Erling כתב:
אני לא חושב שיש כאן ניסיון "להחיל כללי מוסר אנושי על חיות באופן גורף". למיטב הבנתי, אף אחד מהמתדיינים פה לא מתכוון להעניש חיות על רצח חיות אחרות. לדעתי הנקודה היא אחרת – ההתייחסות לבעלי חיים באופן 'רחום' יותר (למשל להמנע עד כמה שניתן להיות שותף בתהליך הריגתם לצורך מאכל), למרות שככלל הם אכן טיפשים וחסרי שיפוט מוסרי.
לא התכוונתי לטעון שזה מה שטבעונים עושים, כלומר יש מעטים שכן (אלו שצועקים "בשר זה רצח") אבל מהנסיון שלי אין יותר מדי מה לדבר איתם, ותודה לאל לא נראה לי שאף אחד באשכול הוא לא כזה.
בסה"כ ניסיתי להסביר למה לי באופן אישי אין בעיה מוסרית לאכול בשר (כי אם אתה מכיל את המוסר האנושי על פרות אז סטייק הוא מן הסתם משהו שהדעת לא סובלת), זה הכל.
Erling כתב:
[כמובן שגם אצלי יש בעיות. הטיעון שהצגתי עובד בעיקר עם בעלי חיים כמו חזירים, חתולים, שימפונזות ודולפינים. אבל מה עם דגי טונה? אני מודה שאני אישית רואה דגים כחצי הדרך לצמחים, ואני לא אמהר להגן על הפגיעה בהם. ומה עם דוגמאות יותר בעייתיות, כמו אלמוגים? ועם שימוש בדבורים לצורך יצירת דבש? אני החלטתי באופן שרירותי, כי אני לא מושלם ואין לי יכולת להקדיש זמן לבדיקה מדוקדקת של כל סוגייה, פשוט לא לאכול גם בעלי חיים שאני לא רואה סיבה אמיתית שלא לאכול אותם.]
אני חושב שבסופו של יום מה שרוב האנשים עושים, וכמו שכתבתי מספר פעמים באשכול, כל עוד אנשים הם לא מיסיונרים, אין לי טיפת בעיה אם המיקום שבו הם מעבירים את הקו הזה לעצמם (כל עוד שהם לא אוכלים בני אדם, עם זה יש לי טיפה בעיה).