Maor7 כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:
Maor7 כתב:
יואב כתב:
טוואטחה מגן שמאלי גרוע יותר אפילו מגל שיש.
טווטאחה עשה העונה יותר גולים לחיפה ממה שעשו כל המגנים של הפועל ביחד מאז עונת הדאבל.
ממתי מודדים מגן בכמות השערים שהוא מייצר?
מה זה ממתי?
תראה לי קבוצה כדורגל איכותית היום בעולם שלא מחזיקה 4 מגנים טובים בהתקפה לא פחות מההגנה.
בישראל זה עוד יותר בא לידי ביטוי כי מגנים עם אופי הגנתי אין לנו בכלל. פעם בעשר שנים יוצא איזה אחד.
עכשיו מילא זה, אבל הפועל "משכילה" תמיד לבחור מגנים שגם הצד ההתקפי שלהם הוא בדיחה.
דרך אגב, כמובן שיש היבט על איך כל הקבוצה נראתה אבל אם נתמקד - הפועל השנה של ורמוט-טוטו-דמארי-טבח הייתה מתפקדת בצורה נורמאלית אם היו שני מגנים שתומכים בהתקפה ולא שני דחלילים שגם כשהם כבר מגיעים להתקפה מגביהים את הכדור לשער 5.
וגם לעתיד, לא משנה שכטר ורמוט או מסי. צריך להביא מגנים שעושים לפחות את המינימום בהתקפה. אחרת אין פה תחרות בכלל מול חיפה ומכבי.
1.קבוצות שלא מחזיקות 4 מגנים התקפיים: מכבי תל אביב (אלא אם אתה קורא לייני מגן התקפי), מאטוביץ' מק"ש לטעמי דיי לוקה בהתקפה, למרות התדמית שנוצרה לו בארץ, עמרי בן הרוש ששיחק בנתניה כל השנים חוץ מהשנה מגן עדיף בחלק ההגנתי על ההתקפי, נבחרת ישראל משחקת עם בלם כמגן שמאלי כי אין מגן שמאלי שמספיק טוב בהגנה, הפועל של הדאבל שיחקה הרבה מאוד עם בונדר בהגנה, וזה לא מקרה שתמיד הוא הגיע לנבחרת וקנדה לא, חיפה מחזיקה בדגני כמגן שני (אמרת 4, נכון?), שהוא ממש לוקה בהתקפה, אבידל זה מגן שהחלק ההגנתי שלו עדיף על ההתקפי, גם ראמוס ששיחק בריאל מגן לא מעט פעמים (אבל אני מעדיף שלא ללכת לאירופה, כי אני פחות מבין בתחום...), איציק עזוז מבני יהודה זה מגן שהחלק ההגנתי שלו עדיף על ההתקפי בהרבה, המגן השמאלי של הפועל חיפה (ברקוביץ' אם אני לא טועה) זה מגן שהחלק ההתקפי שלו הוא מאוד מוגבל והוא במקור בלם.
2. הפועל של השנה זה קבוצה בלי שיטה, ומגנים זה החלק שהכי הכי מושפע מזה, זה לא סתם שיואב זיו פתאום לא כזה בדיחה כשהוא מקבל את הכדור חופשי ולא עם שחקן מולו, ואז אלוהים יודע מה הוא יכול לעשות.
3. אני גם לא טענתי שצריך להביא מגנים שהם בדיחה בהתקפה, אבל כמות השערים שהמגן מייצר זה התחום האחרון שצריך לבדוק אצלו, זה לא עוזר אם הוא מייצר שער ומצד שני גורם ל2, צריך מגן שגם אם לא יהיה עילוי הגנתי, יידע את החלק ההגנתי מספיק טוב, אחר כך שיידע ליצור שערים ולהצטרף להתקפה, טוואטחה לא כזה.