תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 14:07

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 21 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מעוז ונחשון
הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2013, 00:40 
סמל אישי של המשתמש
שלום לכם :)
אני חייל ג'ובניק מחמ"ן , בכושר סביר (מקבל סביבות 60 בבוחן בר אור , עכשיו התחלתי קצת להתאמן כדי לשפר את זה) .
אמור לצאת לקצונה ובגלל בעיית תקנים אצא למעוז.

מה ההבדלים לעומת נחשון ? בתכנים , באווירה וכד'. האם זה באמת קשה ? איך ג'ובניק שעשה פעם אחת 21 בשירות שלו אמור להתמודד עם זה ? איך היציאות בכלל ?

מבקש מחבר'ה שעברו שם בשנתיים האחרונות לענות שכן הבנתי שהעלו את הרמה של נחשון והורידו את הרמה של מעוז בזמן האחרון ככה שהם לא מאוד רחוקים.

לאלה שימליצו לי לא לחתום - אני כבר חתום בלי קשר לאם אצא לקקצ או לא . :(

תודה וחג שמח ! :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מעוז ונחשון
הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2013, 08:53 
סמל אישי של המשתמש
שישרף כל בהד 1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2013, 09:47 
סמל אישי של המשתמש
הייתי צריך לבדוק בויקיפדיה על מה לעזאזל אתה מדבר. בזמני קראו למסלולים ח"יר, אג"מי ובסיסי.
כמו שזה היה אז, לא היה לג'ובניקים סיכוי מחוץ לבסיסי. הדרישות הפיזיות בתיאוריה היו דומות בין בסיסי לאגמי, רק שרמת הסלחנות של המד"חים היתה שונה מאד.
ג'ובניקים נוטים לתפקד פחות טוב בגלל העומס הגופני, והשאלה היא כמה תלונות הם חוטפים על הפשלות הקטנות הרבות שלהם.
המד"חים בבסיסי יוותרו לך על רוב השטויות, באג"מי הרבה פחות. ככה זה היה לפני 25 שנה, וזה מה שאתה צריך לשאול אנשים שמכירים איך זה היום.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2013, 11:18 
תשמע, את הכל אני יכול להגיד לך בטלפון אבל אין לי כוח להתקשר :)
לגבי מה שits sick אמר, זה לא רלונטי לזמננו. חלק נכבד מאג"מי עושה היום להב והחלק השני עושה מעוז, וההבדלים בין מעוז לנחשון הרבה יותר קטנים ממה שהיה בעבר ההבדלים בין אגמ"י לבסיסי.
בגדול, ההבדלים זה הבוחן המסכם והניווטים ויותר שטח ואולי עוד כמה שטויות פיזיות. באופן כללי ההבדלים בין נחשון למעוז הרבה יותר קטנים מההבדלים בין מעוז ללהב, למרות שמנסים להציג את ההבדלים בין נחשון למעוז כאילו הם הבדלים גדולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2013, 11:27 
סמל אישי של המשתמש
dekellevy כתב:
תשמע, את הכל אני יכול להגיד לך בטלפון אבל אין לי כוח להתקשר :)
לגבי מה שits sick אמר, זה לא רלונטי לזמננו. חלק נכבד מאג"מי עושה היום להב והחלק השני עושה מעוז, וההבדלים בין מעוז לנחשון הרבה יותר קטנים ממה שהיה בעבר ההבדלים בין אגמ"י לבסיסי.
בגדול, ההבדלים זה הבוחן המסכם והניווטים ויותר שטח ואולי עוד כמה שטויות פיזיות. באופן כללי ההבדלים בין נחשון למעוז הרבה יותר קטנים מההבדלים בין מעוז ללהב, למרות שמנסים להציג את ההבדלים בין נחשון למעוז כאילו הם הבדלים גדולים.

יש לנו שיחה היום בפק"ל קפה. :D

תודה לעונים ! :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2013, 13:23 
its-sick כתב:
הייתי צריך לבדוק בויקיפדיה על מה לעזאזל אתה מדבר. בזמני קראו למסלולים ח"יר, אג"מי ובסיסי.
כמו שזה היה אז, לא היה לג'ובניקים סיכוי מחוץ לבסיסי. הדרישות הפיזיות בתיאוריה היו דומות בין בסיסי לאגמי, רק שרמת הסלחנות של המד"חים היתה שונה מאד.
ג'ובניקים נוטים לתפקד פחות טוב בגלל העומס הגופני, והשאלה היא כמה תלונות הם חוטפים על הפשלות הקטנות הרבות שלהם.
המד"חים בבסיסי יוותרו לך על רוב השטויות, באג"מי הרבה פחות. ככה זה היה לפני 25 שנה, וזה מה שאתה צריך לשאול אנשים שמכירים איך זה היום.

נראה לי שאתה קצת מתבלבל, היה אג"מי(קרבי) או בסיסי (ג'ובניקים) וההשלמה של חי"ר היתה גם בבה"ד 1 ונקראה גפן
סה"כ היתה חלוקה אחת בין קרבי לג'ובניקים
זה פחות או יותר מה שהיה בתקופתי וממה שאני יודע גם עשור לפני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2013, 13:27 
ממה שאני מכיר (סיימתי בה"ד 1 לפני שלושה חודשים) בשנות ה80 היה חי"ר (רק חירניקים, בלי שיריון ותותחנים), אג"מי (שיריון, תותחנים וקציני אג"ם למיניהם) ובסיסי (כל השאר).
היום בבהד 1 יש להב (סיירות, חי"ר, שיריון, תותחנים, מוד"ש, קשר"גים, קמ"נים, פלח"ץ, מג"ב ונ"מ), מעוז (תומכי לחימה) ונחשון (עורפיים) כשגפן זה ההשלמה החילית של החי"ר והסיירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2013, 13:43 
רועי, דבר איתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2013, 14:53 
תשמע, אני לא יודע להגיד המון על הנושא כי חתמתי ויתור לפני בה״ד 1, אבל סה״כ אני חושב שזה לא סוף העולם שהוציאו אותך למעוז. קצת יותר שטח וניווטים, מאמין שגם משמעת יותר גבוהה, אבל אתה תוכל לקבל שם דברים שלא תקבל בנחשון (אפילו שבתור קמ״ן הם לא יהיו רלוונטיים אליך בצורה ישירה)
מבחינת ה21ים זה לא אמור ממש לשנות כי בכל מקרה בבה״ד 1 אתה לא רואה ממש את הבית..
הדבר העיקרי שכדאי לבדוק זה אם זה ישפיע על סוג ההשלמה שתעשה. אני לא מכיר את מסלולי הקצונה במודיעין, אבל אם בגלל זה ידחפו אותך להיות קמ״ן באיזה גדוד זה משהו שאתה אמור לקחת בחשבון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: מעוז ונחשון
הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2013, 15:08 
סמל אישי של המשתמש
dekellevy כתב:
ממה שאני מכיר (סיימתי בה"ד 1 לפני שלושה חודשים) בשנות ה80 היה חי"ר (רק חירניקים, בלי שיריון ותותחנים), אג"מי (שיריון, תותחנים וקציני אג"ם למיניהם) ובסיסי (כל השאר).
היום בבהד 1 יש להב (סיירות, חי"ר, שיריון, תותחנים, מוד"ש, קשר"גים, קמ"נים, פלח"ץ, מג"ב ונ"מ), מעוז (תומכי לחימה) ונחשון (עורפיים) כשגפן זה ההשלמה החילית של החי"ר והסיירות.

זה היה ככה גם בשנות ה 90 המאוחרות.
אני הייתי שם לפני 15 שנה והיה גדוד אחד לחי"ר שעשו שם גם את ההשלמה (סה כ חצי שנה), 2 גדודי אג"מי (תותחנים לב, שריון,הנדסה, נ"מ והקצינים מהבט"רים השונים) שהיו עושים 14 שבועות, וגדוד בסיסי (במלעיל) עם פלוגת כ"מ (כושר מוגבל) ייעודית.
מקום מגעיל, אפור ומדכא עם 2 מטרות - לא להיות מודח ולשים פחית במגרש המסדרים של טאיטו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2013, 15:42 
סמל אישי של המשתמש
בה"ד 12 :HEART2:
קורס קצינות :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2013, 20:17 
סמל אישי של המשתמש
היציאות על פניו אותו דבר..
אני חושב שההבדל היחידי הקריטי הוא הדרישות הפיזיות ברמת המבחן (ציון יותר גבוה בבראור פתיחה וסוף)
בנוסף, תקופת הרף במעוז (שבוע) ארוכה יותר מבנחשון (כ-3 ימים) וכוללת גם את הבראור, מבחני הכניסה, ניווטים ואפילו סוציומטרי לדעתי, בעוד בנחשון הרף כולל רק בראור ומבחני כניסה...

יכול להיות שיש גם יותר זמן בשטח, לא סגור על זה

כמו שאמרו פה קודם.. שים לב בעיקר לגבי ההשלמה ושזה לא דופק אותך, למרות שאם אני לא טועה אתה באיזה מסלול ספציפי ככה שזה לא באמת אמור לשנות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2013, 20:39 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
its-sick כתב:

נראה לי שאתה קצת מתבלבל, היה אג"מי(קרבי) או בסיסי (ג'ובניקים) וההשלמה של חי"ר היתה גם בבה"ד 1 ונקראה גפן

בסוף שנות השבעים היו 4 מסלולים.
חי"ר - שכמו שכתבת היו עושים את ההשלמה בבה"ד 1 ומסיימים את הבה"ד עם סרדין. המסלול שלהם היה מסלול ניפרד.
בקורס שלהם השתתפו גם חברה מהשייטת ומהסיירת אבל בסיום שלב מסויים היו עוזבים ומבצעים את ההשלמה בחייל שלהם.
א"גמי שהיה מיועד לקרביים שאינם חי"ר ולקצינים מיועדים בתפקידי שדה (למשל קצין תצפית בחמ"ן היה בוגר קורס כזה למרות שהוא לא בדיוק קרבי.
בסיסי - :HEART2:
והיה גם קורס שניקרא כ"ל שהיה מיועד למתאימים לקצונה אבל בעלי כושר לקוי. קורס זה התקיים רק פעם בשנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2013, 21:01 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
סימרוטיץ כתב:
its-sick כתב:

בסוף שנות השבעים היו 4 מסלולים.
חי"ר - שכמו שכתבת היו עושים את ההשלמה בבה"ד 1 ומסיימים את הבה"ד עם סרדין. המסלול שלהם היה מסלול ניפרד.
בקורס שלהם השתתפו גם חברה מהשייטת ומהסיירת אבל בסיום שלב מסויים היו עוזבים ומבצעים את ההשלמה בחייל שלהם.
א"גמי שהיה מיועד לקרביים שאינם חי"ר ולקצינים מיועדים בתפקידי שדה (למשל קצין תצפית בחמ"ן היה בוגר קורס כזה למרות שהוא לא בדיוק קרבי.
בסיסי - :HEART2:
והיה גם קורס שניקרא כ"ל שהיה מיועד למתאימים לקצונה אבל בעלי כושר לקוי. קורס זה התקיים רק פעם בשנה.

אותה חלוקה בדיוק התקיימה גם בתחילת שנות התשעים. אבל בדיוק.

וכן - בסיסי :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2013, 15:24 
סמל אישי של המשתמש
תודה לכם על התגובות !
אני רק אספר שאת ההשלמה אני אעשה באותו מקום והשיבוץ שלי לא אמור להיפגע (ואגב גם לא להיות מושפע מהציון בהשלמה או משהו כזה)
בקיצור - מדובר בקצת יותר כושר וזהו ? :-)

ואני אעדכן שמרוב פאניקה החלטתי להיכנס לעוד יותר כושר (עד עכשיו רצתי 4 ק"מ פעמיים בשבוע ולפעמים כדורגל) - עשיתי 3 ימים ברצף בר-אור ועכשיו הבטן שלי כ"כ תפוסה שאני לא יכול ללכת זקוף.

שיהיה לי בהצלחה. :cry:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2013, 15:26 
סמל אישי של המשתמש
רועי כתב:
תודה לכם על התגובות !
אני רק אספר שאת ההשלמה אני אעשה באותו מקום והשיבוץ שלי לא אמור להיפגע (ואגב גם לא להיות מושפע מהציון בהשלמה או משהו כזה)
בקיצור - מדובר בקצת יותר כושר וזהו ? :-)

ואני אעדכן שמרוב פאניקה החלטתי להיכנס לעוד יותר כושר (עד עכשיו רצתי 4 ק"מ פעמיים בשבוע ולפעמים כדורגל) - עשיתי 3 ימים ברצף בר-אור ועכשיו הבטן שלי כ"כ תפוסה שאני לא יכול ללכת זקוף.

שיהיה לי בהצלחה. :cry:

אולי לכבוד הקורס תחליף תמונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2013, 15:49 
ספר לנו עוד על חייך רועי, אנו צמאים לדעת עוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2013, 15:54 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
ספר לנו עוד על חייך רועי, אנו צמאים לדעת עוד.

נראה לי ש"עוד" אחד מיותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2013, 15:58 
זה לא רק יותר כושר, זה גם יותר דגש על ניווטים ושטח, מאמין שגם יותר מטווחים ומשמעת יותר נוקשה
מצד שני, יש גם צדדים חיוביים.. התורנויות בבה״ד 1 בנויות ב80% לפחות על הצוערים של נחשון. מישהו מהמפקדה של הבה״ד סיפר לי שאצלם הראשי תיבות נחשו״ן זה ״נפתחה חברת שמירות ותורנויות״

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2013, 19:09 
סמל אישי של המשתמש
רועי כתב:
איך ג'ובניק שעשה פעם אחת 21 בשירות שלו אמור להתמודד עם זה ?

:)

כולי דמעות, באמת שאין לי מושג עם איזה כלים תתמודד עם זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 ספטמבר 2013, 20:30 
סמל אישי של המשתמש
Guri כתב:
רועי כתב:
איך ג'ובניק שעשה פעם אחת 21 בשירות שלו אמור להתמודד עם זה ?

:)

כולי דמעות, באמת שאין לי מושג עם איזה כלים תתמודד עם זה.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 21 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: