תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 13:38

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 13 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: דרכון / אזרחות רומנית - ייעוץ קטן מאנשים שמבינים
הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2013, 12:22 
סמל אישי של המשתמש
אז דרך אבא שלי אנחנו מנסים להוציא דרכון / אזרחות העיקר משהו שיעשו אותי ואת אחים שלי שייכים למדינה באירופה) .הוא התקשר אליי לפני מס' דק' אחרי שהתקשרו אליו מהמשרד של העו''ד (וזה אחרי שפיקססנו אליהם טפסים, רשמים וכו'), ומה שאמרו לו זה שבגלל שאבא שלו עלה עלה 51' אפשר להוציא דרכו דרכון, ובגלל שאמא שלו עלתה אחרי 48' אפשר להוציא דרכה אזרחות. אבל, חסר לסבא שלי התעודת לידה, ומה שאמרו לאבא שלי זה שעלות הטיפול במציאת תעודת הלידה שלו עולה 4000 ש''ח. אם יימצאו - אנחנו על מסלול של שנה וחצי עד שנתיים להוצאת דרכון, ואם לא יימצאו - יחפשו הוכחות אחרות דרך הקונסולייה. . הוצאת אזרחות דרך הסבתא - תהליך שנמשך 3 שנים ועולה גם איזה כמה אלפים כדי למצוא פרטים חסרים. ד''א, במידה ואבא שלי מקבל את הדרכון / אזרחות, אני ואחים שלי, כל אחד ייצטרך לשלם 5,500 ש''ח בשביל לקבל גם! עכשיו כמה דברים קריטיים: מה באמת ההבדל בין דרכון לאזרחות? מה כל דבר מקנה לי? סה''כ רוצה את הכרטיס שאיתו אטייל באירופה בלי בעיות ואוכל להכנס לאוסטרליה ולארה''ב בלי לדאוג אם אקבל בכלל אשרת תייר. כי מה שגם אמרו לאבא שלי זה שהדרכון הרומני נחשב לחלק מהאיחוד האירופאי אבל לא באופן מלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: דרכון / אזרחות רומנית - ייעוץ קטן מאנשים שמבינים
הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2013, 13:02 
אל תסתבך
דרכון אירופאי = אזרחות אירופאית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2013, 13:10 
סמל אישי של המשתמש
ומה מקנה אזרחות רומנית? או שדרכון עדיף על אזרחות בכל מצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2013, 13:11 
דרכון זו תעודה שאתה יכול להוציא כשיש לך אזרחות, כמו תעודת זהות ורשיון נהיגה.
זה לא או זה או זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2013, 13:45 
סמל אישי של המשתמש
הגיוני מאוד. אז מה הקטע שעירבבו את אבא שלי עם הדרכון דרך סבא / אזרחות דרך סבתא.. . לא מובן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2013, 13:49 
נשמע לי שאו שהוא לא הבין, או שאתה לא הבנת.

לי יש אזרחות, דרכון לא הוצאתי כי עוד לא היה לי צורך בו. זה עולה איזה סכום ומקבלים דרכון, כמו ישראלי שמוציא דרכון ישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2013, 14:31 
סמל אישי של המשתמש
וואלה, סביר להניח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2013, 14:43 
סמל אישי של המשתמש
דבר איתי כשאתה מסיים את הסיפור. גם אני רוצה להיכנס לתהליך הזה וכבר קיבלנו בעבר הצעות דומות מבחינת מחירים וכד'. הבעיה היא שסבא שלי וסבתא שלי (זכרונה לברכה) ברחו מרומניה, ככה שאני ממש לא בטוח שזה בכלל יהיה אפשרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2013, 15:03 
רגע, אנשים שעזבו מרצונם החופשי את רומניה זכאים לאזרחות רומנית?
לא ייאמן היהודים האלה שאחרי 60 שנה עדיין דורשים אפשרות לחזור. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2013, 15:38 
נכתבו פה הרבה דברים לא נכונים. להלן העובדות:

1. רומניה היא חברה באיחוד האירופאי לכל דבר ועניין. היא לא חברה בגוש היורו, וזה לא סותר. יש עוד מדינות שהן חברות באיחוד האירופי ולא חברות בגוש היורו, לדוגמא: בריטניה, דנמרק, שוודיה.
כשמדינה מצטרפת לאיחוד האירופי, אז במשך 7 שנים החברות האחרות באיחוד רשאיות (אך לא חייבות) לקבוע שאזרחי אותה מדינה לא יוכלו לעבוד אצלן באופן אוטומטי, בלי קבלת אשרת עבודה. מספר מדינות החליטו שאזרחי רומניה לא יוכלו לעבוד אצלן באופן אוטומטי. מכיוון שרומניה הצטרפה לאיחוד ב-1.1.2007, אז החל מ-1.1.2014 עם דרכון רומני אפשר יהיה לעבוד בכל מדינות אירופה, באופן אוטומטי ללא צורך באשרת עבודה.

2. מי שיש לו אזרחות, זכותו לקבל דרכון. כמו בכל מדינה אחרת.

3. נכון להיום, בעל דרכון רומני צריך להוציא ויזה לארצות הברית. יש שמועות שבעתיד רומניה תצטרף לרשימת המדינות שאזרחיהן פטורים מויזה, אבל נכון לעכשיו אלו רק שמועות. אני לא יודע לגבי אוסטרליה.
לגבי אירופה: מי שיש לו דרכון אירופאי יכול לטייל באופן חופשי באירופה ללא ויזה, אבל גם עם דרכון ישראלי אפשר לעשות את זה כך שאין בכך יתרון.

3. לגבי המחירים: לפי מה שאני יודע, כל המחירים שנכתבו פה זה מחירים שעורכי דין גובים. כמו בכל שוק אחר, אפשר לעשות סקר שוק. יש גם אפשרות להוציא דרכון באופן עצמאי בלי עורך דין. אפשר לקבל על כך פרטים בשגרירות.

4. לגבי הזכאות לאזרחות: אני לא יודע בדיוק מה הכללים. אני כן יודע שמי שזכאי לאזרחות - אז האזרחות עוברת 2 דורות קדימה. כלומר: מי שסבא שלו נולד ברומניה - זכאי לאזרחות. מי שאבא שלו נולד ברומניה - זכאי לאזרחות וגם ילדיו זכאים לאזרחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 08:50 
סמל אישי של המשתמש
הדיון הזה בא לי בול בזמן.
אני בדיוק מגשש בנושא. אמא שלי בת לשני הורים שנולדו ברומניה.

אם הבנתי נכון את מה שקראתי באתר השגרירות שלהם, למעשה אמא שלי ואני (דור שלישי) זכאים לקבל דרכון רומני. האם זה נכון? אם כן מה ההליך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 11:24 
Maor7 כתב:

אם הבנתי נכון את מה שקראתי באתר השגרירות שלהם, למעשה אמא שלי ואני (דור שלישי) זכאים לקבל דרכון רומני. האם זה נכון? אם כן מה ההליך?

זה נכון. ראה סעיף 4 במה שכתבתי.
לגבי ההליך: או שתלכו לשגרירות ותעשו זאת באופן עצמאי, או שתקחו עורך דין שיעשה את זה בשבילכם תמורת תשלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 12:50 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
Maor7 כתב:

זה נכון. ראה סעיף 4 במה שכתבתי.
לגבי ההליך: או שתלכו לשגרירות ותעשו זאת באופן עצמאי, או שתקחו עורך דין שיעשה את זה בשבילכם תמורת תשלום.

אני יודע בודאות שיש הבדל בין אם עזבת מרצון או בכפייה(רדיפה ע"י נאצים ועוזריהם לדוגמא). חברת משפחה שנולדה ברומניה ועברה לארץ בשנות ה60' למשל, לא היא ולא ילדיה זכאים לאזרחות רומנית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 13 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: