kobster כתב:
teknoboy כתב:
לא יאומן לאיזה מרחקים אנשים מוכנים ללכת, ומה הם מוכנים לקבל ואפילו להצדיק, רק בגלל שהם חשים קצת הזדהות עם אחת הדמויות בסיפור.
לקבל ? להצדיק ? תראה לי תגובה אחת כזו.
גם לי יש ילד וילדה, שהיא בגיל של הילדה שנרצחה, ואין לי מושג איך אבא מסוגל לפגוע בילדים שלו. אני מעדיף לאבד יד מאשר שתיפגע להם הציפורן.
דווקא בגלל זה אני מנסה להבין מה גרם למעשה הנתעב הזה שכבר אמרתי שאין שפל ממנו. זה מצב לא נורמלי שנגרם ע"י בן אדם שאיבד את שפיות דעתו ואת היכולת להבחין בין רע לטוב. באנשים כאלה צריכים לטפל, ובמקרה הזה הכתובת אפילו היתה על הקיר. אם היו מתעקשים שייפגש עם הפסיכיאטר אולי זה היה נמנע. אם רשויות הרווחה היו מתוקצבות כמו שצריך והיה להם את כוח האדם בשביל לטפל בכל המקרים האלו אולי היה אפשר לטפל בעוד מקרים פוטנציאלים כאלה.
הנקודה היא שאי אפשר לשפוט בכלים נורמטיביים התנהגות לא נורמטיבית, בטח ובטח לאחל לילדים להפוך ליתומים רק בגלל שהמדינה לא מסוגלת לטפל במצב שאבא שלהם התדרדר אליו.
כל מילה.
בכלל די מעניין (אף כי מובן) הניתוח הפסכיאטרי שכל אחד מצבע פתאום. ולא רק בפורום גם בכתבות.
אבל למען האמת אף אחד מאיתנו לא ידוע באמת מה עבר לו בראש ומה היה המניע..הכל ספקולוציות שבאות מאותו יצר שאוגוסטוס הזכיר.
פחד..מאז ומעולם אנשים נתנו הסברים לדברים שלא התיישבו להם בקו אחד עם המחשבה,והכי נדוש מן הסתם זה להגיד לא שפוי וכו'.
בכל אופן אם כבר ניתוחים.. יכול להיות שיש אלמנט של נקמה כנראה ומן הסתם מצב של "אובדן שפיות",מצב שבו הבן-אדם רואה את העולם בצורה מאוד מסויימת ויכול להיות שהוא הכליל את האובדיניות והדכאונות שלו גם על ילדיו ולכן לא רצה שהם יחיו בעולם כזה,או שהוא רצה כמו שנאמר לנקום באישתו וביחד עם דיכאון והרגשה של הידחקות,זה גרם לו לעשות מעשה שהוא לא נורמטיבי.
אין ספק שהמעשה הוא מזעזע,אף אחד פה הוא לא הביע הזדהות עם המעשה,אבל לקרוא לו רשע זה כמו להגיד שהוא עשה מעשה רע.. זה הגדרות מאוד פשוטות ויבשות שנועדו להשקיט את הנפש,של דבר מאוד מורכב.
לי בעיניי אין שום ספק שאדם במצב כזה צריך לקבל טיפול ולהגיד משפטים כמו "הייתי מחייך אם הוא היה מת" זה כמו להגיד שהלוואי והיטלר שהיה תינוק היה מת..כאילו ברור שהיינו מעדיפים שהבן-אדם היה רוצח את עצמו מאשר להרוג גם את הילדים בדיעבד,אבל אני הייתי מעדיף שבן-אדם במצב אובדני ייקבל עזרה וטיפול.
יש פה כמה רבדים לעניין. בהתחלה צריך לבדוק האם אפשר היה למנוע את המצב שאליו הבן הגיע (הטבות לנשים גרושות בבתי משפט בארץ וכל הקושי המתלווה לכך)..ואחר כך איך מתקנים מצב כזה-מוסדות הרווחה שהיו מודעים לעניין מצוקתו ולא פעלו כמו שצריך ביניהם כולל את הפסיכיאטר.
אגב,אפשר גם להסתכל על עברו של הבחור ואישיותו..סתם ספקלוציה, יכול להיות שהיותו שוטר, שלרוב הם נהפכים (מתקף סמכותם ) לאנשים שאוהבים סמכות, ובטוחים שהם פועלים למען הצדק, ולשוט באנשים אחרים..יעיינו החברה בה הוא גדל הקנתה לו תכונות מסויימות שבמצב כזה קיצוני תרמו לו למעשיו.