villa crespo כתב:
בתור אחד שממש נגד פילוג בקהל ומנסה לעשות הרבה כדי שהקהל בכל השערים יהיה מאוחד, עדיין לא הבנתי את הבעיה במה ששער 5 עשה אתמול.
אני חושב שהתופעה של לצאת לפני סוף המשחק היא בזויה (כתופעה, ברור שיש מקרים שבן-אדם ממהר וצריך לצאת קודם). היא בזויה בנצחונות, אך בעיקר בהפסדים.
ועדיין, אתם מדברים כאילו חיכו להם בחוץ עם אבנים. בסה"כ שרו להם "לכו הבייתה". אם זה הפריע להם כ"כ, כנראה שגם הם הבינו את הבעייתיות בלברוח בזמן שהקבוצה עוד משחקת. אגב, היו גם הרבה אנשים שעשו את הדרך החוצה ואז שמעו את השיר, ונשארו במקום.
וכמובן, אני אתן את המבחן הקבוע שלי במקרים כאלו, כמו בוויכוח על למה צריך לעודד. אנשים מוותרים לעצמם ומרשים את זה, כי הם יודעים שאחרים יעשו את העבודה השחורה בשבילם וזה העניין הפסול והבזוי כאן.
אז המבחן הוא שתחשבו שכולם באיצטדיון יתנהגו כאיש אחד. אם לא מעודדים, אז אף אחד לא מעודד. אם הולכים הבייתה בדקה 85, אז כולם הולכים הביתה בדקה 85.
עכשיו, לכל אלו שחושבים שזה לגיטימי ללכת מוקדם. אתם גם חושבים שזה לגיטימי שבדקה 85, בזמן שהקבוצה עוד משחקת, האיצטדיון יהיה ריק מאדם?
אני חושב שזה לא לגיטימי ולא במקום. מי שחושב שזה בסדר שהאיצטדיון יהיה ריק, אז זה בסדר. מי שחושב שלא והלך אתמול מוקדם (שוב, להוציא סיבות פרטניות), אז הוא צבוע שחושב שאחרים צריכים לעשות את העבודה בשבילו. זה נכון גם לגבי עידוד.
אני בחיים לא יצאתי ממשחק לפני שריקת הסיום, אבל לא יודע אם זה לגיטימי או לא. כל אחד ומה שלגיטימי בשבילו.
התופעה הבזויה פה היא שירים/קריאות של הקהל של הפועל נגד הקהל של הפועל,
בדיוק כמו במקרה ההפוך של שריקות בוז לשירים מסוימים.
אלה לא אוהבים את המילה שואה, אלה לא אוהבים שיוצאים לפני הזמן, וכל אחד חושב שכל השאר צריכים להיות כמוהו.
שכל אחד יעשה מה שבא לו. את שריקות הבוז ושירי השנאה תשמרו למכבי, בית"ר והשופטים.