דני בונדר בראיון לספורט 5
ומה עכשיו?"כרגע אני מתאמן באופן עצמאי יום יום, אבל אם להיות כנים אני רחוק מכושר משחק".
למה לא לחזור לארץ?"היו לי הצעות מהארץ גם ממועדונים גדולים. לא אשקר שהיו גישושים גם מהפועל וגם ממכבי אבל כרגע העדפתי לא לחזור גם אם במחיר של פגיעה קשה מאוד בהמשך הקריירה. בוא נגיד שבשנים בכדורגל בארץ לא הפכתי לאדם מאושר יותר מדי ואני לא יכול להגיד לך שהחיוך היה מרוח לי על הפנים. הקלות שבה התקשורת בארץ והקהל מזלזלים בשחקנים הוא דבר לא קל, ומי כמוני מבין את זה".
מה הכוונה?"אני רואה מרוסיה משחקים בארץ ואני שומע שדרים וקורא כתבות באתרים. באיזה קלות הופכים בארץ "כוכבים" לסמרטוטים ולהפך. הצלקת שלי כנראה עמוקה מדי ולכן אני לא רוצה לחזור. ברוסיה תמיד קיבלתי כבוד ועד היום למרות שלא שיחקתי תקופה ארוכה אני מוערך מאוד בקרב אנשיי המקצוע, מה שפוגע בי כרגע זו התקופה שלא שיחקתי, ומועדונים קצת חוששים לקחת אותי וזה לגיטימי".
אתה לא מתגעגע לכדורגל שלנו?"אני מעריך את הכדורגל הישראלי ואת כל מה שהוא נתן עבורי אבל כרגע אני לא מתגעגע אליו ולא שוכנעתי שהוא כל כך מתגעגע אליי. לפחות עכשיו יש לי שקט נפשי וזה חשוב לי יותר מהכל. לא רוצה לסיים את הקריירה שלי כאדם כבוי ודיכאוני אלא כאדם שמח ומאושר גם במחיר של סיום הקריירה מוקדם מהצפוי, כמה שזה נשמע מפחיד".
עושה רושם שיש לך משקעים עמוקים עם הכדורגל שלנו, אבל בתקופה בה שיחקת בהפועל ת"א, הצגת יכולת טובה. היום מחפשים בנרות מגנים בהפועל.."גם אני וגם עמרי עברנו דברים מאוד יפים בהפועל וגם דברים פחות טובים. איך שלא נסתכל על זה היינו צמד משמעותי בהצלחות של הקבוצה בארץ ובאירופה למרות שהיינו על אותה עמדה. התחרות הייתה גדולה וזה הוציא מאיתנו לרוב דברים טובים. אולי הבעיה כרגע בעמדה הזאת בהפועל שאין מספיק תחרות שתוציא את הטוב ביותר מהשחקנים, פשוט מאוד".
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 04&lang=HE