romario כתב:
Officer Barbrady כתב:
אני מגן עליה כי אני חושב שחוקי התורה הם מאלוהים, יחד עם המוסר כמובן. כיוון שאני חושב שאלוהים הוא ריבון כל העולמים, אי אפשר שבני אדם יתנגדו לחוקים שהוא הכתיב והוריד לנו. כל מתנגד הוא בבחינת שיקוץ, בטח אלה שמקימים מערכות שלמות שכל מטרתן זה לעקור ולהשכיח את סט החוקים הזה.
אופיסר ידידי.
כמובן שכל המציאות זה מהקב"ה ולא רק זה כל המציאות זה הקב"ה.
המציאות שואפת לסוד האחד,לראות איך הכל כלול באחדותו כמו שקרני השמש כלולים בגוף כדור השמש.
הקב"ה זה דבר שאי אפשר לתפוס,גם התורה המשילה את העוצמה הזאת שנקראת אלוהים
למושגי בשר ודם שאיכשהו נוכל להבין על מה מדובר,באה תורת הסוד שמתגלית בדור האחרון שזהו דור הגאולה ומפשיטה את זה יותר למושגים של ספירות,אורות,כלים,סדר השתלשלות כדי שנבין עוד יותר מה זה הבורא ונבין את השכל שמאחורי הבריאה וכמובן את מטרתה.
אני לא חושב שאחרי שלומדים את פנימיות התורה אפשר לקרוא ליהודי אחר שיקוץ,הרי הקב"ה
שם כל יהודי בנקודת פתיחה אחרת ולכל אחד יש את המטרה שלו עד גמר התיקון,כל אחד צריך לתקן את הרצון לקבל לעצמו ולהפוך אותו לרצון להשפיע,ובסופו של דבר ע"י מעשים טובים ומצוות צריך לעשות לקב"ה דירה פה כדי שיתגלה וכולנו שותפים למטרה הזאת.אם דתי יוצא נגד לא דתי זה מחטיא את המטרה ואם לא דתי יוצא נגד דתי זה גם מחטיא את המטרה.
כי לא מבינים את המהות של הבורא,שהיא דבר יותר נעלה מהויכוחים הפשוטים האלה.
אשרייך ידידי.
הרבה שמחה.
אם מסתכלים על גדולי הדור מבינים שכן אפשר להגיד את הדברים האלו. הרי אם גדול הדור קורא ליהודי רשע ולסתי, זה אומר שהדבר מותר. אשרייך שאתה ברמה רוחנית שבה אתה רואה רק את הטוב ביהודי, אני חושב שצריך לתקן דברים בעולם ואי אפשר לתקן אותם אם שותקים.
קהילת הרפורמים-קונסרבטיבים מעמידה בראשה "רבנים"(כל קשר מקרי בהחלט) הומואים, נשים, ליברלים ואפילו גויים. הם "מחתנים"(שוב, כל קשר מקרי בהחלט) גויים עם יהודים, גברים עם גברים או נשים עם נשים. מבצעים "גיורים"(כל קשר מקרי) שעורכים 10 דקות. בקיצור, הם עושים כל מה שאסור בתורה.
מהרסייך ומחרבייך ממך יצאו. אלה לא שיקוצים? אלה לא רשעים?
ברוך ה', גם עכשיו רואים את הסייעתא דשמיא שהיהודים הכשרים מקבלים וכמה המעמד שלהם מתחזק, בין בארץ בין בגולה.