sylar כתב:
כנראה שלא הבנת את הנקודה.
אני בשום אופן לא אומר ולא חושב שיש מקום להשוות בין המסעדה מוזס לעוול הנוראי שחולדאי (בין היתר) גרם לנו כאוהדים.
הכוונה היא שזאת לא דרך הגיונית לנהל אורח חיים. אני חס וחלילה לא אומר לך או לאחרים פה איך לנהל את החיים שלהם,
אבל יש דברים שהם מעל סדר העדיפויות הרגיל.
לא בא לי להכנס לזה אבל ניחא - "כולה הרסו אולם הנה בונים חדש" זה ממש לא מה שכתבתי.
האולם החדש כבר נמצא בבנייה, נקודה שחולדאי התייחס אליה רבות במסגרת המאבק - 'כשתהיה קבוצה יהיה אולם'.
ועם כמה שקשה לי לדמיין את זה, 6 שנים אחרי שיהרסו את בלומפילד, אני חושב שאני כבר אסלח.
אני לא חושב שזו "לא דרך הגיונית". אם מישהו גורם לך עוול קשה (ובמקרה הזה אני מרגיש בהחלט שנגרם לי אישית עוול קשה) זה מאד הגיוני להתייחס אליו בהמשך בהתאם. אני מתקשה להאמין שיש בנאדם לצורך העניין בכפר שלם נגיד שיבואו מהעירייה להרוס לו את הבית, ובבחירות זה לא יהיה השיקול המרכזי שלו במה להצביע. אז מן הסתם כשהורסים למישהו את הבית זה עוול הרבה יותר גדול מאשר להרוס אולם כדורסל לקבוצה. אבל הנקודה ברורה.
ההורים שלי נפגעו באופן אישי מהתנהלות נבזית של ראש העיר שלהם שנחשב בסה"כ לראש עיר טוב, ובעיקר בגלל זה לא שקלו בכלל להצביע לו. זה הדבר הכי אנושי לעשות, ואני מתקשה להבין איך אפשר לנתק את ההצבעה שלך מדבר כזה.
וחולדאי לא אמר "כשתהיה קבוצה יהיה אולם". חולדאי אמר
"כשתהיה להפועל הנהלה תבוא לדון איתנו ניתן להם קרקע יבנו את הבניין שלהם" . ובהקשר הזה נעשו 3 עוולות לאורך השנים שחולדאי מודע להן היטב:
1. הוא ניצל את העובדה שלהפועל הייתה הנהלה שלא אכפת לה מהקבוצה כדי לפנות את האולם תמורת נזיד עדשים, בידיעה גמורה שאין לקבוצה אולם חלופי ומעשית הוא גוזר עליה גזר דין מוות. הוא היתמם ואמר "אני מדבר רק עם ההנהלה, לא עם אוהדים" כשהוא יודע היטב שההנהלה מושחתת ולא פועלת לטובת הקבוצה
2. למכבי תמורת אולם חדש נתנו 10 מיליון דולר. הפועל קיבלה כמה מאות אלפי דולרים כדי לעבור לשחק ביד אליהו
3. האולם החדש שנבנה הוא עירוני ולא של הפועל, כלומר אנחנו נהיה בו אורחים. לא ניתנה להפועל לא קרקע ולא אולם ולא בטיח.
4. הנהלת הפועל אוסישקין דרשה אולם מהיום הראשון פחות או יותר שקמה הקבוצה. ובכ"ז לקח לעירייה כמה שנים להחליט לעשות זאת. לא כי הם עובדים לאט, כי הם קיוו שלא יהיה צריך בכלל ושהפרוייקט הזה לא יתרומם.
כמו שאמרתי - חולדאי והעיריה החליטו לנצל את השעה הכי קשה בתולדות הפועל ת"א כדי לעשות בה חיסול ממוקד. לצערם זה לא הצליח, ורק כשהם ראו והבינו שהם כשלו אז הם בכ"ז החליטו (שנה לפני הבחירות) כן לבנות אולם (עירוני כאמור).
ואני רק אוסיף מה שאמרתי - יש מספיק סיבות לא להצביע חולדאי בלי קשר בכלל לאוסישקין. ההתנהלות בנושא אוסישקין היא מייצגת למדי, וחוזרת על עצמה כמעט בכל תחום בתל אביב ותמציתה - מדיניות כוחנית, שמושפעת מבעלי הון כח ושררה, ומתייחסת לרצון התושבים וצרכיהם באדישות עד עוינות.
כל מילה בסלע להוציא דבר אחד. ההנהלה החלשה לא היוותה פאקטור אצל המתועב הזה. הוא עשה את זה בהוראת דון שמון ובעבורו ואולי גם יום אחד יוודע מה החולדה קבלה בתמורה לנבלה ההיא. בכל מקרה כל ראש עיר נורמאלי היה משפץ שיפוץ זמני את אוסשקין ואם הוא כל כך רוצה את השטח? בונה אולם חדש ואז מעביר....... אם היה מחכה לנו אולם בדריב אין גם כן הינו מקטרים קצת אבל עוברים. שמון הכלב רצה למעוך אותנו והחולדה שירתה את אדוניה.