Tom Sawyer כתב:
הפועל זה מותג שממש לא קשה לשווק, פשוט צריך להבליט את היתרונות שלנו ומה שרכישה של הקבוצה יכולה להקנות לכל איש עסקים המעוניין להיכנס לארץ.
* קהל עם ממוצע של 8000 מנויים מדי שנה.
* קהל אשר גייס 2 מליון שקלים לרכישת אחוזים משליטת החברה.
* קהל שידוע בתמיכה ואהבה ללא תנאי לקבוצה, ובעל נוכחות מרשימה במשחקי בית ומשחקי חוץ - גם משחקים בחו"ל.
* קהל המורכב מכל גווניה של החברה הישראלית
* קהל אשר חרט על דגלו להוקיע את הגזענות מהכדורגל, כמו כן את הפאשיזם.
* הקהל היחיד בישראל אשר בעל קשרי ידידות חמים עם קהלי קבוצות באירופה.
* אירועים קבוצתיים ותרומה לקהילה באופן יום יומי.
* פעילויות חינוכיות לעידוד דו-קיום.
* קבוצת צמרת אשר סיימה ב3 המקומות הראשונים במשך 5 שנים ברצף.
* זכתה באליפות וב3 גביעים.
* במשך 6 שנים השתתפה 4 פעמים בשלבי הבתים של הליגות האירופיות מתוכן פעם אחת בליגת האלופות.
* יצואנית שחקנים לאירופה באופן קבוע מתוכם לא מעט שחקנים לליגות הבכירות באירופה (גרמניה אנגליה צרפת איטליה וספרד)
* הקבוצה הבכירה מישראל מבחינת דירוג אירופאי
* היסטוריה מפוארת.
*גביע אסיה
*רבע גמר גביע אוופ"א (כולל נצחונות על צ'לסי פארמה לוקומוטיב מוסקבה ומילאן)
* 13 אליפויות
* 16 גביעים
* 4 דאבלים.
* סמל תרבות בישראל ומוזכרת בשלל סוגי מדיה שונים כמו הצגות, שירים, סרטים ועוד.
האם פספסתי משהו?!
כמובן שאפשר להמשיך ולהראות הצלחות של מחלקת הנוער בשנים האחרונות
בן סהר, ביבראס נאתכו ועוד כאלה.
בכל מקרה להפועל יש מה למכור מבחינה חינוכית כלכלית שיווקית ציונית ועוד.
רק צריך לשווק נכון (ולרצות למכור)
לגבי
ציונית - וזו נקודה מאד חשובה אם אתה רוצה רוכש יהודי מחו"ל - דווקא פה אתה בנחיתות מול בית'ר או מכבי וכו'. אוהדיך מקפידים להזכיר שהם לא מייצגים את ישראל ומבקשים להיבדל ממנה. היו לא מעט "ענייני שואה" בשנים האחרונות שתפסו כותרות (וכולנו יודעים שמדובר במשהו זניח שנופח בתקשורת אבל למישהו מהצד שלט כמו "פניני לגז" או אוהד שמצדיע במועל יד וכו' - זה דבר שרק ירחיק, כמו הגזענות של אוהדי בית'ר שיכולה להרחיק חלק מהרוכשים שזה נושא שחשוב להם) וכן כל מיני אירועים מכוערים אחרים שיוחסו, בצדק או שלא בצדק, לקהל האוהדים שלנו (חילול קברים של הוריי חולדאי, הבובה של ייבגני אובארוב, השירים על מוני פנאן ועוד).
מנגד פיספסת דבר נוסף - הקשר של הפועל לממסד ולסלבס. הפועל היא קבוצה שמזוהה (עדיין הגם שזה הופך פחות ופחות רלוונטי עם השנים) עם מפלגת האופוזיציה הראשית, מזוהה עם גורמים שלטוניים מסויימים, נטען שהיא "מחוברת" לתקשורת וכן יש לה הרבה אוהדים מפורסמים. זה דבר שמושך אנשים - הפירסום והאפשרות לקשור קשרים עם פוליטיקאים ומפורסמים שונים מתחומים שונים.
מחלקת הנוער זה משהו שדווקא אין מה להתגאות בו מבחינת קידום שחקנים לקבוצה הבוגרת בשנים האחרונות, בטח שבהשוואה למכבי או לחיפה אבל זה עניין של השקעה ותקציב. כמובן שיש דברים יפים בנוער כמו הבית האדום, בתי הספר במגזר הערבי וכו'.