תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 23 יוני 2025, 00:31

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 155 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: היורדים החדשים
הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2013, 19:40 
משכורות ברצפה ומחירים בשמיים לעומת משכורות נורמליות ומחירים נמוכים משמעותית. ככה מרוויחים איכות חיים.
חבל שזה די קשה לעבור מדינה (להוציא אזרחות שונה, אשרת עבודה וכו'...), אחרת מזמן כבר היו מעל מיליון ישראלים שחיים בחו"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2013, 19:41 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
kobster כתב:
סדרת כתבות של מתן חודורוב (הופרד בלידתו עם מיכאל הנגבי) בערוץ 10 על אנשים שירדו מהארץ ואנשים ששוקלים לרדת מהארץ בעקבות המצב הכלכלי. אתמול שודר הפרק הראשון -

http://www.nana10.co.il/video/?videoid=176074&ssv=1

לפי הסקר שהם ערכו, 51% מהישראלים שקלו לאחרונה מעבר לחו"ל , 78% מהם שקלו לעשות את זה עקב קשיים כלכליים.
אין ספק שהמצב בקאנט. האפשרות לקיים פה חיי משפחה נורמליים הולכת ומצטמצמת, בעיקר לאלה שאין להם עזרה מההורים.
השאלה היא האם מעבר לחו"ל הוא בהכרח הפתרון במצב הנוכחי. יהיה מעניין להמשיך ולעקוב אחרי הפרקים הבאים

פחחחחחחח.
51% מהישראלים "שקלו" לעבור לחו"ל? ראינו איך המשתמש KingAlpaca "שקל" לעבור לחו"ל.
אגב, אני שוקל להתחתן עם בר רפאלי.
לפחות הבאת אנלוגיה שקולעת לחלק מהענין.
רוב הישראלים לא באמת מסוגלים לעבור לחו"ל למרות שהם מאד רוצים, בדיוק כמו שאתה לא באמת מסוגל להתקרב לבר רפאלי בלי ללכת לכלא.
רק שזה שהם לא מסוגלים לא אומר שטוב פה, אלא להיפך. זה אומר שלמרות שלעבור זה מאד מאד קשה, כל כך רע פה עד שהם באמת רוצים את הקשיים האלה.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2013, 19:43 
כל יום שעובר רק מחזקות אצלי את ההרגשה, שההגעה למרכז אירופה, לפני כעשור, היתה ההחלטה הכי טובה שעשיתי מאז השחרור.
מי שבאמת חושב על צעד בכיוון, שיפסיק לחשוב ויעבור לפרקטיקה.
הווה אומר: חיפוש יעד, עבודה, תכנון תקציב וזמני ביצוע וקדימה.

כל אחד חווה את הארוע בצורה שונה, ולכן אין טעם להרחיב במילים.
פשוט להתנסות ולראות בעצמכם.

לנושא ברלין,
מאחר וזיהיתי את הסופר המדובר, אני יכול לאמר בוודאות, שאפשר גם לרכוש את אתם מוצרים, זול יותר.
הבדלי המחירים במוצרי המזון, הן כלום לעומת ההבדלים במוצרי הנקיון, טואלטיקה ורחצה.

בישראל יוקר המחייה הוא הרבה יותר גדול מברלין, ואם הזכירו את מינכן, אני בכלל לא בטוח שתל אביב לא חותכת אותה בסיבוב.

אני כבר לא מדבר על חיים בעיר נורמלית, עם שירותי תחבורה זולים, חיסכון ברכב, תנאים סוציאלים טובים בהרבה מאשר תקבלו בישראל ועוד ייתרונות, שישפרו את איכות החיים שלכם.

כמו שאמרתי, תנסו, תשוו ואחר כך נראה אם תרצו לעזוב.

למי שאומר הפועל, אז יש דברים יותר חשובים בחיים.
תמיד אפשר לראות שידור בטלוויזיה, ועם הזמן גם בלומפילד לא חסר.

משפחה, לפעמים חסרה, אבל עם הטכנולוגיה של היום, ואם גרים באירופה זה בסך הכל טיסה של 3-5 שעות לישראל, והפער נסגר.
לפני כ- 20 שנה הייתי שנה בלונדון, בלי אינטרנט, סקייפ, סלולרי ועם מחיר לדקת שיחה של קנייה בסופר.
עם המשפחה שוחחתי פעם בשבוע, בשעה קבועה. לראות רק בתמונות. אימיילים נשלחו על דף נייר בתוך מעטפה.
בקיצור, היום המשפחה איתך, למרות המרחק.

ניסיתי, נשארתי ולא מצטער על הצעד.
להפך, הסיכוי לחזור לחיות בישראל, הוא נכון להיום לא אופציה מבחינתי.

שיהיה לכולם ערב אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2013, 21:56 
לא תתפוס אותי כתב:
עזוב, אני מכיר את המשרות האלה, אלה לא מעמד הביניים האמיתי בארה"ב אלא החלק העליון של מעמד הביניים.
לא בכל העבודות יש ביטוח בריאות מהעבודה ובטח לא לכל המשפחה. לצורך העניין, בוא נדבר על כאלה שבארץ לא יכולים להרוויח 20 אלף שקל בחודש, אלא על כאלה שעוברים לארה"ב לחיות כמו מעמד הביניים הנמוך בארה"ב ונהנים מזה שהמשכורת שלהם עלתה משמעותית וההוצאות שלהם ירדו.

למשפחה כמו שתיארתי יהיה קשה מאוד לגור בארה"ב לאורך זמן וגם לחסוך לפנסיה, גם לתת ביטוח בריאות לילדים וגם לחסוך לקולג' (בחישוב גס, באיזור ה100K דולר לילד).

להגירה, אגב, יש עוד היבטים. אם הילדים הופכים להיות אמריקאים יש סיכוי לא רע שבגיל 18 הם יעברו למדינה אחרת ותראה אותם פעמיים בשנה.

עריכה: אני לא אומר שהגירה זה דבר רע, כל מה שאני אומר הוא שסביר להניח שהתכנית לא נגעה בנקודות המעניינות באמת של ההגירה, שהן לא מחיר גבינה צהובה

אתה צריך להחליף דיסקט אנחנו לא במאה ה19 ולא בתחילת המאה ה20 כיום לא מהגרים מי שלא התסדרו/נרדפו ב"עולם הישן" והם מגיעים עם מזוודה לקוני איילנד/יוצאים להרפתקה עם אחוזי שרידות נמוכים לאוסטרליה. כיום מי שמהגר זה מי שיש לו אפשרות=אנשים עם מקצוע מבוקש. מי שחושב שבזמן משבר כלכלי הוא יהגר למדינה אירופאית/ארה"ב-קנדה בלי מקצוע או בן משפחה/חבר קרוב עם עסק שיוכל לקלוט אותו ולהצליח רק בגלל שבמדינה שם חולים על המבטא הישראלי שלו הוא או מפגר או לא נרתע מאזורים לא הכי חוקיים או שהכי קרוב להגירה שהוא יגיע זה לכתוב הודעות בנושא בפורום.
את יוון עזבו מאז 2010 יותר מ30,000 רופאים(חלקם לארץ- תבינו כמה המצב שם גרוע...), ומספרים גבוהים יותר של מהנדסים. את ישראל עוזבים כל שנה כמה אלפים של רופאים ומדענים שיוצאים לפוסט דוקטורט/פלושיפ הרוב חוזרים אבל לפי הנתונים כל שנה פחות ופחות חוזרים לארץ. יש לי 2 אחים גדולים אחד מיד אחרי הלימודים שלו קיבל הצעה לעבור למונטריאול לכמה שנים ולא יחזור כבר לארץ (כל השוואה בין איכות חייו וכמות הרכוש שצבר לבין מה שחברים שלו מהלמודים מהאוניברסיטה השיגו היא מגוחכת, והוא לא היה מהמצטיינים בלימודים וממש לא השקיע את חייו בעבודה) והאח השני יצא לדוקטורט לפני 6 שנים בטורונטו. הוא חזר לארץ לפני 3 חודשים (אחרי שהאריך את שהותו שם בשנתיים אחרי שסיים כבר הדוקטורט ועשה גם פוסט) רק כי אשתו רצתה להיות קרובה לאמא שלה. הוא מקלל כל רגע שהוא פה. והאמת שגם אשתו שרצתה מאוד לחזור מתחילה להיזכר כמה החיים יותר נוחים בקנדה/ארה"ב והם כבר מדברים על מעבר חזרה תוך שנה שנתיים.

*בקשר לזה שדיבר על הגירה לחו"ל אחרי לימודי רפואה. לא תשמע ממני דברים טובים אבל לפחות תדייק בנתונים-
1.מתמחה עושה משמעותית יותר מ9000 כולל תורניות. תשאל את המתמחים במיון כמה הם מרוויחים בדיוק (לא החודש... )
2.התמחות בארה"ב היא רחוקה מאוד מלהיות גן של שושנים מבחינת תנאים במיוחד עם לא למדת שם ואם יש לך משפחה לפרנס(תאמין לי שעשיתי מספיר ברורים).
3. מכיוון שהזכרת כירורגיה אני מחויב לציין שאלמוגי הוא בן של זונה עם סיפיליס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2013, 22:15 
its-sick כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
kobster כתב:
סדרת כתבות של מתן חודורוב (הופרד בלידתו עם מיכאל הנגבי) בערוץ 10 על אנשים שירדו מהארץ ואנשים ששוקלים לרדת מהארץ בעקבות המצב הכלכלי. אתמול שודר הפרק הראשון -

http://www.nana10.co.il/video/?videoid=176074&ssv=1

לפי הסקר שהם ערכו, 51% מהישראלים שקלו לאחרונה מעבר לחו"ל , 78% מהם שקלו לעשות את זה עקב קשיים כלכליים.
אין ספק שהמצב בקאנט. האפשרות לקיים פה חיי משפחה נורמליים הולכת ומצטמצמת, בעיקר לאלה שאין להם עזרה מההורים.
השאלה היא האם מעבר לחו"ל הוא בהכרח הפתרון במצב הנוכחי. יהיה מעניין להמשיך ולעקוב אחרי הפרקים הבאים

פחחחחחחח.
51% מהישראלים "שקלו" לעבור לחו"ל? ראינו איך המשתמש KingAlpaca "שקל" לעבור לחו"ל.
אגב, אני שוקל להתחתן עם בר רפאלי.
לפחות הבאת אנלוגיה שקולעת לחלק מהענין.
רוב הישראלים לא באמת מסוגלים לעבור לחו"ל למרות שהם מאד רוצים, בדיוק כמו שאתה לא באמת מסוגל להתקרב לבר רפאלי בלי ללכת לכלא.
רק שזה שהם לא מסוגלים לא אומר שטוב פה, אלא להיפך. זה אומר שלמרות שלעבור זה מאד מאד קשה, כל כך רע פה עד שהם באמת רוצים את הקשיים האלה.

נניח שאתה צודק. נניח שאני לא יכול להתקרב לבר בלי ללכת לכלא (בניגוד אליך, שאיך שהיא תראה אותך היא ישר תפתח את הרגליים). להשוות את הסיכוי שלי איתה לסיכוי של אדם ממעמד הביניים בישראל לרדת מהארץ, זה מגוחך. שנינו יודעים טוב מאוד שמי שבאמת רוצה, יכול להגר. זו לא משימה בלתי אפשרית, לך לתחנה המרכזית ותראה אנשים שלא יודעים קרוא וכתוב שהצליחו להגר לישראל.

הטענה שלי היא שזה שיש סקר הקובע ש-"51% מהישראלים שקלו לרדת מהארץ" - לא אומר כלום. לענות לסקר "שקלתי לרדת מהארץ" זה סתם אמירה סתמית שכל אחד יכול להגיד, בדיוק כמו הסקרים שלפני הבחירות הראו ש-"20% מהישראלים שוקלים להצביע למפלגת הקזינו".
מה שזה כן אומר, זה שישראל היא מדינה של ייללנים שהספורט הלאומי בה הוא להתלונן וליילל כמה רע לי וכמה המדינה דפקה אותי. אבל זה עדיין לא אומר שכל כך רע פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2013, 22:37 
סמל אישי של המשתמש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2013, 22:43 
לא כל כך רע פה אבל הרבה יותר רע ממה שהיה צריך ויכול להיות.
להגיד בכיינים זה בסדר וזה גם נכון, אבל זה לא טיעון רלוונטי. זה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחריך...
מה שאומר שיותר קשה לחיות פה ביחס למדינות מערביות זה נתונים שגם אתה יודע לקרוא.
אין צורך להתכחש לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2013, 22:53 
אוגוסטוס היל כתב:
לא כל כך רע פה אבל הרבה יותר רע ממה שהיה צריך ויכול להיות.
להגיד בכיינים זה בסדר וזה גם נכון, אבל זה לא טיעון רלוונטי. זה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחריך...
מה שאומר שיותר קשה לחיות פה ביחס למדינות מערביות זה נתונים שגם אתה יודע לקרוא.
אין צורך להתכחש לזה.

אני יודע לקרוא את הנתונים האלה, שפורסמו על ידי האו"ם:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7% ... 7%A9%D7%99

עפ"י האו"ם, רמת החיים פה יותר גבוהה מרמת החיים ברוב המדינות המערביות. אתה יכול לטעון אחרת, אבל אני סומך על האו"ם יותר ממה שאני סומך עליך ועל הבכיינים שיש פה בפורום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2013, 23:02 
אתה מוזמן להביא עוד כמה נתונים לא קשורים.
באמת שהצחקת אותי עכשיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2013, 23:37 
yair כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
עזוב, אני מכיר את המשרות האלה, אלה לא מעמד הביניים האמיתי בארה"ב אלא החלק העליון של מעמד הביניים.
לא בכל העבודות יש ביטוח בריאות מהעבודה ובטח לא לכל המשפחה. לצורך העניין, בוא נדבר על כאלה שבארץ לא יכולים להרוויח 20 אלף שקל בחודש, אלא על כאלה שעוברים לארה"ב לחיות כמו מעמד הביניים הנמוך בארה"ב ונהנים מזה שהמשכורת שלהם עלתה משמעותית וההוצאות שלהם ירדו.

למשפחה כמו שתיארתי יהיה קשה מאוד לגור בארה"ב לאורך זמן וגם לחסוך לפנסיה, גם לתת ביטוח בריאות לילדים וגם לחסוך לקולג' (בחישוב גס, באיזור ה100K דולר לילד).

להגירה, אגב, יש עוד היבטים. אם הילדים הופכים להיות אמריקאים יש סיכוי לא רע שבגיל 18 הם יעברו למדינה אחרת ותראה אותם פעמיים בשנה.

עריכה: אני לא אומר שהגירה זה דבר רע, כל מה שאני אומר הוא שסביר להניח שהתכנית לא נגעה בנקודות המעניינות באמת של ההגירה, שהן לא מחיר גבינה צהובה

אתה צריך להחליף דיסקט אנחנו לא במאה ה19 ולא בתחילת המאה ה20 כיום לא מהגרים מי שלא התסדרו/נרדפו ב"עולם הישן" והם מגיעים עם מזוודה לקוני איילנד/יוצאים להרפתקה עם אחוזי שרידות נמוכים לאוסטרליה. כיום מי שמהגר זה מי שיש לו אפשרות=אנשים עם מקצוע מבוקש. מי שחושב שבזמן משבר כלכלי הוא יהגר למדינה אירופאית/ארה"ב-קנדה בלי מקצוע או בן משפחה/חבר קרוב עם עסק שיוכל לקלוט אותו ולהצליח רק בגלל שבמדינה שם חולים על המבטא הישראלי שלו הוא או מפגר או לא נרתע מאזורים לא הכי חוקיים או שהכי קרוב להגירה שהוא יגיע זה לכתוב הודעות בנושא בפורום.
את יוון עזבו מאז 2010 יותר מ30,000 רופאים(חלקם לארץ- תבינו כמה המצב שם גרוע...), ומספרים גבוהים יותר של מהנדסים. את ישראל עוזבים כל שנה כמה אלפים של רופאים ומדענים שיוצאים לפוסט דוקטורט/פלושיפ הרוב חוזרים אבל לפי הנתונים כל שנה פחות ופחות חוזרים לארץ. יש לי 2 אחים גדולים אחד מיד אחרי הלימודים שלו קיבל הצעה לעבור למונטריאול לכמה שנים ולא יחזור כבר לארץ (כל השוואה בין איכות חייו וכמות הרכוש שצבר לבין מה שחברים שלו מהלמודים מהאוניברסיטה השיגו היא מגוחכת, והוא לא היה מהמצטיינים בלימודים וממש לא השקיע את חייו בעבודה) והאח השני יצא לדוקטורט לפני 6 שנים בטורונטו. הוא חזר לארץ לפני 3 חודשים (אחרי שהאריך את שהותו שם בשנתיים אחרי שסיים כבר הדוקטורט ועשה גם פוסט) רק כי אשתו רצתה להיות קרובה לאמא שלה. הוא מקלל כל רגע שהוא פה. והאמת שגם אשתו שרצתה מאוד לחזור מתחילה להיזכר כמה החיים יותר נוחים בקנדה/ארה"ב והם כבר מדברים על מעבר חזרה תוך שנה שנתיים.

*בקשר לזה שדיבר על הגירה לחו"ל אחרי לימודי רפואה. לא תשמע ממני דברים טובים אבל לפחות תדייק בנתונים-
1.מתמחה עושה משמעותית יותר מ9000 כולל תורניות. תשאל את המתמחים במיון כמה הם מרוויחים בדיוק (לא החודש... )
2.התמחות בארה"ב היא רחוקה מאוד מלהיות גן של שושנים מבחינת תנאים במיוחד עם לא למדת שם ואם יש לך משפחה לפרנס(תאמין לי שעשיתי מספיר ברורים).
3. מכיוון שהזכרת כירורגיה אני מחויב לציין שאלמוגי הוא בן של זונה עם סיפיליס.

אתה חושב שעוזבים לארה"ב רק דוקטורים ומהנדסים ואני צריך להחליף דיסקט? אתה לא מכיר את הנתונים ואין לך מושג כמה ישראלים שלא עונים לקריטריונים האלה עוזבים בכל שנה לארה"ב ומשתלבים בחלק התחתון של מעמד הביניים האמריקאי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 03:31 
לרוב אנשים מעמד הביניים הנמוך בארה"ב (הגדרה לא פשוטה) יש ביטוח בריאות (לבערך 85% מהאמריקאים יש ביטוח בריאות, וזה עוד לפני אובמקר. ה15% הנותרים הם ברובם המכריע לא מעמד ביניים לפי שום הגדרה), וזה כמעט תמיד מגיע מהמעסיק שלהם. האחוזים לדעתי יותר גדולים אצל אנשים שיש להם ילדים צעירים. הם גם חוסכים לפנסיה (כנראה שלא מספיק. כנ"ל ישראלים אגב). הם גם שולחים את הילדים שלהם (אם אלו רוכשים השכלה גבוהה בכלל) לקומיוניטי קולג' ליד הבית לשנתיים (שכר לימוד של כמה אלפי דולרים בשנה) שמשולב (כמו בארץ) עם עבודה, ואחרי זה במקרה הטוב לקולג' ציבורי (20,000 דולר לשנה שכר לימוד). הקיצר, האנשים האלו, ברובם, לא שמים בצד 100K דולר בשביל זה.
ואגב, בשולי הדברים ממש, תשים לב להנחות היסוד שלך כאן. מצד אחד אתה מניח שאלו אנשים עם יכולת השתכרות נמוכה בארץ. בהרבה מקרים אלו אנשים נטולי השכלה אקדמית. מצד שני אתה מדבר על הכספים האדירים שהם צריכים לשים בצד להשכלה האקדמית של ילדיהם בארה"ב. אם מדובר באנשים שלא לומדים בעצמם באוניברסיטה למה זה שהם בארה"ב אומר שעלות ההשכלה של ילדיהם מייד עולה על הפרק?

אני לא מכיר אגב מחקר שבדק מי אלו הישראלים האלו הגרים בחו"ל. כמה מהם דוקטורים, או מהנדסים, או בעלי מקצועות חופשיים, וכמה מהם מובילים (אם להשתמש בסטריוטיפים טיפוסיים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 05:45 
Feigenbaum כתב:
תמונה

כל הדוגמאות האלו הם שטויות.השוואה לא צריכה להיות כמה עולה כל מוצר.אלה כמה זמן עובדים בשביל לקנות את המוצר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 05:47 
אני חושב שהדיון הזה על ארה"ב לא רלוונטי.
ארה"ב היא אחת המדינות עם רמת החיים הגבוהה ביותר בעולם. כך גם מדינות נוספות שהוזכרו פה, כמו קנדה.
ישראל לא מתיימרת להיות אחת מ-5 המדינות עם רמת החיים הגבוהה ביותר בעולם, ולהשוות אותה לארה"ב וקנדה זה מגוחך. ארה"ב וקנדה הן לא רפרנס לישראל, ואין ויכוח על כך שרמת החיים שם הרבה יותר גבוהה.
רק אידיוט יבוא ויגיד שהחיים בישראל טובים כמו החיים בארה"ב, קנדה ואוסטרליה.

רפרנס לישראל זה מדינות כמו איטליה וספרד. לטענתי, רמת החיים שם אינה יותר גבוהה מאשר בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 05:51 
בלומי האדום כתב:

למי שאומר הפועל, אז יש דברים יותר חשובים בחיים.
תמיד אפשר לראות שידור בטלוויזיה, ו עם הזמן גם בלומפילד לא חסר.

שיהיה לכולם ערב אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

זה כל כך לא נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 06:02 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ארה"ב היא אחת המדינות עם רמת החיים הגבוהה ביותר בעולם. כך גם מדינות נוספות שהוזכרו פה, כמו קנדה.
ישראל לא מתיימרת להיות אחת מ-5 המדינות עם רמת החיים הגבוהה ביותר בעולם, ולהשוות אותה לארה"ב וקנדה זה מגוחך. ארה"ב וקנדה הן לא רפרנס לישראל, ואין ויכוח על כך שרמת החיים שם הרבה יותר גבוהה.

רפרנס לישראל זה מדינות כמו איטליה וספרד. לטענתי, רמת החיים שם אינה יותר גבוהה מאשר בישראל.

זה רלוונטי לבנאדם ששוקל להגר לארה"ב, קנדה או אוסטרליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 06:40 
אמיר כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

זה רלוונטי לבנאדם ששוקל להגר לארה"ב, קנדה או אוסטרליה.

אולי, אבל זה לא רלוונטי לדיון על האם טוב לחיות בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 07:33 
ליידיז אנד ג'נטלמן, שר האוצר:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 07:39 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

אז תשווה כמה איטלקים וספרדים עוברים למדינות ברמת חיים יותר גבוהה, ואז אולי תבין את הבעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 07:51 
רמת חיים זה מדד אמורפי ובעייתי.
לפי הקישור שהביא כאן הקפיטליסט, רמת חיים או מדד פיתוח, מורכב מממוצע הנדסי של תוכלת חיים צפויה, רמת השכלה ורמת שכר.
כל כך לא רלוונטי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 07:56 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:

הוא מתעלה על עצמו בכל פעם מחדש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 08:30 
סמל אישי של המשתמש
בני זונות הנאצים האלה, גם את ההומואים הם השמידו רק מפני שלא היתה להם מדינה משלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 08:30 
סמל אישי של המשתמש
מה שמצחיק הוא, שבאיחוד האירופי יכולת ההגירה של אנשים מספרד ואיטליה הרבה יותר גבוהה מאשר לישראלים, ועדיין הם לא עושים את זה.
אצלנו יש פי כמה יורדים שבאים מתוך האוכלוסיה המצומצמת שיש לה את היכולת החוקית לכך. אם יותר אנשים היו יכולים, מצב ההגירה החוצה מישראל היה עוד הרבה יותר חריף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 08:32 
זה כי אנחנו בכיינים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 08:33 
ויאיר לפיד מביך כל כך שזה פשוט מעורר השתאות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 08:36 
zink כתב:

איך אנשים הצביעו לדבר הזה,ואו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 08:37 
its-sick כתב:
מה שמצחיק הוא, שבאיחוד האירופי יכולת ההגירה של אנשים מספרד ואיטליה הרבה יותר גבוהה מאשר לישראלים, ועדיין הם לא עושים את זה.
אצלנו יש פי כמה יורדים שבאים מתוך האוכלוסיה המצומצמת שיש לה את היכולת החוקית לכך. אם יותר אנשים היו יכולים, מצב ההגירה החוצה מישראל היה עוד הרבה יותר חריף.

הם לא עושים את זה כי הם מקבלים יחס של סודנים(בלי לפגוע או משהו,רק בשביל ההשוואה)והם פשוט תחתית שרשרת המזון התעסוקתי במדינות האחרות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 08:48 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אולי, אבל זה לא רלוונטי לדיון על האם טוב לחיות בישראל.

טוב זה עניין יחסי, זה ברור שיש מקומות יותר גרועים לגור מישראל.
הסרט הביא אנשים שטוענים שעדיף לגור בברלין, ניו ג'רזי או לונדון על פני ישראל, איך זה לא רלונטי?
ומה הקשר של איטליה לעניין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 09:01 
גיא האדום כתב:
לרוב אנשים מעמד הביניים הנמוך בארה"ב (הגדרה לא פשוטה) יש ביטוח בריאות (לבערך 85% מהאמריקאים יש ביטוח בריאות, וזה עוד לפני אובמקר. ה15% הנותרים הם ברובם המכריע לא מעמד ביניים לפי שום הגדרה), וזה כמעט תמיד מגיע מהמעסיק שלהם. האחוזים לדעתי יותר גדולים אצל אנשים שיש להם ילדים צעירים. הם גם חוסכים לפנסיה (כנראה שלא מספיק. כנ"ל ישראלים אגב). הם גם שולחים את הילדים שלהם (אם אלו רוכשים השכלה גבוהה בכלל) לקומיוניטי קולג' ליד הבית לשנתיים (שכר לימוד של כמה אלפי דולרים בשנה) שמשולב (כמו בארץ) עם עבודה, ואחרי זה במקרה הטוב לקולג' ציבורי (20,000 דולר לשנה שכר לימוד). הקיצר, האנשים האלו, ברובם, לא שמים בצד 100K דולר בשביל זה.
ואגב, בשולי הדברים ממש, תשים לב להנחות היסוד שלך כאן. מצד אחד אתה מניח שאלו אנשים עם יכולת השתכרות נמוכה בארץ. בהרבה מקרים אלו אנשים נטולי השכלה אקדמית. מצד שני אתה מדבר על הכספים האדירים שהם צריכים לשים בצד להשכלה האקדמית של ילדיהם בארה"ב. אם מדובר באנשים שלא לומדים בעצמם באוניברסיטה למה זה שהם בארה"ב אומר שעלות ההשכלה של ילדיהם מייד עולה על הפרק?

אני לא מכיר אגב מחקר שבדק מי אלו הישראלים האלו הגרים בחו"ל. כמה מהם דוקטורים, או מהנדסים, או בעלי מקצועות חופשיים, וכמה מהם מובילים (אם להשתמש בסטריוטיפים טיפוסיים).

אני מקבל את מה שאתה כותב ומתקן - אם אזרח ישראלי שמשתלב פה במעמד הביניים יעבור לארה"ב, יהיה בחלק הממוצע של מעמד הביניים וירצה לקבל שם ביטוח בריאות ברמה גבוהה - שווה או טוב יותר לזה בישראל, לחסוך לגיל הפרישה בצורה סבירה ולתת לילדיו חינוך ברמה גבוהה, הוא יצטרך לכלכל את עצמו בצורה יותר חכמה משאר חבריו למעמד הביניים.

אע"ב, נראה לי שהנתון שרלוונטי מתוך ההגיר למדד האושר הזה שהתחלת לרדוף אותו לאחרונה הוא כמה מאלה שיש להם אפשרות לעזוב באמת עוזבים, ומתוך אלה שעזבו כמה חזרו אחרי מס' שנים נמוך יחסית מול מדינות אחרות. לדעתי התשובה תהיה לטובתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 09:02 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:

אבל כשמדברים על בריחת מוחות, ועל העתיד של התעשיה הישראלית, מדברים על אנשים כמוהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוקטובר 2013, 09:08 
סמל אישי של המשתמש
הפרק השני, מיוחד להורים לילדים.
לא פשוט. עולים שם הרבה סימני שאלה לגבי זהות,שפה,ערכים וחינוך.

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1007945

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 155 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: