mbracha כתב:
pogi כתב:
mbracha כתב:
JustZiv כתב:
מתחיל להימאס תרבות הסתימת חורים ובזבוז כספים על שחקנים בינוניים.
אם רב"ש כל כך התעקש עליו, אז שלא יצפה שניתן למגן הזה "זמן התאקלמות" "ללמוד את שיטת המשחק" ועוד קלישאות.
או שהוא טוב מהתחלה או שיקבל את אותו יחס שמקבל החליף שלו הרוש.
הספיק לי כל הבן יוספים האלה משנה שעברה.
מלכתחילה רב"ש בנה את הקבוצה תוך שהוא מכוון לשחקן בינוני לעמדת המגן השמאלי בשלב הזה,
כי התקציב מאוד מוגבל . הוא היה בטוח כמו רבים מאיתנו (כשהגיע להפועל, יש כאלו שאפילו פינטזו על זה אקטיבית) שהרוש הוא שחקן בינוני, אך גילה שהרוש בכלל לא שחקן. כנראה שבמעט הכסף שאין הוא הלך על הטוב ביותר שיכול היה להשיג בארץ (כנראה שאת עמדת הזר החמישי מייעדים למישהו אחר לקראת ינואר). אתה בוחר לקרוא לזה "סתימת חורים", אחרים יקראו לזה חיזוק - וזה בדיוק מה שזה. שחקן סביר פלוס ממה ששמעתי במקום החייזר שמאייש את העמדה הזאת.
עמדת המגן השמאלי היא אולי העמדה עם הכי מעט היצע בכדורגל העולמי, ובוודאי בישראל. אם אתה מביא לעמדה הזאת ישראלי ולא חי בסרט שאתה יכול לרכוש את דווידזאדה או טוואחה, זה הכי טוב שתוכל לקבל.
את הסיפורי סבתא האלה אתה יכול לספר לנו עד מחר
לרב"ש היה תקציב מוגדר ודיי גבוה . הוא בנה את הסגל ולקח את ההחלטות דוגמת הבאתו של איתי שכטר (שאני מזכיר לא שיחק באופן רצוף מעל שנתיים) בסכום עצום. באותו כסף הוא יכל להביא חלוץ אחר דוגמת מנגה יחד עם מגן שמאלי נורמאלי. אלו החלטות שהוא לקח .
לבוא ולהגיד שהוא "התפשר" על העמדה הזו כי לא היה כסף אחרי שנתת לו 40 מליון שקל לעשות בהם מה שהוא רוצה זה גנבת דעת .
לגנוב דעת זה לטעון שהיו לו "40 מיליון שקל לעשות בהם מה שהוא רוצה", כאילו תקציב הקבוצה מורכב רק משכר+עלות העברה, או כאילו אין לו על הגב כל מיני ירושות שקיבל שעולות המון המון כסף למועדון (בתוך התקציב הזה למשל יש לך שירזי, אבוקסיס ושביט אלימלך). לגנוב דעת זה גם לטעון שהביאו את שכטר (שכל אחד פה פינטז על כך שיגיע, מגדול עד קטן) בסכום עצום שבמקומו יכלו להביא חלוץ ומגן, כי בפועל שכטר מומן ברובו ע"י כל מיני מקורות מימון אלטרנטיבי שאמנם מנפחים ויזואלית את תקציב המועדון אבל בפועל עלו למועדון כמעט כמו כל חלוץ אחר בליגת העל שיכלו להביא במקומו. אגב, אם כבר לגנוב דעת אז למה לבחור במנגה כדוגמה? שחקן נהדר, אבל קרית שמונה שילמה עליו יותר מ- 600 אלף דולר דמי העברה, נוסף על כך שהוא תופס משבצת של זר.
רב"ש אמר שהוא יסתדר עם מה שיש לו בעמדת המגן השמאלי ולא יביא חיזוק, למרות שאם היה לו את הכסף הוא היה מביא את החיזוק לשם. הטעות שלו היא שלא ידע עד כמה הרוש גרוע, אך בכנות אני חושב שאף אחד לא ידע עד כמה הוא באמת גרוע והסגל הושלם עוד לפני שיצאנו למחנה אימונים ומישהו יכול היה באמת להעריך את המצב.
אבל היי, ערב יום כיפור זה יום נהדר להשתלח בו סתם ועל בסיס כלום. תפדאל.
1. צודק , היה תקציב של 4 מליון ולא 40. קולין ואיליץ לא עולים כ"א בסביבות 200 אלף דולר, דגני וסשה משחקים בחינם. גרזיצ'יץ הסכים לשלם לנו כדי להצטרף, ארבעת המופלאים- רן יצחק, צ'וקול, פדידה ומסיקה מקבלים שכר מינימום. אנחנו למעשה קבוצה בלי כסף..
2. מצחיק שאחרי סיפור ה"כמעט מכירה" למכבי יש כאלה שאוכלים את הלוקש של "המימון החיצוני" . אולי יסביר לי אדוני מה זה אומר "מימון חיצוני"? אם כמעט מכרת אותו כדי לסגור את הגירעון שנוצר... חוץ מזה אתה רוצה להגיד לי שאם רב"ש היה מבקש את המימון החיצוני הזה למטרות אחרות הוא לא היה מקבל כי זה היה מימון רק לשכטר?? שטויות במיץ.
בנוגע לזה ש"כל אחד פינטז עליו" אני יכול להביא לך פה ציטוטים שלי ושל עוד כמה מפוכחים שטענו כבר אז שבמקום לשפוך עליו מליונים היה אפשר לנתב את הכסף לשחקנים אחרים. מה לעשות שעובדתית להביא שחקן שכמעט 3 עונות לא שיחק בכל כך הרבה כסף זה סוג של טמטום.
3. הטעות שלו שלא ידע עד כמה הרוש גרוע ? חבל שלא אמרת לו שמותר לו לצפות בכל המשחקים של הפועל בעונה שעברה כדי ללמוד מי גרוע ומי לא , זה התפקיד שלו לכל הרוחות מה זה "הוא לא ידע?" . תכף גם תגיד לי שהוא לא ידע עד כמה אנטבי גרוע ובגלל זה השאיר אותו. הוא גם לא ידע עד כמה שכטר , גרזיצ'יץ ועמוס חלשים כי הוא זוכר כמונו שלפני שנתיים-שלוש הם היו טובים נכון? לא ידע אז שיבדוק .
אני מבין את הרצון להגן עליו עליו, לתת לו זמן וכו' אבל הטענות שמציגים פה כמו "לא היה כסף" ו"הוא לא ידע" פשוט מבזות את האינטליגנציה.