תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 20:54

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 261 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: Us Open 2013
הודעהפורסם: 10 ספטמבר 2013, 23:39 
מנטלית נולה צריך לעשות קפיצה. מה צריך- חייב. אתמול הוא הפסיד רק בגלל הצד המנטאלי ואם הוא יצליח (והוא אדם שלומד, לפי מה שראינו), הוא לוקח את נדאל במגרשים קשים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 00:00 
Yalla Hapoel כתב:
גיא האדום כתב:
דני גולפיטק כתב:
גיא האדום כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
אני לא חושב שיש בן אדם אחד שיגיד היום שהוא הכי טוב בהיסטוריה

עוד שנתיים בריאות ואף אחד לא יחלוק על זה.

לא יגיע ל17
וחוץ מזה, החלוקה כ"כ לא מגוונת (8-2-2-1) וזה גם מפריע

ראשית, הדבר היחיד שיכול למנוע מנדאל מלהגיע ל17 (והרבה הרבה יותר מכך) זאת פציעה. בלי פציעה זה יעד לא רק ריאלי אלא אפילו די קל בשבילו. אני מהמר שתוך שנתיים, אם הוא בריא, הוא שם. יכול להיות שייקח לו 3. יכול להיות שייקח לו פחות. יש לו את אותו מספר תארי הGS שהיו לפדרר בגילו אבל, בניגוד לפדרר, אין לו בשלב הזה יריב שפיבוריט מולו, כשהוא בריא, על שום משטח ואין באופק שחקנים צעירים שאמורים להתחיל לנצח את נדאל תוך שנתיים שלוש (דלפו הכי קרוב לזה, אבל הוא לא ממש שם).
שנית, אני לא יודע אם החלוקה הלא מגוונת באמת מפריעה (והיא תתאזן חלקית) אבל כדאי לזכור שפדרר לקח GS אחד על חימר (משטח ששליש מהסבב משוחק עליו), וגם זה מבלי לנצח את השחקן הטוב בעולם עליו וסמפרס לא לקח אפילו את זה. פדרר מעולם לא היה השחקן הטוב בעולם על חימר. נדאל בהחלט היה (ולדעתי הוא גם עכשיו) השחקן הטוב בעולם על משטחים קשים.
שלישית, GS זה ממש לא המדד היחיד. בחלק מהמדדים החשובים האחרים הדומיננטיות של פדרר מאוד בולטת (יש לו למשל ייתרון עצום על נדאל בשבועות במקום הראשון, למרות שנדאל יוכל להתחיל להוריד טיפ טיפה מהפער בקרוב), אבל בחלקם נדאל כבר כיום מוביל בגדול (26-21 בטורנירי מאסטר, 21-10 במפגשים ביניהם, מדליית זהב אולימפית).

הכל פונקציה של הבריאות של נדאל.

לא מסכים איתך.
אומנם נדאל עכשיו כשיר ב100% ונראה יותר טוב מתמיד,אבל יש את ג'וקוביץ' שעם כל הצער הגמר היה לו בכיס אתמול,אחריי שהוא פספס 3 ברייק פוינטס במערכה השלישית הוא קרס מנטאלית ונדאל ניצל את זה וגמר תסיפור.
בינואר יהיה מעניין מאוד באוסטרליה,זה מגרש הבית של ג'וקוביץ' (3 פעמים רצוף זכה שם).
אבל על חימר אין וויכוח,זה תלוי בראפא נטו,על משטח קשה אני לא רואה בינו לבין ג'וקוביץ' הבדלים גדולים,זה אותו שחקן.

אתה לא מסכים איתי אבל כתבת דברים מאוד דומים לשלי. אני חושב שנדאל השחקן הטוב בעולם על חימר (למרות שההבדלים בינו לבין נולה לא גדולים) ושעל משטחים קשים הוא ונולה די שקולים (למרות שלדיוקוביץ יש לאחרונה בעייה מנטלית ברורה מול נדאל שהוא חייב להתגבר עליה).

זה לא דומה ליחסים שבין נדאל לפדרר בהם מאז ומעולם נדאל היה פייבוריט ברור על חימר ומזה שנים הוא יריב שקול ואפילו עדיף על משטחים קשים. לפני 5 שנים, כשפדרר היה בגיל של נדאל כיום, זה כבר היה ברור שפדרר בדרך למטה ונדאל, בהסתייגות של פציעות, בדרך להיות שחקן טוב ממנו. אין כיום שום שחקן בסבב שאתה יכול לאמר עליו "בקצב הזה תוך שנה שנתיים שלוש הוא אמור לקרוע את נדאל". יכול להיות ששחקן כזה פתאום יופיע. יכול להיות שדיוקוביץ ירים את המשחק שלו ברמה או שתיים. ואולי דלפו (או מארי) יגדל עמוד שדרה. כרגע זה לא נראה ככה. הדבר שהכי סביר שיעצור את נדאל זה הברכיים שלו.

אם זה המצב, הציפייה שנדאל, בריא ובכושר טוב, ייקח בשנתיים הבאות ארבעה טורנירי GS (ואם זה ייקח לו שנתיים וחצי? לא ביג דיל) היא יותר מריאלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 00:07 
אוגוסטוס היל כתב:
מנטלית נולה צריך לעשות קפיצה. מה צריך- חייב. אתמול הוא הפסיד רק בגלל הצד המנטאלי ואם הוא יצליח (והוא אדם שלומד, לפי מה שראינו), הוא לוקח את נדאל במגרשים קשים

אם הוא רוצה לחזור למקום הראשון בעולם, אז כן, הוא חייב (או לקוות שנדאל ייפצע).
האמת שלא הכי ברור לי מה עובר עליו. מנטלית הוא קצת חוזר אחורה לנולה של 2010 ולפני כן. מה שהבדיל בעבר בינו לבין פדרר ונדאל היתה בעיקר חולשה מנטלית. הוא היה מאבד ריכוז ל10 דקות מפעם לפעם רק שהמחיר שפדרר ונדאל גובים על 10 דקות של חוסר ריכוז זה מערכה או שתיים. הוא גם היה מתעצבן מידי פעם (מארי לייט) מה שהיה תורם עוד יותר לירידה שלו בריכוז.
נולה של 2011 היה די מחוסן לדברים האלו והוא גם הפגין כושר הרבה יותר טוב וקצת יותר מהירות. הכושר עוד שם. המהירות גם. אבל מנטלית היו לו בטורניר הזה נפילות מתח ברבע הגמר (הוא שילם על זה בהפסד מערכה ליוזני), בחצי (עוד הפסד מערכה לסטאן דה מן), ובגמר הוא איבד את הריכוז מידי פעם ולחלוטין איבד את הצפון, באמת בלי שום סיבה פיזית או מקצועית, במערכה הרביעית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 00:12 
גיא האדום כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

אם הוא רוצה לחזור למקום הראשון בעולם, אז כן, הוא חייב (או לקוות שנדאל ייפצע).
האמת שלא הכי ברור לי מה עובר עליו. מנטלית הוא קצת חוזר אחורה לנולה של 2010 ולפני כן. מה שהבדיל בעבר בינו לבין פדרר ונדאל היתה בעיקר חולשה מנטלית. הוא היה מאבד ריכוז ל10 דקות מפעם לפעם רק שהמחיר שפדרר ונדאל גובים על 10 דקות של חוסר ריכוז זה מערכה או שתיים. הוא גם היה מתעצבן מידי פעם (מארי לייט) מה שהיה תורם עוד יותר לירידה שלו בריכוז.
נולה של 2011 היה די מחוסן לדברים האלו והוא גם הפגין כושר הרבה יותר טוב וקצת יותר מהירות. הכושר עוד שם. המהירות גם. אבל מנטלית היו לו בטורניר הזה נפילות מתח ברבע הגמר (הוא שילם על זה בהפסד מערכה ליוזני), בחצי (עוד הפסד מערכה לסטאן דה מן), ובגמר הוא איבד את הריכוז מידי פעם ולחלוטין איבד את הצפון, באמת בלי שום סיבה פיזית או מקצועית, במערכה הרביעית.

לא יודע למה, אבל גם במערכה הראשונה הוא היה נורא. אשכרה להתחיל את המשחק בפיגור. אפילו אם נדאל היה פחות טוב בהתחלה הוא היה לוקח את זה.
גם לפדרר היה את הקטע הזה בסט ראשון לפעמים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 00:24 
למיטב זכרוני גם בשנת השיא של נולה, 2011, הוא היה פותח חלש יחסית. עצבנות כנראה. די בלט אתמול. ונדאל תמיד פותח חזק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 00:30 
לנובאק מאז ומתמיד היו עליות ומורדות ביכולת בזמן המשחק.
בכל אופן אני חושב שהוא יסיים את הקריירה עם יותר תארי gs על משטחים קשים מנדאל וגם ישיג יותר כאלה מעתה והלאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 02:02 
גיא האדום כתב:
למיטב זכרוני גם בשנת השיא של נולה, 2011, הוא היה פותח חלש יחסית. עצבנות כנראה. די בלט אתמול. ונדאל תמיד פותח חזק.

ב2011 ג'וקוביץ' פשוט קרע לנדאל את התחת,לא חושב שהוא התחיל סטים חלש נגדו.
ואני ראיתי את כל המשחקים האלו,ותאמין או לא,נדאל משחק אולי ב10-15% יותר טוב ממה שהוא שיחק באותה שנה.
נובאק ניצח אותו בגמר אינדיאן וולס (משטח קשה) , גמר מיאמי (משטח קשה) , גמר US OPEN (משטח קשה) , גמר ווימבלדון (דשא) , ובמדריד וברומא (על חימר).
שזה פסיכי לגמרי,אבל היחיד שעשה לו בעיות בכל פעם שהוא פגש אותו זה פדרר (ניצח אותו בחצי גמר RG).
שוב,אם היום הם משחקים שוב אני חושב שנובאק פייבוריט,כי את רוב הנקודות הוא יוזם והוא מכתיב את הקצב.

ודרך אגב,אם כבר מדברים על השיא של נדאל וכל זה , לדעתי בUS OPEN 2010 הוא שיחק הרבה יותר טוב , ומשחק השיא שלו על מגרש קשה היה מול נובאק בגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 02:10 
אני זוכר היטב את רצף 7 הגמרים האלו מתחילת 2011 ועד אליפות אוסטרליה בשנה שאחרי זה. בדקתי עכשיו וב3 מ7 המשחקים האלו נובאק ניצח למרות שהוא הפסיד את המערכה הראשונה. לוקח לו זמן להיכנס למשחק. ככה זה איתו.
הרבה שנים מאז שנדאל עשה את אותו הדבר. אם רפא מפסיד לנולה את המערכה הראשונה הוא כמעט לעולם יפסיד במשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 02:37 
סמל אישי של המשתמש
אני עדיין חושב שבכל יום אנחנו יכולים לקום ונדאל יגמור את הקריירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 02:38 
מקנרו ורפטר לפחות מסכימים איתי.
ציטוט:
"אם הוא יישאר בריא", חזה מקנרו ל-BBC, "הוא יוכל בקלות לזכות בעוד ארבעה או חמישה סלאמס. אין שאלה בכלל ."

כמובן שהשאלה הגדולה זה אם הוא יישאר בריא...

http://sports.walla.co.il/?w=/7/2677423

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 02:41 
KingAlpaca כתב:
אני עדיין חושב שבכל יום אנחנו יכולים לקום ונדאל יגמור את הקריירה.

צודק ב100%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 02:42 
סמל אישי של המשתמש
אני לא מדבר רק גופנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 06:29 
אלו סתם ספקולציות פרועות. תקפות לגבי נולה לא פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 11:45 
גיא האדום כתב:

הם תקפות אפילו ליותר מהשניים הללו ולדידי לכל העשיריה הראשונה ואף למטה מכך. לטעמי, הכסף גדול מאוד ולכן לא מפוצצים זאת כמו באופניים שהכסף שם הוא קטן מאוד בהשוואה לטניס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 16:59 
אני גם חושב מידי פעם שמה שהלך עם ענף האופניים ירתיע ולא יעודד בדיקות סמים בענפים אחרים. ראשי הענף יודעים מה יקרה לפופולריות שלהם, ולהכנסות, אם יתחילו לתפוס טניסאים בכירים ממש. בנוסף, הגוף העיקרי שתופס אתלטים מסוממים אלו הרשויות האמריקניות (מי תפס את אמסטרונג? מישהו שאין לו שום קשר לענף האופניים) ומכיוון שאין טניסאים אמריקאים בכירים (אצל הגברים... מצד שני אצל הנשים יש) אז קשה לבנות גם על זה.
בכל מקרה, כרגע כל אלו הן ספקולציות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 18:25 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:

אנחנו מדברים על נדאל פה בפורום כבר איזה 5-6 שנים, אף פעם לא הזכרתי סמים, למה חשבת שעכשיו כן?

התכוונתי לשני הדברים שעושים את נדאל, נדאל:
1. חוסן מנטלי - ריכוז.
2. להט למשחק.

שני הדברים האלה נשחקים, בטח שעושים בהם כזה שימוש מסיבי,
יום אחד נדאל יכול לקום ולא לשמור יותר על ריכוז כזה, או לא יתחשק לו למות בשביל טניס כל יום כל דקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 22:27 
אין לדעתי סיכוי בעולם שזה יקרה.
זה כבר עניין של אופי בסיסי.

אריק איינשטין לא מזייף. שולה אלוני לא ימנית. טביב לא ישר. אנטבי לא שחקן. => נדאל לא נשבר. זה חלק ממנו. כמו הגובה שלו. היד החזקה שלו. צבע העיניים שלו.

מכיר את משל הצפרדע והעקרב? ממש ככה. זה פשוט הטבע שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2013, 23:46 
סמל אישי של המשתמש
זה מתישהוא נגמר,
זה קרה לג'ורדן, זה קרה לשומכר, זה קרה לעלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2013, 00:20 
אולי יעבור לבייסבול!
(מצטער, ראיתי אתמול את הסרט על המעבר של ג'ורדן לשם)

או במקרה שלו,
אולי יחליף את הדוד שפרש מהבעלות על מאיורקה בכדורגל, לפי איך שהם נראים - הם צריכים את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2013, 18:08 
סמל אישי של המשתמש
חבל לפתוח עוד אשכול אבל נראה שדודי סלע הוא סוס מת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2013, 22:41 
איזה מלך הויינטרוב הזה, חזר מפיגור 2-1 בסטים וניצח, השווה את ההתמודדות ל1-1 ולמעשה השאיר אותנו בתמונה. מלך!

r200 כתב:
חבל לפתוח עוד אשכול אבל נראה שדודי סלע הוא סוס מת

בוא לא נקבור שחקנים על סמך משחק אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 261 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: