טוב, אם אין כלום על הפועל, נציין כי
ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה אתמול את החוק למניעת עישון במגרשי הכדורגל. ביום רביעי הקרוב החוק יעלה להצבעה בקריאה טרומית במליאת הכנסת. לאחר מכן החוק צפוי להיות מאושר בקריאה ראשונה. אם יהיה רוב, הצעת החוק תידון בוועדה ותעבור לקריאה שנייה ושלישית, בדרך לאישור סופי. תהליך זה יכול לקחת בין שבועות לחודשים, אבל המגמה ברורה.
בשעתו ציפי לבני דחתה את ההצעה (כמדומני שהיא היתה מעשנת כבדה עד לפני כמה שנים) בטענה כי "צריך גם להשאיר למי שמכור קצת מרחב ובעיקר אם הוא פתוח". אז כרגע יסייגו את החוק ויהיו יציעים עם מעשנים ויציעים ללא עישון.
אני מהמר על כך ש4-5 יהיו עם עישון, 1-2-13 ללא עישון, והשאלה הפתוחה היא 7 ו-8: אם באמת 8 מזוהה עם משפחות וכו' אז אולי יאסרו שם אבל אני מאד מקווה שלא יהרסו לי את ההנאה של הצפייה בשער 7.
יבואו ויגידו שזה לא ישים וכו' - אבל ככה אמרו בהתחלה על פאבים והיום יש לא מעט כאלה בת"א שהם נקיים מעישון, משהו שלא היה אפשרי ונשמע הזוי רק לפני כמה שנים. כמו כן, לפני שנתיים-שלוש (לא זוכר כרגע באיזו עונה היה המשחק) שיחקנו בגביע נגד בית'ר וניצחנו בדקה ה-90 מפנדל של טוטו אם אני זוכר נכון. נדמה לי שזה היה ב-1/4 הגמר. בכל מקרה, ישבתי באותו משחק בשער 2 משום מה וכאשר הדלקתי סיגריה בטבעיות פנה אלי אחד מהסובבים אותי וביקש לכבות. הוא טען שלא מעשנים בשער 2 והציע שאביט סביבי על השורה שלי, מעל ומתחת ואחפש מעשנים. עשיתי זאת והופתעתי שלא ראיתי ולו מעשן אחד לרפואה. אז קמתי והמשכתי לעשן בצד וחזרתי לשבת (נו, שער 2, אתה קם וחוזר ל"כסא שלך" וכמובן יושב...) אבל נשבעתי שליציע הזה אני כבר לא אחזור.
אז מה עכשיו? ומה יהיה הצעד הבא?
שנפסיק לקלל? שאנשים יפסיקו לפצח גרעינים ולירוק את הקליפות על הרצפה? איפה הימים שהיינו מעשנים באוסישקין, אולם כדורסל קטן ומחניק, ועושים זאת על הברזלים למטה, מטר מהספסל של השחקנים....
אגב - לאלו מביניכם שהיו לאחרונה במשחקים באירופה -
גם שם זה כך? (לא הייתי במשחק באירופה כבר כעשור ובפעם האחרונה ישבתי בקאמפ נואו ועישנתי להנאתי)
http://www.one.co.il/Article/219644.html