ערן, כל הכבוד על האשכול, ממש חשוב
1. לא יודע אם אמרו משהו בכיוון, אבל יש הרבה אחריות על העמותה בנושא הזה. הרבה יותר חשוב שהעמותה תקדם את פתרון העניינים הבירוקרטיים שיאפשרו הבאת רוכש, שתנהל היא את היח"צ במשיכת רוכשים ושפקח היא בעצמה על כל מיני מו"מ עתידיים לרכישת המועדון שמא נקבל מקרים דומים לפרשיית אברמוביץ ושות' המוכרת לכולנו.
2. הכיוון לדעתי לא בחו"ל, אנחנו באמת לא אושיית ציונות עולמית ורוכשים מהסוג של גולדהאר זה אולי חלום רטוב, אבל לא בדיוק קהל היעד שלנו. כל מיני קטארים למיניהם זו גם פנטזיית ילדים משעשעת שאין לה שום סיכוי ריאלי. גם אם אי שם יש קטארית שהולידה את הבעלים הכי גדול של שדות נפט באפריקה כולה, והוא ממש מעוניין לקנות קבוצת כדורגל גדולה בישראל בצבעי אדום-לבן - אף גורם במדינה ו/או בהתאחדות שלנו לא יאפשר לזה לקרות, מטעמים מובנים וברורים בהחלט.
3. בסך הכל יש לנו במדינה לא מעט עשירים, ותיקים וחדשים (כמו ההוא שעשה לאחרונה את האקזיט הפסיכי הזה של כמה מאות מיליוני דולרים), והם לא חייבים להיות אוהדי הפועל כדי לרצות לרכוש קבוצת כדורגל, בטח בסדר גודל של הפועל. יש לנו כקבוצה לא מעט מה להעניק בחזרה לכל רוכש שיבוא, כלכלית וחברתית (אני עדיין סבור שטביב הגיע להפועל מלכתחילה בשביל המעמד, הרבה לפני שהוא החליט לשדוד את הקופה) - רק צריך להגיע אל האנשים האלו ולגרום להם להבין את כל זה, וזה מתקשר לסעיף הראשון.
4. מתווך זה רעיון לא רע, וגם זו דמות שהעמותה יכולה לגייס בכוחות עצמה ולא צריכה טובות מכל מיני ליובינים וצבאנים. אם זה היה תלוי בי גם הייתי שוקל פנייה לדמות כמו חג'ג' עם הצעה לגייס עבורנו רוכש (והוא כן מחובר לאנשים בסדרי גודל אליהם אנחנו צריכים לכוון) ובתמורה להציע משהו שיעודד אותו לעשות את זה (הוא לפני הכל איש עסקים טוב) - כמו למשל שטחי פרסום לפרק זמן מסויים לאחר מציאת הרוכש, אולי אפילו לאמץ אותו כנותן החסות הרשמי של הקבוצה או כל דבר אחר שיכול לעודד אותו לעשות את זה.
5. ביום שבו ימצא רוכש פוטנציאלי, מה שחייבים לעשות זה לדאוג שתמונה אישיות כדורגל (משהו כמו קרוייף, רק לא טינופת) שתנהל את המועדון בחוזה ארוך טווח. חייבים מישהו שרואה את התמונה הגדולה ובונה הכל נכון, מלמטה עד למעלה. אנשי עסקים הם לא אנשי כדורגל, יש כאלו שקצת יותר טובים בזה מאחרים (כמו שחר), אבל גם הם לא אנשי כדורגל. זה מבחינתי לא פחות חשוב מכמה כסף יש לבעלים הבא בחשבון הבנק, או מה הקבוצה שאהד בנעוריו, וזה חייב לבוא יחד, לא לחוד.