NARKOTIKA כתב:
skadiv כתב:
לא קשור להפועל,
לפני כמה חודשים התנהלו פה דיונים על החוקיות של הסעיף "אם חוזר להארץ, רק להפועל". למה לא מכניסים אותו לחוזים של גילי, שכטר זהבי...
הנה דוגמה נוספת למקרה. מסתבר שזה דבר מאוד מקובל באירופה.
http://sports.walla.co.il/?w=/316/2660852ציטוט:
באנגליה מדווחים שאלופת הפרמיירליג מעוניינת להנחית את קשר ברצלונה באופן מיידי. לארסנל האקסית זכות ראשונים
אין שום קשר בין מה שכתבת לסעיף "אם הוא חוזר לארץ, אז רק לX".
יש זכות ראשונים, כלומר אפשר להשוות את ההצעה.
השחקן יכול לשים עליך פס ולחתום איפה שבא לו. או בגדול, לקבוצה שמציעה לו חוזה גבוה יותר. לא היינו מקבלים שום פיצוי.
אוקיי בסדר, אז תקרא לזה סעיף זכות ראשונים. אין שום הבדל מעשי.
- חנן ממן יכול היה לעשות "דיל" עם בוורן, להגיד להם לא לשלם להפועל, הפועל היו משווים את ההצעה והוא היה שם עליהם פס וחותם על בבוורן בחינם. אבל זה לא קרה.
- ברצלונה רצו מאוד את גאיזקה מנדייטה אחרי חצי עונת השאלה, אבל לולנסיה הייתה אופציה והיא דרשה סכום פסיכי של 20 או 12 מליון דולר (לא סגור על הסכום המדויק). והעיסקה לא יצאה לפועל והוא חתם במידלסברו.
- עדין טל כשחזר לארץ רצה לשחק רק במכבי חיפה, ובשום אופן לא במכבי פ"ת. ועדיין, שחר שילם פיצויים לפ"ת כדי שהוא ישחק אצלו.
אם זה כזה פשוט כמו שאתה מתאר, איך אתה מסביר את כל זה?
על המקרה עם חנן ממן קיבלת הסבר. היה לו חוזה בהפועל והכל היה תלוי בנו ולא בו.
אופציה וזכות ראשונים זה לא אותו דבר. המקרה של ולנסיה דומה בדיוק למקרה של ממן, אם אני זוכר נכון.
במקרה של עידן טל אני לא יודע, אני מניח שזה קשור לזה שבאותה תקופה היו עדיין כרטיסי שחקן. היום זה לא קיים.