זה והאם אני מסכים עם התפיסת עולם שהצבא מייצג.
ברור לי שהרבה האנשים גם אם היו מעלים בפני עצמם את השאלות האלה, הם היו עונים לעצמם בסופו של דבר שזאת החובה שלהם. אבל לדוגמא חבר מאוד טוב שלי, שהוא מתנגד לכיבוש ולקח חלק בהפגנות והצבא בעיניו זה אסון ודבר רע, התגייס בכל זאת לקרבי. ואתה מנסה להבין איך התפיסת עולם שלו מתיישבת עם זה שהוא נמצא בצבא, וכשאתה שואל אותו אתה מבין שהסתירה לא מתיישבת. הולכים לצבא כי ככה עושים מה לעשות, ולקרבי כי הוא לא יוכל להראות את פניו בקיבוץ אם ירד לג'וב, וכו' וכו'. וקצת כמו שאתה כתבת על עצמך. אנשים יכולים לחשוב מה שהם רוצים באזרחות, ופתאום בצבא הם 'מכבים' את עצמם. אנשים שמתנגדים לכיבוש באזרחות, כמו החבר שלי, פתאום מוצאים את עצמם מלווים סיור של יודונאצים בקסבה בחברון. כששאלתי אותו איך הוא עשה את זה הוא אמר שהוא פשוט לא חשב. 'לא היה שם' יעני.
האספקט המוסרי של לקיחת חלק בגוף צבאי מושמט מכל דיון בהקשר.
אגב,
ציטוט:
אתה רואה במי שמתגייס לקרבי כאחד שהוא מכונת הרג פוטנציאלית שנועד לשמר את המשך הכיבוש על עם אחר, אני רואה את זה אחרת ממך.
אני מחלק את המשפט הזה ל-2 חלקים (אני לא בצבא אז מותר לי רק ל-2).
דווקא אתה בתור קצין לשעבר יודע שמי מתגייס לקרבי משמש ל-3 שנים כמכונת הרג פוטנציאלית. המטרה של הטירונות וכל תקופת ההכשרה היא להפוך את הילדים האלה לחיילים טובים. בהגדרה. מה זה חייל טוב? מכונת הרג מאומנת שתצליח לנצח בשדה הקרב. הלוואי שהייתי זוכר את ההגדרה המדויקת מהשיחות מ"פ אבל בהגדרה המטרה היא ליצור מכונות הרג טובות מאומנות וצייתניות כדי לנצח במערכה.
בקשר לנועד לשמר את המשך הכיבוש, מאז ה67' זה עיקר הפעילות של הצבא. והצבא לא יכול להיות מחוץ למשחק הזה כי הצבא הוא הזרוע המבצעת של המדיניות. אם אתה גר באיראן, ובאיראן יש גיוס חובה, והמטלה הכי גדולה שהצבא של איראן מבצע זה מעצרי הומוסקסואלים, כניסה לשכונות שלהם באישון ליל, פטרולים ברחובות שלהם והעברתם במחסומים מתוך גטאות ההומואים שלהם אל שאר חלקי המדינה, היית מבצע את זה?
אני מבין שלא כך אתה רואה את הפעולות שהצבא מבצע. אבל להגיד שצריך לעשות את זה כי זה החוק וזאת המדיניות זה לא רלוונטי אם החוק והמדיניות הם עוולות מוסריות.
השירות הצבאי הוא מה שאתה עושה ממנו, אבל הוא קודם כל שירות צבאי. בין אם אתה סמולן, גזען, פאשיסט או קומוניסט הצבא הוא גוף שמטרתו להלחם במלחמות.
וסליחה שאני חופר וחוזר על זה שוב ושוב אבל זאת פשוט כל הנקודה שלי. אנשים מתייחסים לשירות הצבאי כאל עוד חלק אינטגרלי במחזור החיים של אדם בישראל, בלי להקדיש לנושא טיפת מחשבה. אם כל האנשים שמתנגדים לכיבוש גם היו מסרבים לשרת בצבא כל עוד הכיבוש נמשך, דברים היו עשויים להשתנות.
טוב תכף משחק של הפועל. ערב טוב ואדום