תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 21:11

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 40 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דוח חדש של האו'ם: ישראל במקום ה-11 בעולם ברמת האושר
הודעהפורסם: 10 ספטמבר 2013, 22:23 
סמל אישי של המשתמש
בינתיים, ב 2013, עד כמה שידוע לי, "אושר" מודדים רק ע"י דווח עצמי בשאלונים

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 00:01 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
KingAlpaca כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
רמת האושר

אדום-עולה בבלומפילד כתב:
מצביע על כך שישראל היא מקום טוב לחיות בו

מקום ראשון בהבנת הנקרא.

מתי אתה עובר ללונדון?

:ROSE:

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 08:42 
לא טוב לחיות פה.

מה הבושה בלומר זאת?

לא טוב כי אקדמאי לא גומר פה את החודש
כי אין פה תחבורה ראויה
כי יש פה ציבורים שמתעלקים עלינו
כי יש תקציב בטחון מנופח
כי כל ילד בן 18 אמור לעצור את החיים שלו לפחות ל3 שנים בשביל לאכול חרא למען אדמה ושטחים
כי אין שום סרט בעולם שאני, אקדמאי שעובד במשרה מכובדת, קונה דירה בלי עזרה מאמא ומאבא, אפילו רכב אני לא מחזיק

כי זה ספורט לאומי להתלונן, או בלה בלה בלה כפי שאומר פותח האשכול, אבל באמת שלא טוב לחיות פה , והגאוותנות הישראלית שהכל פה נהדר לא תטשטש את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 08:55 
סמל אישי של המשתמש
מעניין שרוה"מ עדיין לא צייץ על הדו"ח המאושר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 08:55 
ואני אוסיף ואומר,

אושר הוא דבר יחסי.
היותנו מאושרים היום יכול לנבוע מזה שלפני 15 שנה היינו מפחדים לעלות על אוטובוס,
או שלכולנו היה חבר / אח / בנדוד שהיה נוסע ללבנון והיה סיכוי לא רע שלא יחזור, כי כל שבוע היו קוברים פה חייל
ורצחו פה ראש ממשלה
והיה פה באמת המון המון חרא, אז אולי היום העובדה שטיפה התייצב פה מהבחינה הזאת הופך אותנו למאושרים בחלקנו, אך ההשוואה למדינות אחרות כאן היא לוקה בחסר. כל מי שכותב שעדיף לחיות בישראל על פני ארה"ב, מערב אירופה ואוסטרליה הוא פשוט הזוי. מדד שמדד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 09:19 
איתי כתב:
ואני אוסיף ואומר,

אושר הוא דבר יחסי.
היותנו מאושרים היום יכול לנבוע מזה שלפני 15 שנה היינו מפחדים לעלות על אוטובוס,
או שלכולנו היה חבר / אח / בנדוד שהיה נוסע ללבנון והיה סיכוי לא רע שלא יחזור, כי כל שבוע היו קוברים פה חייל
ורצחו פה ראש ממשלה
והיה פה באמת המון המון חרא, אז אולי היום העובדה שטיפה התייצב פה מהבחינה הזאת הופך אותנו למאושרים בחלקנו, אך ההשוואה למדינות אחרות כאן היא לוקה בחסר. כל מי שכותב שעדיף לחיות בישראל על פני ארה"ב, מערב אירופה ואוסטרליה הוא פשוט הזוי. מדד שמדד.

זכותך לחשוב ככה. עצוב לשמוע שרע לך בחיים. דווקא החיים שלי פה ממש טובים, אבל כנראה שזה עניין אישי.
בכל מקרה, אני מסכים איתך שבארה"ב ואוסטרליה יותר טוב. גם בקנדה יותר טוב. אבל זו לא חוכמה, מדובר במדינות עם רמת החיים הגבוהה ביותר בעולם. אף אחד לא טען שישראל נמצאת בחמישייה הראשונה.
לגבי מערב אירופה - לא מסכים איתך. רמת החיים שם לא הרבה יותר גבוהה מפה. אני מכיר אנשים שגרים בצרפת וספרד, המצב שם לא טוב. בספרד יש כמעט 30% אבטלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 09:25 
לי לא רע בכלל, אבל מכאן ועד מאושר המרחק הגדול, ואל תבזבז את זמנך בלהיות עצוב בשבילי.

אני כן חושב ומאמין, והתבטאתי כך גם בעבר, שיש בישראל כוח עבודה מדהים ומוחות מבריקים מבחינת פתרון בעיות, היי-טק, פיתוח ועוד.
זה שבספרד יש 30% אבטלה זה נתון מאוד נחמד - זה אגב לא אומר שהם לא מאושרים!
אבל צריך לבדוק האם אני, איתי, עם אותם דפוסים ואותן איכויות , "אהיה מאושר" יותר בתור ספרדי או צרפתי - אני משוכנע שהתשובה היא כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 09:42 
"אושר" או "עד כמה טוב לי בחיים" הן חוויות סובייקטיביות לחלוטין שאין בינהן לבין פרמטרים של קדמה בהכרח קשר.
האם אתה בטוח שאנשים שמתגוררים בג'ונגלים, נניח, פחות מאושרים? ברור שלא, משום שהלוגיקה של החיים שלהם שונה לחלוטין והם חווים אותם בצורה כל כך שונה שקשה להשוות.
"עד כמה טוב פה" זו לא שאלה שהתשובה שלה במחוזות העובדתיים של מה "המצב האמיתי" פה, אלא איך בני האדם שגרים פה תופסים את החיים שלהם וזו שאלה שמושפעת מאין ספור גורמים ולפעמים הם הפוכים ממה שנדמה לנו.

למשל- פעם היה מחקר על כך שחיילים שנמצאים כל יום בבית "סובלים" בממוצע יותר בצבא מחיילים קרביים (לא בטוח שאני מדייק- זה היה מזמן)
או- תרגיל פשוט בתורת המשחקים שימחיש את אחת המורכבויות לתפיסת האושר-
אתה רואה משחק בשידור ישיר יונייטד נגד צ'לסי ואז חבר מתקשר אליך ואומר שיש שידור בערוץ אחר של באיירן נגד דורטמונד.
האם מצבך הוטב או הורע לאוא המידע החדש?
מחקרים מצביעים על כך שאנשים מדווחים על כך שמצבם הורע כי אנחנו חשים שאנחנו מפסידים משהו ולא חווים את האלרנטיבות כדבר חיובי.
קיצר, איך שאני רואה את זה כל המחקרים האלה הם די קשקוש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 10:40 
סמל אישי של המשתמש
אני מסכים עם איתי שאובייקטיבית, לא טוב לחיות פה . מכל הסיבות שציין עוד. לעומת זאת, לציבור הישראלי והיהודי בכלל יש טבע של השרדות ולמקסם את המצב במקום בו נמצא, גם אם הוא חיי בחרא. אפילו בגטו היה תיאטרון.

גם אננ שמסכים עם כל אלו , מרוצה מאוד ושמח מאוד מחיי, ולא כי המצב בישראל מזהיר, אלא שאני כמו הציבור השפוי וה"איכותי" בישראל יודע לפחות לטעמע להוציא את הטוב ביותר מהמצב, ולתמרן את חיי כך שאני אהיה מאושר כמה שאפשר , ולא להתעסק במה שאין ומה קשה, אלא איך להלחם בכך ולשמור את הפוקוס של חיי בדברים הטובים.

אבל שלא תתבלבלו, כשמגיע לכאן אדם מחול (בהנחה שלא מטעמי דת) הוא מקבל שוק מהצורה שהדברים פה מתנהלים .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 12:01 
ברגע שדירה עולה פה פי 2 ויותר ממדינות נורמליות אחרות (כן, אני מחמיא לישראל וקורא לה "מדינה נורמלית"), כשחצי מהמחיר זה מסים למדינה,

ברגע שמכונית עולה פה פי 2 ויותר ממדינות נורמליות אחרות,

ברגע שליטר דלק עולה פה 8 ש"ח (לפני 4 שנים זה היה חצי מזה ועדיין הרוויחו), כשרוב המחיר זה מסים למדינה,

ברגע שתיירים ממערב אירופה/ארה"ב מגיעים לפה ומתלוננים שהבירה יקרה להם (שם המשכורות יותר גבוהות מפה והמחירים יותר נמוכים),

ברגע שמשווים סל קניות בישראל עם אותו סל בגרמניה ומוצאים שהגרמני יותר זול בכ-30%,

אי אפשר להיות מאושר פה.
אי אפשר להיות מאושר כשהכל עולה חוץ מהמשכורת שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 40 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: