אתי מה?"אם רוצים להביא משהו אמין, אני צריך זמן. אבל העורך שלי לא יגיד לי, תחפש, תבדוק, תאמת. הוא יגיד ישר, 'תעלה עכשיו את הידיעה, תבדוק אותה אחר-כך'", אמר העיתונאי עמר בנוביץ' בכנס על אתיקה בתקשורת הספורט
שלמה מן 15.03.2011 0
קצת ערכתי אבל תקראו את הקטע על צנציפר
http://www.the7eye.org.il/33266מהי בדיוק אתיקה של תקשורת ספורט? האם יש דבר כזה בג'ונגל של
בנוביץ' השמיע את הדברים בכנס תקשורת שנערך השבוע במרכז האוניברסיטאי באריאל. מושב מיוחד בשם "גולים עצמיים" עסק באתיקה של תקשורת הספורט. בדיון שהתקיים בפני כמאה סטודנטים לתקשורת השתתפו גם עודד שלו, עורך הספורט של ynet; ד"ר אילן תמיר, מרצה במכללה, וכותב שורות אלה.
באותו מושב באריאל דיבר גם עודד שלו על חשיבות ה"אוף דה-רקורד": "אם שברת את הקשר הזה עם המקור שלך, אתה מוצא את עצמך מפסיד לטווח הארוך", אמר. שלו סיפר כי לפני כעשר שנים התארח אלי אוחנה בקורס תקשורת, זמן קצר לאחר שפוטר ממכבי פתח-תקווה. מנהל הקורס הודיע במפורש לתלמידים כי כל דבריו של אוחנה הם אוף דה-רקורד מוחלט, ומי שידליף לתקשורת יסולק. בעקבות כך חש אוחנה חופשי ומשוחרר, ופתח פה על משפחת לוזון שניהלה את הקבוצה. למחרת גילה כי דבריו תפסו כותרת גדולה ב"ידיעות אחרונות". מי שפירסם ולא התאפק היה
נדב צנציפר, כתב "ידיעות", שבעקבות כך סולק מהקורס."אני מסקר ספורט 11 שנים ונחשפתי לשיחות אוף דה-רקורד שאם הייתי מוותר על העקרונות שלי ועל מה שלמדתי ומפרסם כל מה ששמעתי, הייתי יכול לפרוש בשקט. חובה לשמור על העיקרון הבסיסי הזה", אמר שלו, אבל מיד הוסיף: "יש מספיק דרכים לעקוף אוף דה-רקורד: לא להביא את הדברים כציטוט ישיר, אלא להשתמש בשיטות של דברים שנאמרו למקורביו, לסביבתו הקרובה, לחברים של מקורבים, לחברות של חברים של מקורבים, וזו דרך מצוינת להתגבר על המכשול".