chimpfive כתב:
אתה מדבר על מבחןן התוצאה? אז מבחן התוצאה באירופה זה כישלון טוטאלי והיא רשומה עליו בענק. אין לי בעיה עם קלישאות כמו "מבחן התוצאה" ואני בהחלט לא מתיימר להעביר קורס לרן בן שמעון, אני כולה אוהד שראה את כל המשחקים של הפועל העונה ורואה קבוצה שלא משחקת כדורגל ומקבלת שער בכל משחק. אני לא מצפה לאליפות אני כן מצפה לראות כבר קבוצה שמשחקת כדורגל שהמגנים לא נמצאים לבד באגפים והקישור נתקע בפקק באמצע שהקבוצה היריבה מסכנת אותה ברחבה שלה בכל התקפה. אני לא חושב ש"בונים קבוצה" זה תשובה לכל דבר.
אתה דיברת על מבחן התוצאה (לא רשמת את צמד המילים הזה, אבל דיברת על כשלונות).
מה שאני אומר, שאחרי חודשיים בתוך העונה ושלושה משחקי ליגה, אי אפשר לדבר על כשלונות, בטח לא עם קבוצה שנבנית מחדש.
אתה מצפה אחרי חודשיים לראות "כדורגל" וזה יופי, אבל אתה חייב להיות ריאלי. גם מכבי בשנה הקודמת לא שיחקה ברמה שהיא שיחקה בחלק השני של העונה וגם ברצלונה לא הגיעה לשלמות של המשחק שלה אחרי חודשיים.
ניסיתי להימנע מזה, אבל אין ברירה. בן שמעון רוצה קודם להגיע למצב שהקבוצה מחזיקה את הכדור, קובעת את הקצב ושולטת באמצע. המשימה הזו היא מספיק מסובכת לקבוצה ששיחקה באינטליגנציית אפס בשתי העונות האחרונות ושחקנים לא ידעו לעמוד על המגרש. תזכיר לי מתי הפועל החזיקו כדור כמו נגד סכנין ופ"ת ואני מדבר איתך על כל המשחקים בעונה הקודמת כולל בבית נגד הקבוצות הכי חלשות.
אחרי שהוא ישיג את זה, אני מניח שהוא יתחיל ללחוץ קבוצות יותר בחלק במגרש שלהן ועם זה תגיע גם החוכמה בהתקפה. אי אפשר להשיג הכל ביום אחד ועדיין, בכל האספקטים, הפועל משתפרים ממשחק למשחק. גם נגד ב"ש ראיתי דברים טובים, בטח בחצי הראשון.
התוצאות הן חשובות, אני לא טוען שלא, אבל הן כרגע לא המדד. המדד הוא שיפור של הקבוצה לאורך העונה כולה, היכולת של המאמן להטמיע את השיטה להכנת הקבוצה לעונה הבאה ואז בתוספת 3-4 שחקנים היא תוכל להתמודד על האליפות.
אתה שוכח איך הפועל נראו בשישה מחזורים הראשונים בעונת הדאבל, גם מבחינת תוצאות, גם מבחינת כדורגל. אתה שוכח איך הם נראו עונה קודם לכן שהתחילו בנצחון אחד מתוך שישה ו-5 מתוך 14 ושיחקו כדורגל בינוני מינוס ברב המשחקים. גם אז בנו קבוצה ושיטה ששנה אחרי הגיעה לשיא שלה. כמובן גם בעזרת שדרוג סגל השחקנים שלה, אבל עם אותו מאמן.
הקיצור, תנסה להבין מה אתה רואה, תנסה להבין מי המאמן שהבאת ובהיסטוריה, בכדורגל שהוא משחק ומאמין ותבין שהמצב לא כזה גרוע, אפילו שעפת מאירופה.