תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 12:48

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 127 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 11:44 
סמל אישי של המשתמש
mbracha כתב:
19 כתב:
כמה אנשים מתים בשנה מסקס בלי קונדום?
כמה אנשים חולים בשלל מחלות ועולים לאזרח כסף מהסיבה הזו?
כמה חיים נהרסים מזה (הריון בגיל צעיר, עקרות, מחלות כרוניות, מוות)?
ובסקס עוד יש את האלמנט של להדביק מישהו אחר.

סקס בלי קונדום צריך להיות לא חוקי? או שכל אחד צריך לקחת אחריות על הסיכונים שהוא בוחר לקחת על עצמו, גם בלי שזו תהיה עבירה על החוק?

אם אתה יודע שאתה נושא מחלות כאלו ואחרות ובוחר לקיים יחסי מין בלי קונדום אני דיי משוכנע שאתה עובר עבירה פלילית. ואם אתה סבור שנשא HIV זכאי לעשות ככל העולה על רוחו ולזיין כל בחורה שהוא פוגש בלי אמצעי מניעה - אין לנו שום בסיס מוסרי/אנושי משותף שעליו אפשר לנהל דיון.

אפשר ללכת צעד קדימה - ממחר בבוקר כל אחד יהיה זכאי לרכוש כל חומר שירצה - הרואין, מורפיום, ריטלין, LSD, סרין, גז חרדל, אורגנופוספטים ועוד. ולמה בכלל צריך תרופות במרשם רופא? בוא נשים הכל על המדף של הסופר-פארם, ניתן לאדם את הזכות הבסיסית למות איך שיבחר. ומי בכלל צריך חוקים שמגבילים את חרויות הפרט? אנרכיה זה טוב ליהודים.

ימכרו GH?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 11:48 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:

אמיר, איך זה מתבצע הלכה למעשה, דהיינו:
מי מגדל את הסם, האם זה עם רשיון ופיקוח של המדינה?
האם מדובר בעסקים שהם לגיטימים, משלמים מיסים וכו'?
מאיזה גיל מותר לקנות?
איך מונעים מגורמי פשיעה לפעול מאחורי הקלעים של עסק שהוא (לכאורה) לגיטימי?

בהתאמה -
מגדלים מורשים עם פיקוח של המדינה, צריך להוציא רשיון.
מדובר בעסקים לגיטימיים שמשלמים מיסים, אבל בגלל שה-DEA הם זונות הם עושים בעיות לבנקים שעובדים איתם, יש מצב שזה ישתנה.
מותר לקנות מגיל 21.
אני לא בטוח שאני לגמרי מבין את השאלה, איך מונעים שגורמי פשיעה לא יפעלו מאחורי הקלעים של כל עסק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 11:53 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
dr.avi כתב:

אמיר, איך זה מתבצע הלכה למעשה, דהיינו:
מי מגדל את הסם, האם זה עם רשיון ופיקוח של המדינה?
האם מדובר בעסקים שהם לגיטימים, משלמים מיסים וכו'?
מאיזה גיל מותר לקנות?
איך מונעים מגורמי פשיעה לפעול מאחורי הקלעים של עסק שהוא (לכאורה) לגיטימי?

בהתאמה -
מגדלים מורשים עם פיקוח של המדינה, צריך להוציא רשיון.
מדובר בעסקים לגיטימיים שמשלמים מיסים, אבל בגלל שה-DEA הם זונות הם עושים בעיות לבנקים שעובדים איתם, יש מצב שזה ישתנה.
מותר לקנות מגיל 21.
אני לא בטוח שאני לגמרי מבין את השאלה, איך מונעים שגורמי פשיעה לא יפעלו מאחורי הקלעים של כל עסק?

אנסח מחדש.
נניח וישנו עבריין מורשע שמן הסתם לא יקבל רישיון מהמדינה, מה מונע ממנו לקחת מישהו שיעמוד בפרונט (בובה) והוא ינהל את כל האופרציה מאחורי הקלעים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 12:00 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:

אנסח מחדש.
נניח וישנו עבריין מורשע שמן הסתם לא יקבל רישיון מהמדינה, מה מונע ממנו לקחת מישהו שיעמוד בפרונט (בובה) והוא ינהל את כל האופרציה מאחורי הקלעים?

מה מונע מהעבריין המורשע הזה לנהל מאחורי הקלעים חנות לכלי נשק?
לא שאני יודע איזה אינטרס לארכי-פושע התיאורטי הזה לעשות את זה או מה בדיוק הנזק שהוא יגרום, אבל זה כמו כל דבר, מנסים לאכוף את החוקים הכי טוב שאפשר, מה שבטוח זה שבעקבות הלגלזיציה הרבה פחות מהגראס במדינת וושינגטון תגודל ותמכר ע"י פושעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 14:23 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
mbracha כתב:

אפשר ללכת צעד קדימה - ממחר בבוקר כל אחד יהיה זכאי לרכוש כל חומר שירצה - הרואין, מורפיום, ריטלין, LSD, סרין, גז חרדל, אורגנופוספטים ועוד. ולמה בכלל צריך תרופות במרשם רופא? בוא נשים הכל על המדף של הסופר-פארם, ניתן לאדם את הזכות הבסיסית למות איך שיבחר. ומי בכלל צריך חוקים שמגבילים את חרויות הפרט? אנרכיה זה טוב ליהודים.

א. אני לא חושב שמישהו מציע שאפשר יהיה לקנות גז חרדל בסופרפארם.
ב. יש הבדל בין חומרים שבפיקוח לבין קרמינלזציה כמו שיש לסמים היום.
ג. לא הכי פשוט להתחיל עם גראס? עוד לא פתרנו את זה ואתה כבר רץ לבדוק מה עושים עם כל החומרים בעולם? פרה פרה.
ד. לגליזציה של גראס לא מובילה לאנרכיה, עשו את זה במדינה שגרתי בה ואשכרה שום דבר לא השתנה.

אבל מה עם הזכות הבסיסית והאצילית של כל אחד למות בדרכו ולזהם את גופו ככל שיבחר? למה לא למכור ולשווק כל חומר לכל אדם שירצה כל עוד זה לשימושו העצמי? בגלל שאתה אוהב יותר גראס מריטלין נעשה לגליזציה וסחר חופשי של גראס, אבל לא של ריטלין? לא פשוט להתחיל עם גראס, כי לא צריך להתחיל עם זה. אין שום סיבה והצדקה להתיר שימוש בסמים פסיכואקטיביים במדינת ישראל לכל אזרח שיבחר בכך. אין צורך להכניס את הסכנה הזאת לעוד בתים של אנשים, לחשוף עוד צעירים לזה, להוסיף עוד משתנה למשוואה הקטלנית שמתנהלת היום כבר בתחום האלכוהול והסיגריות.

מה שכן - אני מאוד שמח שהדיון התעלה לרמה טיפה פחות מעליבה את האינטיליגנציה, והתירוץ הוא כבר לא "הסגולות הרפואיות של סם הפלא שמרפא הכל" ועכשיו זה כבר דיון פילוסופי על הגבלת החירות של הפרט בחברה מערבית מודרנית.

"נשק ההולך לשדה הקרב וחוזר שלם, אות הוא שלא נלחם. נשק שחוזר מהקרב שבור, סימן הוא שנלחם והביא ניצחון" (ד"ר סאלם, נשיא ברדה הסורית, בהתייחסו לדגל ישראל שנשבר ונגנב מאוטובוס הקבוצה לאחר נצחון החוץ של הפועל בדמשק, 1929)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 14:24 
סמל אישי של המשתמש
r200 כתב:
mbracha כתב:
19 כתב:
כמה אנשים מתים בשנה מסקס בלי קונדום?
כמה אנשים חולים בשלל מחלות ועולים לאזרח כסף מהסיבה הזו?
כמה חיים נהרסים מזה (הריון בגיל צעיר, עקרות, מחלות כרוניות, מוות)?
ובסקס עוד יש את האלמנט של להדביק מישהו אחר.

סקס בלי קונדום צריך להיות לא חוקי? או שכל אחד צריך לקחת אחריות על הסיכונים שהוא בוחר לקחת על עצמו, גם בלי שזו תהיה עבירה על החוק?

אם אתה יודע שאתה נושא מחלות כאלו ואחרות ובוחר לקיים יחסי מין בלי קונדום אני דיי משוכנע שאתה עובר עבירה פלילית. ואם אתה סבור שנשא HIV זכאי לעשות ככל העולה על רוחו ולזיין כל בחורה שהוא פוגש בלי אמצעי מניעה - אין לנו שום בסיס מוסרי/אנושי משותף שעליו אפשר לנהל דיון.

ימכרו GH?

שלוש אמפולות בעשרה שקלים לחברי מועדון ;)

"נשק ההולך לשדה הקרב וחוזר שלם, אות הוא שלא נלחם. נשק שחוזר מהקרב שבור, סימן הוא שנלחם והביא ניצחון" (ד"ר סאלם, נשיא ברדה הסורית, בהתייחסו לדגל ישראל שנשבר ונגנב מאוטובוס הקבוצה לאחר נצחון החוץ של הפועל בדמשק, 1929)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אשכול לגליזציה
הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 14:31 
סמל אישי של המשתמש
ברכה, אתה בא כביכול בגישה מדעית אובייקטיבית מבוססת עובדות ומחקרים,
אבל השימוש המוגזם שלך במונח "סטלנים" והטון שבו אתה משתמש גורם לי לפקפק באובייקטיביות שלך. גם ההכרזות שלך בדבר כך שמדובר בנושא שאתה מעוניין להלחם עליו.
גם כאן כמו בכל נושא אין אמת ברורה. רק אל תתעטף באצטלה של אובייקטיביות מדעית כי אתה באופן ניכר מושפע אמוציונאלית בנושא הזה.
כך או כך, כל הטיעונים שלך תקפים גם לגבי סיגריות ואלכוהול, שגם הם מזיקים לאחרים ולא רק לעצמך, והם חוקיים. אני מבין שאתה אומר שגם סיגריות ואלכוהול זה לא בסדר, אבל אין שום סיבה רציונאלית להרשות סיגריות ואלכוהול ולאסור על סמים. זה הכל עניין של תדמית ודעות קדומות, וכשהתדמית של צרכני הסמים תשתנה מ"סטלנים" כמו שברכה קורא להם לאנשים רנדומליים ויומיומיים שכולנו מכירים, כמו צרכני הסיגריות או האלכוהול, הדרך ללגליזציה תסלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 14:39 
סמל אישי של המשתמש
mbracha כתב:
אבל מה עם הזכות הבסיסית והאצילית של כל אחד למות בדרכו ולזהם את גופו ככל שיבחר? למה לא למכור ולשווק כל חומר לכל אדם שירצה כל עוד זה לשימושו העצמי? בגלל שאתה אוהב יותר גראס מריטלין נעשה לגליזציה וסחר חופשי של גראס, אבל לא של ריטלין? לא פשוט להתחיל עם גראס, כי לא צריך להתחיל עם זה. אין שום סיבה והצדקה להתיר שימוש בסמים פסיכואקטיביים במדינת ישראל לכל אזרח שיבחר בכך. אין צורך להכניס את הסכנה הזאת לעוד בתים של אנשים, לחשוף עוד צעירים לזה, להוסיף עוד משתנה למשוואה הקטלנית שמתנהלת היום כבר בתחום האלכוהול והסיגריות.

מה שכן - אני מאוד שמח שהדיון התעלה לרמה טיפה פחות מעליבה את האינטיליגנציה, והתירוץ הוא כבר לא "הסגולות הרפואיות של סם הפלא שמרפא הכל" ועכשיו זה כבר דיון פילוסופי על הגבלת החירות של הפרט בחברה מערבית מודרנית.

כמו שכתבתי, אני בהחלט חושב שברמה הפילוסופית לכל אדם יש זכות להרוג את עצמו איך שהוא רוצה, מצד שני, אני אדם פרקטי ואני בהחלט מקבל שיש מקרים שבהם אנחנו מגבילים זכויות של אנשים למען טובת הכלל.
השאלה איפה הקו הזה עובר בדיוק היא לא תמיד פשוטה, אבל לדעתי כשזה מגיע לגראס זה ברור לי במיליון אחוז שהוא נופל בצד שצריך להיות חוקי, ואין שום סיבה שבעולם להשאיר אותו לא חוקי בגלל שלא הצלחנו עדיין להגיע להסכמה לגבי כל החומרים שקיימים בעולם.

ולדעתי, לא צריך הצדקה למה יש להתיר שימוש בחומר מסוים, צריך הצדקה למה יש לאסור אותו (במיוחד שמה שאנחנו קוראים לו "סם" זה משהו שרירותי לחלוטין), ומעבר לזה, לאכוף את זה ע"י המערכת הפלילית זה פשוט מופרע לדעתי, במיוחד כשזה משהו שלפחות בתיאוריה אתה עושה לטובת האנשים.

נ.ב.
אם אתה בעד להוציא אלכוהול מחוץ לחוק אז באמת אני מנחש שלא נגיע לשום הסכמה על כלום בחיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 16:38 
סמל אישי של המשתמש
פרימו לוי כתב:
ברכה, אתה בא כביכול בגישה מדעית אובייקטיבית מבוססת עובדות ומחקרים,
אבל השימוש המוגזם שלך במונח "סטלנים" והטון שבו אתה משתמש גורם לי לפקפק באובייקטיביות שלך. גם ההכרזות שלך בדבר כך שמדובר בנושא שאתה מעוניין להלחם עליו.
גם כאן כמו בכל נושא אין אמת ברורה. רק אל תתעטף באצטלה של אובייקטיביות מדעית כי אתה באופן ניכר מושפע אמוציונאלית בנושא הזה.
כך או כך, כל הטיעונים שלך תקפים גם לגבי סיגריות ואלכוהול, שגם הם מזיקים לאחרים ולא רק לעצמך, והם חוקיים. אני מבין שאתה אומר שגם סיגריות ואלכוהול זה לא בסדר, אבל אין שום סיבה רציונאלית להרשות סיגריות ואלכוהול ולאסור על סמים. זה הכל עניין של תדמית ודעות קדומות, וכשהתדמית של צרכני הסמים תשתנה מ"סטלנים" כמו שברכה קורא להם לאנשים רנדומליים ויומיומיים שכולנו מכירים, כמו צרכני הסיגריות או האלכוהול, הדרך ללגליזציה תסלל.

אני לא יודע איך אפשר להיות לא אובייקטיבי בעניין הזה, מעולם לא נפגעתי אישית מסמים ואין לי פה איזה מטען רגשי כבד, נטו הבנה של הסכנות שכרוכות בזה. סטלנים זה פשוט ביטוי למי שמעשן, ייתכן שאני לא מעודכן בעגה ואשמח להארות בנושא. ברור לי, ואף ציינתי זאת, שיש צרכני סמים שגם יושבים בכנסת ונמצאים בעמדות מפתח אחרות, אבל זה לא מרגיע אותי (אם כבר זה מקור ללא מעט דאגות). ולגבי המלחמה בזה - אין לי שום כוונה להקים איזו קרן או עמותה, אני פשוט טורח להציג את דעתי בכל בנושא בכל מקום שזה מרגיש רלוונטי, כמו למשל שיחה שהייתה לי עם שרת הבריאות לפני כמה חודשים או מעל דפי הפורום כשאני קורא טיעונים וצידוקים מקוממים. הגל החדש הזה של פמפום תקשורתי יום-יומי של המילה "לגליזציה" הוא מאוד מסוכן בעיני, כי כבר שמעתי דיונים בכנסת בהם מעלים את הטיעונים הלא מדוייקים (שלא לומר מעוותים) מדעית שאנשים כתבו גם פה ואף אחד לא קם מן העבר השני ואמר "זה לא נכון", כי הבורות בנושא חוצה גבולות.

סיגריות זה מוצר שנכנס לשוק בלי שהייתה ידועה שום סכנה שכרוכה בשימוש בו, קצת עשן טעים ולא מזיק. המוצר הזה היה כ"כ פופולרי והיה חלק מתעשייה שמרוויחה מיליארדים כך שגם כשהתחילו להכיר את הסכנות והנזק, היו כמה נשיאים אמריקאיים שלא הצליחו להביא לחוק שדורש את אותה אזהרה שאנחנו רואים היום על קופסאות סיגריות בגלל הלובי המטורף שהיה לחברות הטבק. השימוש במוצר הזה היה כ"כ נרחב כך שהיה בלתי אפשרי להפוך אותו ללא-חוקי ביום אחד, כי היית הופך אנשים שומרי חוק עם התמכרות לפושעים ביום אחד (הסיפור של קנאביס הוא שונה, כי מי שמעשן הוא לא שומר חוק אלא עבריין מלכתחילה ומתוך בחירה). אבל הכיוון מאוד חיובי כי העישון לאט לאט הולך ונאסר במקומות רבים, המיסוי עליו הופך להיות פסיכי, יש חוקים שמגבילים מאוד את הפרסום שלו ובעתיד זה גם יהיה אסור לחלוטין.

אלכוהול זו גם בעיה רצינית, אבל היא מורכבת מדי, כי העניין הכמותי הוא קריטי. אם תשתה כוס יין אדום בשבוע 70 שנה בריאותך לא תפגע בשום צורה ודרך, אם כבר הבריאות שלך אולי תשתפר בדרכים כאלו ואחרות (ע"פ מחקרים ראשוניים שנעשו). כמו כן צריך לזכור שאלכוהול מהווה חלק מטקסים דתיים שונים, וככזה יהיה מאוד בעייתי עד בלתי אפשרי לאסור אותו. מצד שני יצא לי לראות יותר מפעם אחת צעירים שהגיעו למיון עם הרעלת אלכוהול, או חולים טיפה יותר מבוגרים שהגיעו עם שחמת של הכבד על רקע אלכוהוליזם. אז כדי לצמצם את הנזק של אלכוהול יש לא מעט חוקים מאוד מגבילים שיצאו בשנים האחרונות כמו האיסור להסתובב עם בקבוק פתוח, איסור מכירת אלכוהול אחרי 11 בלילה והעלאת המיסוי על אלכוהול משמעותית, כמו גם אמצעי אכיפה מאוד יעילים לבדיקת נהגים תחת השפעת אלכוהול (עם מערכת חוקים תומכת, כזו שתרשיע אותך בנהיגה בשכרות אם סירבת לבצע בדיקת נשיפה). הכיוון הוא מאוד חיובי, אבל המלאכה עוד רבה ובאופק הלא רחוק אני מקווה מאוד לראות פעולות כמו: העלאה של גיל המינימום, מיסוי כבד יותר על משקאות אלכוהוליים בריכוז גבוה, החמרת הענישה והאכיפה בתחום, הגבלת הפרסום בדומה לסיגריות ופעולות הסברה משכנעות, אולי אפילו תמריצים כלכליים משמעותיים על יבוא משקאות נטולי/מופחתי אלכוהול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 17:30 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
mbracha כתב:

כמו שכתבתי, אני בהחלט חושב שברמה הפילוסופית לכל אדם יש זכות להרוג את עצמו איך שהוא רוצה, מצד שני, אני אדם פרקטי ואני בהחלט מקבל שיש מקרים שבהם אנחנו מגבילים זכויות של אנשים למען טובת הכלל.
השאלה איפה הקו הזה עובר בדיוק היא לא תמיד פשוטה, אבל לדעתי כשזה מגיע לגראס זה ברור לי במיליון אחוז שהוא נופל בצד שצריך להיות חוקי, ואין שום סיבה שבעולם להשאיר אותו לא חוקי בגלל שלא הצלחנו עדיין להגיע להסכמה לגבי כל החומרים שקיימים בעולם.

ולדעתי, לא צריך הצדקה למה יש להתיר שימוש בחומר מסוים, צריך הצדקה למה יש לאסור אותו (במיוחד שמה שאנחנו קוראים לו "סם" זה משהו שרירותי לחלוטין), ומעבר לזה, לאכוף את זה ע"י המערכת הפלילית זה פשוט מופרע לדעתי, במיוחד כשזה משהו שלפחות בתיאוריה אתה עושה לטובת האנשים.

נ.ב.
אם אתה בעד להוציא אלכוהול מחוץ לחוק אז באמת אני מנחש שלא נגיע לשום הסכמה על כלום בחיים.

קח טיפה נתונים: בשנת 1979 בארה"ב אחוז האנשים באוכלוסייה מעל גיל 12 שדיווחו על שימוש בקנאביס ב- 30 יום האחרונים עמד על 13.2%, בשנת 2008 המספר הזה עמד על 6.1%. הירידה המשמעותית הזאת בשיעור המעשנים נגרמה בשל מלחמה של רשויות החוק בתופעה הזאת. גם בישראל שלנו יש לא מעט אנשים שלא מעשנים סמים משום שזה לא חוקי, לא זמין או נחשב כסם (ולתפיסה הזו יש משמעות). ביום בו תתיר את השימוש בקנאביס אתה תראה גידול עצום באוכלוסיית המכורים לקנאביס, אולי לא ביום הראשון אבל בוודאי בטווח של 20 שנה המספרים יהיו מפחידים. בדיוק כמו שיש היום ילדים בני 15 ששותים אלכוהול בניגוד לחוק, אבל אם הדבר היה חוקי היית רואה את התופעה הזאת גדלה בכמה סדרי גודל. עכשיו גם אם תטען שזכותך להרוג את עצמך, בוודאי להחלטה שכזאת תהיה השפעה על כל אותם אנשים שלא היו מעשנים אם הדבר היה מחוץ לחוק, אך עשו זאת משהעניין הותר, וחברה מתוקנת לוקחת את הדברים האלו בחשבון.

בשנים האחרונות נעשתה הערכה של העלות של נזקי האלכוהול והטבק בארה"ב, והנתונים מזעזעים: נזקים כלכליים שקשורים באלכוהול עומדים על 185 מיליארד דולר בשנה (הרווחים ממיסוי וכו' עומדים על 14.5 מיליארד), הנזקים הכלכליים שקשורים בעישון טבק עומדים על יותר מ- 200 מיליארד דולר בשנה (ההכנסות עומדות על 25 מיליארד דולר). בשביל טיפה לסבר את האוזן - בארה"ב מתו בשנת 2010 קצת יותר מ- 15,900 חולים שסבלו ממחלת כבד על רקע אלכוהוליזם, כשמספר מקרי המוות על רקע אלכוהול (לא כולל תאונות דרכים והתאבדויות) עמד באותה שנה על 25,692 אנשים. הנתונים בישראל מקבילים למספרים בארה"ב, תוך התחשבות בהבדלים בגודל האוכלוסיות כמובן.

את הנזק של שימוש נרחב באוכלוסייה בקנאביס קשה מאוד לאמוד. מחקרים אפידמיולוגיים בנושא כמעט ולא קיימים כי מדובר בחומר אסור לשימוש, וגם אלו שנעשו היו מאוד מוגבלים כי השימוש בקנאביס מלווה לרוב בשימוש בחומרים נוספים (בין אם זה אלכוהול, סיגריות, סמים נוספים וכו') וקשה מאוד למצוא מקרים מבודדים של שימוש רק בקנאביס באופן מבוקר לאורך זמן. אבל הנזקים הבריאותיים שבקנאביס הם רבים כפי הידוע לנו כעת, וסביר שעם הזמן נדע יותר ונכיר עוד נזקים שלא ידענו עליהם. אין שום סיבה להתיר שימוש בחומר מסוכן נוסף, שכבר קיים קונצנזוס "אסור" סביבו, רק בגלל שיש מי שרוצה להשתמש בו.

לגבי האלכוהול והסיגריות - הכיוון מאוד ברור כפי שכתבתי בהודעה הקודמת שלי, והם הולכים ונדחקים בצעדי ענק אל שולי החוק. אם מתחשבים בנתונים על הנזק שהשימוש בהם מסב, ברור מאוד למה הם הולכים לכיוון הזה. בכל הנוגע לאלכוהול כבר הסברתי שאני לא חושב שצריך להפוך אותו ללא-חוקי, אלא להגביל אותו חוקית בצורה מספיק חזקה על-מנת להבטיח שהשימוש בו יהיה נאות ובצורה שלא מסכנת את שלום הציבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 17:42 
סמל אישי של המשתמש
אפשר לתלות גם את הירידה בכמות האנשים שדיווחו על שימוש. בפחד מהפללה....

ובכלל. הנטייה שלך להביא פה מחקרים כאילו הם חד משמעיים לא מדויקת.
בכל מחקר כזה יש גם פרשנות של הנתונים.

אני קראתי מחקרים שמצביעים שקפה וחלב מזיקים ומסוכנים מאוד לבריאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 18:09 
סמל אישי של המשתמש
לגבי הטיעונים שמותר לאנשים לעשות כל דבר שמתחשק להם: נשמע לי מוזר להגיד את זה על דברים ממכרים, ובטח ובטח על חומר ממכר שציבור המשתמשים בו מסרב להכיר בהיותו ממכר.
מרגע שחומר לוקח מאנשים את יכולת הבחירה, נימוק הרצון החופשי קורס.

גם לגבי דברים לא ממכרים, הציבור הוכיח בכל העולם המערבי שהוא לא יודע לקבל החלטות רציונליות הכרחיות, כמו למשל לחסוך לפנסיה או לקנות ביטוחי בריאות.
הממשלות או המעסיקים היו תמיד חייבים להתערב בכדי להתגבר על ההטיות הפסיכולוגיות הלא רציונליות והלגדיל די בקלות את החסכונות והביטוחים הללו מכ 30% לכ 80%.
בני האדם לא מקבלים החלטות רציונליות (גם כשיש פנסיה אוטומטית רוב האנשים לא מתעניינים בסכום הכסף הכי גדול שיהיה להם בחייהם ממש עד שאין להם ברירה), ולהשאיר הכל בידי היחידים ישאיר אותנו עם המון בעיות חברתיות.

לגבי ההשוואה למלח, סוכר ודברים לא בריאים אחרים - הם כמעט ולא פוגעים במח. היות והמח הוא הכלי עימו כל בני האדם עובדים, חומרים שפוגעים בתיפקוד לא רק שמסכנים אחרים (לא רק בנהיגה, אלא בהרבה עבודות), הם גם מורידים את התרומה של המשתמשים לחברה והופכים אותם ליותר תלויים באחרים.
הפגיעה המוחית היא לא רק ברגע השימוש, יש גם פגיעות מתמשכות. אם אחוזי ההצלחה של רופאים יירדו רק באחוז אחד (לוקח זמן למדוד הבדלים אצל רופא ספציפי בין 98% ל 97%, וגם אז אי אפשר לפטר אף אחד), זה יתבטא כבר בהרבה קורבנות.

התפיסה של "כל אדם לעצמו" בכלל מפריעה לי. כל אדם יש לו משפחה שאכפת לה ממנו ושסובלת מחוסר התפקוד שלו. קשה לי להבין איך מי שראה נרקומנים (של מה שנקרא סמים קשים) שהורסים את הסביבה שלהם (וזה לא בגלל שזה לא חוקי אלא בגלל שכבר לא אכפת להם מכלום) יכול לתמוך בכך שתהיה לכולם גישה חופשית לכל חומר שכזה.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 18:09 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
אפשר לתלות גם את הירידה בכמות האנשים שדיווחו על שימוש. בפחד מהפללה....

ובכלל. הנטייה שלך להביא פה מחקרים כאילו הם חד משמעיים לא מדויקת.
בכל מחקר כזה יש גם פרשנות של הנתונים.

אני קראתי מחקרים שמצביעים שקפה וחלב מזיקים ומסוכנים מאוד לבריאות.

מדובר בגרף של ירידה לאורך זמן כשהדגשתי את הקצוות שלו כפאנץ'-ליין. כמובן שבמחקר מהסוג הזה (מחקר תיאורי פשוט) המקום לפרשנות הוא ענק, וברור שלא מדובר במשהו מאוד חזק ומוצק, אבל זה מה שיש לנו כדי להעריך שכיחות של תופעה באוכלוסייה. בגדול אפשר לומר שלא סביר שלפני עשר שנים הפחד מהפללה היה קטן יותר מהפחד מהפללה לפני חמש שנים ולכן זה לא הסבר משכנע לתוצאות. השורה התחתונה שאליה כיוונתי לא ממש מצריכה מחקרים חזקים, אלא מדובר ב- Common sense: ברגע שמשהו זמין יותר, לגיטימי יותר, זול יותר וחוקי יותר הצריכה שלו תעלה. כשמשהו לא חוקי, יקר יותר, נתפס כשלילי ולא זמין במיוחד - פחות אנשים יצרכו אותו.

ולגבי מחקרים באופן כללי - מדובר כמובן בתחום סופר בעייתי, ונתת דוגמאות קטנות לכך. המחקרים שציטטתי בהודעה הראשונה שלי בעמוד מס' 1 לקוחים כולם מ- NCBI, כולם התפרסמו במגזינים רפואיים/מדעיים עם אימפקט-פקטור לא רע (מדד טוב לאמינותם) וכולם עברו Peer-review. בגדול ובלי קשר לנושא האשכול - לא מעט מהמחקרים שמצוטטים בתקשורת הפופולרית אינם עומדים בשום מבחן איכות, ויש לא מעט כאלו. אם יש לך מאמר נקודתי שקראת ואתה רוצה לדבר עליו אפשר בשמחה, אני לא יכול להתייחס למשהו שלא קראתי. מה שכן יצא לי לקרוא מפרי עטם של מתנגדים לחלב ומוצריו היה לא מבוסס מדעית בעיני, אבל אני לגמרי פתוח לאפשרות שיש מחקרים טובים שיוכיחו את הטענות האלו ביום מן הימים וכשיעשו זאת אתייחס אליהם במלוא הרצינות.

כל הנושא הזה של איכות של מחקרים, הטיות והטעיות, מכוונות או לא מכוונות, זה דווקא תחום מרתק שלקחתי עליו כמה וכמה קורסים עד היום. אפשר לדבר על זה ימים ארוכים ולא למצות את הנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 18:58 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
לגבי הטיעונים שמותר לאנשים לעשות כל דבר שמתחשק להם: נשמע לי מוזר להגיד את זה על דברים ממכרים, ובטח ובטח על חומר ממכר שציבור המשתמשים בו מסרב להכיר בהיותו ממכר.

גם סוכר זה ממכר, גם הרזיה (אנורקסיה), גם עבודה במקרים מסוימים, גם משחקי מחשב, אפילו ריצה יכולה להיות ממכרת.
אתה טוען שצריך להגביל/לאסור את כל אלו?

its-sick כתב:
גם לגבי דברים לא ממכרים, הציבור הוכיח בכל העולם המערבי שהוא לא יודע לקבל החלטות רציונליות הכרחיות, כמו למשל לחסוך לפנסיה או לקנות ביטוחי בריאות.
הממשלות או המעסיקים היו תמיד חייבים להתערב בכדי להתגבר על ההטיות הפסיכולוגיות הלא רציונליות והלגדיל די בקלות את החסכונות והביטוחים הללו מכ 30% לכ 80%.
בני האדם לא מקבלים החלטות רציונליות (גם כשיש פנסיה אוטומטית רוב האנשים לא מתעניינים בסכום הכסף הכי גדול שיהיה להם בחייהם ממש עד שאין להם ברירה), ולהשאיר הכל בידי היחידים ישאיר אותנו עם המון בעיות חברתיות.

כאן אתה טוען משהו אחר לגמרי, הרי לפי מה שאתה אומר,דמוקרטיה זה אידיוטי, הרי הציבור לא יכול להחליט מה טוב בשבילו.
אגב, אתה הגדלת והחלטת מה הן החלטות נכונות לכל בן אדם. למשל לפני 6 שנים, החליטו ההורים שלי לפדות את כל החסכונות שלהם בעולם, ויחד עם הכסף מהשבתון של אבא שלי, יצאנו לטיול של 8 חודשים במזרח. מבחינתם זו הייתה אחת ההחלטות הכי טובות שהם עשו בחיים שלהם, "מי אתה" שתטען אחרת?

its-sick כתב:
לגבי ההשוואה למלח, סוכר ודברים לא בריאים אחרים - הם כמעט ולא פוגעים במח. היות והמח הוא הכלי עימו כל בני האדם עובדים, חומרים שפוגעים בתיפקוד לא רק שמסכנים אחרים (לא רק בנהיגה, אלא בהרבה עבודות), הם גם מורידים את התרומה של המשתמשים לחברה והופכים אותם ליותר תלויים באחרים.
הפגיעה המוחית היא לא רק ברגע השימוש, יש גם פגיעות מתמשכות. אם אחוזי ההצלחה של רופאים יירדו רק באחוז אחד (לוקח זמן למדוד הבדלים אצל רופא ספציפי בין 98% ל 97%, וגם אז אי אפשר לפטר אף אחד), זה יתבטא כבר בהרבה קורבנות.

האמת נקודה טובה, עדיין מי שמחליט "לדפוק" לעצמו את המוח, זה על אחריותו בלבד, הוא יאבד את העבודה שלו והוא יירד ברמת החיים, הוא מחליט "להשחית" לעצמו את החיים (ואני בכוונה מגזים, ברוב המקרים ההשפעה לא קרובה להרס החיים), בתור בעלי הגוף של עצמו, אני חושב שזה זכותו.
מה שכן, אחרי כמה הודעות שנכתבו באשכול, השתכנעתי שאם מבצעים לגליזציה, צריך להיות מס דיי כבד על הקנביס (כמו על הסיגריות).
its-sick כתב:
התפיסה של "כל אדם לעצמו" בכלל מפריעה לי. כל אדם יש לו משפחה שאכפת לה ממנו ושסובלת מחוסר התפקוד שלו. קשה לי להבין איך מי שראה נרקומנים (של מה שנקרא סמים קשים) שהורסים את הסביבה שלהם (וזה לא בגלל שזה לא חוקי אלא בגלל שכבר לא אכפת להם מכלום) יכול לתמוך בכך שתהיה לכולם גישה חופשית לכל חומר שכזה.

לא מדובר פה על סמים קשים, שאני נגדם בגלל שהם עוברים את כלל הסף שלי, הם מסכנים את סביבת המשתמש ולא רק את המשתמש עצמו.
mbracha,
לגבי הנתונים שכתבת, כמו שאמרתי, אני לא טוען שהקנביס לא מסוכן, אין ספק שהוא כן מסוכן ברמה מסוימת, מה שכן זו צריכה להיות החלטה של מי שמחליט לקחת אותו האם להיסתכן, לא של המדינה.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 19:34 
ציטוט:
לגבי הנתונים שכתבת, כמו שאמרתי, אני לא טוען שהקנביס לא מסוכן, אין ספק שהוא כן מסוכן ברמה מסוימת, מה שכן זו צריכה להיות החלטה של מי שמחליט לקחת אותו האם להיסתכן, לא של המדינה.

בדיוק

ובכל מקרה, הרכבת כבר יצאה מהתחנה כמו שאומרים
בחתונות מחלקים בין השולחנות ג'וינטים בגלוי, ובכאלה שלא, בחצי מהשולחנות מגלגלים בלי להתחבא, על השולחן ליד כולם, והחצי השני באים לבקש מהם שכטה.
אנשים מעשנים את זה ברחוב כמו סיגריה בלי פחד, יורדים לים ומעשנים ליד כל מי שנמצא שם, מדליקים ג'וינטים בפאבים בלי לצאת החוצה בכלל ברגיל
זה מוצג בתקשורת
הורים מעשנים עם הילדים הבוגרים שלהם
סלבריטיז עד לרמת הפוליטיקאים לא מתביישים לדבר על זה ולהגיד שהם מעשנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 20:39 
mbracha כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
mbracha כתב:
19 כתב:
חדר המיון הוא לא שלך
הוא של הציבור.
אתה מועסק שם היום, ויבעטו לך בתחת מחר.

וברוך השם, כל העולם הולך בכיוון הפוך מהכיוון המיוחל שלך, של להפוך עשרות אחוזים מהמדינה לעבריינים.

במקרה אני עובד בבית חולים פרטי ולא ממשלתי, ככה שזה לא מדוייק. אבל בכל מקרה זו בדיוק הייתה כוונתי - העומס בחדרי המיון עצום באנשים שלא בחרו לעצמם את המציאות הרפואית שלהם, אם המדינה תתיר לעוד אלפי אנשים לצרוך חומר שמזיק לבריאות, כזה שיגביר את העומס על מערכת הבריאות וחדרי המיון (בעונת השפעת למשל יש לפעמים תפוסה של 200% וחדרי מיון שסוגרים את הדלתות ומפנים חולים למקומות אחרים) זה רק יפגע בכל השאר. אני לא מדבר על העומס הכלכלי על מערכת הבריאות שיוצא מזה שיבוא בהכרח על חשבונם של חולים אחרים.

ולא כל העולם הולך לכיוון הזה. למעשה בהולנד הכיוון הוא של החזרת האיסור על צריכת קנאביס בגלל הנזק העצום שהמדינה שם חווה מזה, ובמקומות אחרים בעולם בהם מוזכרת המילה לגליזציה הכוונה היא ללגליזציה רפואית ולא לגליזציה של מכירת סמים בפיצוציות לסטלנים (וכבר היום ה- FDA מפציר בסטייטס בהן יש לגליזציה רפואית להמנע משימוש רפואי בסם, בשל היעדר הוכחות ליעילותו ורק מושג קלוש על הסכנות הכרוכות בו, וסביר שיש עוד הרבה סכנות שאנחנו עדיין לא מודעים אליהן).

סליחה על האוף טופיק, אבל באיזה בית חולים פרטי במדינתנו יש חדר מיון?

כל בתי החולים בירושלים אינם בתי חולים ציבוריים.

אתה טועה.
הם אמנם לא של המדינה, אבל הם ציבוריים.
אבל לא משנה, זה לא נושא הדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 21:02 
סמל אישי של המשתמש
הם ממש לא ציבוריים - בית החולים שערי צדק רשום כמלכ"ר, הדסה עין-כרם והדסה הר-הצופים שייכים לארגון נשות הדסה, שבארץ רשום כעמותה. בגלל שבתי-החולים האלו בבעלות פרטית הם מורשים להציע שירותי שר"פ שאסורים בבתי-חולים אחרים בארץ בהוראת היועץ המשפטי לממשלה, ושירותי הרפואה הפרטית מהווים נתח ניכר מפעילות בתי החולים הנ"ל.

שוב, לא הדיון, אבל אני לא מבין מה גורם לך לומר את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 21:07 
סמל אישי של המשתמש
שער 5 הוא קרנבל כתב:
its-sick כתב:

גם סוכר זה ממכר, גם הרזיה (אנורקסיה), גם עבודה במקרים מסוימים, גם משחקי מחשב, אפילו ריצה יכולה להיות ממכרת.

its-sick כתב:

כאן אתה טוען משהו אחר לגמרי, הרי לפי מה שאתה אומר,דמוקרטיה זה אידיוטי, הרי הציבור לא יכול להחליט מה טוב בשבילו.
אגב, אתה הגדלת והחלטת מה הן החלטות נכונות לכל בן אדם. למשל לפני 6 שנים, החליטו ההורים שלי לפדות את כל החסכונות שלהם בעולם, ויחד עם הכסף מהשבתון של אבא שלי, יצאנו לטיול של 8 חודשים במזרח. מבחינתם זו הייתה אחת ההחלטות הכי טובות שהם עשו בחיים שלהם, "מי אתה" שתטען אחרת?

its-sick כתב:

האמת נקודה טובה, עדיין מי שמחליט "לדפוק" לעצמו את המוח, זה על אחריותו בלבד, הוא יאבד את העבודה שלו והוא יירד ברמת החיים, הוא מחליט "להשחית" לעצמו את החיים (ואני בכוונה מגזים, ברוב המקרים ההשפעה לא קרובה להרס החיים), בתור בעלי הגוף של עצמו, אני חושב שזה זכותו.
מה שכן, אחרי כמה הודעות שנכתבו באשכול, השתכנעתי שאם מבצעים לגליזציה, צריך להיות מס דיי כבד על הקנביס (כמו על הסיגריות).
its-sick כתב:

לא מדובר פה על סמים קשים, שאני נגדם בגלל שהם עוברים את כלל הסף שלי, הם מסכנים את סביבת המשתמש ולא רק את המשתמש עצמו.
mbracha,

שוב אחזור ואומר - לגלזציה של סם לא מתירה את השימוש רק למי שכבר משתמש בסם, היא מתירה ומנגישה אותו לכולם. וכאשר אתה מתיר ומנגיש סם אתה מגדיל בעשרות מונים את הציבור שצורך אותו, ועל הציבור הזה יש לך אחריות מאוד גדולה - כי אם לא היית מתיר זאת הם לא היו משתמשים. מדובר בסם ממכר עם השפעה פסיכואקטיבית על המוח, עם סיכונים בריאותיים וחברתיים כבדים שנגזרים מהשימוש בו, עם פיתוח תלות והתמכרות ופגיעה כלכלית משמעותית במשתמש, במשפחתו ובחברה כולה. כחברה מודרנית שאמורה להגן על הפרטים שמשתייכים לה אתה לא יכול לאפשר לכזה דבר להיות חוקי, ומי שבוחר להיות פורע חוק שיתמודד עם ההשלכות של החלטה כזו (אדון לגופו וכו').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 21:27 
mbracha, יא סאחי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: אשכול לגליזציה
הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2013, 22:53 
mbracha כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:
its-sick כתב:

its-sick כתב:

its-sick כתב:

its-sick כתב:

mbracha,

שוב אחזור ואומר - לגלזציה של סם לא מתירה את השימוש רק למי שכבר משתמש בסם, היא מתירה ומנגישה אותו לכולם. וכאשר אתה מתיר ומנגיש סם אתה מגדיל בעשרות מונים את הציבור שצורך אותו, ועל הציבור הזה יש לך אחריות מאוד גדולה - כי אם לא היית מתיר זאת הם לא היו משתמשים. מדובר בסם ממכר עם השפעה פסיכואקטיבית על המוח, עם סיכונים בריאותיים וחברתיים כבדים שנגזרים מהשימוש בו, עם פיתוח תלות והתמכרות ופגיעה כלכלית משמעותית במשתמש, במשפחתו ובחברה כולה. כחברה מודרנית שאמורה להגן על הפרטים שמשתייכים לה אתה לא יכול לאפשר לכזה דבר להיות חוקי, ומי שבוחר להיות פורע חוק שיתמודד עם ההשלכות של החלטה כזו (אדון לגופו וכו').

כמה פרופוגנדה שיקרית בהודעה אחת!
מחקרים הוכיחו כי אחוזז המעשנים בהולנד ירד לאחר הליגליזציה.
וזה אינו סם ממכר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 00:01 
סמל אישי של המשתמש
MENTELCASE כתב:
mbracha כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:
its-sick כתב:

its-sick כתב:

its-sick כתב:

its-sick כתב:

mbracha,

וזה אינו סם ממכר.

אתה טועה פעמיים:
1) השימוש בקנאביס עבר דפנליזציה בהולנד בשנת 1976 (בשנים שלפני כן הייתה ירידה בהיעראות של שימוש בקנאביס), ולא הייתה עלייה משמעותית בשיעורי השימוש בשבע השנים שלאחר מכן. בתקופה שבין 1984 ל- 1996 הייתה התקדמות מדפנליזציה ללגליזציה דה-פקטו, ובשנים האלו חל זינוק עצום בהיעראות של שימוש בקנאביס. לגבי קבוצת הגילאים של 18-20 חלה קפיצה עצומה מ- 15% משתמשים ב- 1984 ל- 44% ב- 1996 (הנתונים של Tribson Institute ההולנדי).

2) קנאביס גם ממכר וגם מביא לתלות. מחקרים של ה- National Institute on Drug Abuse הדגימו ש- 9% מאלו שניסו קנאביס פעם אחת פיתחו בסופו של דבר התמכרות לקנאביס. קיימים שפע של מחקרים איכותיים הן על היעראות התופעה והן על המנגנונים בהם מתפתחת ההתמכרות הזו. באשר לתלות בקנאביס, מדובר בהפרעה שמתוארת גם ב- DSM (אני לא מעודכן ב- DSM-V אך יודע שזה מופיע גם שם) ולדעתי זו עדות מספיק חזקה לקיומה. אבל אם זה לא מספיק לך תוכל למצוא מאות מחקרים מוצלחים שנעשו על ההפרעה הנ"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 00:12 
סמל אישי של המשתמש
ברכה אתה רופא רע!
לא יזיק לך לנסות לינוק קצת מהעשב המתוק.
(צינק,בשבילך.)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 00:32 
סמל אישי של המשתמש
mbracha כתב:

שוב אתה לא מתייחס לטענה שלי, אני מודע לזה שאם מריחואנה תהיה חוקית יש סיכוי לא קטן יעלו מספר המשתמשים בה וגם אני עצמי מאמין שהייתי משתמש אולי במריחואנה אם היא הייתה חוקית. אני חושב שהדרך בה אנשים הגונים צריכים להחליט האם להשתמש במריחואנה זה לא כי הממשלה קבעה ככה אלא כי הם מחליטים כאנשים בוגרים שהם מוכנים לקחת את הסיכון (אגב, אני מאוד בעד חשיפה של הסיכונים ו"לשים את הקלפים על השולחן" בכל הנוגע לחומרים מסוכנים, כמו למשל שאני מאוד בעד התמונות על הסיגריות) בשביל התוצאה.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 04:03 
סמל אישי של המשתמש
mbracha כתב:
MENTELCASE כתב:
mbracha כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:
its-sick כתב:

its-sick כתב:

its-sick כתב:

its-sick כתב:

mbracha,

וזה אינו סם ממכר.

אתה טועה פעמיים:
1) השימוש בקנאביס עבר דפנליזציה בהולנד בשנת 1976 (בשנים שלפני כן הייתה ירידה בהיעראות של שימוש בקנאביס), ולא הייתה עלייה משמעותית בשיעורי השימוש בשבע השנים שלאחר מכן. בתקופה שבין 1984 ל- 1996 הייתה התקדמות מדפנליזציה ללגליזציה דה-פקטו, ובשנים האלו חל זינוק עצום בהיעראות של שימוש בקנאביס. לגבי קבוצת הגילאים של 18-20 חלה קפיצה עצומה מ- 15% משתמשים ב- 1984 ל- 44% ב- 1996 (הנתונים של Tribson Institute ההולנדי).

2) קנאביס גם ממכר וגם מביא לתלות. מחקרים של ה- National Institute on Drug Abuse הדגימו ש- 9% מאלו שניסו קנאביס פעם אחת פיתחו בסופו של דבר התמכרות לקנאביס. קיימים שפע של מחקרים איכותיים הן על היעראות התופעה והן על המנגנונים בהם מתפתחת ההתמכרות הזו. באשר לתלות בקנאביס, מדובר בהפרעה שמתוארת גם ב- DSM (אני לא מעודכן ב- DSM-V אך יודע שזה מופיע גם שם) ולדעתי זו עדות מספיק חזקה לקיומה. אבל אם זה לא מספיק לך תוכל למצוא מאות מחקרים מוצלחים שנעשו על ההפרעה הנ"ל.

קנאביס דורג כממכר פחות מקפאין, זה נשמע לך כמו משהו לחשוש ממנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 04:04 
סמל אישי של המשתמש
mbracha כתב:
MENTELCASE כתב:
mbracha כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:
its-sick כתב:

its-sick כתב:

its-sick כתב:

its-sick כתב:

mbracha,

וזה אינו סם ממכר.

אתה טועה פעמיים:

קנאביס דורג כממכר פחות מקפאין, זה נשמע לך כמו משהו לחשוש ממנו? 1st

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 05:17 
סמל אישי של המשתמש
mbracha כתב:

קח טיפה נתונים: בשנת 1979 בארה"ב אחוז האנשים באוכלוסייה מעל גיל 12 שדיווחו על שימוש בקנאביס ב- 30 יום האחרונים עמד על 13.2%, בשנת 2008 המספר הזה עמד על 6.1%. הירידה המשמעותית הזאת בשיעור המעשנים נגרמה בשל מלחמה של רשויות החוק בתופעה הזאת. גם בישראל שלנו יש לא מעט אנשים שלא מעשנים סמים משום שזה לא חוקי, לא זמין או נחשב כסם (ולתפיסה הזו יש משמעות). ביום בו תתיר את השימוש בקנאביס אתה תראה גידול עצום באוכלוסיית המכורים לקנאביס, אולי לא ביום הראשון אבל בוודאי בטווח של 20 שנה המספרים יהיו מפחידים. בדיוק כמו שיש היום ילדים בני 15 ששותים אלכוהול בניגוד לחוק, אבל אם הדבר היה חוקי היית רואה את התופעה הזאת גדלה בכמה סדרי גודל. עכשיו גם אם תטען שזכותך להרוג את עצמך, בוודאי להחלטה שכזאת תהיה השפעה על כל אותם אנשים שלא היו מעשנים אם הדבר היה מחוץ לחוק, אך עשו זאת משהעניין הותר, וחברה מתוקנת לוקחת את הדברים האלו בחשבון.

בשנים האחרונות נעשתה הערכה של העלות של נזקי האלכוהול והטבק בארה"ב, והנתונים מזעזעים: נזקים כלכליים שקשורים באלכוהול עומדים על 185 מיליארד דולר בשנה (הרווחים ממיסוי וכו' עומדים על 14.5 מיליארד), הנזקים הכלכליים שקשורים בעישון טבק עומדים על יותר מ- 200 מיליארד דולר בשנה (ההכנסות עומדות על 25 מיליארד דולר). בשביל טיפה לסבר את האוזן - בארה"ב מתו בשנת 2010 קצת יותר מ- 15,900 חולים שסבלו ממחלת כבד על רקע אלכוהוליזם, כשמספר מקרי המוות על רקע אלכוהול (לא כולל תאונות דרכים והתאבדויות) עמד באותה שנה על 25,692 אנשים. הנתונים בישראל מקבילים למספרים בארה"ב, תוך התחשבות בהבדלים בגודל האוכלוסיות כמובן.

את הנזק של שימוש נרחב באוכלוסייה בקנאביס קשה מאוד לאמוד. מחקרים אפידמיולוגיים בנושא כמעט ולא קיימים כי מדובר בחומר אסור לשימוש, וגם אלו שנעשו היו מאוד מוגבלים כי השימוש בקנאביס מלווה לרוב בשימוש בחומרים נוספים (בין אם זה אלכוהול, סיגריות, סמים נוספים וכו') וקשה מאוד למצוא מקרים מבודדים של שימוש רק בקנאביס באופן מבוקר לאורך זמן. אבל הנזקים הבריאותיים שבקנאביס הם רבים כפי הידוע לנו כעת, וסביר שעם הזמן נדע יותר ונכיר עוד נזקים שלא ידענו עליהם. אין שום סיבה להתיר שימוש בחומר מסוכן נוסף, שכבר קיים קונצנזוס "אסור" סביבו, רק בגלל שיש מי שרוצה להשתמש בו.

לגבי האלכוהול והסיגריות - הכיוון מאוד ברור כפי שכתבתי בהודעה הקודמת שלי, והם הולכים ונדחקים בצעדי ענק אל שולי החוק. אם מתחשבים בנתונים על הנזק שהשימוש בהם מסב, ברור מאוד למה הם הולכים לכיוון הזה. בכל הנוגע לאלכוהול כבר הסברתי שאני לא חושב שצריך להפוך אותו ללא-חוקי, אלא להגביל אותו חוקית בצורה מספיק חזקה על-מנת להבטיח שהשימוש בו יהיה נאות ובצורה שלא מסכנת את שלום הציבור.

אתה יוצא פה מנקודת הנחה שהמטרה שלנו כחברה היא להקטין את השימוש בגראס, הנחה שאני לא מקבל.
דבר שני, אחד המחקרים הכי רציניים שנעשו בנושא, שיצא מועדה שהקונגרס בארה"ב הקים ישר אחרי שהמלחמה בסמים התחילה המליץ באופן די חד משמעי על לגליזציה, ואני כמובן לא מקבל את הגישה של "אנחנו לא יודעים, לכן זה צריך להיות לא חוקי", כי באמת, כמעט כל הדברים בעולם לא היו חוקיים ככה.
אבל אפילו מעבר לזה, הנזק שגראס אולי גורם לחברה, הוא כאין וכאפס לעומת הנזק שהמלחמה בסמים גורמת, גם ברמה הכלכלית, וגם בכמות האנשים שהחיים שלהם נהרסו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 18:49 
סמל אישי של המשתמש
אין לי מושג האם צריך להפוך קנביס לחוקי, עד היום לא הקדשתי לשאלה הזו מספיק מחשבה ואני מניח שיש בה פלפולים לשני הצדדים. יש לי נטיה לתמוך בלגליזציה.
מה שיש לי מושג בו הוא הטייה של נתונים והדרך בה העוסקים במקצוע הרפואה נהנים לעשות אותה ביום יום, ובטח בפורומים. כלל אצבע: מי שמציג בפניכם את האמת המוחלטת ברפואה, תבדקו אותו שוב.
מדעי החיים, וביחוד כשהם מתמקדים ברפואה, מלאים נתונים סותרים, מחקרים בעלי "כח חלש" ממליון ואחת צורות הטיה הנובעות משיטות מחקר "חלשות", מדגם זעיר ועוד, שלא לדבר על PUBLICATION BIAS.
אין לי את כל היום, וגם לכם אין, להתחיל להיכנס לקרב רפרנסים. לכן נעשה את זה קצר (שוב המטרה אינה להוכיח שמישהו טעה או מטעה, אלא שאין כרגע תשובה ברורה ומי שמעמיד פנים שיש לו מטעה).
תועלות של קנביס:
- נוגד הקאות – מוכח מעבר לכל ספק, אבל גם מעורר תאבון (כן, המנצ'יס נהדר באספקט הזה). תופעות לוואי? יש גם לנוגדי הדופאמין והסרוטונין, לא פחות וכנראה יותר קשים (סתם למשל העלאת סיכון להפרעות קצב קטלניות, תנועות לא רצוניות "אקסטראפירימדליות" כואבות ומשפילות).
- נוגד כאב – מוכח גם כן. תופעות לוואי? יש. אבל בואו נבדוק את ה"מתחרים" ואלו, בהנחה ולא מדובר על כאב שנפתר עם אקמול, הם האופיאטים והאופיואידים (לפני שעוברים לשיטות פולשניות להקלת כאב – הזרקות לחוט שדרה, עצבים, צבירי עצבים בגוף). הם ממכרים הרבה יותר, גורמים בחילות ועצירות (כן, גם הטראגין), מצריכים מינון עולה ומטשטשים יותר.
- מחלות מעי דלקתיות – שלבים ראשוניים, אבל לפחות עבודה ישראלית בחולים אנושיים עם קבוצת ביקורת מג'ורנאל מצויין.
- טיפול לסרטן עצם/שד/ערמונית – מוקדם מדי, מאוד מאוד מוקדם. אין עבודות בבני אדם, ןלכן לא נציין את זה. בואו נחליט שננקוט בגישה הזו לאורך כל הדרך.
תופעות הלוואי הקשות:
- אין ספק שמדובר בחומר משנה תודעה שגורם לאיטיות פסיכומוטורית, שלא כדאי לנהוג תחת ההשפעה שלו (אבל גם לא תחת ההשפעה של נוגדי כאב אחרים, תרופות לאלרגיה שלא לדבר על אלכוהול).
- התקפים פסיכוטיים וסכיזופרניה – מחקרים לא הוכיחו שקנביס מעלה הסיכוי לסכיזופרניה אלא יתכן שהוא "חושף" סכיזופרניה קיימת, עבודות במדינות בהם עברה ליגליזציה לא הראו עליה בסכיזופרניה . צריך לזכור שמדובר בעבודות אפידמיולוגיות רטרוספקטיביות בעיקר כשהאוכלוסיה מדווחת בעצמה על השימוש והתכיפות. אין עבודות טובות והמתודה חלשה. אגב, לא מדובר במבוגרים, אלא במתבגרים.
- באשר לסכיזופרנים בעצמם שנוטלים קנביס ויוצאים מאיזון – נו, וTYRAMIN CRISIS יותר סבבה ? TARDIVE DYSKINESIA, AKATHISIA, MALIGNANT NEUROLEPTIC SYNDROME? וזה מהתרופות שלהם!
נו, אז נאסור שימוש בסכיזופרנים.
- דיכוי חיסוני - בכמה הוא מעלה את שיעורי הזיהום במשתמשים שאינם הולכים על 4 ? את הסיכון לתמותה? לצינון? לעומת זאת, יש מספר עבודות לגבי שימוש בו כתרופה לדחיית שתל, מחלות אוטואימוניות..
- תינוקות שנולדו לאמהות שהשתמשו בקנביס בזמן ההריון – אין אף עבודה , אפילו אפידמיולוגית, טובה על העליה בשכיחות מחלות, לא כל שכן הנדירות שהוזכרו לעיל.
- הירידה התפקודית והנזק השארי במשתמשים כבדים – ה"נזק הכרוני" שמדובר עליו נבדק כחודש לאחר השימוש עם תוצאות סותרות באשר לפגיעה בזכרון ובתפקוד הורבאלי. בקיצור, לא משהו לבנות עליו תאוריות.

אז מה יצא לנו כאן ?
- יש שימושים מוכחים וטובים לקנאביס שהממסד הרפואי המאובן מונע מסיבות לא ברורות.
- קנאביס הוא כנראה חומר ככל החומרים – יש לו יתרונות וחסרונות. האם הוא גרוע מפחמימות ? לא בטוח. האם שימוש בכללים מנחים סבירים ובמידה יכול להיות בסדר גמור ואפילו סבבה? כנראה שכן.

והעיקר, כמו שלימדו אותי טובי מוריי – "הישמר מרופאים ומתרופות" ובטח מאמירות מוחלטות במדעי החיים והרפואה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 19:14 
deep red כתב:
אין לי מושג האם צריך להפוך קנביס לחוקי, עד היום לא הקדשתי לשאלה הזו מספיק מחשבה ואני מניח שיש בה פלפולים לשני הצדדים. יש לי נטיה לתמוך בלגליזציה.
מה שיש לי מושג בו הוא הטייה של נתונים והדרך בה העוסקים במקצוע הרפואה נהנים לעשות אותה ביום יום, ובטח בפורומים. כלל אצבע: מי שמציג בפניכם את האמת המוחלטת ברפואה, תבדקו אותו שוב.
מדעי החיים, וביחוד כשהם מתמקדים ברפואה, מלאים נתונים סותרים, מחקרים בעלי "כח חלש" ממליון ואחת צורות הטיה הנובעות משיטות מחקר "חלשות", מדגם זעיר ועוד, שלא לדבר על PUBLICATION BIAS.
אין לי את כל היום, וגם לכם אין, להתחיל להיכנס לקרב רפרנסים. לכן נעשה את זה קצר (שוב המטרה אינה להוכיח שמישהו טעה או מטעה, אלא שאין כרגע תשובה ברורה ומי שמעמיד פנים שיש לו מטעה).
תועלות של קנביס:
- נוגד הקאות – מוכח מעבר לכל ספק, אבל גם מעורר תאבון (כן, המנצ'יס נהדר באספקט הזה). תופעות לוואי? יש גם לנוגדי הדופאמין והסרוטונין, לא פחות וכנראה יותר קשים (סתם למשל העלאת סיכון להפרעות קצב קטלניות, תנועות לא רצוניות "אקסטראפירימדליות" כואבות ומשפילות).
- נוגד כאב – מוכח גם כן. תופעות לוואי? יש. אבל בואו נבדוק את ה"מתחרים" ואלו, בהנחה ולא מדובר על כאב שנפתר עם אקמול, הם האופיאטים והאופיואידים (לפני שעוברים לשיטות פולשניות להקלת כאב – הזרקות לחוט שדרה, עצבים, צבירי עצבים בגוף). הם ממכרים הרבה יותר, גורמים בחילות ועצירות (כן, גם הטראגין), מצריכים מינון עולה ומטשטשים יותר.
- מחלות מעי דלקתיות – שלבים ראשוניים, אבל לפחות עבודה ישראלית בחולים אנושיים עם קבוצת ביקורת מג'ורנאל מצויין.
- טיפול לסרטן עצם/שד/ערמונית – מוקדם מדי, מאוד מאוד מוקדם. אין עבודות בבני אדם, ןלכן לא נציין את זה. בואו נחליט שננקוט בגישה הזו לאורך כל הדרך.
תופעות הלוואי הקשות:
- אין ספק שמדובר בחומר משנה תודעה שגורם לאיטיות פסיכומוטורית, שלא כדאי לנהוג תחת ההשפעה שלו (אבל גם לא תחת ההשפעה של נוגדי כאב אחרים, תרופות לאלרגיה שלא לדבר על אלכוהול).
- התקפים פסיכוטיים וסכיזופרניה – מחקרים לא הוכיחו שקנביס מעלה הסיכוי לסכיזופרניה אלא יתכן שהוא "חושף" סכיזופרניה קיימת, עבודות במדינות בהם עברה ליגליזציה לא הראו עליה בסכיזופרניה . צריך לזכור שמדובר בעבודות אפידמיולוגיות רטרוספקטיביות בעיקר כשהאוכלוסיה מדווחת בעצמה על השימוש והתכיפות. אין עבודות טובות והמתודה חלשה. אגב, לא מדובר במבוגרים, אלא במתבגרים.
- באשר לסכיזופרנים בעצמם שנוטלים קנביס ויוצאים מאיזון – נו, וTYRAMIN CRISIS יותר סבבה ? TARDIVE DYSKINESIA, AKATHISIA, MALIGNANT NEUROLEPTIC SYNDROME? וזה מהתרופות שלהם!
נו, אז נאסור שימוש בסכיזופרנים.
- דיכוי חיסוני - בכמה הוא מעלה את שיעורי הזיהום במשתמשים שאינם הולכים על 4 ? את הסיכון לתמותה? לצינון? לעומת זאת, יש מספר עבודות לגבי שימוש בו כתרופה לדחיית שתל, מחלות אוטואימוניות..
- תינוקות שנולדו לאמהות שהשתמשו בקנביס בזמן ההריון – אין אף עבודה , אפילו אפידמיולוגית, טובה על העליה בשכיחות מחלות, לא כל שכן הנדירות שהוזכרו לעיל.
- הירידה התפקודית והנזק השארי במשתמשים כבדים – ה"נזק הכרוני" שמדובר עליו נבדק כחודש לאחר השימוש עם תוצאות סותרות באשר לפגיעה בזכרון ובתפקוד הורבאלי. בקיצור, לא משהו לבנות עליו תאוריות.

אז מה יצא לנו כאן ?
- יש שימושים מוכחים וטובים לקנאביס שהממסד הרפואי המאובן מונע מסיבות לא ברורות.
- קנאביס הוא כנראה חומר ככל החומרים – יש לו יתרונות וחסרונות. האם הוא גרוע מפחמימות ? לא בטוח. האם שימוש בכללים מנחים סבירים ובמידה יכול להיות בסדר גמור ואפילו סבבה? כנראה שכן.

והעיקר, כמו שלימדו אותי טובי מוריי – "הישמר מרופאים ומתרופות" ובטח מאמירות מוחלטות במדעי החיים והרפואה.

פרח לקטעים שטוענים שלאף אחד אין את כל האמת ביד.
בקשר לענייני הרפואה אין לי מושג, אבל זה גם פחות חשוב לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 20:04 
האמת שלא קראתי יותר מידי מחקרים בתחום ואני ממש לא מגדיר את עצמי מבין בו, אבל, לפי המחקרים שאתה הבאת:
ציטוט:
יש שימושים מוכחים וטובים לקנאביס שהממסד הרפואי המאובן מונע מסיבות לא ברורות.
לא נראה שלגילציה היא התרופה. אם קנביס יכול לסייע בטיפול באותן מחלות קשות שציינת (למשל סרטן) אז הפתרון הוא לא לגילציה אלא קנביס רפואי לחולי אחד מאותן מחלות קשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2013, 20:05 
הכנסות המדינה מלגליזציה יגיעו ל1.6 מיליארד שקל בשנה
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000882675

חבל רק שישנם עדיין אנשים ששומעים את המילה סם, נכנסים לפניקה
כמובן שהיות והם לא ניסו, הם מציירים את העולם כשחור ולבן כשלמעשה הוא מלא גוונים באמצע
ממליץ לכם לבקש מחבר (כי אני בטוח שיש לכם יותר מאחד שמעשן) ולנסות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 127 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: