kobster כתב:
רדרוני,
העלו כבר את ההשוואה להפועל של עונת השרוכים וגם שם התחלנו את העונה עם קבוצה שקודם כל ידעה להגן והסתמכה על שלושה-ארבעה שחקנים מוכשרים מקדימה (תקווה,ביז'ו ושטרית היו כל חולית ההתקפה שלנו). אף אחד לא מצפה שהפועל תראה כמו מכונה משומנת עכשיו או אפילו בעוד חודש אבל את הכיוון אפשר לראות גם מצורת בנית הסגל ובחירת השחקנים, וגם מצורת המשחק אתמול. לא יהיו תפקידים מוגדרים ומקובעים אלא הרבה תנועה, חשיבה ויצירתיות.
אנחנו קצת מקובעים במחשבה על הקשר 50/50 שידחוף את הקבוצה קדימה ויהיה החוט המקשר בין ההגנה להתקפה אבל לא נראה לי שזה בכלל הסגנון של הקבוצה.
רב"ש בחר שחקנים שיודעים לשחק ביותר מעמדה אחת וישנה את הסגנון בין משחק למשחק ואפילו תוך כדי המשחק. הבסיס שלנו יהיה אולי 4-4-2 אבל עם מערך מאוד דינמי.
צריך רמת שליטה ומיומנות מאוד גבוהה גם של המאמן וגם של השחקנים בשביל לדעת לשחק ככה, נקווה שזה יצליח להם.
מסכים לגבי הקיבעון של אנשים כאן על תפקיד ה50/50.
מצד שני מה שאתה מתאר בהמשך הצליח לעשות רק פפ גווארדיולה
וזו בעצם הבשורה שהוא הביא לכדורגל העולמי עם ברצלונה, לא עוד שחקנים קבועים בעמדות קבועות
אלא שחקנים בעיקר בחלק ההתקפי שנעים לכיוונים ושטחים שונים במגרש על מנת ליצור יתרון מספרי
במהלכים ההתקפיים, ורסטיליות, וסוג של משחק התקפה מאד דינמי ומשתנה.
בשביל לקיים דבר כזה צריך הרבה יותר ממחויבות ורמת שליטה, צריך קודם כל מאמן שידע להנחיל את השיטה
ושחקנים ברמה מאד מאד גבוהה בעלי אינטליגנציה גבוהה מאד, שלא לדבר על כושר גופני.
אני חושב שמבחינת ישראלים יש לנו חלק התקפי עם פוטנציאל אדיר שכבר הוכיח את עצמו בעבר ועכשיו יש בנוסף
את דמארי במקום ללה... בלי לזלזל כמובן.
עדיין מבחינה התקפית חסר לי עוד משהו שישקיט את המצפון וייתן לי תחושה שהנה הם באים השדים האדומים...
אבל זה כמובן ממקום של אוהד ולא של מאמן שמקבל את ההחלטות לגבי הסגל.
רבש וכל מאמן נמדד לפי היכולת להוציא את המקסימום מהכלים שנתנו לו ולא לפי פנטזיות של אוהדים
לגבי הסגל שהיה אמור להיות . את זה יש לי תחושה שהוא יעשה
השאלה היא למה זה יספיק...