יובל כתב:
הגישה הפשטנית הזאת של "יש ארבעה שחקני התקפה טובים שגם לא עושים הגנה, כל מה שצריך מהקשרים האחוריים והמגנים זה שיעשו רק הגנה וארבעת החלוצים מספיק טובים כדי להסתדר לבד" עובדת מקסימום בהאטריק, שבו החוזק של קבוצה נקבע לפי סכום היכולות של כל שחקן בעמדות הרלוונטיות, אפילו בסימולציות כדורגל קצת יותר מתוחכמות זה לא עובד, ובטח שלא במציאות.
עם שני מגנים שלא תורמים כלום בהתקפה (את הרוש כולם מכירים, היה מספיק לראות שני כדורים זוועתיים של דגני כדי להבין שאולי הדעה של כל אוהדי חיפה והצוות המקצועי שלהם עליו לא מנותקת לגמרי מהמציאות), ושני קשרים אחוריים שכל התרומה שלהם מסתכמת בחילוץ כדורים ומסירות אחורה או הצידה (טובים בזה ככל שיהיו), ההתקפה של הפועל פשוט לא יכולה להיות מספיק טובה. ארבעה שחקני התקפה, טובים ככל שיהיו, לא יכולים לחפות על התרומה המצופה משחקנים שמצטרפים למשחק ההתקפה. לקבוצות שיבואו להתגונן ולצופף תהיה עבודה קלה מאוד, כי להפועל לא יהיו את הכלים לשבת על השער של היריב עם 6-7 שחקנים כדי להשיג שער ניצחון, ולשבור את הבונקר עם מגן שנשאר פנוי לייצר פעולה התקפית או קשר שבא מאחור ויוצר יתרון מספרי. לקבוצות יהיה הרבה יותר קל להוציא מאיתנו 0:0 ו-1:1 מאשר מהיריבות, ואנחנו פשוט לא נהיה מסוגלים להשיג ניצחונות בתדירות מספיק גבוהה ולעמוד בקצב צבירת נקודות של אליפות. ולמי שאומר "המטרה היא לא אליפות/אי אפשר להתחרות במכבי/לא בונים קבוצה לאליפות בשנה אחת", אז לא - אי אפשר לעשות שורה של מהלכים שאפשר לתרץ אותם רק בכך שרוצים אליפות עכשיו (לזרוק את שוער העתיד בשביל שוער מוכשר פחות אבל יותר מנוסה, להביא שחקן להרכב בהשאלה מאחת משתי היריבות הכי גדולות, להביא שני בלמים מעל גיל 30) ואז להגיד שלא הולכים על אליפות וזאת לא המטרה.
עם הדעה המקצועית אני כמובן בגדול מסכים. אין דבר כזה 4 שחקני התקפה טובים, אז יהיה בסדר.וכמו שכבר כתבתי אם התחזיות יתממשו והוא ישחק עם שני אחוריים והמגינים לא יהיו מספיק טובים התקפית, הפועל יהיו בבעיה. קבוצות דומיננטיות חייבות לעשות לחץ בחלק המגרש של היריב.
מה שכן, חייבים קצת להמתין ולראות מי השחקנים האלה. מה היכולות והאופי האמיתיים של שני הקשרים האחוריים, מה יכולים לתת המגינים (את הרוש אנחנו לא ממש מכירים עדיין) ובכלל מה תהיה שיטת המשחק של הקבוצה.
אתה קצת מגזים בכל "האי אפשר ככה ואי אפשר ככה". הפועל קבוצה בבנייה אם תרצה או לא. החלפת שלושת רבעי סגל. המטרה הראשונה והבלתי מתפשרת (לצערי) היא להעפיל לאירופה ואני מניח שזו הסיבה שהוא מיהר להחתים את הברזילאי. אני כותב לצערי, מפני שבמועדון שחושב מסודר ולטווח ארוך, זה לא מה שהיה אמור להתוות את מדיניות הרכש ושחרור של שוער כמו קליימן (אם זה אכן המצב).
אני בכלל לא חושב שהפועל צריכים לדבר ולהתנהל במושגים של אליפות או מקום רביעי או פלייאוף עליון. בהפועל צריך לעשות קבוצת כדורגל עם שיטה וסגנון שלדעתי ייקח זמן להטמיע ושזה יקרה, תוכל לדבר על מטרות אמיתיות.
כרגע להפועל אין סגל שלדעתי מסוגל להתמודד על האליפות בפני עצמו. בשביל שתתמודד על האליפות צריך שיקרו כמה דברים (כבר כתבתי באשכול אחר): שחקנים שאתה לא בונה עליהם (בעיקר הצעירים) שיפרצו ושיטת משחק שתדע להוציא מהסגל הזה את המקסימום ותיתן יתרון על קבוצות אחרות (בדיוק מה שרב"ש עשה עם ק"ש).