תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 01:24

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 372 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: טבעונים
הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 13:11 
סמל אישי של המשתמש
Erling כתב:
אני לא חושב שיש כאן ניסיון "להחיל כללי מוסר אנושי על חיות באופן גורף". למיטב הבנתי, אף אחד מהמתדיינים פה לא מתכוון להעניש חיות על רצח חיות אחרות. לדעתי הנקודה היא אחרת – ההתייחסות לבעלי חיים באופן 'רחום' יותר (למשל להמנע עד כמה שניתן להיות שותף בתהליך הריגתם לצורך מאכל), למרות שככלל הם אכן טיפשים וחסרי שיפוט מוסרי.

לא התכוונתי לטעון שזה מה שטבעונים עושים, כלומר יש מעטים שכן (אלו שצועקים "בשר זה רצח") אבל מהנסיון שלי אין יותר מדי מה לדבר איתם, ותודה לאל לא נראה לי שאף אחד באשכול הוא לא כזה.
בסה"כ ניסיתי להסביר למה לי באופן אישי אין בעיה מוסרית לאכול בשר (כי אם אתה מכיל את המוסר האנושי על פרות אז סטייק הוא מן הסתם משהו שהדעת לא סובלת), זה הכל.

Erling כתב:
[כמובן שגם אצלי יש בעיות. הטיעון שהצגתי עובד בעיקר עם בעלי חיים כמו חזירים, חתולים, שימפונזות ודולפינים. אבל מה עם דגי טונה? אני מודה שאני אישית רואה דגים כחצי הדרך לצמחים, ואני לא אמהר להגן על הפגיעה בהם. ומה עם דוגמאות יותר בעייתיות, כמו אלמוגים? ועם שימוש בדבורים לצורך יצירת דבש? אני החלטתי באופן שרירותי, כי אני לא מושלם ואין לי יכולת להקדיש זמן לבדיקה מדוקדקת של כל סוגייה, פשוט לא לאכול גם בעלי חיים שאני לא רואה סיבה אמיתית שלא לאכול אותם.]
אני חושב שבסופו של יום מה שרוב האנשים עושים, וכמו שכתבתי מספר פעמים באשכול, כל עוד אנשים הם לא מיסיונרים, אין לי טיפת בעיה אם המיקום שבו הם מעבירים את הקו הזה לעצמם (כל עוד שהם לא אוכלים בני אדם, עם זה יש לי טיפה בעיה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 13:11 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
Erling כתב:
purvis short כתב:
שכל אחד יעשה מה שטוב לו ומה שהוא מרגיש. אין לי שום בעיה עם טבעונות, יש לי בעיה עם הטפות טבעוניות.

אני חושב שהסובלנות לדעות 'טבעוניות' נמוכה הרבה יותר מסובלנות לכמעט כל דעה אחרת שנתפשת כלגיטימית. אם נתבונן בערוצים המסחריים, בזמנים שעוסקים ב'הטפה', כמו חדשות ותוכניות פוליטיקה, נתקל בהמון המון דעות. חלקן על נושאים מהותיים, כמו סוגיות בטחוניות שעסוקות בחייהם של המוני בני אדם (למרות שה'דיונים' עצמם מביכים לרוב). אבל גם חלקן על דברים קטנטנים להכעיס, כמו עתידו של איזה בית, שחיים או פרנסה של אף אדם לא באמת תלויים בו. ועם זאת, יכולים לדון על זה שעות, ולשמוע דעות של אנשים רבים, שכוללות המון 'הטפה' וביקורת מוסרית.

עם זאת, אני כמעט לא שומע מאנשים שאני מדבר איתם על הנושאים האלו, "שיפסיקו להטיף לי על שטויות". אמנם אני שומע "היא אידיוטית צבועה" ו-"הוא אלים ומסוכן", אבל לא "שיפסיקו לדבר על זה". וכך זה באמת על כמעט כל דעה, שטותית ככל שתהיה. עכשיו, נרצה או לא, הנושא הטבעוני הוא אכן סוגייה מוסרית, והוא באמת חשוב להרבה אנשים (לי אישית לא ממש, אבל ככל שעובר הזמן יש הרבה מאוד אנשים שזה נושא מהותי אצלם). אולם כמות האנשים שמתלוננים על עצם הבעת הדעות האלו, גם אם הן אכן כוללות קצת ביקורת בתוכן, היא גדולה מאוד.

יש הבדל בין להסביר כששואלים אותך, לבין לטחון לאנשים את המוח על אותו נושא כל הזמן. לא חשוב מה הנושא.
מיסיונריות זה רע, ולא חשוב מה היא.
אני נאלץ כל פעם למחוק חבר פייסבוק אחר שמגזים בהעלאת תמונות זוועה של בעלי חיים, שאני לא מעוניין לראות, והוא כופה עלי,כי זה שם כשאני פותח את הפייסבוק.

רגע רגע, אני מסכים איתך לחלוטין. תופעות הטרחנות וההטפה בציבור הטבעונים אכן מרשימה.
אישית, ההודעות האלו שכתבתי כאן הן הראשונות בחיי שכתבתי על טבעונות, בכל מדיום.
that being said, אני עדיין חושב שיש סובלנות נמוכה למדי לשמיעה של דעות טבעוניות, גם במסגרת דיון בקהילה סגורה (לאו דווקא הפורום, אלא גם סתם בין חברים). וזה מה שרציתי לציין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 13:13 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
עיקר הבעיה הוא כשדוחפים לך תמונות של פורנו גוויות לפרצוף, לא בזה שאתם אוכלים עלים ושמחים מזה.

ואיך אני צריך להרגיש עם תמונות של גוויות חרוכות ובשר מדמם באיצטלא של "פרסומת ל'אדום-אדום'" או מוסף בישול לחג?

ואני לא בטוח שפרוויס התכוון רק לתמונות גוויות. הוא דיבר על זה שנמאס לו הטפות. פרסומת להודו או מוסף בישול ליום העצמאות זה אחושרמוטה הטפה להרג סיטונאי של חיות. מעניין אם עם זה אין לו בעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 13:15 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
Erling כתב:
אני לא חושב שיש כאן ניסיון "להחיל כללי מוסר אנושי על חיות באופן גורף". למיטב הבנתי, אף אחד מהמתדיינים פה לא מתכוון להעניש חיות על רצח חיות אחרות. לדעתי הנקודה היא אחרת – ההתייחסות לבעלי חיים באופן 'רחום' יותר (למשל להמנע עד כמה שניתן להיות שותף בתהליך הריגתם לצורך מאכל), למרות שככלל הם אכן טיפשים וחסרי שיפוט מוסרי.

לא התכוונתי לטעון שזה מה שטבעונים עושים, כלומר יש מעטים שכן (אלו שצועקים "בשר זה רצח") אבל מהנסיון שלי אין יותר מדי מה לדבר איתם, ותודה לאל לא נראה לי שאף אחד באשכול הוא לא כזה.
בסה"כ ניסיתי להסביר למה לי באופן אישי אין בעיה מוסרית לאכול בשר (כי אם אתה מכיל את המוסר האנושי על פרות אז סטייק הוא מן הסתם משהו שהדעת לא סובלת), זה הכל.

איזה מזל שאין אל :)

נערך לאחרונה על ידי Frank Serpico בתאריך 23 ספטמבר 2013, 13:16, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 13:15 
בגדול, אתה צריך להתבגר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 13:17 
סמל אישי של המשתמש
בקטנה, אתה מזכיר לי למה אני לא סובל אותך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 13:17 
Erling כתב:
19 כתב:
Erling כתב:
purvis short כתב:
שכל אחד יעשה מה שטוב לו ומה שהוא מרגיש. אין לי שום בעיה עם טבעונות, יש לי בעיה עם הטפות טבעוניות.

אני חושב שהסובלנות לדעות 'טבעוניות' נמוכה הרבה יותר מסובלנות לכמעט כל דעה אחרת שנתפשת כלגיטימית. אם נתבונן בערוצים המסחריים, בזמנים שעוסקים ב'הטפה', כמו חדשות ותוכניות פוליטיקה, נתקל בהמון המון דעות. חלקן על נושאים מהותיים, כמו סוגיות בטחוניות שעסוקות בחייהם של המוני בני אדם (למרות שה'דיונים' עצמם מביכים לרוב). אבל גם חלקן על דברים קטנטנים להכעיס, כמו עתידו של איזה בית, שחיים או פרנסה של אף אדם לא באמת תלויים בו. ועם זאת, יכולים לדון על זה שעות, ולשמוע דעות של אנשים רבים, שכוללות המון 'הטפה' וביקורת מוסרית.

עם זאת, אני כמעט לא שומע מאנשים שאני מדבר איתם על הנושאים האלו, "שיפסיקו להטיף לי על שטויות". אמנם אני שומע "היא אידיוטית צבועה" ו-"הוא אלים ומסוכן", אבל לא "שיפסיקו לדבר על זה". וכך זה באמת על כמעט כל דעה, שטותית ככל שתהיה. עכשיו, נרצה או לא, הנושא הטבעוני הוא אכן סוגייה מוסרית, והוא באמת חשוב להרבה אנשים (לי אישית לא ממש, אבל ככל שעובר הזמן יש הרבה מאוד אנשים שזה נושא מהותי אצלם). אולם כמות האנשים שמתלוננים על עצם הבעת הדעות האלו, גם אם הן אכן כוללות קצת ביקורת בתוכן, היא גדולה מאוד.

יש הבדל בין להסביר כששואלים אותך, לבין לטחון לאנשים את המוח על אותו נושא כל הזמן. לא חשוב מה הנושא.
מיסיונריות זה רע, ולא חשוב מה היא.
אני נאלץ כל פעם למחוק חבר פייסבוק אחר שמגזים בהעלאת תמונות זוועה של בעלי חיים, שאני לא מעוניין לראות, והוא כופה עלי,כי זה שם כשאני פותח את הפייסבוק.

רגע רגע, אני מסכים איתך לחלוטין. תופעות הטרחנות וההטפה בציבור הטבעונים אכן מרשימה.
אישית, ההודעות האלו שכתבתי כאן הן הראשונות בחיי שכתבתי על טבעונות, בכל מדיום.
that being said, אני עדיין חושב שיש סובלנות נמוכה למדי לשמיעה של דעות טבעוניות, גם במסגרת דיון בקהילה סגורה (לאו דווקא הפורום, אלא גם סתם בין חברים). וזה מה שרציתי לציין.

אני חושב שזה כי יש יותר מהם מאשר כאלה שמטרחנים לך על איזה בית שהולכים להרוס.

הדברים שאתה מכניס לפה, הם קרקע הרבה יותר נוחה לחפירות לזולת המסכן, כי זה דבר שאתה עושה כל יום ליד ועם אנשים אחרים, בניגוד להריסת בית או שבילי אופניים.

בנוסף, ברגע שאתה מאלה שדורשים שיבשלו בשבילם בכלים נפרדים, חוקר על כל גזר איך הוא בושל, ליד מה, איך הוא תובל, במה הוא הושרה, וחוזר חלילה על כל דבר שמגישים לך, אז כן, אני מבין איך זה יכול לעצבן בן אדם שבישל ארוחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 13:28 
Frank Serpico כתב:
בקטנה, אתה מזכיר לי למה אני לא סובל אותך

אז אני אמשיך - אין טיעון יותר ילדותי מ"אבל למה הוא כן", מעבר לזה - ההשוואה לא רלוונטית.
אני לא מאמין שתמונה של סטייק מזעזעת אותך כמו סרטון של אפרוחים שזורקים לקרמטוריום או לצורך העניין קופי מעבדה עם צינורות למוח או ילד שמסובב חתול מהזנב ומועך אותו על הרצפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 13:33 
סמל אישי של המשתמש
הבעיה היא לא ויזואלית (דווקא זה נראה לי החלק הילדותי, התמונות אוי אוי אוי אל תראו לי אותן), הבעיה היא עקרונית ומוסרית עם ההטפה לקרניבוריות שמציפה אותנו מדי יום, שעה שעה, מכל עבר - פרסומות ברדיו ובטלוויזיה, מוספי בישול, תוכניות בישול בטלוויזיה. עם זה יש לי בעיה, כמו שלפרוויס יש בעיה עם ההטפה לאי לקיחת חלק בהרג חיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 13:36 
Frank Serpico כתב:
purvis short כתב:

פרוויס, האם יש לך גם בעיה עם הטפה קרניבורית (שכאמור מטיפה להרג סיטונאי של בעלי חיים במיליונים)?

כי אם לא, אז מדוע יש לך בעיה דווקא עם מי שקורא לחוס על בעלי חיים ולא להרוג אותם?

אין לי שום בעיה עם מי שקורא לחוס על בעלי חיים. יש לי בעיה עם מי שטוען שאם אני אוכל בשר אז אני רוצח, משתתף בטבח ושאר ירקות (ובאופן אישי אני מאוד אוהב בשר, ומאוד אהבתי כבד אווז ולא הייתה לי שום בעיה מוסרית עם זה, ומשפחתי מגדלת תרנגולות להטלה עשרות שנים ואין לי שום בעיה עם זה. להפך. אבל זה אולי לדיון אחר).
מי שלא רוצה לאכול בשר, זכותו. שיהיה לו לבריאות. אבל מי שרוצה לאכול בשר, ואפילו הרבה, שיאכל, בלי שכל מיני ארגונים יעשו לו חגיגת דם מול הפנים ויטיפו לו.
גם בנוגע לטענות על סבל בעלי החיים יש לי עמדה ברורה. אבל, שוב, זה לא נושא הדיון.

נערך לאחרונה על ידי purvis short בתאריך 23 ספטמבר 2013, 13:36, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 13:36 
ציטוט:
התמונות אוי אוי אוי אל תראו לי אותן

נראה לי שזובדיוק הגישה המיסיונרית, היודעת יותר טוב מכולם והמתנשאת שהם מדברים עליה.
יש גם תאונות דרכים בעולם, מתים בהן המון אנשים, חבל מאד שהם נהרגים, רוצה לראות כל יום גופה מפוצפצת של בן אדם עם הדם והמוח והכל על מסך המחשב שלך? שהילד שלך יראה? בלי לבחור בזה?

אם אתה רוצה יש אתרים שיראו לך את זה, תבלה, אל תדחוף לי דברים כאלה בכוח מול העיניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 13:39 
purvis short כתב:
Frank Serpico כתב:
purvis short כתב:

פרוויס, האם יש לך גם בעיה עם הטפה קרניבורית (שכאמור מטיפה להרג סיטונאי של בעלי חיים במיליונים)?

כי אם לא, אז מדוע יש לך בעיה דווקא עם מי שקורא לחוס על בעלי חיים ולא להרוג אותם?

אין לי שום בעיה עם מי שקורא לחוס על בעלי חיים. יש לי בעיה עם מי שטוען שאם אני אוכל בשר אז אני רוצח, משתתף בטבח ושאר ירקות (ובאופן אישי אני מאוד אוהב בשר, ומאוד אהבתי כבד אווז ולא הייתה לי שום בעיה מוסרית עם זה, ומשפחתי מגדלת תרנגולות להטלה עשרות שנים ואין לי שום בעיה עם זה. להפך. אבל זה אולי לדיון אחר).
מי שלא רוצה לאכול בשר, זכותו. שיהיה לו לבריאות. אבל מי שרוצה לאכול בשר, ואפילו הרבה, שיאכל, בלי שכל מיני ארגונים יעשו לו חגיגת דם מול הפנים ויטיפו לו.

אתה באמת משתתף בהרג או טבח או איך שלא תקרא לזה. זו ההשלכה של מה שאתה עושה. בחירה שלך ושיהיה לך לבריאות.
תאכל מה שטעים לך, זה לא ענייני, אבל להגיד לאחרים לא לטעון (אפילו לא בפנים שלך, אלא פשוט כטענה?) שאתה משתתף בהרג של משהו? אתה כן משתתף בהרג של משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 13:40 
ואגב, לא התמונות הן אלה שמרגיזות אותי. באופן אישי התמונות האלה לא יגרמו לי לאכול גרם אחד פחות של בשר. אני מתכוון להסתה הכמעט אלימה נגד חובבי בשר. כמו למשל בעקבות הפוסט של אריאנה מלמד בפייסבוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 13:42 
19 כתב:
purvis short כתב:
Frank Serpico כתב:
purvis short כתב:

אתה באמת משתתף בהרג או טבח או איך שלא תקרא לזה. זו ההשלכה של מה שאתה עושה. בחירה שלך ושיהיה לך לבריאות.
תאכל מה שטעים לך, זה לא ענייני, אבל להגיד לאחרים לא לטעון (אפילו לא בפנים שלך, אלא פשוט כטענה?) שאתה משתתף בהרג של משהו? אתה כן משתתף בהרג של משהו.

אני לא רואה את זה ככה. אבל גם אם תאמר לי שכן, אין לי בעיה עם זה. בתפיסה שלי פרות נועדו, בין היתר כדי ,יאכלו אותן. גם חזירים. גם עופות. והמטילות שלי לא היו מאושרות יותר אם היו חיות באוויר הפתוח. וכן הלאה וכולי. זכותך לחשוב את זה. אבל מה שבעיקר מפריע לי זה הסתה כמעט אלימה ולעתים אלימה. אתה בוודאי יודע למה אני מתכוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 13:43 
סמל אישי של המשתמש
יש פרוקטרייניזם בפורום ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 13:47 
purvis short כתב:
19 כתב:
purvis short כתב:
Frank Serpico כתב:
purvis short כתב:

אני לא רואה את זה ככה. אבל גם אם תאמר לי שכן, אין לי בעיה עם זה. בתפיסה שלי פרות נועדו, בין היתר כדי ,יאכלו אותן. גם חזירים. גם עופות. והמטילות שלי לא היו מאושרות יותר אם היו חיות באוויר הפתוח. וכן הלאה וכולי. זכותך לחשוב את זה. אבל מה שבעיקר מפריע לי זה הסתה כמעט אלימה ולעתים אלימה. אתה בוודאי יודע למה אני מתכוון.

אני לא יודע מה זה נועדו
אני לא מאמין בייעוד אלוהי על בעלי חיים.

אני מסכים איתך שיש הרבה (יותר מדי) אנשים שמזיינים בשכל על כל דבר שנכנס למישהו לפה, הם עושים לי נזק לא פחות ממה שהם עושים לך, שומעים שאני לא אוכל בשר, ואני צריך לשכנע ולהוכיח את עצמי, ולהראות שאני לא נודניק טרחן אחר כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 13:51 
סמל אישי של המשתמש
אי אפשר להגיד שהוא משתתף בהרג של חיות, פשוט כי הוא לא. הוא שותף לביקוש שיוצר היצע, מי שמשתתף בהרג החיות הוא אותו אדם שהורג אותם ויוצר את ההיצע. אני בטוח שיש אוהבי בשר אדם ועדיין אין תעשייה כזאת, כי כנראה שהמוסר האנושי אוניברסלי כן מפריד בין הרג של בע״ח למטרות מזון להרג של אדם לאותן מטרות. מכאן ועד האכזריות שנוהגים באותן חיות בתעשיית המזון, המרחק גדול.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 13:53 
הוא חלק מהשרשרת שמניעה את ההרג של החיות, יותר גדול, יותר קטן, זה לא משנה, לא היה ביקוש, לא היה הרג.
אין לי בעייה עם זה, שיאכל מה שבא לו, אבל אל תעצמו עיניים, אתם דורשים שיהרגו בשבילכם חיות. אתם אפילו משלמים בשביל זה כסף (מי שמשלם לרוצח שכיר, לא משתתף בהרג?), רוב האנשים חיים עם זה בסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 13:56 
סמל אישי של המשתמש
אבל זה בדיוק ההבדל בשיח של צמחונים/טבעוניים עם אוכלי בשר. הם משווים הרג של אדם להרג של חיות(בהשוואה לרצח), בלי לקחת בחשבון שלבע״ח אין את אותה אינטיליגנציה רגשית שיש לאדם.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 13:59 
לא לא לא
לא השוויתי לרגע בעלי חיים לבני אדם

אמרתי שמי שמשלם בשביל להרוג משהו, כל דבר, הוא שותף בהרג שלו. בהגדרה.
איך זה קשור לאינטיליגנציה רגשית של הקורבן? הקורבן בכלל לא אישיו פה, יש מישהו שמשלם ומישהו שמבצע.

יודע מה?
קח משהו עם פחות אינטילגנציה רגשית מחיות
אם אני משלם לך לשבור חלון, אני לא שותף בשבירת החלון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 14:08 
סמל אישי של המשתמש
אני לא מנסה להתנער מאחריות, אני יודע שאני חלק מהביקוש וחלק מהקבוצה שעלייה מתבססת תעשיית הבשר. אני משלם כדי לקנות חלק מגופה של חיה מתה, ולבסוף אני גם אוכל אותה. אני פשוט אומר שמבחינה מוסרית(הרי על זה כל הדיון), אין לי בעיה שחיה נהרגת כדי שיהיה לי מה לאכול. זה נשמע נורא רק בגלל שמושג ההריגה מתקשר להריגה של אדם. למישהו יש בעיה שהורגים עץ כדי שתהיה לו ספה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 14:10 
זה כל מה שאני אומר
אני ואתה שותפים להרג של עצים
אתה גם שותף להרג של חיות. אם לך אין בעייה עם זה, אז לי בטח שאין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 17:01 
לי אישית אין בעיה עם הריגת חיה לצורך אכילתה(ובלי חרטוטים על בריאות ועל זה שפעם לא אכלו חיות כי זה פשוט בולשיט),יש לי בעיה קשה עם הדרך שזה נעשה.לא נראה לי שלקחת פרה ולזרוק אותה לאש כשהיא עוד בחיים זה כורח המציאות..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 17:30 
איך זה יכול להיות שבזמן שמתרחשת שואת בעלי חיים בכל רחבי העולם רוב האנשים מתעסקים בהאם טבעונים מעצבנים או לא?
האישו הוא בעלי החיים, לא משחקים של מי מוסרי יותר או פחות, ולא כמה מסכנים אנשים שדוחפים להם תמונות של הזוועות לעיניים (ואני אישית לא עושה את זה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 17:56 
סמל אישי של המשתמש
JR12 כתב:
לי אישית אין בעיה עם הריגת חיה לצורך אכילתה(ובלי חרטוטים על בריאות ועל זה שפעם לא אכלו חיות כי זה פשוט בולשיט),יש לי בעיה קשה עם הדרך שזה נעשה.לא נראה לי שלקחת פרה ולזרוק אותה לאש כשהיא עוד בחיים זה כורח המציאות..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 18:36 
סמל אישי של המשתמש
אין לי זמן לדבר על זה כרגע, אבל בגדול טבעונות\צמחונות זו בחירת דרך חיים בריאותית מצוינת, אם יודעים מה עושים, וזה די פשוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 22:21 
Erling צודק. אני לא יודע אמיר מאיפה אתה מביא את הטיעון של ההדדיות ולמה אתה חושב שהוא רלוונטי.
רוב המטיפים לצמחונות (והמיעוט לא ממש מעניין אותי) לא טוען שאנשים = בעלי חיים. זה לא רציני. אבל הם אומרים שבעלי חיים (וחלק שיגידו שזה תקף לחלק מבעלי החיים, למשל יונקים) יש דרגת מודעות ותפיסה רגשית שמצדיקה, ולו מהבחינה המוסרית, הגנה. לא דרגת מודעות שמאפשרת להם לעמוד בM'Naghten test-הם לא מבחינים בין טוב לרע באותו אופן שבו בני אדם בגירים מבחינים בין טוב לרע-אבל זה לא ממש רלוונטי. לכן העובדה שאנחנו לא מעמידים לדין אריה על הרג זברה היא פשוט לא רלוונטית. לא זאת ההצדקה (המוסרית) לצמחונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 22:27 
Officer Barbrady כתב:
אבל זה בדיוק ההבדל בשיח של צמחונים/טבעוניים עם אוכלי בשר. הם משווים הרג של אדם להרג של חיות(בהשוואה לרצח), בלי לקחת בחשבון שלבע״ח אין את אותה אינטיליגנציה רגשית שיש לאדם.

זה דבר שמאוד קשה להשוות אבל חוקרים חושבים שלכלבים יש אינטיליגנציה שמקבילה לילד בין שנתיים או שלוש. כלבים הם לא יונקים חכמים במיוחד. יש חכמים ומפותחים מהם. אני מסכים איתך (באמת) שיש הבדלים בין בני אדם להיות ובין הריגה זה אלו או אלו, אבל השאלה האמיתית היא האם להרוג מליוני חיות שיש להם אינטיליגנטציה שמקבילה לזאת של פעוטות זה מהלך מוסרי בעיניך? אני לא חושב שיש תשובה מתמטית לשאלה הזאת אבל ההבדל בין הרג אדם להרג עגל או חזיר קטן יותר מאשר ההבדל בין אלו לבין כריתת עץ.

(ואגב, גידול בהמות לתעשיית המזון מוביל לכריתה מסיבית של עצים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 22:30 
100%anti beitar כתב:
איך זה יכול להיות שבזמן שמתרחשת שואת בעלי חיים בכל רחבי העולם רוב האנשים מתעסקים בהאם טבעונים מעצבנים או לא?
האישו הוא בעלי החיים, לא משחקים של מי מוסרי יותר או פחות, ולא כמה מסכנים אנשים שדוחפים להם תמונות של הזוועות לעיניים (ואני אישית לא עושה את זה).

בכנות, אני עדיין לא לחלוטין מבין את תופעת הטבעונות. בעיני, מעבר לצמחונות ולצריכת מוצרי חופש, היקף הסבל שנותר לבעלי חיים נדמה לי מאוד מוגבל, כמעט זניח. אולי זה מוכיח את הטיעון על היחסיות של המוסר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 22:33 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
100%anti beitar כתב:

בכנות, אני עדיין לא לחלוטין מבין את תופעת הטבעונות. בעיני, מעבר לצמחונות ולצריכת מוצרי חופש, היקף הסבל שנותר לבעלי חיים נדמה לי מאוד מוגבל, כמעט זניח. אולי זה מוכיח את הטיעון על היחסיות של המוסר.

מה הכוונה?
הסבל לא חייב להיות גדול גם אם יגדלו אותם לאכילה..
במקביל, הוא יכול להיות גדול מאוד גם אם יגדלו פרות בשביל החלב בלבד..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 372 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: