Oleg Neduda כתב:
idan כתב:
Oleg Neduda כתב:
19 כתב:
מוות כתב:
אני חייב להגיד שאני מוצא את ההמלצות האלה טיפה מצחיקות. כל אחד מאיתנו שונה ויצליח (או לא) להתמודד עם ההפסקה בצורה שונה. אני מכיר פסיכיאטר שמכיר טוב מאוד את כל הסיבות הפסיכולוגיות והביולוגיות שמאחורי העישון, הוא אפילו מתמחה בהתמכרויות, והוא כבר כמה שנים לא מצליח להיגמל מסיגריות למרות הניסיון.
מכל ההמלצות פה, זאת של עידן נראית לי הכי רלוונטית לכולם. להתחיל לאט לאט להגדיר לעצמך מקומות שבהם אתה מעשן ומקומות שבהם אתה לא מעשן. עם הזמן לצמצם את המקומות שבהם אתה כן מעשן.
רוב אלה שאני מכיר שהפסיקו חייבים שסיגריה יהיה משהו אסור. כשהוא מותר במקרים ש... רוב האנשים מותחים את הגבולות, ומוצאים את עצמם על הכמות המקורית. נדירים האנשים שמתמידים על סיגריה פעם ב...
בדיוק. להפחית זה לעבוד על עצמך.
אני לא יודע אם אני עובד על עצמי או לא.
כמו שאמרתי, אני רציתי להפחית ובשיטות שפיתחתי לעצמי כמו שרשמתי, הצלחתי ואני מצליח עד היום.
ויתרה מכך, הרבה פחות אני מוצא את עצמי היום במצב של: "בא לי סיגריה". זה קורה, אבל בתדירות הרבה יותר נמוכה.
שמע לי, תפסיק לגמרי
אני עברתי מקופסאות רגילות לקופסאות של שלשות ומשם לבודדות. חוץ מזה שזה שרף לי יותר כסף זה לא שינה כלום
העניין שהוא שלהפסיק ברגע זה אימפולסיבי ולא מתאים לכולם. תמיד שומעים על אלה שהחליטו ביום בהיר אחד להפסיק ומאז לא נגעו בסיגריה כבר 20 שנה. מצד שני, לא שומעים על אלה (שהם רוב מוחלט) שהחליטו ביום בהיר אחד להפסיק וביום סגרירי, אחרי פרידה או לחץ בעבודה, חזרו לעשן.
ממה שידוע לי - להפחית כמויות, מצבים ולמצוא אלטרנטיבות לסיגריה (כמו התפוז של עומי), יוצר קשרים נוירולוגיים חדשים ומשנה קשרים קיימים, מה שיותר יאפשר בתקופות קשות להימנע מהחזרה לעישון.