בדרבי סל האחרון בסדרה שאל אותי אחד מנבחרי העמותה אם הייתי שם עוד מאה שקל לשנה כדי להביא את איתי שכטר, עניתי לו שכן אבל הייתי מעדיף לשים עוד מאתיים ולקבל הבטחה שהם יוקדשו למחלקת הנוער , שסוף סוף אחרי שנים של בלאגן/ טימטום/ הזנחה ושאר ירקות יעמידו עתיד ודרך לקבוצה .
אם יש לי מסקנה אחת ברורה מהשנה האחרונה שאופנת הטלאים והפאצ'ים שעושה חייל בתרבות הישראלית בכלל ,היא הסרטן של הפועל - מה שווה שכטר אחד אם אחריו אן שום מחשבה ותכנון לעתיד??
אני אוהב את הקבוצה הזאת כמעט שלושים שנה והלב שלי יהיה אדום כול חיי, ואני חושב על הפועל במבט של עתיד ולא רק במחשבה של מה יהיה עונה הבאה ומי יסתום את החור מימין ובאמצע ובשפיץ של השרוך של ברוך.
בוריס קליימן הוא מבט לעתיד, עתיד שעלה מהנוער, שגדל בנוער וצמח אצלנו, אני לא מבין איך אפשר בכלל לחשוב לוותר עליו כי "שנה הבאה אנחנו הולכים על כול התארים ואולי הוא לא יהיה מספיק מנוסה.." , מצטער להגיד , אבל אם שוער שצמח אצלנו, בבית, שוער ראשון בנבחרת , לא יקבל אצלנו צ'אנס להוכיח את עצמו, אז נכשלנו, אז מה זה הפועל?, מה זה אומר לשאר הנערים שמשחקים אצלנו?, איזה עתיד יש להם? ולנו? מה אנחנו בתור מועדון רוצים?
לי אישית מרגיש אם כול האי וודאות בבעלים, ובכסף שיש בקבוצה בשנים האחרונות , שאם ישקיעו בנוער אז יהיה למועדון הזה עתיד אמיתי שלא יהיה תלוי במציל חד עונתי או בקפריזה של בעלים שבא לעשות עלינו סיבוב..
הבחור מההנהלה שאל אותי את השאלה הזאת במשחק האחרון של הקבוצה בכדורסל, עניתי מה שכתבתי , ובתוכו הרגשתי, אתה שואל אותי את השאלה הזאת פה?, שמול עינינו משחקת קבוצה אדומה שנבנתה מאפס, בידיים הקטנות שלנו ושכול מה שיש בה זה הבטחה לעתיד, כי בונים אותה ככה, קבוצה שמצהירה שיש לה תוכנית לחמש עשרה שנה קדימה ולא רק מחשבה על פאצ'ים חד פעמיים??.
בדבר אחד אני בטוח רמי כהן לא היה שואל אותי את השאלה הזאת,
אני גם די בטוח שהוא היה נותן לבוריס את אפודת השוער הראשון ..