תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 09:43

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 133 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הנגיד המיועד פרופ' ליידרמן חזר בו
הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 15:11 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
אדום אופטימי כתב:
קובסטר יקר,
כניראה שאתה נהנה לכתוב מגילות. כניראה שאתה חושב שאני חושב שאתה שונא את מכבי יותר מאשר אוהב את הפועל. כתבתי שהאמירה שלך שתובא כאן בהמשך בציטוט מזכירה לי אוהדים כאלה. לא כתבתי שאתה כזה.

כן בהחלט בתגובות רבות אתה רוצה בכישלונם של יריבך כאילו יש לך מדינה אחרת, כאילו שאתה לא חלק מהמדינה הזו וסובל מכלונותיהם בדיוק כפי שסובלים תומכיהם.

kobster כתב:
הלוואי שקרנית פולג תעיף אותם מכל המדרגות כשהם יגיעו להתחנן אליה שתיקח את התפקיד.
נראה את מי ביבי וביבי 2.0 יצליחו לגרד אם היא תסרב להם.

אז אני מאוד מקווה שביבי יעוף מהשילטון. אבל אני מקווה מאוד שוא יצליח בשיחות עם הפלשתינאים, ואני מאוד מאוד מקווה שיהיה שיפור בכלכלה במאקרו וכי למעמד הביניים וגם למעמד החלש יהיה טוב יותר בישראל בעוד כמה שנים בין אם ביבי יהיה ראש ממשלה או נציג העבודה. ואם בשביל זה צריך שגברת פולג תימחל על כבודה הרמוס ( ובהחלט הוא רמוס) אני מקווה מאוד שהיא תדע לעשות זאת למרות שזה לא מגיע לביבי ולא מגיע ללפיד.
לי חשוב שיהיה טוב במדינה הרבה יותר מאשר שיהיה רע לביבי ובוודאי ללפיד.

הבנתי.
אז אתה אומר שאחרי שהם פעמיים לא ספרו אותה והובילו להתפטרות שלה מבנק ישראל, היא צריכה לרוץ לתפקיד אם האדונים יואילו בטובם לפנות אליה ?
אני אפילו לא אתייחס לדברים חסרי הטעם שלך לגבי רצון שיהיה טוב למדינה. מצאת לך למי להגיד את זה

יקירי,
תחליט הגברת מה שתחליט. יחליטו האדונים אם לפנות אליה או לא.
אני בשונה ממך מקווה שאם האדונים יפנו אליה היא לא תיזרוק אותם מהמדרגות.
ואני מניח שאם אם הם יפנו אליה זה אחרי שיהיה ברור להם ב- 100% שהיא לא תיזרוק אותם מהמדרגות. אני מניח שאם הם ירצו בה הם יתקשרו לסנלי פשר כדי שיבדוק עבורם, ואני מניח שהוא יסכים לעשות זאת עבורם.
אני לא צריך שתתיחס לדברים שכתבתי. תגובתך היתה כמו אחד של הפורטוגלי. אבל בדיוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 16:10 
סמל אישי של המשתמש
אתה מפתיע אותי.
גישת ה"ביבי-משתין-עלינו-אין-כמו-ביבי" שמורה בד"כ לליכודניקים.
אם אחרי שלא ספרו אותה פעמיים אתה מצפה ממנה לקפוץ להקשב אם הם יפנו אליה עכשיו, אז לדעתי הבעיה אצלך ולא אצלי או אצל הפורטוגלי שעשה בשכל וחתך מפה לפני שיהיה מאוחר מדי.
על החתום, אחד שישאר פה נו מטר וואט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re:
הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 16:15 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
teknoboy כתב:
אופטימי, פספסת את הרעיון הפשוט שמה שטוב לביבי+לפיד רע למדינה, וכנראה שגם ההפך.

זה לפני הרעיון שכל הערבים רוצים לזרוק אותנו לים ושאמא של פרס ערבייה, או אחרי?

במקום.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 16:18 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
אתה מפתיע אותי.
גישת ה"ביבי-משתין-עלינו-אין-כמו-ביבי" שמורה בד"כ לליכודניקים.
אם אחרי שלא ספרו אותה פעמיים אתה מצפה ממנה לקפוץ להקשב אם הם יפנו אליה עכשיו, אז לדעתי הבעיה אצלך ולא אצלי או אצל הפורטוגלי שעשה בשכל וחתך מפה לפני שיהיה מאוחר מדי.
על החתום, אחד שישאר פה נו מטר וואט.

לא ידידי,
אני לא מצפה ממנה לקפוץ להקשב, ואני אבין מאוד אם היא תשיב בשלילה. ורוב הסיכויים הם שהיא תשיב בשלילה ובצדק. לא מסיבות רגשיות ( כמו שעולה ממה שכתבת ) אלא מסיבות מקצועיות נטו.
אבל לאחל לכך שהיא תשיב בשלילה ? לא ולא.
לשמוח על כך שיש משבר במינוי נגיד בנק ישראל ולקוות שהוא רק יחריף ? לא ולא.

אם הפרטוגלי עשה בשכל, (כך אתה אמרת, לא אני) אזי אתה נוהג כמטומטם שאתה לא נוהג כמותו, או לפחות מנסה לנהוג כמותו.

ד"א קטונטי מלקובע אם הוא נהג בתבונה או לא. לדעתי זה קשור בזווית הראייה .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 16:37 
סמל אישי של המשתמש
עשה בשכל מבחינתו, כי הוא נמצא בסיטואציה שהוא יכול לחתוך.
אם הייתי באותה סיטואציה כמוהו ולא במצב הנתון שלי, לא בטוח שלא הייתי עושה את אותו הדבר. ואם זה מגיע מאחד שכבר 16 שנה דואג בצורה כזו או אחרת למדינה, לא בטוח שהבעיה אצלי.
רע פה. יש כאלה שאפילו רע להם מאוד פה.הבעיה היא שכל עוד מי שמנהל את המדינה עכשיו ימשיך לנהל אותה, יהיה פה רע עוד יותר. סיפור הנגיד זה אפילו לא פרומיל מגודל הבעיה האמיתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 16:46 
סמל אישי של המשתמש
קובסטר יקירי,
אני מסכים איתך שרע פה. אני מסכים איתך שיש הרבה מה לשפר. אני מסכים איתך שהזמן אינו פועל לטובתינו בכל ההיבטים. בכולם.
אני מעוניין שיהיה כאן טוב לא פחות ממך, אני גם לא אומר שיותר ממך.

אני לא מאחל לו להיכשל , כי כישלונו יהיה כישלוני. כאן נעוץ ההבדל ביננו.
ביבי גרוע שבגרועים. לצערי הרב אין מולו אלטרנטיבה טובה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 17:26 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
הבעיה היא שכל מועמד שיבוא, התקשורת תעשה לו את המוות.
תקשורת של אפסים. הביאו פה 2 כלכלנים בעלי שם עולמי, והתקשורת גרמה להם ללכת. אפשר לחשוב שעושים להם טובה שנותנים להם להיות נגיד. הרי בחוץ הם יכולים להרוויח פי 10.
עם תקשורת כזאת, אף אחד טוב לא ירצה להיות נגיד. רק קרנית פלוגים ירצו.
הלו, מועמד מס' 1 הסתבך בפרשיית גניבה מחנות - תהפכו את זה איך שתרצו, הוא אפילו לא דאג להביא את המסמך שהוא טוען שמנקה אותו; לגבי מועמד מס' 2, התקשורת לא ידעה שומדבר ואם תקרא את אמיר אורן בלינק שהבאתי לעיל, אלו דיווחים שהגיעו ישירות לטירקל.
אבל כיף להאשים את התקשורת, בגללה המדינה נראית כמו שהיא נראית.

למי איכפת מהגניבה מהחנות שמלאה בסתירות פנימיות, הבן אדם מעל בכספי ציבור במשמרת הקודמת שלו. מי יעסיק עובד כזה שוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הנגיד המיועד פרופ' ליידרמן חזר בו
הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 17:34 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
ערן כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
תקשורת של אפסים. הביאו פה 2 כלכלנים בעלי שם עולמי, והתקשורת גרמה להם ללכת. אפשר לחשוב שעושים להם טובה שנותנים להם להיות נגיד. הרי בחוץ הם יכולים להרוויח פי 10.
הלו, מועמד מס' 1 הסתבך בפרשיית גניבה מחנות - תהפכו את זה איך שתרצו, הוא אפילו לא דאג להביא את המסמך שהוא טוען שמנקה אותו; לגבי מועמד מס' 2, התקשורת לא ידעה שומדבר ואם תקרא את אמיר אורן בלינק שהבאתי לעיל, אלו דיווחים שהגיעו ישירות לטירקל.

למי איכפת מהגניבה מהחנות שמלאה בסתירות פנימיות, הבן אדם מעל בכספי ציבור במשמרת הקודמת שלו. מי יעסיק עובד כזה שוב

ביבי נתניהו. ומסתבר שגם לאופטימי אין בעיה עם זה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הנגיד המיועד פרופ' ליידרמן חזר בו
הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 17:37 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אחד אדום כתב:
ערן כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

ביבי נתניהו. ומסתבר שגם לאופטימי אין בעיה עם זה.

לא מדויק.
גם ל-AIG ול-J.P. Morgan לא היתה בעיה להעסיק עובד שכזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 17:57 
סמל אישי של המשתמש
וכולנו יודעים איך נגמר הרומן עם AIG
חוץ מזה הוא לא לקח מהם אלא מהמעסיק שלו הקודם המדינה, אותו מעסיק צריך ללמוד את הלקח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 18:04 
סמל אישי של המשתמש
אופס, דומני שאופטימי בכלל לא הביע פה את דעתו על מינוי פרנקל( בקריאה שנייה נראה לי שה"חבל" התייחס לחובב הנומרולוגיה).
טעות שלי, ו-mea culpa.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 19:48 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אופס, דומני שאופטימי בכלל לא הביע פה את דעתו על מינוי פרנקל( בקריאה שנייה נראה לי שה"חבל" התייחס לחובב הנומרולוגיה).
טעות שלי, ו-mea culpa.

שרץ,
גם לא הבעתי דעתי על המינוי של ליידרמן חוץ מאשר לציין שהוא אדם נחמדף לבבי עממי וצנוע.
אבל אתה בדרכך מנסה למצוא היכן שאין.
דפוס ההתנהגות =השיטה של לתקוף ואחר כך להודות שזו טעות שלך כבר לא עובדת עלי. אני מודה שפעם בתמימותי קניתי את ההתנצלויות האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 19:55 
סמל אישי של המשתמש
מי התנצל, יא עלוב? ועל מה בדיוק יש לי להתנצל?
לך תחפש תשומת לב אצל אנשים שיש לך סיכוי לקבל אותה מהם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 20:09 
סמל אישי של המשתמש
לא התנצלת.
חזרת בך שרץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 20:12 
סמל אישי של המשתמש
תעשה טובה לכולם, לך תצעק על איזה מלצרית.
אולי האגו שלך יתחזק מספיק ולא תצטרך לדמיין שאיזה משתמש באיזה פורום באינטרנט מקדיש לך תשומת לב.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 20:22 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
תעשה טובה לכולם, לך תצעק על איזה מלצרית.
אולי האגו שלך יתחזק מספיק ולא תצטרך לדמיין שאיזה משתמש באיזה פורום באינטרנט מקדיש לך תשומת לב.

תעשה טובה לכולם שרץ,.
עזוב את הנושאים בישראל לאלה שחיים כאן. תתענג ממה שקורה היכן שאתה נמצא.
מצא לך איזושהי הפגנה נגד מדינת ישראל ובעד החיזבלה ואירן ותן להם את תשומת הלב שלך במקום לתת לי את תשומת הלב שלך ככותב בפורום.
טינופת שקרן דלוח. ראית אותי פעם צועק על מלצרית, או שאתה מנחש וממציא דברים ?
רוב המלצריות שעובדות אצלי עובדות יותר משנתיים . לא חושב שהן היו מתמידות אם היו צורחים עליהם.

שרץ שקרן .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 20:42 
סמל אישי של המשתמש
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 8305_n.jpg
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 20:47 
ראשית, לפרנקל לא היה קשר להתמוטטות AIG, הוא לא היה בתפקיד ביצועי שם. ללא קשר הוא דרעק גדול, ועצם העובדה שביביהו הביא אותו זו שערוריה אחרי הדרך שבה עזב שלא לדבר על חוסר התאמתו למציאות הנוכחית.
שנית, פישר דרעק אפילו גדול יותר, הבן אלף אחראי במו ידיו לבועת הנדל"ן ובשל כך נושא באחריות ישירה לחלק גדול במשבר הכלכלי בישראל, שווה בשווה עם ביבי. חבל שהחרא לא הלך מזמן, נזק גדול יותר ממה שעשה קשה לדמיין ולכן ליידרמן או פלוג או מי שלא יהיה לא יעשו יותר נזק. השילוב הזה של אדם לחיץ שלא יודע לקבל החלטות ולחוץ לקחת רק אנשים מהמילייה שלו או בראש ובראשונה את מי שראש הממשלה האמיתית מאשרת, לבין אדם זחוח ברמות מטורפות שחושב שהוא מתת האל לעם ישראל ממשיך לייצר סאטירה מעולה, תמשיכו ככה, לפידיהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 20:49 
סמל אישי של המשתמש
joshsoos כתב:
שנית, פישר דרעק אפילו גדול יותר, הבן אלף אחראי במו ידיו לבועת הנדל"ן ובשל כך נושא באחריות ישירה לחלק גדול במשבר הכלכלי בישראל, שווה בשווה עם ביבי.

!!!

זה מה שאני אומר כבר הרבה זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 20:52 
סמל אישי של המשתמש
לא מכיר את סגנון הניהול שלך מספיק. כן ראיתי אותך דופקים לעובדים פרצופים וכן ראיתי אותך מסתכל מאחורי הכתף שלהם כל רגע. בכל מקרה זה לא העניין, הבהרתי רק כי שאלת.
ההצעה שלי נועדה לחזק את האגו שלך, שנראה שהוא קצת חלש. שלא לומר עלוב.
כמו כן מומלץ למצוא קילולים יותר מעניינים מ"שרץ" אם אתה מעוניין לייצר איזו תגובה רגשית. שלא לדבר על הניסיון להעליב אותי על ידי ציון חוזר ונשנה של פרטים אישיים שיתפתי בפורום. זה כאילו שאנסה להעליב אותך על ידי זה שאקרא לך "מוכר שווארמה".

ואם כבר אז כבר: מתי התבטאויות בזכות איראן או החיזבאללה? שקרן נאלח ודלוח שכמותך, עלוב נפש, גוש מרירות מסכן ומתוסכל.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 21:02 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
לא מכיר את סגנון הניהול שלך מספיק. כן ראיתי אותך דופקים לעובדים פרצופים וכן ראיתי אותך מסתכל מאחורי הכתף שלהם כל רגע. בכל מקרה זה לא העניין, הבהרתי רק כי שאלת.
ההצעה שלי נועדה לחזק את האגו שלך, שנראה שהוא קצת חלש. שלא לומר עלוב.
כמו כן מומלץ למצוא קילולים יותר מעניינים מ"שרץ" אם אתה מעוניין לייצר איזו תגובה רגשית. שלא לדבר על הניסיון להעליב אותי על ידי ציון חוזר ונשנה של פרטים אישיים שיתפתי בפורום. זה כאילו שאנסה להעליב אותך על ידי זה שאקרא לך "מוכר שווארמה".

ואם כבר אז כבר: מתי התבטאויות בזכות איראן או החיזבאללה? שקרן נאלח ודלוח שכמותך, עלוב נפש, גוש מרירות מסכן ומתוסכל.

שרץ עלוב,
ראית אותי פעם אחת צועק על עובד כלשהו ?
אתה מכיר מישהו שאמר לך שאני צועק על עובדים ?
שקרן פתולוגי.

אתה מכניס בכל פעם את תחום עיסוי לדיון. אני מעולם לא עשיתי זאת לך. אני אפילו לא יודע במה אתה עוסק, וזה גם לא מעניין אותי במה אתה עוסק.
ואין לי בעייה שתקרא לי "מוכר שווארמה". אני לא נעלב מכך. ממש לא.
עשיתה כבר דברים גרועים מלקרוא לי "מוכר שוארמה".
טינופת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 21:04 
סמל אישי של המשתמש
הנדלן הוא לא הכל בחיים. לא היתה ברירה אלא להוריד ריבית לפי כל קריטריון במשק.
מי שאשם בבועת הנדלן הם כל מחפשי השוחד בוועדות שלא מפשירים קרקעות. הנגיד לא צריך בגלל הבעיה האחת הזו לסבך את המשק בריבית גבוהה.
עובדה שהשקל מתחזק גם עם ריבית נמוכה מאד. ריבית גבוהה במטבע חזק סתם היתה מזרימה על חשבוננו כסף זול למשקיעים זרים (לא שזו הבעיה היחידה).

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 21:09 
סמל אישי של המשתמש
ברור שאתה לא נעלב. מה לעזאזל אמור להיות מעליב בזה?
אתה אפילו לא מבין מה כותבים לך, איך אתה מצפה שיתייחסו אליך ברצינות? שלא לדבר על זה שכל מילה שנייה שלך זה קילול, או משהו שאתה מדמיין שהוא קילול.
אני באמת לא מבין מה הרקע לתופעה, האם מדובר במרדף נואש אחר מראית עין של תשומת לב, או
שמא באוורור של אגרסיות שלא בא לך להוציא במקומות אחרים, או מה.
תכלס, לא ממש מעניין.

אבל בהתייחס לשאלה שלך: איפה ראית שכתבתי שראיתי אותך צועק על עובדים או שידוע לי שאתה עושה זאת? האם שוב שיקרת קבל עם, עולם ופורום? או שמרוב שעלה לך הדם לראש שוב לא שמת לב על מה אתה עושה? או אולי אתה מפנה את התגובות שלך אליי אף שאתה בכלל מגיב לשדים הפנימיים שאתה כל כך מפורסם בהם?

אין לדעת.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 21:12 
סמל אישי של המשתמש
כמו כן אני מצפה לקבל ציטוט שלי מביע תמיכה בחיזבאללה, או לחלופין הודאה בטעות פלוס התנצלות. אבל אמיתית, מכל הלב.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אוגוסט 2013, 21:14 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
כמו כן אני מצפה לקבל ציטוט שלי מביע תמיכה בחיזבאללה, או לחלופין הודאה בטעות פלוס התנצלות. אבל אמיתית, מכל הלב.
זה ממש קל.
נתת פרח לדב חנין + במפלגה של דב חנין יש ערבים + כל הערבים אותו דבר -> נתת פרח לחיזבאללה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2013, 12:55 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
מי שאשם בבועת הנדלן הם כל מחפשי השוחד בוועדות שלא מפשירים קרקעות. הנגיד לא צריך בגלל הבעיה האחת הזו לסבך את המשק בריבית גבוהה.
עובדה שהשקל מתחזק גם עם ריבית נמוכה מאד. ריבית גבוהה במטבע חזק סתם היתה מזרימה על חשבוננו כסף זול למשקיעים זרים (לא שזו הבעיה היחידה).

אני סבור שאתה טועה.
הנגיד הוריד את הריבית לרמה אפסית (כנראה בהשראת ידידו בן ברננקי) וזה הבריח אנשים לרכוש נדל"ן שכן
התשואה שקיבלו על כספם (באפיקים סולידים) בבנק היתה קרובה לאפס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2013, 14:19 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
its-sick כתב:

אני סבור שאתה טועה.
הנגיד הוריד את הריבית לרמה אפסית (כנראה בהשראת ידידו בן ברננקי) וזה הבריח אנשים לרכוש נדל"ן שכן
התשואה שקיבלו על כספם (באפיקים סולידים) בבנק היתה קרובה לאפס.
אז איפה טעיתי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2013, 14:48 
בטח שהייתה לו ברירה- להוריד הרבה פחות. והוא האשם המרכזי בבועת הנדל"ן שתוצאתה משבר כלכלי אדיר. עליה של יותר מחצי מיליון במחיר הממוצע של דירה פירושה אובדן של למעלה ממאה מיליארד שקל תוצר שהיה הולך כולו לצריכה ומניע את המשק. במקום הוא הלך לממשלה ולקבלנים, והם לא מניעים שום דבר. הכסף הזה חסר בשנים האחרונות ויהיה חסר עוד יותר בשנים הבאות כשהצמיחה תואט וכדור השלג רק התגלגל יותר עם העלאת המסים הנוכחית שתחנוק את הזוגות הצעירים, והוא גורם לתופעה האיומה של השתעבדות אותם זוגות והוריהם למשכנתאות. אין לי ספק שהעיתוי שהחרא ברח לא מקרי, אחרי שכבר שנתיים הוא מנסה כל דבר אפשרי כדי לבלום קצת את הנזק שגרם.
ואם הועדות הן האחראיות לבועת הנדל"ן, והן תמיד היו מושחתות, איך זה שהיא לא הייתה קיימת קודם? מי שאחראי להפשרה היא הממשלה. ולמרות מה שנטען שוב ושוב- אין באמת מחסור בדירות בישראל והוא לא הגורם לעלית המחירים, אלא רק הריבית שהריצה המוני משקיעים כמו עכברים מסוממים לקנות כל מה שזז, ופיתתה זוגות צעירים לקנות גם מה שלא שבתקציב שלהם ( להיכן נעלמו מודעות EMI המלבבות ).
וזה בלי להזכיר את הר הדולרים, ואת המגזר הבנקאי שלא קיבל טיפול. ברוך שפטרנו מהדרעק, חבל שהמעריץ שלו לא הלך איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2013, 15:09 
סמל אישי של המשתמש
לדעתי מדינה קטנה כמו ישראל שהמטבע שלה כל כך חזק בשווקים לא יכול להרשות לעצמה ריבית גבוהה.
האפקט של מחסור בדירות (ויש מחסור) הוא אפקט מצטבר שהולך וגדל. אנשים לא היו קונים דירות אם לא היה צריך אותן.
ריבית נמוכה גם מעודדת צמיחה, אנשים לוקחים הלוואות לא רק לדירות אלא גם להקמת עסקים. מי יודע מה היה מצב המשק אם היתה ריבית גבוהה ועסקים היו קורסים מכל בעיה קטנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2013, 15:28 
היא עוד יותר לא יכולה להרשות לעצמה בועת נדלן עם רמות של 135-140 משכורות ממוצעות לדירה. זה מטורף בכל קנה מידה שהוא.
אין מחסור בדירות, זו אשליה, אם היה מחסור למשל מדור הדירות ביד2 לא היה עולה ועולה ועולה בכמות הדירות כבר כמה שנים. משקיעים קנו דירות כי ברמות הריבית כאלה לא נותרו להם הרבה ברירות והכסף היה על הרצפה, בנוסף הקמפיין התקשורתי לקנות דירות היה בשיאו.
מצב המשק היה הרבה יותר טוב אם למעלה ממאה מיליארד שקל היו חוזרים למשק בדמות צריכה. אם הריבית הנמוכה הייתה מעודדת תעסוקה כנראה שהאבטלה הייתה יורדת, אבל בפועל היא עולה. וזה לא שהריבית הנמוכה לא מעודדת לקיחת הלוואות, היא ועוד איך מעודדת, בגלל זה רמות החוב הפרטי שוברים שיאים, עם ישראל חי על חשבון המחר יותר מתמיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 133 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: