תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 28 יוני 2025, 09:58

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 54 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: עסקת הרכבים בין "הרץ" של יעקב שחר להתאחדות
הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 11:42 
נועם שחם כתב:
אז ישראל קז מוכן להפסיד כסף במכרז בשביל שלשחר יהיו הנחות בבית הדין של ההתאחדות?

לא מבין מה אתה אומר , קבוצת מאיר בשליטת הגיסים יעקב שחר וישראל קז הם הבעלים של מכבי חיפה .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 11:51 
נועם שחם כתב:

אולי הוא מרוויח כסף?

הרי הכסף של ההתאחדות הוא כסף ציבורי בכלל.
מי אמר שהם לקחו את ההצעה הכי זולה?

אתה באמת מאמין בשטויות האלה של מכרז בהתאחדות? זה בערך כמו שעשו ועדת איתור למאמן האולימפית שאיתרה את גיא לוזון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 11:56 
לדעתי יש עליהם חובת מכרז בחוק ומן הסתם צריכים להיות מסמכים מסודרים של המכרז.

אל תשכח שאם הם לא עושים מכרז כמו שצריך, אז הם חשופים גם לתביעו והליכים מדצ גופים אחרים שירצו להשתתף במכרז. קשה לי להאמין שעושים התקשרות כזו בלי מכרז נורמאלי.

בכל מקרה, גם אם כן וגם אם לא, מן הכתבה הזו אי אפשר לדעת כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 11:57 
סימרוטיץ כתב:
נועם שחם כתב:

לא מבין מה אתה אומר , קבוצת מאיר בשליטת הגיסים יעקב שחר וישראל קז הם הבעלים של מכבי חיפה .

אז התשובה שלך היא שכן. שקז מוכן להפסיד כסף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 12:14 
נועם שחם כתב:

אל תשכח שאם הם לא עושים מכרז כמו שצריך, אז הם חשופים גם לתביעו והליכים מדצ גופים אחרים שירצו להשתתף במכרז. קשה לי להאמין שעושים התקשרות כזו בלי מכרז נורמאלי.

בעניין המכרזים (כמי שמכיר קצת את הנושא ) מכרז יכול להתנהל בצורה הכנה והחוקית ביותר ועדיין לעולם לא תוכל לבדוק או לדעת אם היה מוטה, זו הבעיה הגדולה במכרזים בכל התחומים שקשורים לציבור.
במקרה ויש מידע פנימי (אני מניח שלשחר לא קשה כלכך למצוא בהתאחדות את אחד ה"חברה" שיסבירו לו איך זוכים במכרז) או לחלופין אינטרס של מבצע המכרז הסיכוי לגלות הטייה הוא קטן מאוד , נדמה לי שבגלל הבעיתיות הזו, החקיקה מנסה למנוע מצב של ניגוד עניינים לפני שהוא קורה.
אחרי חקירה קלה, אין שום משמעות לכמה אחוזים מחזיק שחר בקבוצת מאיר , קבוצת מאיר היא הבעלים של מכבי חיפה בשליטה של הגיסים יעקב שחר וישראל קז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 13:22 
לא מזמן התפרסמה כתבה עם בעל חברה גדולה להשכרת רכב בארץ שטען שהוא בכלל לא הגיש הצעה במרכז מכיוון שכולם יודעים שהמכרז סגור מראש ושאין להם שום סיכוי לזכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 13:31 
לפני שנתיים הוביל יעקוב שחר את מכבי חיפה להישג חסר תקדים: בלי אליפות בלי גביע בלי אירופה ואף אחד בתקשורת לא הרים גבה,והיום על נושא כל כך אפור כמו מכרז אתם מצפים למשהו??? שמעון מזרחי היה מת להתהדר מחצי כמות הטפלון שעוטפת את הקסקט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: עסקת הרכבים בין "הרץ" של יעקב שחר להתאחדות
הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 13:51 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:
סימרוטיץ כתב:
נועם שחם כתב:

אז התשובה שלך היא שכן. שקז מוכן להפסיד כסף?

אולי גם לגיס יש מישהו שהוא רוצה לעשות לו הנחה וזה מתקזז? אולי שחר העביר לו פיצוי בצורה אחרת?
לא חסרות דרכים לפתור את הבעיונת הזאת.
מה גם שלפי מה שסימרוטיץ' כותב, לגיס יש אינטרס בהצלחה של חיפה בדיוק כמו לשחר.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 14:11 
אוקיי, אז גם לקז יש רצון שחיפה תצליח. זה עדין לא פוסל את הרץ מלהשתתף במכרז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 14:13 
סמל אישי של המשתמש
אולי לא מבחינה חוקית.
אבל זה רק בגלל שדיני המכרזים לא מתחשבים בסיטואציה כמו זו המדוברת.
השכל הישר אומר שזה לא לעניין.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 14:13 
נועם שחם כתב:
אוקיי, אז גם לקז יש רצון שחיפה תצליח. זה עדין לא פוסל את הרץ מלהשתתף במכרז.

אין הבדל בין שחר לקז , אחד הם בנושא מכבי חיפה
http://www.nrg.co.il/online/3/ART/964/583.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 14:15 
סימרוטיץ כתב:
נועם שחם כתב:

בעניין המכרזים (כמי שמכיר קצת את הנושא ) מכרז יכול להתנהל בצורה הכנה והחוקית ביותר ועדיין לעולם לא תוכל לבדוק או לדעת אם היה מוטה, זו הבעיה הגדולה במכרזים בכל התחומים שקשורים לציבור.
במקרה ויש מידע פנימי (אני מניח שלשחר לא קשה כלכך למצוא בהתאחדות את אחד ה"חברה" שיסבירו לו איך זוכים במכרז) או לחלופין אינטרס של מבצע המכרז הסיכוי לגלות הטייה הוא קטן מאוד , נדמה לי שבגלל הבעיתיות הזו, החקיקה מנסה למנוע מצב של ניגוד עניינים לפני שהוא קורה.

בכל הצניעות, גם לי יש נסיון במכרזים, וקצת יותר גדולים מן המכרז הזה. מה שאתה מתאר פה, הוא עבירה פלילית שבגללה אנשים יכולים לשבת בכלא. שחר הוא לא כוס התה שלי, אבל אני לא חושב שהוא עבריין.

מעבר לכך, בהנחה שהקריטריון המרכזי כאן הוא המחיר, מידע פנים לא ממש עוזר. אתה צריך לדעת מה המחיר שהמתחרים שלך מתכוונים להציע.

מעבר לכך, אתה שוכח שיש בשוק מתחרים, שגם הם רוצים נתח מהמכרז. אני מניח שאם הם היו חושדים בכשרות המכרז, זה היה עולה בצורה מאד חריפה.

ונתי - עם כל הכבוד, זה שמישהו אמר משהו בעילום שם לעיתון, לא עושה את זה נכון. מי שחושב שהמכרז תפור, יכול לעתור נגדו לבית המשפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 14:18 
teknoboy כתב:
אולי לא מבחינה חוקית.
אבל זה רק בגלל שדיני המכרזים לא מתחשבים בסיטואציה כמו זו המדוברת.
השכל הישר אומר שזה לא לעניין.

השכל הישר שלך. השכל הישר שלי אומר שלא מונעים מחברה להשתתף במכרז, בגלל חשש ערטילאי ומרוחק. שחר הוא לא נושא משרה בהתאחדות, ולא חבר ועדת מכרזים.

אם מישהו היה פוסל את הרץ מלהשתתף במכרז, הרץ הייתה רצה לבית המשפט ומוציאה צו מניעה בן רגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 14:21 
סמל אישי של המשתמש
מן הסתם היא גם היתה מקבלת אותו, כי שחר "לא קשור" להתאחדות.
אבל הקטע הוא שמעצם היותו בעלי קבוצה הוא כן קשור להתאחדות, רק שהיחסים שם קצת יותר סבוכים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 14:22 
סמל אישי של המשתמש
אם היו באים ואומרים שתנאי הסף במכרז הזה כוונו לכך שהרץ יהיו היחידים שיעמדו בהם ניחא

אבל עובדה שהיו 2 מציעים ואיש בעולם לא מנע מהמתמודדים האחרים להציע הצעות נמוכות יותר
לגבי זה ששחר יציע מחיר זול במיוחד כדאי לזכות ביחס מועדף זה בחיים לא תוכל להוכיח והאמת לא נשמע לי הגיוני שאיש כמו שחר יקח סיכון כזה .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 14:24 
סמל אישי של המשתמש
אני אחדד: אמנם אין לשחר דרך להשפיע על תוצאות המכרז, אבל המצב שבו הוא מספק שירות להתאחדות לא בריא.
אז אולי "ניגוד עניינים" זה לא המונח הנכון, אבל לטעמי אין ספק שהעסק מסריח.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 14:28 
נועם, גם המשרד של אורליצקי נבחר אחרי מכרז למרות שהוא בעבר העניק שירותים למכבי פתח תקווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 14:33 
נועם שחם כתב:
סימרוטיץ כתב:
נועם שחם כתב:

בכל הצניעות, גם לי יש נסיון במכרזים, וקצת יותר גדולים מן המכרז הזה. מה שאתה מתאר פה, הוא עבירה פלילית שבגללה אנשים יכולים לשבת בכלא. שחר הוא לא כוס התה שלי, אבל אני לא חושב שהוא עבריין.

מעבר לכך, בהנחה שהקריטריון המרכזי כאן הוא המחיר, מידע פנים לא ממש עוזר. אתה צריך לדעת מה המחיר שהמתחרים שלך מתכוונים להציע.

מעבר לכך, אתה שוכח שיש בשוק מתחרים, שגם הם רוצים נתח מהמכרז. אני מניח שאם הם היו חושדים בכשרות המכרז, זה היה עולה בצורה מאד חריפה.

ונתי - עם כל הכבוד, זה שמישהו אמר משהו בעילום שם לעיתון, לא עושה את זה נכון. מי שחושב שהמכרז תפור, יכול לעתור נגדו לבית המשפט.

אומנם איני עורך דין ואתה כן אבל על פניו יש כאן עניין של ניגוד עניינים של ההתאחדות (מה החוק אומר בנידון ?) , לא טענתי ששחר עשה משהו לא כשר , רק אמרתי שאני מכיר איך המערכות האלו עובדות בנושא המכרזים ואיך שלא תהפוך את זה אין כמעט שום יכולת להוכיח הטיית מכרז , לרוב אתה אפילו לא תדע שהייתה הטיה שכזו, וכן יש הרבה אנשים שצריכים לשבת בכלא אבל בחברה הישראלית יש תרבות של "קומבינות" אז מה שאני מתאר אינו נתפס בציבור כעברה על החוק או משהו לא לגיטימי ( שוב זו אינה דעתי האישית )
בכל מקרה המצב עוד לפני המכרז מציב בעיה של ניגוד עניינים לפחות כרגע ברמה האתית ואולי לא בחוק , אבל שחר כבעלים של קבוצה מנהל עסקים מול ההתאחדות נראה לי קצת תמוה כל העניין , וזה לא כמו שתואר תחילה כאילו שחר הוא אחד מבעלי קבוצת מאיר אלא ביחד עם גיסו הוא בעל השליטה המרכזי והיחיד , לעזאזל הם בעצם הבעלים של חיפה , יותר נכון להתייחס לנושא כ קבוצת מאיר אשר הם הבעלים של מכבי חיפה מנהלים עסקים מול התאחדות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 14:45 
סמל אישי של המשתמש
נועם, חברה ששייכת לראש עירייה יכולה לספק שירותים למרכז השלטון המקומי? נניח שהוא לא ממלא שם שום תפקיד.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 15:44 
שחר כתב:
נועם, גם המשרד של אורליצקי נבחר אחרי מכרז למרות שהוא בעבר העניק שירותים למכבי פתח תקווה.

על פניו, ובלי שאני אביע דעה לגבי המינוי של אורליצקי, יש הבדל מהותי בין שירותי רו"ח שהם שירותים שכוללים הרבה ישיבות בחדרי חדרים, לבין התקשרות עם חברה עסקית בעסקה לשירותי השכרת רכב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 15:51 
teknoboy כתב:
נועם, חברה ששייכת לראש עירייה יכולה לספק שירותים למרכז השלטון המקומי? נניח שהוא לא ממלא שם שום תפקיד.

שאלה טובה. אבל קודם כל, נתחיל בזה שיש הבדל מהותי בין בעלי קבוצת כדורגל, לבין ראש עירייה, שזה תפקיד ציבורי פאר אקסלנס.

מרכז השלטון המקומי זה גם לא גוף שהרשויות כפופות אליו.

הרץ היא קודם כל אישיות משפטית נפרדת, שיש לה בעלי מניות שגם מחזיקים בקבוצת כדורגל.

העובדה שהרץ מגישה הצעה במכרז (מכרז ציבורי גלוי שנתוני פתוחים לעיון וכפופים לדיני המכרזים), לכשעצמה, לא יוצרת ניגוד עניינים מובנה מבחינת ההתאחדות לכדורגל. ההתאחדות אמורה לקבל את ההצעה הכלכלית הטובה ביותר.

אם כבר הייתה עולה כאן טענה, זו יכולה להיות טענה ששחר מוותר להתאחדות בנושאים שפוגעים במכבי חיפה, מתוך האינטרס העסקי שלו בחברת הרץ.

ההנחה ההפוכה היא מאד בעייתית - כי לא סביר להניח שהרץ תיטול על עצמה התחייבויות שפוגעות בה כלכלית, בהסתמך על הנחה ערטילאית שמישהו ירגיש חייב כלפיה. הרי ברגע שהרץ זוכה במכרז, היא מחוייבת לתנאים שלו, גם אם מחר בית הדין יקרע לחיפה את הצורה. אז איזה אינטרס יש להתאחדות להקל עם מכבי חיפה במצב כזה?

מעבר לכך, הכללים לגבי ניגוד עניינים נועדו להגן על הציבור מכך שיזכה במכרז גוף שאינו עומד בתנאים או במצב שבו יש הצעות טובות יותר. אתה בעצם רוצה שבגלל חשש ערטילאי לניגוד עניינים, ההתאחדות תבחר בהצעה פחות טובה (ותבזבז כספי ציבור). זה בעיני לא הגיוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 17:30 
נועם שחם של ההתאחדות מסביר עכשיו ב 103 את העניין.
נועם על תעלב מעריך אותו מאוד :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 22:19 
סימרוטיץ כתב:
נועם שחם של ההתאחדות מסביר עכשיו ב 103 את העניין.
נועם על תעלב מעריך אותו מאוד :ROSE:

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 22:38 
סמל אישי של המשתמש
אפשר להסתכל על הכל הפוך, ואז זה הרבה יותר בעייתי: אולי מי שמרוויח פה כסף זו ההתאחדות ומי שמקבל טובות הנאה זו חיפה? ניגשים למכרז, נותנים הצעה נמוכה משמעותית ממחיר השוק וחוסכים להתאחדות לכדורגל מאות אלפי שקלים על רכבים מהשורה הראשונה. מחר-מחרתיים אותה קבוצה ממש מבצעת איזו עבירת משמעת או נתקעת עם איזה סעיף חוקי שמציק לה ופלופ - כל הבעיות נפתרות כלא היו. מוכר למישהו?

ובלי קשר לכותרת האשכול אבל עם קשר לכל הנושא האתי - שחקן בכיר במכבי חיפה הוא בן משפחה של שופט בכיר באיגוד. כמובן זה לא מפריע לו לשפוט את מכבי חיפה ולעשות פעם אחר פעם טעויות לטובתה, בלי שום גילוי נאות שנעשה (למיטב ידיעתי, ואולי אני טועה) עד היום. מפתיע מישהו?

"נשק ההולך לשדה הקרב וחוזר שלם, אות הוא שלא נלחם. נשק שחוזר מהקרב שבור, סימן הוא שנלחם והביא ניצחון" (ד"ר סאלם, נשיא ברדה הסורית, בהתייחסו לדגל ישראל שנשבר ונגנב מאוטובוס הקבוצה לאחר נצחון החוץ של הפועל בדמשק, 1929)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 54 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: