teknoboy כתב:
אבל הכסף לא הולך לחיילים בסדיר אלא לקבוצה די מצומצמת (אם כי לא מצומצמת מספיק) של אנשים שנהנים מתנאי שכר ופנסיה שישראלים רגילים רק חולמים עליהם.
אם היה מדובר באיזו אליטה של לוחמי על ומפקדי צמרת אז ניחא, אבל אני לא בטוח שזה המצב (אשמח לגלות שאני טועה).
אפילו אם מה שאתה אומר הוא נכון, וזה קצת קשה לדעת כי מערכת הבטחון מקשה מאד למצוא את הנתונים האלו (בדיוק בגלל שמאד מפחדים בקריה שאזרחים יתחילו לעשות דיונים כאלו) זה עדיין מראה שהבעיה היא לא בכמות המשכורות הכללית ביחס למה שאנחנו משלמים לפצצות, אלא בצורה שאנחנו מחלקים את הכסף בין החיילים.
ואני לא סתם אנאלי פה, אם כל מה שתדבר עליו זה עלות השכר הכללית תקבל פתרונות מחורבנים, או במילים, מה נראה לך שאגף הבטחון יעדיף לעשות, לקצץ שקל מהמשכורת של כל חייל או 10,000 ש"ח מהמשכורת של כל אלוף?
כל עוד שחיילים מקבלים פחות משכר מינמום על עבודה מסריחה ומסוכנת, אני לא יכול להבין איך אנשים אומרים שאנחנו משלמים יותר מדי משכורות בצבא.
הרוש הודף כתב:
אתה רומז שהרסר שלי בעל ההשכלה התיכונית בקושי, שמקבל כל חודש 16 אלף שקל + אוטו + פלאפון הוא לא אליטה?
אתה טועה. כדי להגיע לכאלה תנאים ביחס לכזה חומר אנושי צריך להיות וואחד אליטה, חבר
בשביל להיות רס"ר אתה צריך להיות מוכן להיות רס"ר כל החיים שלך עם כל המשתמע מכך.
זו תכונה יותר נדירה מתואר ראשון במנהל עסקים.