מירוץ אייל ה12 ע"ש אייל שמואלי - 16.11.13
הנה הוא מגיע. ה-מירוץ שמסמל את תחילת עונת המירוצים החדשה, וללא ספק אחד המוכרים והאוהבים בקהיליית הרצים בישראל.
עבורי מדובר בפעם השלישית שארוץ אותו, פעם ראשונה כמירוץ ראשון ובעצם ההתחלה שלי עם הריצה (5 קמ), בפעם השנייה הוא סימל את המעבר שבין ריצת 10 קמ לחצי מרתון (מקצה 15, בשנה שעברה) והשנה ארוץ אותו כחלק מהאימונים לקראת טבריה.
מדובר במירוץ מושקע ביותר שמספק חולצת נייק איכותית (לעומת הזבל בצבע כחול שהתרגלנו לקבל מאדידס ברוב המירוצים) בצבע אדום בלי 1001 ספונסרים מיותרים, מירוץ שהכל בו דופק כמו שעון ושנה שעברה השתתפו בערך 4,000 רצים בכלל המקצים!
ישנם
המקצים הבאים: 15, 5 (תחרותי/הליכה), 2 (תחרותי ילדים/עממי)
מחירים: 15/5 ק"מ 100/150 ש"ח | 2 ק"מ 60/80 ש"ח | חיילים 50/80 ש"ח (לפני/אחרי ה6.11.13). ההרשמה נסגרת ב12.11.13
שעות זינוק: 8:00 2 ק"מ תחרותי (ילדים), 8:30 15 ק"מ, 8:45 5 ק"מ, 8:50 2 ק"מ עממי, 8:55 5 ק"מ הליכה
מספר משתתפים נכון ל22 ימים לפני המירוץ: 1613, שזה נתון פסיכי!! כמובן נתון לכלל המקצים..
למי שמעוניין, באתר המירוץ יש פירוט לגבי תוואי המסלול של מקצה 15 ק"מ, איפה רצים ובעיקר אופי השטח מבחינת עליה/ירידה. הם כותבים שם (ובצדק) שהקילומטרים האחרונים מתבצעים בעלייה די זוועתית של רחוב ביאליק (מי שהיה במירוץ אייל או חצי מרתון רמה"ש ודאי זוכר: שדרה יפה שבמרכזה שביל מלא ספסלים ועצים מרשימים, מלאה בילדי והורי השכונה שיצאו מהבית לעודד את הרצים. ללא ספק אחת החוויות שזכורות לי לטובה משלל המירוצים שהשתתפתי בהם).
השנה מחלקים פרסים לעשרת הרצים הראשונים (גברים/נשים) וכן שי ל80 הרצים ו20 הרצות המהירות ביותר. לא הצלחתי להגיע לעמ' התוצאות הכללי אז אני לא יודע אם יש לי סיכוי להתברג ב80 הראשונים, צפי הזמן שלי הוא לרדת מ1:05 שזה מקצה B. מקצה A שמור למי שמתכננים לרוץ על סאב 60, פסיכי!! יש קט' גיל, אין לי מושג איפה אני עומד ביחס לגילאים שלי במרחק הזה. זו ריצה מבלבלת, זה לא הספרינט של לרוץ 10 אבל גם לא שמירת כוחות לאורך זמן של 21..
כינוס באיצטדיון האתלטיקה בתיכון רוטברג (מכביש 5 יוצאים בכפר הירוק וימינה לרחוב הבנים אאל"ט. לא באמת מסובך)
אתר המירוץ:
http://events.shvoong.co.il/eyal/