ערן כתב:
אחרי זה אתה מתלונן כשאני מעיר לך שאתה לא טורח לקרוא לפני שאתה מגיב. אני האשמתי/טענתי/כתבתי שמישהו (נגיד רמון) מסרב למכור? תקרא את ההודעה הראשונה באשכול, למשל.
לגבי הרצון בבעל בית יחיד ובעל אמצעים, אתה יכול לעבור על האשכול ולראות לא מעט תומכים בשליטת הקהל במועדון, קטנה או גדולה. הם הראשונים שנגדם אני יוצא.
אם להיות יותר ספציפי, אם זה יעזור להבין, הקהל של הפועל חייב לשנות כמה תפיסות לגבי עצמו ולגבי המועדון, תפיסות שגויות שהשתרשו ומסיטות את הפועל מהדרך שבה מצליחים להיות הכי טובים.
אני קראתי טוב טוב. אל תדאג.
1. אתה חוזר ואומר שצריך מישהו שיהייה בעלים טוב ויחיד. זה האיש שלא היה שם. אל תדאג, קראתי את רוב ההודעות באשכול הזה. ואני אומר שכולם מסכימים איתך, והסיבה היחידה להמשיך להקפיץ את האשכול זה אם יש יסוד להאמין שמישהו מנסה להכשיל את המהלך הזה, מההנהלה הנוכחית או מהקהל. שוב, לא כי אתה טועה, אלא כי אף אחד לא מתווכח איתך.
2. גם אם יש בודדים שחושבים שאנחנו צריכים לשלוט במאה אחוז, הם בודדים ולא זוכים לתמיכה. זו לא כמות שבשבילה שווה להקפיץ אשכול שוב ושוב.
3. אני למשל לא מסכים איתך ששליטה ב20 אחוז מהמועדון פוגעת בו בפני עצמה. הכל תלוי בצורה שבה האנשים שנבחרים יעשו את התפקיד שלהם. אני משוכנע שזה יכול לעבוד. ואם הם יעשו את התפקיד שלהם כמו שצריך, הם לא יפריעו לבעלים שכולנו רוצים לראות בהפועל להגיע.
לגבי התפיסות שלך לגבי המועדון. אתה כמובן זכאי לדעה שלך, אבל אף אחד לא חייב להסכים שהיא נכונה.
אם לאנשים פה יש קוים אדומים אותם לא צריך לעבור גם אם זה אומר שנהייה הכי טובים, זה לגיטימי גם אם הקו האדום שלהם שונה משלך. אני גם בטוח שלך יש קו אדום כלשהו איפהשהו, אז זה לא לענין לצאת נגד זה.
ואת זה אני אומר בלי קשר לדעתי האישית בנושא, פשוט כי היא לא רלוונטית. כל אחד יכול לנכס להפועל איזו גישה שהוא רוצה, ולקוות שהמועדון יאמץ אותה.