Fez כתב:
התנועה לשחרור האישה היא מהחשובות מאז ומעולם, ואני רואה את עצמי תומך נלהב במאבק של נשים לחופש ושיוויון זכויות.
אבל כל הפמיניזם החדש הזה, שרואה בכל דבר שקשור למיניות האישה "פחות כבוד" במקרה הטוב או "שוביניסטי וחשוך" במקרה הרע, הוא די מבחיל בסך הכל.
אישה היא אדם עצמאי, אוטונומי ושווה-זכויות, ובנוסף היא גם "אובייקט מיני". כמו שגבר הוא עצמאי, אוטונומי ושווה-זכויות, אבל גם "אובייקט מיני".
אישה היא גם הגוף שלה ולא רק ה-"שכל" שלה, כמו שגבר הוא גם הגוף שלו ולא רק ה-"שכל" שלו.
זה בסדר לראות חזה של אישה ולהתייחס אליו. זה תקין. זה אפילו פיזיולוגי. זה לא "בלתי מוסרי". זה לא צריך לעורר רגשות אשם. ולא, לא חייבים להכיר לפני כן את נכבי אופיה או את תוצאותיה במבחן אינטליגנציה כדי לרשת את הזכות להתייחס לעניין.
זה גם בסדר לראות אישה (או גבר) ולהגיד לחבר "וואלה הייתי עושה אותה/אותו" (בהסכמה). ברור שלא צריך להעליב ולהטריד אף אחד, ובטח שלא לתקוף חו"ח, אבל עצם ההתייחסות (במחשבה או בדיבור) לבן אנוש אחר כ-"אובייקט מיני" (שלא בפניו או בצורה שלא פוגעת בו) היא דבר תקין לחלוטין.
כולנו יצורים מיניים וחלק מההתייחסות שלנו לאנשים אחרים ושל אנשים אחרים אלינו היא גם בממד הזה.
גבר לא צריך להתנצל על כך שאישה בשבילו היא גם "גוף" ולא רק "שכל" (ואישה לא צריכה להתנצל על ההפך). כולנו מכלול.
מקבל את טיעוניתך, למעט 2 הסתייגויות (גם על סמך הפוסטים שפורסמו בקבוצת הפייסבוק הזו) :
1. כל נושא הטרדה מינית של קטינות וכוונתי בעיקר לילדות ונערות שעוד לא הגיעו אפילו לגיל 15, הוא חמור ביותר ואין להתייחס אילו בסלחנות. בפרט, כשהמטריד הוא אדם מבוגר (והטרדות מיניות שפורסמו בפוסטים בפייסבוק, מצד קרובי משפחה בכלל מעוררים בי חלחלה).
2. הטרדה מינית תוך ניצול סיטואציה ונסיבות בה האישה מוגבלת בתגובותיה. כוונתי למקרים מהסוג שפורסמו: גבר לוקח את החברה של החבר לטיול בטרקטורון ועוצר לפתע בשדה ואז דורש ממנה ... ; מפקד בצבא שמעיר הערה פוגעת בחיילת שכפופה לו מבחינת ההיררכיה הצבאית וכדומה.
לעומת זאת, אני מסכים עם פז בטיעון הכללי שלו ואם למשל בפאב, גבר יעיר הערה לבחורה (שלפחות חיצונית לא נראית קטינה), כאשר ניתן לפרש את ההערה כמכילה אמירות סקסיסטיות וכדומה - אז לדעתי לא צריך מייד לצלוב את אותו גבר ולאותה בחורה יש מספיק דרכים ואופציות לתגובה הולמת.