19 כתב:
ישנוני כתב:
לא יודע לגבי המקרה הזה, אני לוקח בערבון מוגבל מה שמפורסם. יכול להיות באמת שהיה מדובר בגבר אלים שהורחק בצדק. דרך אגב, לפני שבועיים קרה מקרה דומה בארה"ב שישראלי לשעבר ירה בבן שלו והתאבד. מדובר באב גרוש ובדומה למקרה הזה גם הוא יכל לראות את הבן שלו רק באיזה מרכז תחת השגחה.
כמה שזה מעשה אכזרי אני יכול להבין איך אנשים מגיעים למצב כזה. הם אחרי גירושין, מתרוצצים בבתי משפט, צריכים לשלם את רוב המשכורת למזונות (אם הם בלי עבודה אז הם בברוך), והם בקושי רואים את הילדים. עצבים + דיכאון + תחושה של חוסר אונים. אנשים במצב כזה שלא מקבלים עזרה ממשפחה קרובה וחברים אז הם בצרות.
הדרך הכי טובה למנוע מעשים כאלו זה שמשמורת משותפת תיהיה הנורמה. אין שיוויון וארגוני הנשים רק עושים נזק. הורה שהילדים שלו חיים איתו חצי מהזמן לא ירצח אותם. וכמובן משמורת משותפת זו הדרך הנכונה בלי שום קשר.
בכלל, צריך חוקים מאוד ברורים לגירושין שימנעו את כל הסיפור זה של בתי משפט ועורכי דין כאילו מדובר במקרה רצח. זה רק גורים לסכסוכים בין בני הזוג וזה אף פעם לא לטובת הילדים.
אז שיתאבדו בלי הילדים, ויפטרו את העולם מהנוכחות המסריחה שלהם בלבד.
בן אדם שצריך שהילדים שלו יחיו איתו חצי מהזמן בשביל לא לרצוח אותם, זה בזבוז חמצן וייטב לכולם אם הוא ייעלם מהעולם באיזו תאונת דרכים.
זה כמו להגיד שזה בסדר לתת נשק לאנשים כי מי שרוצה להתאבד שיתאבד לבד ולא ירסס 30 תלמידים בבית ספר לפני זה.
רוב הגרושים שמגיעים למצב הזה ומחליטים להתאבד עושים את זה לבד ולא פוגעים בילדים. אבל כשזה קורה לאף אחד לא אכפת. זה חשוב שמקרים כאלו כן יעלו מודעות ואיזשהו שיח ציבורי בנושא. כמו שבאמריקה נושאי הנשק עולים לשיח ציבורי רק אחרי מעשי טירוף למרות שיש שימוש לרעה בנשק על בסיס יומי.
וזה לא שאב גרוש צריך את הילדים שלו חצי מהזמן בשביל לא לרצוח. החיים של אב גרוש שלא מרוויח הרבה גם ככה מאוד לא פשוטים. הוא צריך לעבוד קשה מאוד בשביל לשלם מזונות ולחיות בעצמו והנחמה היחידה שלו בד"כ זה הילדים. תקח ממנו את זה והפכת אותו למסכן ומושפל. וכן, הורה כזה יכול מהר מאוד להגיע למצב של "אם אני לא אהנה מהילדים שלי אז אף אחד אחר לא".
ראיתי לא מזמן דוקו ביוטיוב על אבות גרושים בישראל. מסביר את המצב לא רע. שכחתי את השם של הסרט.
בלאד,
יש לך חור בהשכלה. לא בגלל שאתה לא יודע מה זה משמורת משותפת אלא בגלל שאתה לא מכיר את לואיס CK. אם הייתי מכיר הייתי יודע איך משמורת משותפת עובדת.
בד"כ זה חצי שבוע בכל בית. כמובן כדי שזה יעבוד ההורים צריכים לגור לא רחוק אחד מהשני ולשתף פעולה בצורה טובה. כשמדובר בהורים בוגרים שחושבים על הילדים שלהם ולא על עצמם אז זה עובד יופי.
הרבה ארגוני נשים נגד משמורת משותפת כי זה אומר פחות כסף לאשה. שזה כמובן טענה מטומטמת שאין כמוה.