תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 18:31

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 37 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: חיסון הפוליו
הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2013, 08:16 
סמל אישי של המשתמש
משרד הבריאות שלו היסטוריה והווה של מיסוך והטעיית הציבור,החליט לנסות ולחסן את כל ילדי ישראל בחיסון שנבדק עד כה רק במדינה אחת.
עד כה נדבקו 42 ילדים בישראל בנגיף.
האם מישהו יודע מה המאפיינים של הילדים שנדבקו במחלה?
מהיכן הם?האם יש קשר גנטי לנושא? וכו'...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: חיסון הפוליו
הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2013, 08:44 
סמל אישי של המשתמש
יש מחלה הרבה יותר קשה ומפחידה: המח של בני אדם רבים מפסיק לתפקד כשהוא שומע שמועות מפחידות.
זה קטלני!

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2013, 09:41 
סמל אישי של המשתמש
איציק, נכון שלא חכם לעוט על כל תיאורית קונספירציה כמוצא שלל רב, אבל לדחות בבוז כל דבר שמזכיר קונספירציה זה לא פחות דבילי.
אני לא מומחה לחיסונים או לסטטיסטיקה, אבל עלו שאלות קריטיות לגבי החיסון הספציפי הזה שטרם התקבלה עליהן תשובה.
ולגבי אמינותו של משרד הבריאות בנושא, אני מפנה אותך לדו"ח מבקרת המדינה בעניין התפרצות הפוליו הקודמת, החיסונים שניתנו וכו' וכו' (קיצורו של דבר, משרד הבריאות הסכים לערוך עבור פרופ' סאלק ניסוי לא מבוקר בעשרות אלפי ילדים, ללא ידיעת האזרחים).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2013, 10:08 
סמל אישי של המשתמש
עזוב, כבר נתנו תשובות לכל השקרים לפני שבוע ולפני שבועיים, אין כח לחזור לזה
כל הטענות של מתנגדי החיסונים ושל המתפרנסים מ"רפואות משלימות" הן שקרים מוחלטים
הענין הוא לא משרד הבריאות, אלא מה הרופאים שמבינים בתחום אומרים, לעומת הקרדיט ההשכלתי והמקצועי של המתנגדים
כרגע יש כמות פוליו גדולה בביוב, מה שאומר שהנגיף פורח במעיים של הילדים המחוסנים במומת
לקחת סיכון שהמגיפה תחזור זה משהו שאני לא מסוגל לחשוב עליו בכלל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2013, 10:19 
סמל אישי של המשתמש
כל הקטע של החיסון שניתן דרך קבע זה שגם אם המחוסנים נחשפים לנגיף, ואפילו אם. הוא חוזר למעיים, הם לא יחלו בפוליו. אז מה העניין? זה שיש נגיף בביוב ואין חולים זו עדות לכך שמה שעשו בעבר עבד. לא?

אז למה לקחת חיסון שטרם נבדק ולחלק למאות אלפים?

אני לא מביא פה את כל הציטוטים של החלטות שלא להשתמש לעולם בחיסונים מהסוג הזה, כי אני מניח שמי שינבור מספיק ימצא גם ציטוטים הפוכים. אבל תשובות לשאלות לגבי בטיחות החיסון הייתי רוצה לקבל, ותשובה כמו "יהיה בסדר, תאמין לי, אני פרופסור לאימונולוגיה ומומחה לווירולוגיה" לא נחשבות.

דיסקליימר: לא התעניינתי בנושא יותר מדי מעבר לטיעונים לכאן ולכאן שצצו אצלי בפייסבוק, וקצת קריאה בויקיפדיה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2013, 10:21 
סמל אישי של המשתמש
אגב, למען הסר ספק, אני מסכים איתך שלייחס משקל מיוחד לדברים שיוצאים מפיהם של אינטרסנטים זו טעות (בין אם מדובר במתנגדי חיסונים מקצועיים, אנשי רפואה משלימה ובין אם מדובר במי שמתפרנסים מתעשיית החיסונים).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2013, 10:46 
סמל אישי של המשתמש
אני טרחתי לקרוא את כל השטויות של מתנגדי החיסונים ואת כל התשובות להם. בגלל זה די נמאס לי לשמוע את זה.
החיסון הזה סיים כבר שלושה ניסויים גדולים ויש כרגע שישה אחרים שנמצאים בעיצומם. זה בשבילי מספיק בשביל לתייג את השקרנים כשקרנים.

כרגע המטרה היא למנוע התפרצות של המחלה שכשהיא תתחיל קשה לדעת איך היא תיגמר.
זה תמיד היה נכון שאם כולם התחסנו אתה לא צריך להתחסן כי אין לך ממי להידבק. ככה אפשר לחסוך סיכון אפסי של סיבוך מהחיסון ולהישאר עם סיכון אפסי להידבק.
הבעיה היא שכמות הסוציומטים שחושבים ככה גדלה מדי שנה, וכשתהיה להם מסה קריטית מחלות שנעלמו כבר מן העולם תחזורנה בגדול, ואם זה יקרה ייתכן וגם החיסונים הקיימים כבר לא יעבדו, וגם אלו שהתחסנו יסבלו בגלל הסוציומטים.
הבעיה היא שאנשים חסרי כל מושג (ואני גם אחד כזה) מזלזלים במומחים ובעלי מקצוע. אני מעריך מאד את הקונצנזוס בקהילה המדעית, וסומך עליהם הרבה יותר מעל היצורים שלא מאמינים להם.
כל אחד יכול לכתוב מה שבא לו בימינו. אם אתה רוצה "לדעת למי להאמין", שאל את הרופא שלך. רופא אמיתי, לא "מרפא באנרגיות ובמסז".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2013, 10:59 
סמל אישי של המשתמש
1. אינני זיהומולוג/אימונולוג.
2. לא ניחנתי בחכמת הבדיעבד, אין לאף אחד מושג אם כמה יחלו בפוליו עם החיסון או בלעדיו (יתכן שאם יחסנו ויהיו 5 שכתוצאה מתופעת לוואי VAAP- VACCINE ASSOC PARALYTIC POLYOMYELITIS ישותקו, האם היו יותר משותקים ללא חיסון?) ואם יבחרו לא לחסן ויהיו 2 חולים, תמיד ישאלו למה לא חיסנו. המשתנים כה רבים ברפואה שאין תמיד החלטה אחת טובה.
אפשר להשוות לרופא המתלבט אם לצנתר לב/דרכי מרה של חולה (עד 1/200 תמותה למשל).
3. משרד הבריאות, לעומת הרופא הבודד אינו עוסק תמיד בטובת האינדיבידואל, אלא בטובת כלל האוכלוסיה, כמו שהקריאה לגיוס מילואים לא מגבירה את בטחון היחיד שמתגייס (פה היא אפילו מסכנת אותו). המטרה היא שהילדים יפיצו וירוס מוחלש להורים ולסביבה ובכך לחסן כאלו שהחיסון אצלם אינו "חזק" (טיטר נוגדנים) וכן ימנע "התיישבות" של הוירוס פרא (wild type) אצלם במעי אותו הם יפיצו.
4. חי מוחלש - סייבין (סאלק - מומת)
5. אין הרבה רווח בחיסון הזה לאף אחד, הוא גנרי ואין עליו פטנט. באסה שאין את מי להאשים בקונספירציה.
6. כבר נעשה מבצע חיסון דומה בעבר במדינתנו הקטנטונת עם חיסון דומה (שהכיל מרכיב נוסף שהוצא כיום כי אין בו צורך), לא הודגם בעולם אף מקרה מוכח של VAAP במישהו שקיבל מנת חיסון מומת (לא מבטיח כלום לעתיד כמובן).
7. אם הוירוס יתפשט במדינתנו הקטנטונת תהיו בטוחים שהCDC עוקב ויתחילו אזהרות מסע ובדיקות צואה בנחיתה בנמ"ת שונים. העולם לא רוצה פוליו אצלו בבית.
8. רוב הסיכויים שגם אם לא תחסנו ילדיכם יחוסנו (ואתם) דרך ילדי הגן/בי"ס.
ולסיום - אני את ילדי חיסנתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2013, 20:45 
סמל אישי של המשתמש
איציק, לא התעמקתי, אם הטענות נגד החיסון באמת מגיעות מאנשים לא קשורים ולא רלוונטיים (אלה שאתה מגנה אותם כמרפאים אלטרנטיביים וכדומה, ואלה שקראתי להם מתנגדי חיסונים מקצועיים) באמת שאין מה להקשיב להם. מה הם קשורים בכלל.
כמו כן לא שמעתי על הניסויים הקודמים שנערכו בחיסון הזה. מדובר על אותו חיסון, מאותה תוצרת? כי אם כן זה מראה בעיקר משהו על ההטיה של פיד הפייסבוק שלי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2013, 20:53 
אופס, לא היה לי זמן לזה ושכחתי לגמרי. מה נסגר, לחסן את הילדים או שזה לא קריטי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2013, 21:43 
סמל אישי של המשתמש
תינוק שעוד לא עבר חיסון ראשון ובא במגע עם ילד שחוסן במבצע זה מסוכן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2013, 22:11 
סמל אישי של המשתמש
אני מזכיר שרצוי שתשוחחו על הנושא עם רופא המשפחה שלכם. דינו - במידה ויש במעגל קרוב לילד ילד או מבוגר עם דיכוי חיסוני או ילד שלא חוסן(בן פחות מחודשיים ) ישנו הסיכון הנדיר למחלה כתוצאה מהוירוס המוחלש. אחד למיליונים, אבל יש. במקרה כזה ניתן להקדים חיסון לילוד. גם הגיינה טובה תמנע העברת וירוס מהמחוסן לילוד.
אוגוסטוס - אין פה שום דבר קריטי ברמת הפרט אם הילדים חוסנו עד היום כמקובל. מן הסתם גם יחסנו בבתי הספר. אם החלטת לחסן, עשה זאת בזמנך הפנוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2013, 23:04 
אוקיי, תודה.
אנחנו די מספספים מועדי חיסונים בדרך כלל (מחסנים אבל בלי לחץ).
הקטנה שלי בת 1.5 ואני לא סגור שהיא קיבלה את כל המנות של החיסון המחומש משושה מתומן או איך שקוראים לזה.
אם היא לא קיבלה את הכל- זה בעייתי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2013, 00:17 
סמל אישי של המשתמש
deep red כתב:
אני מזכיר שרצוי שתשוחחו על הנושא עם רופא המשפחה שלכם. דינו - במידה ויש במעגל קרוב לילד ילד או מבוגר עם דיכוי חיסוני או ילד שלא חוסן(בן פחות מחודשיים ) ישנו הסיכון הנדיר למחלה כתוצאה מהוירוס המוחלש. אחד למיליונים, אבל יש. במקרה כזה ניתן להקדים חיסון לילוד. גם הגיינה טובה תמנע העברת וירוס מהמחוסן לילוד.
אוגוסטוס - אין פה שום דבר קריטי ברמת הפרט אם הילדים חוסנו עד היום כמקובל. מן הסתם גם יחסנו בבתי הספר. אם החלטת לחסן, עשה זאת בזמנך הפנוי.

תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2013, 06:14 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס - החיסון ניתן כחלק מהמשושה. עד גיל 6 חודשים ניתנות שלוש מנות חיסון מומת ובגיל שנה מקבלים דחף( מקבלים עוד שני דחף בהמשך בבית הספר), כך שבעקרון בת שנתיים וחצי אמורה להיות מוגנת היטב. אם לא חיסנתם בכלל, גשו ותנו לה חיסון מומת מהר. בכל מקרה אחר אין דחיפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2013, 10:37 
חסרה לי דעתו של המשתמש רומאריו בסוגיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: חיסון הפוליו
הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2013, 10:41 
deep red כתב:
אוגוסטוס - החיסון ניתן כחלק מהמשושה. עד גיל 6 חודשים ניתנות שלוש מנות חיסון מומת ובגיל שנה מקבלים דחף( מקבלים עוד שני דחף בהמשך בבית הספר), כך שבעקרון בת שנתיים וחצי אמורה להיות מוגנת היטב. אם לא חיסנתם בכלל, גשו ותנו לה חיסון מומת מהר. בכל מקרה אחר אין דחיפות.

הסתכלתי ויש 3 חיסונים. כנראה את הדחף היא לא קיבלה. זה קריטי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2013, 14:21 
סמל אישי של המשתמש
אין דחיפות ואין בעיה לחסן בחי מוחלש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2013, 20:07 
תודה!
אגב, במעט שפשפשתי בנושא החיסונים, יש הרבה שאלות ולאו דווקא לגבי תופעות הלוואי או הסיכון אלא לגבי התועלת והנחיצות.
אני, למשל, לא מחסן נגד מחלות ילדים קלות כמו אבעבועות רוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2013, 21:22 
סמל אישי של המשתמש
אכן חיסון שנוי במחלוקת, וחלק מהעמיתים שלי לא מחסנים אתו, כנ"ל הפרבנר למשל.
שוב, מאחר ובהרבה מקרים אין ברפואה אמיתות מוחלטות,
מה שחשוב הוא לעשות החלטה מושכלת, ואני מציע להעזר באינטרנט וברופא המשפחה ולא בשמועות או אינטרנט לבד.
למשל, בנושא הvaricella zoster virus, הגורם לאבעבועות רוח, חשוב לדעת על מקרים נדירים של דלקת רקמת המח, דלקת ריאות קשה ובגיל המבוגר שלבקת חוגרת. מצד שני לא ברור כמה זמן החיסון מחזיק. בקיצור, כדאי לדעת מה שמים על המאזניים לפני ששוקלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2013, 21:45 
כן, רופאה שאני מכיר שהיא הומיאופטית וגם רופאה MD (בוגרת טכניון...) אמרה לי פעם שאיך שהיא רואה את זה מערכת החיסון צריכה גם ללמוד להתגונן. היא צריכה לחוות מחלות ובמובן זה מחלות הילדים (אפילו חצבת, חזרת אדמת וכו') הם הזדמנות של מערכת החיסון לתת עבודה...
וואלה לא יודע. חיסון MMR תמיד עורר בי שאלות לגבי המועד ולגבי הנחיצות בכלל, אבל אני עושה אותו כי בסופו של דבר אפשר להתפלסף עד אין קץ על הדברים האלה. אני לא חושב שיש בזה נזק פוטנציאלי מי יודע כמה, אז אני מחסן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2013, 21:47 
חברות התרופות עובדות על העולם עוד פעם...והפעם בשיתוף ממשלת ישראל ומשרד "הבריאות"
רוצים להנציח את המחלה שנקראת פוליו,כדי לזכות ברווחים כלכליים עצומים....
האמת שקשה לצאת נגדם בדרך כלל יש להם טענות חזקות והפחדות כגון אם לא תחוסן זה עלול לפגוע לך במוח וכל מיני עניינים כאלה.

אין פוליו בישראל,כל הפוליו התפרץ רק לאנשים שחיסנו אותם,לחברות התרופות יש אינטרס שיהיו אנשים חולים כרונית זה הכסף הכי טוב שלהם.....
תבדקו מי זאת החברה שמייצרת את החיסונים האלה?

(מביא קטע קטן מטור ארוך שראיתי בפייסבוק)

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2013, 22:05 
אם החיסון ניתן חינם, מה בדיוק המדינה
״מרוויחה״ ? מדוע שהיא תשתף פעולה עם חברות התרופות?
מה יוצא למדינה מזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2013, 22:08 
סמל אישי של המשתמש
כל עובדי המדינה הולכים לעבודה עם תיק. בטוח יש קשר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2013, 22:12 
לירון, מבלי להכנס לנושא עצמו של החיסונים (לא מבין גדול בזה), אתה קצת תמים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2013, 22:12 
לירון האדום כתב:
אם החיסון ניתן חינם, מה בדיוק המדינה
״מרוויחה״ ? מדוע שהיא תשתף פעולה עם חברות התרופות?
מה יוצא למדינה מזה?

בטור שהבן אדם פרסם הוא בעיר מפיל את האשמה על חברות התרופות,חברת gsk
מביא פרסומים על החברה הזאת על הפרופסורים שמעורבים בייצור החיסון,על השוחד והשחיתות.
לא כתבתי שהמדינה מרוויחה מזה כלכלית(לא בקיא אם החיסון ניתן בחינם) רק מפתיע אותי שהיא משתפת פעולה עם המהלך הזה של חברות התרופות מה שיכול להביא אותי לחשוד בכך שאנשים פרטיים בתוך הממשלה קבלו שוחד כדי שהמדינה תקנה את החיסון בכמויות גדולות.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2013, 22:28 
החיסון ניתן חינם, קונספירציות תמיד יהיו.
אוגסטוס ייתכן ואני נאיבי אבל בבריאות אני אלך
לפי מה שאומרת המדינה והרופאים בה ולא לפי
כל מיני מחקרים הזוים ושטויות שמוצאים באינטרנט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2013, 22:31 
לירון האדום כתב:
החיסון ניתן חינם, קונספירציות תמיד יהיו.
אוגסטוס ייתכן ואני נאיבי אבל בבריאות אני אלך
לפי מה שאומרת המדינה והרופאים בה ולא לפי
כל מיני מחקרים הזוים ושטויות שמוצאים באינטרנט

מישהו אמר לך לא ללכת לפי זה?אין כפייה בבריאות :D
אני אישית לא אקשיב לרופאים ובטח שלא למדינה.
אבל בהחלט מהלך משובח של חברות הת.מ.ת את ההשלכות שלו נראה בעתיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2013, 23:44 
לא ממש קשור אבל ליד-
http://www.theguardian.com/business/201 ... ody%20link

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2013, 18:48 
סמל אישי של המשתמש
קודם כל - לכו תחסנו את הילדים שלכם.

ביום אני סטודנט לרפואה ובלילה עובד בחדר המיון בהדסה עין-כרם, לא שייך בשום צורה ודרך למשרד הבריאות. הרבה הורים שפוגשים אותי שואלים לגבי החיסון, והאמת שמאוד מאוד קשה להתמודד עם רוב הטענות שהם מעלים, כי זה לא רציונאלי ולא מגובה בכלום (לא אמרתי שהכל שטויות). סתם לדוגמה, הרבה טוענים "אם הילד קיבל כבר TDaP הוא מחוסן ולא יחלה במחלה, למה לסכן אותו בחיסון חי מוחלש שיכול לשתק אותו?" - והרי אם הילד מחוסן כבר ונגיף חלש ומסורס יצליח להדביק אותו במחלה, לא קל וחומר שנגיף חופשי ומתפקד שמסתובב שם בחוץ לא ידביק אותו בקלות יתירה?

קשה מאוד עם כל הדיסאינפורמציה, קשה מאוד למנוע מאנשים לפרסם שטויות שמסכנות את חייהם של ילדים באינטרנט או כל מדיה אחרת, ותיאוריות קונספירציה זה דבר שמשום מה קוסם מאוד לתושבי ישראל מאז ומעולם. מתנגדי חיסונים תמיד היו פה (לצערי לא מוטלות עליהם סנקציות משמעותית, למרות שהם מסכנים אחרים ולא רק את עצמם) ורוב הזמן לא קורה כלום - משום שמחוללי המחלות עצמן לא בנמצא. הבעיה היא שיש חדירה מחודשת של כל מיני מחוללים ששכחנו מהם למדינה - אם זה מפליטים ממדינות עולם שלישי, אם זה מתיירות ומוצרים מיובאים או סתם בשל המדינות הסמוכות לנו, שלא ידועות במערכת הבריאות המעולה שלהן.

לצערי יצא לי לראות בשנתיים האחרונות לא מעט חולים בירושלים עם כל מיני מחלות זיהומיות שהאוכלוסייה מחוסנת אליהן (לרוב הן לא קטלניות), בעיקר באוכלוסיות מסויימות בעיר שלא מתחסנות לפי ההוראות. אם שיעורי ההתחסנות הנוכחיים לא יהיו מספיקים גם יהיה פה מקרה של פוליו, לא אולי, בוודאות. וכשנראה ילד משותק עם גפה אחת קצרה מהשנייה זה לא יתן לנו סיפוק מזה שהזהרנו מראש ואמרנו שזה יקרה. זה בסך הכל יהיה מאוד מאוד עצוב.

"נשק ההולך לשדה הקרב וחוזר שלם, אות הוא שלא נלחם. נשק שחוזר מהקרב שבור, סימן הוא שנלחם והביא ניצחון" (ד"ר סאלם, נשיא ברדה הסורית, בהתייחסו לדגל ישראל שנשבר ונגנב מאוטובוס הקבוצה לאחר נצחון החוץ של הפועל בדמשק, 1929)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 37 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: