צרות בצרורות: הפועל חייבת כ-400 אלף שקל ללאלא
מדובר על חובות שנוצרו בתקופתו של אלי טביב. בקבוצה שכרו את שירותיו של רו"ח יהודה ברלב על מנת לבדוק חשד לאי סדרים כספיים מתקופתו של הבעלים הקודם
התביעות מתקופת אלי טביב לא מפסיקות להגיע לכיוונה של הפועל ת"א. על פי פסק בורר הקבוצה חייבת לחלוצה של הפועל חיפה מהראן לאלא מאות אלפי שקלים בגין התקופה בה שחק במועדון.
על פי פסק הדין, האדומים חייבים לשלם לשחקן 139,552 שקלים שקוזזו שלא כדין משכרו בנוסף ל-60,448 שקלים שחייבים שחקן בגין מענק.
בנוסף, מגיע לשחקן 40,000 ש"ח עבור העפלת הקבוצה לגביע אופ"א ופיצוי של 10,000 שקלים עקב הפרת הסכם. סכומים נוספים הקבוצה חייבת לשחקן שכ"ט של הבורר וקנסות שונות שהוטלו על השחקן שלא כדין.
חשד לאי סדרים מתקופתו של טביב
בקבוצה של רן בן שמעון שכרו את שירותיו של רו"ח יהודה ברלב על מנת לערוך ביקורת חקירתית בדבר חשדות לאי סדרים כספיים ולביצוע פעולות חריגות, על ידי בעלי תפקידים בקבוצה בתקופה שבין יוני 2011 – יוני 2012.
מהממצאים הראשוניים ניתן ללמוד כי אלי טביב עשה שימוש בכספי החברה למימון פעילותו הפרטית, תוך עירוב בין פעילותו הפרטית לבין פעילות החברה. לדוגמא, לצורך כיסוי התחייבויות עבר, נמשך סך של 100,000 ש"ח, אשר סווג כמשיכת בעלים פרטית.
עוד עולה כי מחשבונות הבנק של החברה שולמו למקורב של מר טביב כספים בסך כולל של 468,000 ש"ח, ושולמו לעובדים כספים בסכומים העולים על תלושי השכר שהופקו להם בסך של 391,987 ש"ח. בנוסף, נמצאו סכומים לא מזוהים ששולמו לעובדי המועדון בסך של 1,028,219 ש"ח.
בוטלה יתרת חובה של כרטיס בשם "ספיר טביב אירועים" בסך של 779,773 ש"ח. יתרת החובה שבוטלה, עלולה להצביע על כך, שהחברה שילמה ל"ספיר טביב אירועים" את הסכום המופיע כיתרת חובה בהנהלת החשבונות, אך לא קיבלה חשבונית כנגד תשלום זה.
קיימים סימנים לשיתוף פעולה עסקי, בין מר טביב לבין רו"ח זיגדון, ששימש כרואה החשבון המבקר של החברה, ולבין רו"ח מורטי אתגר, הפועל במיאמי, אשר אליו התכוון מר טביב להעביר 500,000 דולר מכספי החברה.
תגבותם של אלי טביב והפועל ת"א תובא לכשתושג.
http://www.nrg.co.il/online/71/ART2/477 ... 1&cat=7101