תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 23 יוני 2025, 15:13

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 8 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: משרד רה"מ בוחן: דרוזים מסוריה ישובו לכפריהם ברמת הגולן
הודעהפורסם: 23 יוני 2013, 13:28 
סמל אישי של המשתמש
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/483/ ... 402&loc=15
היסטוריה בגולן: 32 שנה אחרי ששרפו את תעודות הזהות הישראליות והכריזו על נאמנותם לסוריה, אירחו ראשי הציבור הדרוזי את מנכ"ל משרד ראש הממשלה, הראל לוקר, ומסרו לו מסמך עם בקשות מהממשלה לוקר: "הבקשות ייבחנו בכובד ראש"

עדי חשמונאי | 23/6/2013 7:23

תגיות: דרוזים בגולן,רמת הגולן,סוריה 32 שנים אחרי החלת החוק לסיפוח רמת הגולן, והכרזת התושבים הדרוזים בגולן על התעלמותם מהחוק ועל המשך נאמנותם לסוריה, נרשמה ביום חמישי האחרון תפנית היסטורית ביחסים המורכבים בינם לבין מדינת ישראל. מנכ"ל משרד ראש הממשלה, הראל לוקר, התארח במג'דל שאמס בביתו של המנהיג הרוחני של הדרוזים בגולן, השיח' טהאר אבו סאלח, וקיבל לידיו מסמך ובו בקשות של התושבים מהממשלה. אחד הסעיפים הדרמטיים במסמך היה בקשה לאיחוד משפחות עם קרוביהם של דרוזים בגולן שעברו להתגורר בסוריה בעשרות השנים האחרונות, וכעת מעוניינים לחזור לכפריהם שבצפון רמת הגולן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: משרד רה"מ בוחן: דרוזים מסוריה ישובו לכפריהם ברמת הגולן
הודעהפורסם: 23 יוני 2013, 14:24 
סמל אישי של המשתמש
כמי שנמצא עם דרוזים מרמת הגולן וחלקם קולגות שלי על בסיס יומי, אני יכול להגיד שהדור הנוכחי עובר מהפכה.
הדרוזים ברמה שונים מכל הדרוזים בארץ, אפשר להבין אותם. הדור הנוכחי רוצה להתנתק מהדור הקודם מבחינה דתית, יש יותר בתי קפה לצעירים, יש דרישה לאלכוהול, ויש דרישה לתעודת זהות ישראלית. לאט לאט כבר יש בקיעים, וחבר'ה צעירים שמצליחים להוציא תעודת זהות ישראלית, אמנם אוכלים חרא מהמדינה ובעיקר מהמשפחות שלהם ובאופן כללי בכפרים ברמת הגולן. הדור הבא הולך לעצב שונה לחלוטין את צורת התפיסה של הדרוזים ברמת הגולן, הן מבחינה דתית, הן לאומית, והן חברתית.
זה לא קורה בבת אחת מסיבות ברורות ולחץ פנימי, אבל זה מתחיל לקרות כבר עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2013, 14:36 
סמל אישי של המשתמש
נראה לי שזה מתחיל לקרות בעיקר כי יש סיכוי שבקרוב אין סוריה.
לפחות לא תהיה סוריה ידידותית לפלגים שאינם סונים.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2013, 16:56 
גביזון כתב:
כמי שנמצא עם דרוזים מרמת הגולן וחלקם קולגות שלי על בסיס יומי, אני יכול להגיד שהדור הנוכחי עובר מהפכה.
הדרוזים ברמה שונים מכל הדרוזים בארץ, אפשר להבין אותם. הדור הנוכחי רוצה להתנתק מהדור הקודם מבחינה דתית, יש יותר בתי קפה לצעירים, יש דרישה לאלכוהול, ויש דרישה לתעודת זהות ישראלית. לאט לאט כבר יש בקיעים, וחבר'ה צעירים שמצליחים להוציא תעודת זהות ישראלית, אמנם אוכלים חרא מהמדינה ובעיקר מהמשפחות שלהם ובאופן כללי בכפרים ברמת הגולן. הדור הבא הולך לעצב שונה לחלוטין את צורת התפיסה של הדרוזים ברמת הגולן, הן מבחינה דתית, הן לאומית, והן חברתית.

חידשת לי. לפי מה שאני הבנתי מכמה חברים ערבים הדרוזים בגולן הם בדיוק ההפך מזה. משמח לשמוע.

אתה לא חושב שאם ההצעה הזאת תתקבל כל המגמה זאת תקבל תפנית חדה אחורנית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2013, 18:14 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:
נראה לי שזה מתחיל לקרות בעיקר כי יש סיכוי שבקרוב אין סוריה.
לפחות לא תהיה סוריה ידידותית לפלגים שאינם סונים.

אין שום קשר קלוש.
בה התחיל כבר מזמן, אנשים רוצים להתפתח, זה לא הדור הקודם, זה דור שנולד בשטח ישראלי ולא סורי.
הם רוצים אזרחות ונמאס להם מההגבלות של הדור הקודם ושל המדינה.

skadiv כתב:
גביזון כתב:

חידשת לי. לפי מה שאני הבנתי מכמה חברים ערבים הדרוזים בגולן הם בדיוק ההפך מזה. משמח לשמוע.

אתה לא חושב שאם ההצעה הזאת תתקבל כל המגמה זאת תקבל תפנית חדה אחורנית?

לא ממש לא, זה גם עניין חברתי והתפתחות שלא קשורה לפוליטיקה.
כמו שאמרתי לאיתי, זה דור שנולד בשטח ישראלי ולא סורי, זה מהותי מאד, אבל הכי מהותי שזה דור חדש ופתוח הרבה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2013, 18:20 
סמל אישי של המשתמש
הדרוזים ברמת הגולן מוכרים דובדבנים במחירי רצח
אם זה לא ישראלי אז מה זה ישראלי ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2013, 20:55 
אוקיי, אז לא תקבל תפנית אחורה, אלא תאט מאוד.
אתה בעצמך כותב שהם "אוכלים הרבה חרא מהמשפחות" ויש שם "לחץ פנימי".
זה רק נראה לי הגיוני שכשיחזירו את המשפחות שלהם שחיו ב-40 שנים האחרונות הסוריה ולא מכירים דבר על תרבות מערבית ואין בהם חיבה לישראל, אותו לחץ יגדל הרבה יותר, ויכביד עוד יותר על ההשתלבות של אלה שכן רוצים לצאת מהמעגל הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 יוני 2013, 12:48 
סמל אישי של המשתמש
מצד שני אולי גם אלה שרוצים לברוח מסוריה רוצים לצאת מהמעגל הזה בנוסף לרצון לחיות.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 8 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: